Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Oficjalna dyskusja UFC 100

pablobjj

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Data: 11 lipca 2009

Miejsce: Manadalay Bay Events Center, Las Vegas, Nevada, USA

Transmisja: PPV

http://cdn0.sbnation.com/fan_shot_images/48457/ufc100poster.jpg

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza wagi ciężkiej UFC

265 lbs.: Brock Lesnar (3-1) vs. Frank Mir (12-3)

Główna karta:

Pojedynek o pas mistrza wagi półśredniej UFC

170 lbs.: Georges St. Pierre (18-2) vs. Thiago Alves (16-3)

170 lbs.: Jon Fitch (18-3) vs. Paulo Thiago (11-0)

185 lbs.: Dan Henderson (24-7) vs. Michael Bisping (17-1)

185 lbs.: Yoshihiro Akiyama (12-1) vs. Alan Belcher (14-5)

Pozostałe:

205 lbs.: Mark Coleman (15-9) vs. Stephan Bonnar (11-5)

205 lbs.: Jon Jones (8-0) vs. Jake O’Brien (11-2)

170 lbs.: Dong Hyun Kim (11-1-1) vs. T.J. Grant (14-2)

155 lbs.: Jim Miller (13-2) vs. Mac Danzig (18-6-2)

185 lbs.: C.B. Dollaway (8-1) vs. Tom Lawlor (5-1)

155 lbs.: Matt Grice (9-2) vs. Shannon Gugerty (11-3)

Mega gala bo jeszcze się szykuje UFC FAN EXPO. Szkoda tylko że odwołali koncert Limp Bizkitz czy jak to się pisze.

Pierwsze 4 walki od góry to main eventy 4 kolejnych gal!!

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo ciekawa gala się zapowiada. Brock Lesnar vs Frank Mir, obawiam się tutaj zwycięstwa Lesnara, zwłaszcza, że na ufc 81 miał już go prawie, wtedy jeszcze miał braki i dał się łatwo złapać w leg lock, ale teraz na pewno się podszkolił i nabrał doświadczenia, bo wtedy to był jego 1. pojedynek w ufc... Ogólnie imponująca karta, w pojedynku Georges St. Pierre vs Thiago Alves stawiam na Thiago Alvesa, nie wiem czemu ale czuje, że wygra, ogólnie będzie warto oglądnąć na żywo na jakimś justinie czy czymś :)

Rumina Sato. Fredson Paixao. Joe Stevenson.Vinicius Magalhaes. Jeff Glover. Ulysses Gomez. Bill Cooper. Ci zawodnicy zmierzą się w 4 extrawalkach podczas UFC FAN EXPO a dokładniej największego w historii turnieju grapplingu. W środku trochę na temat fighterów.

• Reputacja:   191
  • Urządzenie:  Windows

Brock Lesnar vs Frank Mir, obawiam się tutaj zwycięstwa Lesnara, zwłaszcza, że na ufc 81 miał już go prawie, wtedy jeszcze miał braki i dał się łatwo złapać w leg lock, ale teraz na pewno się podszkolił i nabrał doświadczenia, bo wtedy to był jego 1. pojedynek w ufc...

Ja tam stawiam na Mirmiła :D Sądzę, że Frank podszedł wtedy do tej walki na strasznym light'cie ("Eeee tam, walczę z jakimś byłym wrestlerem, to bez większego wysiłku nim pokręcę!") i dla tego nieomal poszedł spać po G&P Brocka. Uważam, że teraz przygotuje się do walki w 100-u procentach (myślę, że ma dobrą pamięć i wciąż pamięta kupione strzały od Lesnara...) i zaprezentuje formę jak podczas starcia z Minotauro. Poza tym - Lesnar wpadnie w swoją własną pułapkę, bo pewnie standardowo będzie chciał obalić oponenta i zgnoić go swoim G&P, a w parterze z BJJ Mir'a nie będzie miał szans. Nie sądzę, by koks przez te kilka miesięcy na tyle opanował parter, aby nie dać się poddać takiemu ekspertowi jak Frank.

Nie sądzę, by koks przez te kilka miesięcy na tyle opanował parter, aby nie dać się poddać takiemu ekspertowi jak Frank.

