Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UPW #1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witamy na Underground Pro Wrestling!

data: 17 czerwiec 2009r.

czas: 20:00

miejsce: Warszawa, Polska.

Przed pierwsza walka, backstage.

Stone Cold Steve Austin (S)

Pracownik (P)

S - Wszystko gotowe?

P - Tak... sprawdzalismy przed chwila fajerwerki, naglosnienie... wszystko gra.

S - Niech sie wszystko uda a bedzie dobrze. Trzeba zrobic dobre wrazenie.

P - Niech sie pan nie... (Stone Cold przerywa)

S - Co ty pieprzysz? Dla Ciebie nie jestem pan, lecz dyrektor tej federacji! To dzieki mnie

tu pracujesz! Rozumiesz?

P - Tak... przepraszam dyrektorze.

S - Dobrze. A teraz wypierdalaj, juz tu nie pracujesz.

Pracownik odchodzi ze lzami w oczach. Austin siada za biurkiem, wyciaga piwo i zaczyna pic.

Gale UPW TV #1 czas zaczac!

Widzimy wychodzacego J.R.`a oraz Jerry`ego The King`a Lawler! Kibice bardzo cieplo witaja

dwóch komentatorów.

J.R. (J)

Jerry The King Lawler (K)

J - Witamy panstwa na pierwszej w historii gali Undeground Pro Wrestling! Zapewniamy, ze bedzie

dzisiaj duzo emocji... zostancie z nami!

Na ringu znajduje sie Tony Chimel:

Tony Chimel (T)

T - Ta walka to pierwsza runda o tytul Intercontinental Champion! Beda 2 walki, które wylonia

finalistów. Oni natomiast stocza walke o pas na PPV - It`s all about the title!

Na ring wychodzi przy glosnym pop`ie RVD! Rob Van Dam! RVD stoi na ringu i czeka na przeciwnika.

Nagle wybuchaja ognie! Wszyscy juz wiedza kto bedzie przeciwnikiem Rob`a! To Kane! Kane wchodzi

powoli na ring i czeka na gong.

Koncówka: Kane ma przewage. Wykonuje Side Walk Slam po czym odbija sie od lin i wykonuje elbow

drop! Kane pokazuje podrzynanie gardla. Lapie Rob`a do Tombstone`a lecz RVD wykonuje hurricanrana!

Kane szybko wstaje lecz Rob Van Dam wykonuje drop kick! The Big Red Monster upada. Rob szybko to

wykorzystuje i wskakuje na naroznik. Kibice wiedza o co chodzi! Chant`uja razem z nim! R-V-D!

Rob wykonuje frog splash i pinuje! 1...2...3! Rob Van Dam wygrywa walke i kwalifikuje sie do finalu

który odbedzie sie na gali PPV "It`s all about the title!"

Wygrany: Rob Van Dam

Poprzez: Pin

Dlugosc walki: 8:56

Backstage. Widzimy Edge`a, który rozgrzewa sie. Podchodzi do niego Lita.

Edge (E)

Lita (L)

L - Edge... nie musisz sie tak rozgrzewac. Przeciez jestes najlepszy. Pokonasz kazdego. Moze

mnie rozgrzejesz?

E - Chodz...

Edge z Lita wchodza do pokoju Edge`a.

Biuro szefa. Za biurkiem siedzi Stone Cold Steve Austin. Nagle ktos puka.

S - Prosze.

Wchodzi Ric Flair.

Ric Flair ®

S - Co ty tutaj robisz?

R - Chcialbym poprosic cie a zarazem przedstawic mojego zawodnika, który pokona kazdego kto stanie

mu na drodze!

S - Oj watpie... Prosze prezentuj! Ale jeśli twój zawodnik przegra, to ty i ten debil wypadacie

z federacji. Ok?

R - Spoko.

W tej chwili obraz znika i przenosimy sie na ring.

T - Ta walka to druga runda o pas Intercontinental Champion! Zmierza sie w niej...

"You think you know me"!! Fani glosno witaja Edge`a wraz z jego dziewczyna - Lita. Edge wchodzi

na ring i czeka na przeciwnika. Przy swoim them`ie wchodzi Bubba Ray Dudley!

Koncówka: Bubba prowadzi. Wykonuje na Edge`u scoopslam i po chwili elbow drop. Próba pin`u

1...2! Edge tak latwo nie da sie pokonac. Bubba podnosi Rated R Superstar`a i wrzuca na

naroznik. Dlugo przymierza sie do ciosu i wkoncu wykonuje! Superplex! Edge bardzo ubolewa.

Dudley rozbiega sie od lin i wykonuje leg drop! Wstaje i wola: " Bubba!!! Get the table!"

Schodzi z ringu i wyciaga stól jednak przeszkadza mu Lita, która powala go drop kick`iem! Lita

na tym nie konczy i zaczyna bic Dudley`a po twarzy. Edge ocknal sie i schodzi z ringu. Zaczyna

kopac Bubba`e po czym wrzuca go na ring. (stól jest na ringu) Edge opiera stól o naroznik,

podnosi Dudley`a i wykonuje spear na stól! Szybko pin`uje przeciwnika! 1...2...3! Edge

wygrywa walke i kwalifikuje sie do finalu o pas Intercontinental Champion na najblizszej gali

PPV!

Wygrany: Edge

Poprzez: Pin

Długość walki: 14:59

Backstage. Widzimy stojacych Randy`ego Orton`a oraz Batiste.

Batista (B)

Randy Orton (O)

O - Sluchaj... czytalem cos o tobie na portalu plotkarskim...

B - Tak? Co?

O - Ty naprawde masz romans z Maryse?

B - Ooo... A skad oni wiedza?

