Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Oficjalna dyskusja UFC 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   226
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja oglądam ale tylko kobiecy

Ja tak samo - w kobiecym tenisie jest więcej finezji i techniki. Męski jest dla mnie za bardzo "siłowy".

Co do walki Mir vs Lesnar, to oczywiście będe kibicował Mirowi (choć raczej histeryzować nie będe w przypadku jego porażki.)Jedyne czego obawiam się w przypadku zwycięstwa Brocka, to tego, ze MMA zaroi napakowanych "zaprogramowanych" fighterów.

Dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce kiedy w PrIde Minotauro walczył z Sapp'em (wszyscy bali się zalewu MMA skoksowanymi beztalenciami), z tym że wówczas Sapp to na prawdę był prawdziwy kolos rządny wygranej a nie taka popierdółka jaką pamiętamy z walki z Lashley'em :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141190

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

12

• Ja Myung Agissi

10

• pablobjj

4

• SaigeY

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Męski jest dla mnie za bardzo "siłowy".

Dokładnie tak, lecz z dwoma wyjątkami :twisted: Serena Williams i Maria Sharapova :twisted: Mimo, że Marysia drobna była, to barki miała szerokie (anatomicznie) i jakiś tam power był :)

Dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce kiedy w PrIde Minotauro walczył z Sapp'em (wszyscy bali się zalewu MMA skoksowanymi beztalenciami), z tym że wówczas Sapp to na prawdę był prawdziwy kolos rządny wygranej a nie taka popierdółka jaką pamiętamy z walki z Lashley'em

Pamiętam, jednakże na całe szczęście pod koniec drugiej rundy Antonio ładnie wykorzystał swoje BJJ i "Big Black Monster" ( wymyśliłem na poczekaniu ) odklepał. Zabawnie to w sumie wyglądało, drobny Mino, tak skutecznie przechylił jakby nie patrzeć wielką łapę Sappa. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141193

Pamiętam, jednakże na całe szczęście pod koniec drugiej rundy Antonio ładnie wykorzystał swoje BJJ i "Big Black Monster" ( wymyśliłem na poczekaniu ) odklepał. Zabawnie to w sumie wyglądało, drobny Mino, tak skutecznie przechylił jakby nie patrzeć wielką łapę Sappa.

Tak, ale emocji było co niemiara, bo w pierwszej rundzie Sapp strasznie zdemolował Nog'a i miotał nim, niczym we wrestlingu :? Na szczęście technika i serce do walki zatriumfowały nad prymitywną siłą. Mam nadzieję, że na UFC 100 będzie podobnie (oby tylko Mir'a nie zjadła jego pewność siebie).

Ciekaw jestem, czy Brock podejdzie do walki strategicznie (jego szanse są zdecydowanie większe w stójce), czy pójdzie utartym schematem (który mu do tej pory przynosił wygrane), czyli obalenie i G&P (wtedy Mir będzie mógł błysnąć swoim BJJ)?

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141197

Ciekaw jestem, czy Brock podejdzie do walki strategicznie (jego szanse są zdecydowanie większe w stójce), czy pójdzie utartym schematem (który mu do tej pory przynosił wygrane), czyli obalenie i G&P (wtedy Mir będzie mógł błysnąć swoim BJJ)?

Moim zdaniem to zależy od kilku czynników i mam mały przykład pod mój pomysł, Evans zwykle miał jakiś tam pomysł na walki ze swymi przeciwnikami a sam nie jest typem człowieka wszechstronnie myślącego, do walki z Lyoto wyszedł na czysto i efekt oczywiście pamiętasz. Lesnar tym bardziej nie jest czlowiekiem wszechstronnie myślącym i obawiam się, że może być podobnie, zacznie się stójka, Brock wykorzysta siłę, będzie chciał wykorzystać swój jakby nie patrzeć G&P a tu niespodzianka :twisted: Chociaż powstaje też jedno "ale" które nazywa się u Mira "kozactwem". Samo nastawienie do tej walki jest ważne, jak w każdym sporcie, jeśli Mir mentalnie przestawi się na poziom, który prezentuje w wywiadach to może się zdziwić. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141207