Nie ma szans na tak zaawansowane wyuczenie/wytrenowanie technik parterowych, aby "zmasakrować" Mira. Oczywiście w przypadku Lesnara dochodzi wielka siła (pozdrowienia dla potreningowych odżywek Brocka rodem z WWE). Kończąc tę krótką myśl, moim zdaniem Lesnar będzie kolejny raz zmuszony odklepać. Zabawne byłoby gdyby Frank podczas wywiadu po walce zaczął ironicznie krzyczeć "How you see me now?" lecz jest to profesionalista i zapewne takiej sytuacji nie zobaczymy/usłyszymy. ;)

Świetnie pasuje tu tekst jednego z fighterów (nie pamiętam już którego), który spokojnie można odnieść do walki na UFC 100: "Jeżeli przyjmiemy, że "parter" jest oceanem, to Mir jest w nim rekinem a Lesnar? - Facetem, który nawet nie umie pływać." :D

Wkurza mnie tylko to pitolenie Franka, że Brock walczy jedynie dla kasy. A niby dla czego ma walczyć? Dla wieńca laurowego, tak jak kiedyś na olimpiadach? :twisted: Tak jakby Mir walczył charytatywnie... Jakby to powiedział Jericho - mi to hipokryzją trąci :twisted:

Tak się niektórzy podniecają tą formą Mira w walce z Minotauro, a czytałem, że Nog miał wtedy jakąś kontuzje(łokcia chyba) i nie mógł walczyć na 100%, co nie zmienia oczywiście tego ze Mir walczył świetnie ale kto wie... ale nie ma co gdybać :D

Ja stawia 55 - 45 (lesnar - mir)

"Myślę że łatwo jest walczyć z wielkimi przeciwnikami, są wolni, szybko się męczą i są dosyć surowi technicznie."(info z ufc.pl) - Mir o "cielsku" Lesnara... żeby nie było tak, że mocny jest przed walką, bo jeszcze się zdziwi...

PS. Lesnar ćwiczy w parterze 2 lata... to i tak za mało dla Mira ale tak ku ścisłości :P

Wkurza mnie tylko to pitolenie Franka, że Brock walczy jedynie dla kasy. A niby dla czego ma walczyć? Dla wieńca laurowego, tak jak kiedyś na olimpiadach?

Tu zapewne bardziej chodzi o fakt, że Brock w oczach Mira i innych ludzi nie jest fighterem z prawdziwego zdarzenia. Chyba nie trzeba mówić jakie zdanie o wrestlingu mają fighterzy. Brock jest dla Mira w pewnym sensie "ślepym dzieckiem komercji" WWE - kasa, malo walki, NFL - następny kaprys Lesnara, kasa, a teraz UFC - i co znów za tym idzie ? Kasa :twisted: Oczywiście, że nikt w UFC nie walczy charytatywnie, tu chodzi o samo podejście do mieszanych sztuk walki, jedni trenują całe życie, a inni "Lesnarują" :twisted:

Ja wiem o co chodzi Mirmiłowi, ale wg mnie - nie powinien się z tym tak pałować w wywiadach (nawet jeżeli go to wkurwia, a że w kurwia to pewne, bo ponoć Lesnar zarabia obecnie więcej niż Franciszek :shock: ), bo obniża to jego klasę jako fightera (jest to dla mnie nieprofesjonalne). Taki Fedor nigdy by z czymś takim nie wyskoczył, bo wie, że należy okazywać szacunek każdemu rywalowi (KAŻDEMU!), tym bardziej że w MMA nigdy nie wiadomo jak się walka zakończy i nagle może się okazać, że taki Lesnar ("nieprawdziwy wojownik", "quasi-fighter", "dorobkiewicz") skopie Mir'owi dupsko i Franek będzie miał podwójny wstyd (bo sam pomniejszył wartośc swojego rywala jeszcze przed walką).

Tak się niektórzy podniecają tą formą Mira w walce z Minotauro, a czytałem, że Nog miał wtedy jakąś kontuzje(łokcia chyba) i nie mógł walczyć na 100%

Ponoć Nog był nie dokońca w formie, ale porażające jest to - jak bardzo Mir pokazał w tej walce swoją dominację. Normalnie Minotauro w niej nie było. Takie są niestety (od zawsze markuję Brazylijczykowi) fakty.