O - Czyli naprawde masz z nia romans?

B - No stary... Ona jest taka...

O - Ty chu**!

Orton lapie Batiste i ciska nim w sciane. Zaraz zaczyna kopac po czym podnosi i znowu

ciska w sciane.

B - Co... co cie opetalo!

O - To moja dziewczyna!

Orton podnosi krzesla i uderza Batiste. Dave`owi zaczyna leciec krew z twarzy. Orton podnosi

Batiste i wykonuje RKO na podlodze!

O - To jeszcze nie koniec...

Orton odchodzi zostawiajac krwawiacego Batiste.

Wracamy na ring.

T - Ten mecz to pierwsza runda turnieju o World Heavyweight Champion! Zasady takie jak poprzednio.

"Woooooooo!" Na ring wychodzi Ric Flair z mikrofonem.

R - Przedstawiam wam mojego super zawodnika! Rozgniecie on każdego!

Słychać theme Big Daddy V!!! Widzowie zaczynają się śmiać.

R - Nie śmiejcie się! Zaraz zobaczycie, że pokona on swojego przeciwnika! Dobrze, że jest to

No Holds Barred match!

Nagle odzywa się tajemniczy głos:

G - Chyba dla mnie dobrze...

"Say you prayers little one, dont forget my son to include everyone!!!" Wszyscy wiedzą kto to

jest! Sandman! Sandman z kendo stick`iem wchodzi na ring i odrazu zaczyna uderzać Big Daddy V!

Walka: Sandman uderza Big Daddy V kilkakrotnie kendo stick`iem. Sandman odbija się od lin

i uderza drop kick`iem Daddy`ego. Daddy V upada a Sandman wchodzi na narożnik i wykonuje

flying elbow drop! V nie może wstać, więc Sandman bierze krzesło i zakłada na szyje Big Daddy

V! Big Daddy poddaje się lecz Sandman dalej trzyma dźwignię! Z buzi Big Daddy V zaczyna lecieć

krew. Ric Flair nawet nie pomaga swojemu zawodnikowi tylko ucieka. Sandman w końcu puszcza dźwignię

i zaczyna chant`ować z publicznością "Na na na na na na na na, hey hey hey GOODBYE!"

Wygrany: Sandman

Poprzez: Submission

Długość walki: 3:17

Backstage. Widzimy leżącego Batistę, któremu pomagają sanitariusze. Nagle do pokoju wbiega

Randy Orton i kopie w twarz Dave`a!

O - Pożałujesz, że umawiałeś się z moją dziewczyną... Spotkamy się jeszcze! Na następnej gali

stoczymy walkę Last Man Standing!

A na następnej gali:- pierwsza w historii UPW walka Last Man Standing!

- na następną galę zapraszamy do Wrocławia!

- kontynuacja konfliktu pomiędzy Batistą i Orton`em!

- druga walka półfinalowej o pas WHC oraz dwie walki o pas UPW Champion!

Wracam do pisania :) Proszę o oceny, co poprawić itd. Następny odcinek będzie jak napiszę.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• thejehmes

2

• Cypex

1

• Existanz3x

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Świetna gala!,walki nie za krótkie,i ciekawe feudy oceniam na 9+/10

Gala ogólnie bardzo mi się spodobała,czekam na kolejny odcinek :)

Walki stanowczo za krótkie, backstage ujdzie, ale również mógłby być bardziej rozwinięty (gdyby było więcej walk, zmieściło by się więcej backu :smile: )

Styl porządny, nie doszukałem się kłujących w oczy błędów, myślę, że jakbyś troszeczkę popracował, to mogłoby coś z tego być :)

Po więcej rad, uwag i jakiś przykładowych gal zapraszam na http://www.booking.jun.pl

12135614384eeb824360301.jpg

Zamierzam bardziej skupić się na backstage`u niż na walkach ale OK, rozbuduje walki :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• DarthVader
      Póki co średnio i może John robi robotę z technicznego punktu widzenia, ale cała otoczka to jeden wielki średniak – po takim przytupie na początku z Rockiem na EC wypisanie Johnsona z tej historii to był spory let down. Walka z Ortonem na zwykłym Backlash bez większej historii to porażka. Punk w Arabii Saudyjskiej to już w ogóle kosmos. Średniak. Może jakoś zaskoczą jeszcze pod koniec tego emerytalnego tournee, ale biorąc pod uwagę kreatywną depresję po boomie z Bloodline słabo to widzę.  
    • KyRenLo
      Spoko, chociaż Mariah Monroe pasowałoby bardziej, no ale rozumiem w tej sytuacji WWE.
    • KyRenLo
      Goldberg: Goldberg leci po pas. To się teraz wyjaśniło, dlaczego Gunther zdobył tytuł.
    • KyRenLo
      Oddałem głos na opcję : Średnio - nic specjalnego. Zakładałem, że to będzie coś bardzo przyjemnego w oglądaniu, a tak naprawdę najlepiej to się oglądało sam moment, gdy to nastąpiło. Dalej było różnie. Lepsze i gorsze momenty. Takie 5na10, gdybym miał to oceniać po swojemu na teraz.
    • PTW
      HANNAH TAYLOR IS READY FOR PRIME TIME! Tak jest! Brytyjska gwiazda zaszczyci nas swoją obecnością już na najbliższej gali 28 czerwca! Wytatuowana piękność z Liverpoolu trenowana przez Zacka Gibsona z Grizzled Young Veterans to niezwykle barwna, kreatywna osobowość, która w ringu potrafi zaskoczyć każdego! My także zaskoczymy Was przy okazji tej gali wiele razy, więc miejcie oczy i uszy otwarte, a w tak zwanym międzyczasie - powitajcie Hannę Taylor! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...