Właśnie to skrótowo i może trochę zwile przedstawiłem wyżej. Ja mam wielki szacunek do niego jako do sportowca, a dodatkowo po tym co w niektórych dokumentach zostało ukazane, jest także dobrym człowiekiem. To prawda, że przy jego wynikach, talencie i umiejętnościach mógłby mieć ego większe niż Wand, Randelman i Jackson razem wzięci, ale nie ma. Jest spokojnym człowiekiem, a zapomnialbym, mógłby mieć ego jak Filipovic, który tak się usilnie domagał walki o pas HeavyWeight w PRIDE, że w końcu dostał szansę. Jego podejście do sportu i życia jest fenomenalne, a czasem oglądając UFC mam wrażenie, że czasem to jest piąta tygodniówka WWE, tyle, że z normalnymi walkami

Panowie nie oszukumy sie, to jest UFC - tu ma byc przede wszystkim show(poza samym octagonem), taki wrestling w mniejszym i realniejszym wydaniu.

Zawodnicy maja napedzac swoje walki niczym kampanie prezydenckie, bo wiadomym jest ze w ameryce jestes tylko tak dobry jak jest o tobie glosno.

Im wiekszy szum tym wiecej ludzi i wieksza kasa.

I zawodnicy w wiekszosci wiedza o tym odstawiajac wieksze lub mniejsze show na miare ich mozliwosci przed kamerami.

przeciez najlepszym przykladem jest Lesnar - ilu zawodnikow o wiele bardziej zasluguje na ten tytul, ale ilu z nich by dalo ta kase ktora teraz produkuje Lesnar dla UFC? podejrzewam zaden(poza Fedorem-ale tu tez teatrzyk by sie krecil, tyle ze nie w wydaniu samego Fedora, ale nakrecal by to marketing UFC, reklamujac Fedora jako bestie nie do powstrzymania).

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141358

Panowie nie oszukumy sie, to jest UFC - tu ma byc przede wszystkim show(poza samym octagonem), taki wrestling w mniejszym i realniejszym wydaniu.

Zawodnicy maja napedzac swoje walki niczym kampanie prezydenckie, bo wiadomym jest ze w ameryce jestes tylko tak dobry jak jest o tobie glosno.

Im wiekszy szum tym wiecej ludzi i wieksza kasa.

I zawodnicy w wiekszosci wiedza o tym odstawiajac wieksze lub mniejsze show na miare ich mozliwosci przed kamerami.

Ciężko zaprzeczyć, dwa proste i co ważne ostatnie przykłady podbudowa walk Marcus Davis vs. Dan Hardy ( UFC 99 ) albo Diego Sanchez vs. Clay Guida ( The Ultimate Fighter 9 Finale ) ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141360

Dan Henderson (24-7) vs. Michael Bisping (17-1) to bedzie konkretne 2 trenerów z TUF
https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-141858

Powiem szczerze, że im bliżej do UFC 100, tym bardziej mam złe przeczucia odnośnie walki Lesnara z Mir'em. Nie podoba mi się zbytnia pewność siebie Franciszka i to, że w wywiadach z lekceważeniem (tak jakby po wygranej z Mino odjebała mu sodówka) wypowiada się o rywalu. Poza tym - mam nadzieję, że tylko w formie żartu (chociaż nie sprawiał takiego wrażenia) zapowiadał walkę z Brockiem w stójce (albo jest skończonym idiotą, albo standardowo zamyla, nie chcąc zdradzić swojej prawdziwej strategii przed walką) i stopniowe "wykrwawienie" go, tak jak było to w walce z Nogueirą.

Cały ten szum, który robi Mir i jego buńczuczna postawa cholernie mi się nie podoba i pomimo, że będę za nim trzymał kciuki (chociaż nie przepadam za tym fighterem), to mam obawy, żeby Lesnar - przy takim lekceważącym podejściu rywala - nie zafundował nam kolejnej niespodzianki. Oby moja kobieca intuicja:))) tym razem mnie myliła... Cichcem liczę, że Mir gra tylko takiego cwaniaka dla uśpienia czujności przeciwnika, a tak na prawdę - daje z siebie maksa na treningach, ale... cholera wie. Jakoś mam złe przeciucia...

Ciekawie też zapowiada się walka Hendo z Bisping'iem, gdzie totalnie nie mam pojęcia na kogo postawić (racjonalnie, of course - bo trzymał będę za Hollywood'em:).

Poza tym oczywiście GSP vs. Thiago, ale tu raczej Kanadyjczyk ze swoimi zajebistymi obaleniami (robił co chciał z Hughes'em) nie powinien mieć większego problemu ze zdominowaniem Brazylijczyka w parterze. Jeżeli jednak walka będzie zbyt długo toczyła się w stójce (stawiam jednak, że Rush za sprytny jest na to, by ryzykować stójkę z fighterem muay-thai) to różnie może być...

