Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night Of Champions [uwaga na spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po słabiutkim PPV jakim było The Bash liczyłem że writerzy się zrehabilitują i zafundują nam w końcu porządną galę...

Niestety przeliczyłem się... Ale po kolei

TT Championship Match

Przecierałem oczy ze zdumienia... Kto mógłby być takim idiotą i dać najciekawiej zapowiadającą się walkę tego PPV na sam początek?!

Z początku speech Y2J'a przeplatany filmikami z Edgem utwierdził mnie w przekonaniu że może być to Christian...

Niestety partnerem Jericho okazała się osoba której szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę ale gdybym ja pracował w WWE i dowiedział się że jakaś osoba zabookowała Big Showa z pasem to zwolniłbym ją w trybie natychmiastowym...

Walka bez historii, bardzo widoczny był brak Edge'a...

Nawet Jericho zawiódł który przyzwyczaił nas do wysokiego poziomu swoich walk na ostatnich 3 PPV ale trudno mu się dziwić skoro za partnera ma kogoś takiego jak Big Show...

Zapowiadało nam się interesująco ale niestety bookerzy (i zawodnicy) zawiedli na całej linii....

ECW Championship Match

Tu bookerzy też się nie popisali... Dawać Tommiemu pas tylko na 2 PPV...

Jesli już miałby go stracić to na SummerSlam...

Pas znowu w rękach Capitana Charismy...

Bardziej mnie ciekawi z kim teraz będzie feudował bo Swagger odszedł przecież na RAW (pewnie z kimś z dwójki Benjamin- Kozlov) natomiast Tommy znów zapewne stanie się jobberem ;/

US Six-Pack Challenge Championship Match

Stypulacja nie wiele mi mówiła jednak okazało się to najzwyklejszym Fatal Matchem..

Nie lepiej było po prostu nazwać ten mecz Fatal 6 Way? :)

W walce było dużo chaosu...

Przez to nie byłem taki pewny czy aby na pewno Kofi obroni pas...

Bardzo przypominała walkę o ECW Title z Bashu...

Szkoda że wszedł Primo gdyż liczyłem na Evana Bourne'a ale muszą jakoś rozwijać feud Colonsów...

WWE Womens Championship Match

Jedyne co pamiętam z tego meczu to że Melina dostała kopa w waginę od Michelle podczas swojego słynnego szpagatu :twisted:

Wygrana McCool była pewna...

WWE Championship Match

WTF? WWE Title w samym środku karty? Kto ją układał?

Przez cały pojedynek towarzyszyła mi jedna myśl... Czy wpadnie HBK?

Było przy tym wiele okazji np z początku gdy Legend Killer długo nie wychodził myślałem że za chwilę usłyszymy "Sexy Boya" i zrobi nam się Fatal 4 Way..

Z całej walki podobal mi się motyw z podwójnym submissionem...

Sharpshooter i STF założone, Orton odklepuje...

Co jest?! W końcówce już było tylko przedłużanie walki (i znów na myśl mi przyszedł Michaels), nearfalle... Ażtu nagle wpada Legacy i Orton zatrzymał pas...

To się robi już wkurzające...

Divas Championship Match

Tu także wynik był do przewidzenia

Intercontinental Championship Match

Według mnie najlepszy pojedynek na tym przeciętnym PPV...

Dolph pokazał się z dobrej strony i potwierdził że ma umiejętności...

Obstawiam że w rewanżu na SS Mysterio straci pas na rzecz Zigglera...

Jestem ciekaw jakby sobie radził jako mistrz...

Main Event: World Heavyweight Championship Match

Miałem obawy co do tej walki czy Jeff powaznie nie podpisał kontraktu...

Mimo że walka nie była najwyższych lotów to były momenty że zaczynałem się bać że Jeff przegra (Jeff liczony poza ringiem długo się nie podnosił na szczęście wrócił na sekundę przed wyliczeniem, Punk schodzący z ringu w kierunku stołu komentatorskiego: myslalem ze wroci z krzesłem i bedzie DQ)...

Jeff mnie zaskoczył (wybił się po GTSie pod koniec walki)

Jak zwykle pokazali Punka jak cipkę który woli być wyliczony by zatrzymac pas niż zeby uczciwie spróbować spinować Hardiego...

Na szczescie plotki okazały się wyssane z palca i mamy nowego mistrza ;)

Ogolnie PPV bylo niestety słabe, najbardziej zawiodła walka o Tag Team Titles...

