Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WYNIKI: UFC 100 - Lesnar vs Mir 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

to zabawne w tym momencie jak 2 punche i jedno kolano mogą natchnąć oglądającego by wierzyć

Co prawda to prawda, niestety skończyło się to fatalnie dla Mirka. To co obaj odjebali po walce- dobra szopka. Wywiad Lesnara żałosny, mam dosyć jego pierdolenia. Najlepiej to określił chyba Raven, a idiota myśli, że dalej wali heel'owskie speeche. Trzeba przyznać, że w tej walce Brock nie używał tych krótkich ciosów na parterze i poprawił znacznie parter. Oby Lesnar znowu nie dostał rywala po pół roku, bo jeszcze wyjdzie na to że będzie najdłużej trzymał pas UFC w historii, a to będzie tragedia ;/

Liczę na Carwina, ponieważ jest silny i ma potężne łapy i rozwalił mojego ulubieńca Gonzagę po krótkim, ale piekielnym uderzeniu.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

9

• pablobjj

6

• Ceglak

4

• Lil Abyss

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   274
  • Urządzenie:  Android

Najbardziej mnie wkurwia, że po tej wygranej Brocka z Mir'em, jak grzyby po deszczu zaczęły sie pojawiać na różnych forach poświęconych MMA teksty, że w chwili obecnej Fedor też dostałby w dupę od koksa :lol: Ja osobiście kwituje takie rewelacje śmiechem. Bo stawianie kogoś kto ma rekord 4-1, obok faceta z rekordem 30-1, który jest legendą tego sportu i pojechał wszystkie największe nazwiska, kiedy ci fighterzy byli w najlepszej formie - to dla mnie smiech na sali.

Niech Łysy się modli żeby jego życzenie się nie spełniło i Emelienenko nie przeszedł do UFC, bo jego skoksowana maszynka do robienia szmalu bardzo szybko może zostać popsuta...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Najbardziej mnie wkurwia, że po tej wygranej Brocka z Mir'em, jak grzyby po deszczu zaczęły sie pojawiać na różnych forach poświęconych MMA teksty, że w chwili obecnej Fedor też dostałby w dupę od koksa

:lol:

Brock znalazł się w zajebistym czasie i miejscu. Nie ma co ukrywać, że waga ciężka w UFC przechodzi powolną zmianę pokoleniową jest tam sporo młodszych dobrych. Ale to nie znaczy, że nie ma fighterów którzy go nie są w stanie pokonać. Dana duuuuużo zarobi na Brocku, co jest najgorsze dla wagi ciężkiej i antyfanów Lesnara

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

Ale to nie znaczy, że nie ma fighterów którzy go nie są w stanie pokonać

Uważam, że tacy są nawet i w UFC. Carwin, Nogueira, może Velasquez jeśli poprawiłby stójkę, Cro Cop choćby z 50% tej formy którą miał w PrIde (ale to chyba nadal jeszcze poza zasięgiem Chorwata). Bez przesady! Lesnar mocno zaakcentował swoją obecność w UFC, ale nie jest żadnym terminatorem i stawianie go obok Fedora (a tym bardziej - ponad) to po prostu żart.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Carvina i Velasqueza wymieniałem w innym temacie :) Co do Minotauro to po walce z Mirem, boję się że nie wróci szybko do swojej Pride'owej formy. Walka z Coutur'em pokaże czy się mylę.

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

smiem twierdzic ze gdyby Mir nie wpieprzal sie w parter a toczyl walke w stojce rozbroilby Lesnara ponizej 5 minut (na potwierdzenie mojej teorii walka Mir - Nog i te pare chwil z drugiej rundy).

Nie moge przelknac wyniku tego Main Eventu - licze ze najpierw bedzie rewanz miedzy nimi dwoma zanim dojdzie do jakichs innych spekulacji na temat przeciwnikow dla Lesnara i Mir tym razem nie spieprzy sprawy!

Jednak wiem ze pojedynek numer 3 nie przyniesie na pewno takiej kasy jak numer 2 i mozna sie z tymi marzeniami pozegnac, a szkoda bo wierze w Mira, nawet nie to ze wierze, ale wiem ze jakby nie odjebal maniany z tym parterem i kolanem w drugiej rundzie pokonalby gladko Lesnara. Przeciez Lesnar nie pokazal absolutnie nic poza G&P...