Ja wiem o co chodzi Mirmiłowi, ale wg mnie - nie powinien się z tym tak pałować w wywiadach (nawet jeżeli go to wkurwia, a że w kurwia to pewne, bo ponoć Lesnar zarabia obecnie więcej niż Franciszek ), bo obniża to jego klasę jako fightera (jest to dla mnie nieprofesjonalne).

Zazdrość przez niego przemawia w większości i tyle. To, że przez to obniża swą wartość to raz, ale z drugiej strony pokazuje, że ma słabą psychikę - kolejny raz. W sumie dobrze, że przy piwku nie zaczął udzielać wywiadu bo z tym też miał problemy. (delikatnie to ująłem) Dla mnie Mir przez takie zachowanie robi więcej entertainmentu niż potrzeba, zamiast się skupić, spiąć dupę dobrze i przygotować, robi jakiś teatrzyk. A jak przegra to co? powie, że klatka była krzywa, Lesnar zbytnio naoliwiony i nie mógł kimury założyć :> ?

Taki Fedor nigdy by z czymś takim nie wyskoczył, bo wie, że należy okazywać szacunek każdemu rywalowi (KAŻDEMU!)

To jest prawda z która dyskutować nie można, wystarczy przywołać przykład rywalizacji Fedora z Randelmanem z PRIDE. Pewnie oglądałeś PRIDE kiedyś, i zapewne były to te cholerne, mierne wersje po angielsku (niestety też je mam ;P) chodzi mi o to, że Randelman miał zawsze lekką tendencję do klepania gębą wtedy kiedy nie trzeba ( podobną tendencje ma Wand ). W momencie rywalizacji z Fedorem, przed walką jak również na długo, długo po walce wypowiadał się w samych superlatywach. Z jednej strony jak można coś złego powiedzieć o Fedorze :twisted: a z drugiej widać jak Fedor skutecznie wytworzył szacunek u człowieka, który wzorem dyplomaty nie jest. :twisted:

tym bardziej że w MMA nigdy nie wiadomo jak się walka zakończy i nagle może się okazać, że taki Lesnar ("nieprawdziwy wojownik", "quasi-fighter", "dorobkiewicz") skopie Mir'owi dupsko i Franek będzie miał podwójny wstyd (bo sam pomniejszył wartośc swojego rywala jeszcze przed walką).

Dlatego, jeśli mogę użyć jezyka wrestlingu, nie będę markować nikomu w tej walce, wolałbym aby wygrał Mir i wierzę w to głęboko.

Ponoć Nog był nie dokońca w formie, ale porażające jest to - jak bardzo Mir pokazał w tej walce swoją dominację. Normalnie Minotauro w niej nie było. Takie są niestety (od zawsze markuję Brazylijczykowi) fakty.

Gdyby miał mocno kontuzjowany łokieć, to nikt by go nie dopuścił do walki, Mino walczy w UFC a nie w barowych walkach w których specjalizował się Tank Abbott :twisted: Jeśli chodzi o samą kwestie jego przegranej, to także ogladałem tę walkę z przykrościa. Nigdy wcześniej nie widziałem, żeby Mino tak "walczył" smutne ale prawdziwe.

Kontuzja łokcia,operacja potem kolano i zarażenie gronkowcem oto lista chorób które MINO niedawno wymienił w wywiadzie

Pewnie oglądałeś PRIDE kiedyś, i zapewne były to te cholerne, mierne wersje po angielsku (niestety też je mam ) chodzi mi o to, że Randelman miał zawsze lekką tendencję do klepania gębą wtedy kiedy nie trzeba ( podobną tendencje ma Wand ). W momencie rywalizacji z Fedorem, przed walką jak również na długo, długo po walce wypowiadał się w samych superlatywach. Z jednej strony jak można coś złego powiedzieć o Fedorze a z drugiej widać jak Fedor skutecznie wytworzył szacunek u człowieka, który wzorem dyplomaty nie jest.