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142001

Też uważam że GSP szybko zejdzie do parteru

Co do gadania franka to chyba chce zarobić więcej za walkę bo Brock ma 400 000$(!) a Mir około 10 razy mniej. W sumie nie wierzę żeby walczył z Lesnarem w stójce chyba że low kickami

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142024

W sumie nie wierzę żeby walczył z Lesnarem w stójce chyba że low kickami

Chyba, że po tym jak rozmontował osłabionego Nog'a w stójce, to uwierzył, że jest nowym Roy Jones'em Jr'em :twisted: Zawsze będę przeciwko koksowi (mega nie trawię typa), ale coraz bardziej moja wiara w Mir'a słabnie. Jeżeli od początku nie będzie dążył do obaleń, to w końcu wyłapie bombę i Lesnar dobije go swoim drewnianym, fizolskim G&P.

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142025

E tam, to co mir odwala to jest hmm nie wiem jak to nazwać, może zazdrość? Ale i tak wirze, że włoży z siebie 100% bo jak nie to Lesnar swoją łopatologiczną metodą : (jak to na national geographic mowili) "połóż i dołóż" z tko-uje Mirmiła:) Mam nadzieje, że to, że uderzyła mu woda sodowa do głowy to tylko jego taki imidż, a do Noga na pewno ma szacunek, w końcu to legenda mma.. nie wiem co tam mir gadał po zwycięstwie, ale w swoje dobrej (nie mówie szczytowej formie) mir nie miałby czego szukać u minotauro...bynajmniej takie jest moje zdanie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142029

nie wiem co tam mir gadał po zwycięstwie, ale w swoje dobrej (nie mówie szczytowej formie) mir nie miałby czego szukać u minotauro...bynajmniej takie jest moje zdanie

Też uważam, że Mino w formie (czasy PrIde) zjadał na śniadania Mir'a nawet chyba i w życiowej formie (z pełną świadomością zaryzykowałbym takie stwierdzenie). Franciszek po walce z Nog'iem nie paplał żadnych głupot (poniżając pokonanego przeciwnika - zmniejszyłby z resztą swoje dokonanie), ale chyba przez to, jak zdominował Brazylijczyka - poczuł się nagle mega-mocny i uważa, że walka z Lesnarem to będzie pro-forma. Taka nadmierna pewność siebie bardzo łatwo może zgubić Mirmiła a mi będzie kurewsko ciężko oglądać triumf koksu nad umiejętnościami (pomimo, że za Franciszkiem także nie przepadam).

Cały czas się łudzę, że ten trash-talk Mirmiła to tylko taki myk dla uśpienia czujności Brocka...

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142034

Jesteśmy już po ważeniu

Preliminary Bouts:

Matt Grice (155) vs. Shannon Gugerty (156)
Tom Lawler (184) vs. CB Dollaway (186)
Dong Hyun Kim (171) vs. TJ Grant (170)
Jon Jones (206) vs. Jake O’Brien (206)
Mac Danzig (154) vs. Jim Miller (155)
Mark Coleman (205) vs. Stephan Bonnar (205)

Main Bouts:

Paulo Thiago (170) vs. Jon Fitch (170)
Yoshihiro Akiyama (185) vs. Alan Belcher (186)
Michael Bisping (186) vs. Dan Henderson (185)
Thiago Alves (170) vs. Georges St-Pierre (170) (UFC Welterweight Champion)
Frank Mir (245) (Interim UFC Heavyweight Champion) vs. Brock Lesnar (265) (UFC Heavyweight Champion) 

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142051

Rozwalił mnie ktoś kto napisał w typerze, że Lesnar wygra przez submission ;D Już dzisiaj gala ogląda ktoś ? Macie jakiegoś streama dobrego? Ja mam jeszcze dylemat czy oglądać ufc na żywo na necie czy gale z adamkiem a ufc później sciągnąć :>
https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142152

Rozwalił mnie ktoś kto napisał w typerze, że Lesnar wygra przez submission ;D

Po to jest Typer aby przedstawiać swoje typy, a nie złośliwie je komentować. Każdy ma prawo do swojego toku myślenia, i należy to uszanować.

https://forum.wrestling.pl/topic/15889-oficjalna-dyskusja-ufc-100/page/2/#findComment-142153