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

smiem twierdzic ze gdyby Mir nie wpieprzal sie w parter a toczyl walke w stojce rozbroilby Lesnara ponizej 5 minut

Ceglak - Mir nie miał szans wygrać tej walki, bo przepierdolił ją jeszcze zanim wszedł do klatki (nie przygotował się odpowiednio). Gość nie założył sobie żadnego game planu a parter olał zupełnie, wychodząc z założenia, że skoro jest ekspertem od BJJ, to jakoś tam sobie poradzi ("w końcu raz już go poddałem, to zrobię to jakoś i tym razem!"). Mówisz stójka... A ja Ci powiem, że Mir nie miał szans utrzymać Lesnara przez 5 minut w stójce (a nie ma na tyle dynamitu w łapach, by szybko posłać Brocka na dechy po jednym cepie lub jednej kombinacji). Franciszek to nie dawny CroCop i nie potrafi się jakoś specjalnie bronić przed obaleniami (a te Lesnar ma dość konkretne). Brock natomiast, jeżeli sytuacja w stójce idzie nie po jego myśli (patrz - druga runda) natychmiast obala, a że ma masę i siłę odpowiednią, to w taki czy inny sposób (może nie robi tego finezyjnie, ale obelanie ma jednak skuteczne) - Mir wylądowałby na glebie a tam... mielibyśmy deja vu i gapienie się Mirmiła w sufit, kiedy Brokuł robił mu z twarzy galaretę.

Fakt - koks pokazał tylko G&P, ale na Mir'a to wystarczyło. Walcząc z kimś tak silnym i skutecznie obalającym (jednak chłopina pamięta coś z tych zapasów) jak Lesnar - nie można się nastawiać, że uda się poprowadzić całą walkę w stójce (chyba, że się zafunduje Brockowi szybkie KO) i trzeba mieć plan, jak poprowadzić walkę na glebie, kiedy się ma 120 kg skoksowanego typa na sobie (Mir chyba zapomniał, że z gardy można także skutecznie kontratakować. Polecam mu obejrzeć walkę Sanchez vs. Guida) a Fraczesko postanowił sobie poimprowizować w parterze i efekt mógł być tylko jeden (efekt Axe:>)

Rewanżu pomiędzy Lesnarem zbyt prędko nie będzie. Franciszek musi się ustawić na koniec kolejki. Najpewniej Brock będzie wpierw bronił tytułu z wygranymi pojedynków Couture vs. Minotauro i Carwin vs. Velasquez.

dalby jebany rade go utrzymac na dystans bo wystaczylo przeciez zeby nie wyglupial sie z tym flyin` knee, moze ladne to bylo ale trafilo max w bark Lesnara. Moze Mir nie wiedzial ze Lesnar ledwo kontaktowal po tym strzale, ale mogl przeciez odskoczyc a nie sie ustawic plecami do klatki(plan Mira powinien byc taki - stojka i z dala od scian octagonu). PLus sam osobiscie jestem ciekawy w jaka naprawde kondycje ma Brock.

Bez sensu, sie wkurwilem na takie rozwiazanie, chce numeru 3!!

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Bo stawianie kogoś kto ma rekord 4-1, obok faceta z rekordem 30-1, który jest legendą tego sportu i pojechał wszystkie największe nazwiska, kiedy ci fighterzy byli w najlepszej formie - to dla mnie smiech na sali.

47 letni Ray Mercer w swoim oficjalnym zawodowym debiucie w MMA znokautował Tima Sylvie (wówczas rekord 24-4). Oczywiście nie mówię że Lesnar rozjechałby Fedora (bo broń Boże, tak nie uważam), ale to jest sport i tu nie ma nic pewnego. A rekordy gówno mówią (patrz Mercer-Sylvia, Nastula-Drago, Soko-Nogueira, Soko-Arona itp.)

Moim skromnym zdaniem Lesnar byłby bardziej wymagającym przeciwnikiem niż Barnett.

smiem twierdzic ze gdyby Mir nie wpieprzal sie w parter a toczyl walke w stojce rozbroilby Lesnara ponizej 5 minut (na potwierdzenie mojej teorii walka Mir - Nog i te pare chwil z drugiej rundy).