Czekamy na SummerSlam, oby tam wpadek i bezsensownego bookingu walk było jak najmniej...

PS Wielkie dzięki dla CzaQa za towarzyszenie w ogladaniu Night Of Champions :)

• Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• michal9433

20

• -Raven-

14

• Tomos

12

• Krzychu

10

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Unified Tag Team Championship

Jakiegoś wielkiego zaskoczenia nie było gdy wszedł Big Show, ale wydaje się ,że to w tej chwili jest najlepszy partner dla Y2J. Sama walka nie taka najgorsza, dobra końcówka Chris i Show po finisherze i koniec. Trochę krótko ale w tym przypadku to dobrze. P.S.Żadnego face'a w walce?? Czy ja oglądałem WWE?

ECW Championship

Swietnie się pokazał w tej walce zrówno Dreamer jak i Christian. Pod koniec walka już trochę ssała. Ale to było po kłosie niezłego szybkiego początku jaki oboje nam zaprezentowali. Trochę się zdziwiłem ,że Tommy stracił pas.

US Championship

Świetna walka troche dziwne ,że Show nie wyszedł powiększyć swojej ilości pasów :D

Ale dobrze ,że wybór padł na Primo. Każdy w tej walce miał swoje 5 minut i je wykorzystał.

WWE Championship

Z Ortona już chyba większej cipy nie zrobią walka jak na 3 miernych uczestników nie była najgorsza lepsze to na pewno od ciągłych walk Orton vs HHH. Ciągle wydawało mi się ,że Cena wygra pas i będzie feudował z Tryplem. A tu niespodzianka :P i Orton obronił pas. Zobaczymy co ztego wyniknie ale żygam już tymi tzema panami

IC Championship

Jedna z lepszych walk na tej gali. Ziggler pokazał pare fajnych akcji. Ale końcówka całkowicie z dupy nagle 619 koniec?? Można jeszcze było to trochę pociagnąć. Mam nadzieje ,że to nie koniec ich feudu.

WHC Championship

Jak zobaczyłem GTS to Zamarkowałem i mówie sobie Koniec, a tu kick out w stylu Hogana :D Jeff wykonuje Swanton. W szoku byłem tyle mówiło się ,że hardy nie podpisał kontraktu a tu dają mu pas. W szoku byłem :lol: . Ogólnie walka niezła o niebo lepsza od ich poprzednich pojedynków.

"NOC" ogólnie wychodzi na + nie było jakoś rewelacyjnie ale w pewnych momentach zaskoczyło. gala lepsza od "the Bash" ale znowu nie było nawet małego kszesełka :x

Edytowane przez T-Mac

ManyRiviera23, Tommy nie obronił pasa :P

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Intercontinental Championship Match

Według mnie najlepszy pojedynek na tym przeciętnym PPV...

Dolph pokazał się z dobrej strony i potwierdził że ma umiejętności...

Obstawiam że w rewanżu na SS Mysterio straci pas na rzecz Zigglera...

Jestem ciekaw jakby sobie radził jako mistrz...

Ja bym chciał na SummerSlam Triple Threat Match Morrison-Mysterio-Ziggler

[ Dodano: 2009-07-27, 14:49 ]

może dziś na raw powrót HBK? oby!! (ahh marzy mi sie powrót DX :) )

27 V 2010r. AC/DC Lotnisko Bemowo \m/

4955761104b560c399d5f7.jpg

Niech ktoś mi w końcu uświadomi że to PPV było od WWE a nie od pana Russo oO.

PPV chyba najgorsze lub jedno z gorszych w tym roku.

Przecież to przegięcie pały co oni zrobili z tym wszystkim...

Partner Jeircho miałbyć niespodzianką a wyszło fatalnie, Big Slow ubrany jak Santino, przecież ten chłop ledwno co się rusza... jobbował Takerowi i Cenie na maxa a teraz niby taki wielki KTOŚ? No comment

Promo Punka - BARDZO dobre, koleś świetnie pracuje jako heel

Christian vs Dreamer - walka słaba, spodziewaliśmy się chyba wszyscy że Dreamer straci pas... teraz będziemy mieli pewnie "wyśmienity" feud z Kozlovem

Six Pack - Swagger/Miz nie wygrał? To jakiś żart? Jedyne co było na plus to moment gdy Carlito zBackstabber'ował swojego brata, ogólnie to mega zmieszanie i większość czasu chłopaki leżeli za ringiem...