Taaak, oglądało się wtedy PrIde'a (dla mnie zawsze była to federacja #1 i do dzisiaj tak jest) :D Fedor potrafi wywołać szacunek u rywala, ale sądzę że nie jest to tylko powodowane jego umiejętnościami i rekordem. Emelianenko wykazuje niesamowitą pokorę i szacunek do rywala, zarówno przed, jak i po walce - co w połączeniu z jego skutecznością (koleś mógłby kpić z wszystkich, bo pokonał wszystkich "największych" w tym biznesie) robi niesamowite wrażenie! Można Rosjanina nie lubić, ale trudno go nie szanowac. Uwielbiam czytać z nim wywiady - niesamowity profesjonalista (facet potrafi sam poprawić dziennikarza, który twierdzi, że Fedor jest niepokonany i przywołać swoją jedyną porażkę, która była przecież tylko i wyłącznie babolem sędziego) i skromny człowiek. Prawdziwy sportowiec!

Dlatego, jeśli mogę użyć jezyka wrestlingu, nie będę markować nikomu w tej walce, wolałbym aby wygrał Mir i wierzę w to głęboko.

Mam dokładnie to samo. Nie przepadam za Mir'em, ale Lesnar to dla mnie pomyłka i policzek dla MMA (poza tym - nie trawię go za to jak obecnie jedzie po wrestlingu, na którym natrzepał kupę kasy) dlatego będę trzymał za Franciszkiem, żeby pokazał koksowi gdzie jego miejsce.

Taaak, oglądało się wtedy PrIde'a (dla mnie zawsze była to federacja #1 i do dzisiaj tak jest)

Mam tak samo :D

Fedor potrafi wywołać szacunek u rywala, ale sądzę że nie jest to tylko powodowane jego umiejętnościami i rekordem. Emelianenko wykazuje niesamowitą pokorę i szacunek do rywala, zarówno przed, jak i po walce - co w połączeniu z jego skutecznością (koleś mógłby kpić z wszystkich, bo pokonał wszystkich "największych" w tym biznesie) robi niesamowite wrażenie! Można Rosjanina nie lubić, ale trudno go nie szanowac. Uwielbiam czytać z nim wywiady - niesamowity profesjonalista (facet potrafi sam poprawić dziennikarza, który twierdzi, że Fedor jest niepokonany i przywołać swoją jedyną porażkę, która była przecież tylko i wyłącznie babolem sędziego) i skromny człowiek. Prawdziwy sportowiec!

Właśnie to skrótowo i może trochę zwile przedstawiłem wyżej. Ja mam wielki szacunek do niego jako do sportowca, a dodatkowo po tym co w niektórych dokumentach zostało ukazane, jest także dobrym człowiekiem. To prawda, że przy jego wynikach, talencie i umiejętnościach mógłby mieć ego większe niż Wand, Randelman i Jackson razem wzięci, ale nie ma. Jest spokojnym człowiekiem, a zapomnialbym, mógłby mieć ego jak Filipovic, który tak się usilnie domagał walki o pas HeavyWeight w PRIDE, że w końcu dostał szansę. :twisted: Jego podejście do sportu i życia jest fenomenalne, a czasem oglądając UFC mam wrażenie, że czasem to jest piąta tygodniówka WWE, tyle, że z normalnymi walkami :twisted:

Mam dokładnie to samo. Nie przepadam za Mir'em, ale Lesnar to dla mnie pomyłka i policzek dla MMA (poza tym - nie trawię go za to jak obecnie jedzie po wrestlingu, na którym natrzepał kupę kasy) dlatego będę trzymał za Franciszkiem, żeby pokazał koksowi gdzie jego miejsce.

Ja mam pewną słabość do fighterów specjalizujących się w parterze, zwłaszcza w BJJ i stąd cała moja wiara w Mira. ;) Podejście Lesnara jest takie powiedzmy, "typowe" swoje zrobił, oczywiście zarobił i niestety stwierdzł, że już ma w dupie wrestling, mimo, że właśnie na nim się wypromował i co ważniejsze zarobił. Takie palenie mostów kiedyś mu wyjdzie bokiem, tak uważam.

Co do walki Mir vs Lesnar, to oczywiście będe kibicował Mirowi (choć raczej histeryzować nie będe w przypadku jego porażki.)Jedyne czego obawiam się w przypadku zwycięstwa Brocka, to tego, ze MMA zaroi napakowanych "zaprogramowanych" fighterów. W ogóle uważam, ze większości dyscyplin sportowych, przestaje się młodych zawodników trenować, a zaczyna chodować, czego tenis ziemny jest najlepszym przykładem.