Widzę że dla co poniektórych Mir stał się świetnym strikerem po rozwaleniu Nogueiry. Dla mnie robienie z kogoś fantastycznego strikera, bo potrafił atakować kombinacją prawy uppercut + lewy prosty jest niedorzeczne.

sam osobiscie jestem ciekawy w jaka naprawde kondycje ma Brock.

Jak potrafił przez 3 rundy utrzymać Herringa w parterze to nie może mieć beznadziejnej kondycji.

Cro Cop choćby z 50% tej formy którą miał w PrIde (ale to chyba nadal jeszcze poza zasięgiem Chorwata)

Crocop aktualnie ma 50% formy z PRIDE. Może by pokonał Lesnara jakby mu wydłubał oczy tak jak Al Turkowi w Kolonii.

Mir przegrałby już pierwszą walkę z Lesnarem, gdyby nie dobroduszny sędzia, który wypatrzył jedno, niezamierzone uderzenie w tył głowy.

Śmieszne jest to że wchodzisz na strony o MMA - wszyscy cisną Lesnarowi. Wchodzisz na strony o wrestlingu - wszyscy cisną Lesnarowi.

Śmieszne jest to że wchodzisz na strony o MMA - wszyscy cisną Lesnarowi. Wchodzisz na strony o wrestlingu - wszyscy cisną Lesnarowi.

dlaczego śmieszne ? Pomimo, że niby reprezentuje wrestling, to się go wyrzekł. Nie dziw się, że to nienawidzimy za to.

Poza tym dostał tytuł od Dany za szybko. Pracuje się na to latami, a nie swoim nazwiskiem i gadką. W walce wykorzystuje tylko siłę i masę. Co prawda na walkę z Mirem przygotował się w parterze i trochę go poprawił. A i jeszcze jego sportowe zachowanie- dalej myśli, że jest chyba złą postacią w ringu, dlatego ma w dupie federacje, zawodników i nie szanuje tego. Liże dupę Danie i dostaje co chce.

Mir przegrałby już pierwszą walkę z Lesnarem, gdyby nie dobroduszny sędzia, który wypatrzył jedno, niezamierzone uderzenie w tył głowy.

No nie wiem dla mnie uderzenie było ewidentne (nawet jak oglądałem pierwszy raz). Co prawda Lesnar przegrał wtedy tylko dlatego, że nie był obyty i nie miał doświadczenia.

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

W walce wykorzystuje tylko siłę i masę.

No tak. Zapaśnicze obalenia i umiejętność pracy na górze to coś co każdy koks umie.

Coleman i Kerr też wykorzystywali (i wykorzystują) tylko siłę i masę? Jeśli nie to znajdź mi różnicę pomiędzy ich stylami walki, a stylem walki Lesnara.

No nie wiem dla mnie uderzenie było ewidentne (nawet jak oglądałem pierwszy raz). Co prawda Lesnar przegrał wtedy tylko dlatego, że nie był obyty i nie miał doświadczenia.

Mir sam się wystawił w taki sposób że Lesnar go walnął w tył głowy. Z takiego powodu sędziowie zwykle nie przerywają walk.

Facet oddał szacunek Couture i Herringowi. Nie oddał go Mirowi, bo ten wycierał sobie nim mordę, i jeździł po nim. A szacunku do fanów nie ma, bo fani sami go nie szanują bo "jest z WWE".

Wczesny title shot to na dzień dzisiejszy jedyne co można mu zarzucić. A jego zachowanie nie odstaje od Ortiza, Browninga czy też zawodnika ze "świętej i szlachetnej Japonii" czyli Ogawy.

http://www.dziennik.pl/sport/sportywalki/article416888/Najbardziej_masakryczny_nokaut_w_historii.html

Dla ciekawych co kryje się pod linkiem "Najbardziej masakryczny nokaut w historii", podpowiem, że chodzi o KO Hendersona na Bissbingu. Tytuł przyznany zdecydowanie na wyrost :P

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

47 letni Ray Mercer w swoim oficjalnym zawodowym debiucie w MMA znokautował Tima Sylvie (wówczas rekord 24-4). Oczywiście nie mówię że Lesnar rozjechałby Fedora (bo broń Boże, tak nie uważam), ale to jest sport i tu nie ma nic pewnego. A rekordy gówno mówią (patrz Mercer-Sylvia, Nastula-Drago, Soko-Nogueira, Soko-Arona itp.)