Melina vs McTaker - who cares?

WWE Tittle - walke, ktora widzimy po raz 142353245, Orton zatrzymuje pas? Tylko po to by mieć feud z Michaelsem? Ehhh... liczyłem że Cena wygra pas i troche się rozrusza na tym RAW... jeszcze do tego Typel nie został spinowany... śmiech. Walka słaba [bo czego się mozna po nich więcej spodziewać -.-]

Divas Champ - LOL ten pas ma większy prestiż niż WWE championship? LOL kto wsadził ten syf tak wysoko do karty. Jak zwykle Mickie dostaje push "na lato"...

Ziggler vs Mysterio - tragedia, Ziggler na pewno nie zasługuje na tak wysokie miejsce w karcie, chłopa jeszcze duuużo musi się nauczyć

Wreszcie Main Event - po tym meczu czuje największe zażenowanie... Punk po świetnych speechach, po prostu dał dupy na maxa... był dość mocny w roli championa ale po tym jak zabookowali jego przegrana to równie dobrze może walczyć w dark matchach... jeżeli ta cała otoczka z odejsciem Jeffa to był fake to rozumiem że wygrał... ale nie mogli go zabookowac normalnie? A nie jak to było zawsze z Cena? A jeżeli wnet będzie odchodził to brak mi słow.

@UP

Dolph pokazał się z dobrej strony? Dziś nie prima aprilis -.-

Powrót DX w erze PG? PO CO?

Time to retire - i will join TNA.

Vovi, każdy może mieć swoje odczucia po tym PPV wg. mnie nie było aż tak źle jak to opisałeś. Bywały i gorsze PPV a to oceniam na średniaka, coprawda chyba ktoś pijany ustawiał karte, ale czy inne ustawienie karty zmieniłoby poziom walk ?? równie dobrze możesz sobie ściągnąć wszystkie walki osobno i oglądnąć w takiej kolejności w jakiej chciałbyś widzieć to PPV :P Może wtedy twoja ocena będzie bardziej optymistyczna....:P

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

walka o pas wwe pokazuje w najlepszy sposób jak orton z chańbił ten pas który to raz go broni po interwencji pedałków? co do partnera jericho to sądzę że ten pomysł podsunął mu nawet sam Edge na pewno taki big show bardziej mi pasuje w team'ie z jericho niż ziggler który dopiero zaczyna feud z reyem może powstanie jakiś team Mark Henry z jakimś face'm np. Bournem

co do jeffa to byłem pewny że wygra i że plotką jest to że nie podpisał kontraktu

co do walki reya to też byłem pewny że pas obroni jedynie jakaś przypadkowa interwencja marysi mogłaby to zmienić

o pas ecw też byłem przekonany że wygra Tommy ale jak teraz z Christianem zacznie feudować z Kozlov albo Shelton to wolę jako mistrza Christiana bardziej według mnie pasuje do tego feudu a tommy może zająć się młodymi zawodnikami

USA champion Kofi jest dobrym championem dla WWE i także stawiałem na obronę pasu

reszta walk była mało interesująca

Unified Tag Team Championship

Co do tej walki to mślałem że partnerem Y2J będzie Capitan Charisma, ale to był big show.

Nie spodziewałem się tego.

Co do walki, to nic specjalnego.

ECW Championship

Obydwoje wrestlerzy dobrze sie spisywali i nie wiedziałem który wygra.

Myślałem że wygra Tommy, ale się przeliczyłem :)

US Championship

Zaskoczyło mnie że Big Show nie chciał mieć więcej pasów, ale by się bardziej zmęczył.

Dobry wybór że zamiast niego wszedł Primo.

To mnie zaskoczyło.

Świetna walka.

WWE Championship

Oj, to Legacy mnie wkór***o!!!

Myślałem ze się rozpadnie, a tu znowu pomogło Ortonowi!!!

Za dużo tego! Orton się zrobił teraz taka cip*!

Gdyby nie Legacy, myślałem że wygra HHH i będzie feud HHH i Jasia.

IC Championship

Ogólnie fajna walka. Liczyłem na 619 i sie udało!!

Obydwóch zawodników pokazało lepsze akcje i trudno było przewidzieć który wygra.

Mają fajny feud.

WHC Championship

Według mnie najlepsza walka.

Cieszę się że Jeff wygrał pas.