No i liczę na świetny pojedynek Alvesa z GSP (i zwyciestwo tego drugiego) , bo obaj są solidnymi zawodnikami.

W ogóle uważam, ze większości dyscyplin sportowych, przestaje się młodych zawodników trenować, a zaczyna chodować, czego tenis ziemny jest najlepszym przykładem.

Ja oglądam ale tylko kobiecy ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 433 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Gość 35mst
      Czy gdzieś w Polsce (najlepiej wschodniej) można obejrzeć PLE WWE z innymi fanami wrestlingu? Chodzi mi o wydarzenia organizowane np. w jakimś barze, coś w stylu tego co organizuje Wrestletalk przy większych wydarzeniach typu Royal Rumle czy Wrestlemania.
    • Jeffrey Nero
      Wyskoczyli przez okno z tym nie pamiętam nazwy stworem ptakiem i odlecieli.
    • KyRenLo
      Dungeons & Dragons: Złodziejski honor W jaki sposób Edgin i jego kumpela Holga uciekli z więzienia?
    • Attitude
      W nocy z soboty na niedzielę w Atlancie, Georgii doszło do gali WWE Bad Blood 2024. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie od razu dostaliśmy Hell in a Cell Match CM Punka z Drew McIntyre'em. Pojedynek potrwał nieco ponad pół godziny. Nie zabrakło nawiązań do całej ich historii, jak chociażby moment, gdy McIntyre chciał użyć pinezek w kolorach z bransoletki Punka. Ostatecznie Punk wygrał po GTS'ie w kolano owinięte łańcuchem. Link do filmu Nia Jax pokonała Bayley i zatrzymała mistrzostwo kobiet. Nie zabrakło zamieszania z ingerencją Tiffany Stratton. Link do filmu Damian Priest pokonał Finna Balora, mimo interwencji Carlito i JD McDonagha. Link do filmu Następnie przeszliśmy do zapowiadanego ogłoszenia CCO - Triple H'a. Okazało się, że zaprezentował... WWE Crown Jewel Championship. Mistrzowie i mistrzynie zawalczą ze sobą o te tytuły w Arabii Saudyjskiej. Link do filmu Na ogłoszenie Triple H'a zareagował World Heavyweight Champion - Gunther, który zawalczy o męski Crown Jewel Championship, jeżeli w poniedziałek pokona Samiego Zayna na Raw. Gunther przy okazji skorzystał z obecności... Goldberga wśród publiczności. Mistrz nawiązał do jego niedawnych słów, gdy skonfrontował się z Bretem Hartem, że wolał właśnie Billa, jako jego faworyta. Austriak stwierdził, iż wtedy kłamał. Jednocześnie obraził Goldberga, że ma nadzieję, iż "jest lepszym ojcem niż był zawodnikiem". Sprowokowany Goldberg chciał wtargnąć do ringu, ale nie pozwoliła na to ochrona. Zamiast tego Gunthera dopadł Sami Zayn. Link do filmu Liv Morgan zachowała WWE Women's World Championship po walce z Rheą Ripley. Pomogła w tym... powracająca Raquel Rodriguez. Link do filmu Link do filmu W main evencie Cody Rhodes i Roman Reigns pokonali Solo Sikoę i Jacoba Fatu. Zaingerować chcieli pozostali członkowie Bloodline... wtedy kluczowy okazał się powrót Jimmy'ego Uso! Link do filmu Po pojedynku Bloodline kontynuowali atak na Rhodesie. Reigns i Uso pomogli mistrzowi odeprzeć ofensywę. Jednakże show kończyliśmy... powracającym The Rockiem. Póki co nie wiadomo jednak, po której stronie opowie się Final Boss. Link do filmu Skrót: Link do filmu Top 10: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      Prawda. Royal Rumble też było średniawe, ale tam dostałem wygraną Bayley, więc ocena troszkę wyższa. Chociaż oczywiście obie gale były po prostu przeciętne. A ja tam jednak początkowo dałem się zrobić w balona, bo już morda mi się cieszyła, że będzie nowy pas dla Pań. KO/Cody: To wpadli na pomysł. Jakby nie można było tego zrobić jakoś na samej gali, ewentualnie na Smackdown.
  • Dodaj nową pozycję...