Wiesz - w totolotka też ludzie wygrywają. Założę się, że gdyby doszło do rewanżu Mercera z Sylvią, to drągal powiózłby dziadka. Wiesz czemu Fedor jest w moich oczach takim kozakiem? Bo po każdej ze swoich wygranych, mógłby wyjść do rewanżu i na 99,9% sklepać raz jeszcze typa. W walkach o których wspominasz (zwłaszcza z udziałem Sokoudjou) nie postawiłbym paczki kondomów na to, że wynik by się powtórzyły.

Moim skromnym zdaniem Lesnar byłby bardziej wymagającym przeciwnikiem niż Barnett.

Ciężko powiedzieć, ale jeżeli Josh będzie w formie, to na pewno będzie cięższym rywalem dla Rosjanina niż Lesnar, który jest zajebiście jednowymiarowym fighterem (przewidzieć jego strategię do walki mogłoby pięcioletnbie dziecko, które widziało chociaż 2 jego pojedynki).

Crocop aktualnie ma 50% formy z PRIDE. Może by pokonał Lesnara jakby mu wydłubał oczy tak jak Al Turkowi w Kolonii.

Filipovic nie ma nawet 40% dawnej formy. Z 50% najprawdopodobniej nie dałby się obalić koksowi, utrzymywał by go na dystans kickami (coś jak walka z Yoshidą) i zabił koronnym High Kickiem na łeb. Obecnie - nie dawałbym mu zbyt wielu szans z Brockiem.

No tak. Zapaśnicze obalenia i umiejętność pracy na górze to coś co każdy koks umie.

Obalenia - zgoda. Ale jaką on niby wykonywał tak powalającą pracę "na górze"? Siermiężne G&P i przytrzymanie ręką łapy oponenta żeby ten nie mógł się zasłonić przed cepami? Sory, ale taką "techniką" to dysponuje pierwszy lepszy cwany zadymiarz z baletów.

Porownywanie jego G&P do tego co prezentował Kerr, to jeden z lepszych żartów jakie słyszałem. Proponuje przypomnieć sobie dawne walki Marka. Porównywać ich G&P to tak jakby porównywać zdolności pięściarskie Belforta i Tanka. Jeden i drugi potrafili kończyć walki za pomocą puchów i... na tym podobieństwo się kończy.

A szacunku do fanów nie ma, bo fani sami go nie szanują bo "jest z WWE".

To największa bzdura jaką słyszałem. Zobacz jego pierwsze walki w UFC i to jak ludzie mu wiwatowali. Brock swoim prostackim zachowaniem zraził do siebie fanów a nie tym, że jest z WWE.

Jak zwykle wszyscy chcą zrobić z MMA najbardziej krwawe walki a nie sport.

Pierdolone skurwysyny sorry za słowa ale tylko takie opisują sytuację. Szkoda czytać nawet

Jak zwykle wszyscy chcą zrobić z MMA najbardziej krwawe walki a nie sport.

Wyluzuj - przecież to najlepsza reklama dla MMA. Który facet, czytając w gazecie, że w MMA walki to najbrutalniejsze i najkrwawsze starcia na świecie - nie będzie sam chciał się o tym przekonać, na własne oczy? 8)

[ Dodano: 2009-07-18, 09:54 ]

Dla ciekawych co kryje się pod linkiem "Najbardziej masakryczny nokaut w historii", podpowiem, że chodzi o KO Hendersona na Bissbingu. Tytuł przyznany zdecydowanie na wyrost

Zdecydowanie na wyrost. W samym tym roku były conajmniej 2 cięższe nokauty - Fedor vs Arlovski (siła strzału Fedor + jego timing, kiedy wyprowadził cios prosto na szczenę lecącego na niego w powietrzu z Flying Knee, Andrzeje) i przede wszystkim: Belfort vs. Lindland (na prawdę można się było przestraszyć o zdrowie Matt'a, bo jego ekipa nie mogła go docucić i podnieść z podłogi przez ponad 5 minut po przerwaniu walki. Strasznie to wyglądało, zwłaszcza kiedy we dwóch musieli go odprowadzać do szatni, bo ledwo szedł)