Zauważcie że po walce Jeff prawie już nie miał tatuażu :)

NoC to jedna z lepszych gal i według mnie to wielki +.

Szkoda że było trochę mało extremu i że Legacy się nie rozpadło, ale może później...

Pozdro

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

• Reputacja:   1

Vovi, to był akurat mój post... Bez przesady... Jak powiedział Krzychu17b każdy ma własną opinię co do gali, więc nie przesadzaj z tym Prima Aprilisem.....

Gdybym miał streścić NoC w kilku zdaniach powiedziałbym: dostaliśmy na talerzu kał McMahona polany jego szczynami ;)

Vince mówi smacznego ;]

• Styl:  Jasny

Dobra oglądałem gale Live i się wypowiem.

WWE Championship, :? ŻENADA !! Kto zabookował tak zjebaną walkę. Już widać pewne zwycięstwo John'a a tu nagle wpadają Hieny. Rozwalil mnie tekst Hardy boyz Orton chciał wykonać RKO na John'ie i czekał na niego, a hardy boyz napisał: Znów ta jebana hiena kampi... Po tym tekście PWNED !

U.S Title match, nie było źle, każdy pewny że Jack wygra a tu masz Kofi obronił pas.

Unifed Tag Title match, hahah druga żenada po WWE chamionship. WWE lubi robić nam niespodzianki, ale my takich nie lubimy. Z drugiej strony się ciesze że to Big Show a nie Tusk :twisted:

Divas Title-- No Comment

WWE Womens Title-- No Comment

International title, to chyba była lepsza walka pewne zwycięstwo Rey'a. Było wiadome że Ziggler przegra...

Ecw title, o fuck shit ! Powiem tak znów wwe szmaci Tomuś'a. Jak ? Dalej w to nie moge uwierzyć że Christian wygrał. Żenada nr.3

I Main Event World title match.

Chyba najlepsza walka na całej gali, byłem pewny że Jeff wygra, gdyby przegrał to wwe straciło by swoje główne centrum dochodów. Patrze Punk idzie w strone wyjścia, leci Jeff bierze go na ring Tof i Swanton. Patrze 1.. :shock: 2... :shock: i wkońcu 3..

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

PPV zdecydowanie wypadło lepiej niż The Bash:

OPener - Zdziwiłem się również, że walkę o pasy mistrzowskie wstawiono jako pierwszą, jednak, gdy okazało sie, że to Big Show to zrozumiałem taką decyzję WWE. Wybór zaskoczył mnie negatywnie, bo liczyłem, że będzie to jakiś powracający zawodnik albo naprawdę zaskakująca decyzja. Ja uważam, że jest to dobre posunięcie federacji. Walki tag teamów rozgrywane są rzadko, a Jericho i tak będzie pracował w ringu przez większą część walk. Big Show będzie tylko dopełnieniem. I dzięki temu nie trzeba go będzie oglądać w pojedynczych walkach, a przed oczami miałem już coś w stylu Triple H/MVP vs BS na Summerslam. Ponadto Wight jest an pewno bardziej wypromowany niż Ziggler, ew mający powrócić Masters czy choćby Kane. Tak więc dla mnie decyzja WWE w sprawie partnera Jericho jest dobra, bo zminimalizuje obecność Showa w ringu. Walka przeciętna, w miarę dobra końcówka, jednak jak na opener to ogólnie słaba. Zresztą nie pamiętam kiedy w WWE widzieliśmy naprawdę dobrą walkę tag teamów.

U.S. Championship - w mojej ocenie bardzo dobra walka, trochę krótka, bo 9 minut na 6 zawodników to niewiele, ale działo się naprawdę sporo, było szybko, żadnego zwalniania tempa. Mam nadzieje, że skoro wygrał Kofi, to dostanie on wreszcie szansę, na pokazanie swoich umiejętności przy mikrofonie. Szykuje się pewnie feud z Mizem albo Swaggerem. Trzeba przyznać, że w końcu zrobiło się ciekawie w obrębie tego pasa - każdy z tych 6 zawodników z powodzeniem mógłby być jego posiadaczem.

ECW Title - należało sie spodziewać, że Dreamer nie potrzyma długo pasa, lecz nie myślałem, że straci go tak szybko. Inna sprawa, że Christianowi należy się mistrzostwo, bo w ostatnich miesiącach wykonał kawał świetnej roboty i kolejne zdobycie tego niewiele znaczącego pasa jest dla mnie mimo wszystko uznaniem jego ciężkiej i dobrej pracy. Mecz niezły trzymał dobry poziom.

WWE Championship - mówcie co chcecie, ale Cena i Triple H naprawdę dobrze rozumieją się w ringu, a jeśli doda się kogoś jeszcze to poziom jest równie dobry. W tym wypadku nie było inaczej. Nudny początek, ale później zrobiło się naprawdę ciekawie i gdy Cena trzymał Triple'a w STF, to zacząłem ostro markować Hunterowi i miałem poważne obawy, by nie zobaczyć za chwilę Ceny z pasem. Od tego momentu zrobiło się bardzo interesujące widowisko i do samego końca nie było wiadomo, kto wygra to starcie. Zastanawiam się co dalej i jeśli dzisiaj wróci MIchaels to obstawiam Fatal 4 Way na Summerslam. Walka zdecydowanie nadawała się na Main Event gali.

IC Title - większość walki to rest holdy Zigglera, słaby i wolny pojedynek, a zupełnie nie tego spodziewałem się po tych dwóch zawodnikach. Dolph pokazał kilka fajnych akcji, jednak przekrojowo był to dla mnie największy zawód tego PPV.

WHC - ponownie nic specjalnego, przeciętna walka z niezłą, emocjonującą i przede wszystkim zaskakującą końcówką. Widać, że WWE postarało się, by do sieci wyciekły fałszywe informacje albo... Jeff Hardy straci tytuł szybciej, niż można się spodziewać. Podoba mi się decyzja o daniu pasa Jeffowi, bo nie kupowałem Punka w roli mistrza.

Jeśli chodzi o walki kobiet - dałbym Maryse potrzymać pas dłużej, bo jej superstar look jest dla mnie tak dobry, że nie przeszkadzają mi jej słabe umiejętności, a Mickie James od czasu feudu z Trish Stratus ginie w szarej rzeczywistości WWE.

Generalnie uważam show za przeciętny, choć zdecydowanie lepszy niż The Bash. Dobrze się zaczęło, ale po walce o WWE Title było już tylko gorzej, nie licząc końcówki Main Eventu. Ocenę zdecydowanie zaniżają dwie walki o pasy kobiet, zupełnie nic nie wnoszące, ale niezbędne dla oryginalności gali.

3/6

ECW Championship

Obydwoje wrestlerzy dobrze sie spisywali

przepraszam, ze sie wtrace, ale ktory z dwojki Christian/Tommy spelnial role kobiety? :lol: :lol:

co do samej gali wole sie nie wypowiadac, obejrzalem skroty wazniejszych walk i ziewaniem przestraszylem psa.

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

[quote="midern"Zauważcie że po walce Jeff prawie już nie miał tatuażu :)

To nie jest tatuaż tylko makijaż!!!!!!!!!!!!! A jak sie poci to , to spływa :???:

Edytowane przez Awesome!

Because I'm Awesome!

"Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz równie mądrze pytać"

[you] Zalookaj http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=283487#283487

Sygna by Filipoo

7038755254e0e4aa33eb75.jpg

ECW Championship Match

Tu bookerzy też się nie popisali... Dawać Tommiemu pas tylko na 2 PPV...

Jesli już miałby go stracić to na SummerSlam...

Zgadzam się choćby z tego powodu:

Wiecznie szmacony Dreamer, który w końcu zdobywa mistrza, po dwóch galach PPV, traci pas ECW na gali w Filadelfii. To było perfidne. Skojarzenia mile widziane ;)

4143166924a5dc43430e70.jpg

Gala dobra lecz wkurzyła mnie wygrana Jeffa :/ rozumie m że dzieciaki go uwielbiają lecz on zupełnie nie pasuje jako world heavyweight champion , max pas IC bym mu dał... Szkoda że punk przegrał ale mam nadzieje że szybko odzyska pas (na SummerSlam)

Wybór Big Showa wydał mi się logiczny i dobry jako partnera dla Jericho. Szkoda mi tommego ze stracil pas ale licze ze odzyska go i nie stanie sie jobberem znowu , to by bylo smieszne wrecz ;/ W walce orton vs cena vs triple h mam mieszane odczucia. Z jednej strony ciesze się ze nie wygrał cena a z drugiej mam serdecznie dosc ortona i jego 2 pomagierów. Pas powinien dostać triple h.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif