Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SmackDown po mojemu 1.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z nudów napisałem taki oto scenariusz do gali Smackdown dziejącej się na kilka tygodni przed Wrestlemanią 26.

Smackdown po mojemu 1.

PART 1

Jim Ross : Witam państwa na dzisiejszej gali Smackdown!

Todd Grisham : Dziś WWE zawitało do Chicago, witają państwa Todd Grisham oraz Jim Ross.

Jim Ross : Ostatnio na Smackdown dużo się dzieje, kontuzja Jeffa Hardego po nieudanym Swanton Bomb,

Todd Grisham : ...lub rezygnacja z funkcji General Managera przez Theodore Longa.

Jim Ross : Jestem przekonany że dziś widowisko będzie się podobać kibicom którzy tutaj zawitali, bo to przeciez dla nich jest wrestling....

(Nagle wielki huk, rozbrzmiewa theme Y2J'a)

Chris podchodzi do stolika komentatorów w międzyczasie krzyczy coś do kibiców.>

Chris Jericho : Jim....Jestem mistrzem WWE, zdobyłem to ciężką pracą i robie to dla sibie, dla pieniędzy nie dla tych hipokrytów, o których mówisz fani wrestlingu!

Jim Ross : Ale Chris.....

Chris Jericho : Dla Ciebie jestem pan Jericho.....I nie przerywaj jak mówię, bo to wszystko jest dla mnie, zapomniałeś co osiągnąłem? Jestem mistrzem WWE, wygrałem Royal Rumble tego roku oraz czeka mnie walka na Wrestlemanii 26 z Undertakerem....Sam widzisz kto tu jest najlepszy.

Jim Ross :

Chris Jericho : Cisza!... Stado nie wychowanych małp! Stoi przed wami supergwiazda WWE, jedyny wrestler w historii który zdobył 11 razy pas Intercontinental Champion, aktualny mistrz WWE - CHRIS JERICHO!

Grabarz wykonuje swoje popularne wejście, patrzy "białym wzrokiem" na Jericho, jednak on nie wykazuje większej bojaźni do Undertakera.>

Undertaker : Przyszedłem tu po Ciebie...Jericho!

Chris Jericho : Daruj sobie, nie masz większych szans ze mną w pojedynku, Wrestlemania należy do mnie a nie do jakiegoś straszydła!

Undertaker : Nie kpij sobie z wielkiej siły, bramy piekła czekają na kolejnego nieudacznika!

Chris Jericho : Nieudacznika? wyjdź z ringu, nie mam ochoty na Ciebie pat...

Undertaker : Zamilcz!

Jericho udaje się do wyjścia, Grabarz patrzy ze złością na niego, tymczasem rozbrzmiewa theme Vinca McMahona.>

Vince McMahon : Jericho.....

Chris Jericho : Słuchaj Vince, ten patałach marnuje czas programu na antenie, trzeba z nim skończyć! Chcę z nim walki!

Vince McMahon : Jericho uspokój się, dziś zostanie przedstawiony nowy GM Smackdownu, którego już wybrałem, to on zdecyduje czy będziesz z nim walczył dziś.

Chris Jericho : Stop! wyłączcie to! Co on robi w Smackdown? Co on robi tutaj? Czemu został nowym General Managerem?

Vince McMahon : Przykro mi Chris.....

Ric Flair : Jericho! teraz ja jestem twoim szefem, ja ustalam twoje walki i dziś zarządzam Tag Team Match! Wybierz sobie partnera bo czeka cię walka przeciwko Undertakerowi i The Great Khali!

PART 2

Todd Grisham : Jim, jak widzimy Chris jest zbulwersowany decyzją Vinca.

Jim Ross : Nie może być z tego powodu szczęśliwy Todd! Pamiętamy jak obaj panowie toczyli feud przed Wrestlemanią 25, pewnie do tej pory nie pogodzili się.

Todd Grisham : Za chwilę czeka nas walka o uczestnictwo w Money in The Bank na Wrestlemanii 26, zmierzą się Kane i JTG!

Czerwone race zostają odpalone, wchodzi Kane.>

Kane vs. JTG

Pierwsza walka wieczoru, rozbrzmiewa gong.

Wrestlerzy zaczynają ospale, pierwszą próbę ataku robi JTG, zwarcie, Big Red Machine odpycha rywala.

Szyderczy uśmiech na twarzy Kane.

JTG odbija się od lin, napędzony próbóje wykonać Clothesline, kane unika ciosu, JTG odbija się od lin i dostaje w prezencie Big Boota.

Zamroczony członek Cryme Timu ospale próbuje wstać, tymczasem Kane z narożnika wykonuje Running low–angle dropkick, próba pinu - 1,2... ostatkiem sił JTG unika doliczenia do trzech.

Big Red Machine wchodzi na trzecią linę, próba Diving Clothesline! Kane czeka aż JTG się podnosi...i skacze, JTG stosuje unik, punch, drugi trzeci laduje na twarzy Kane, dropkick! Kane leży, JTG wykorzystuje to i zakłada headlock.

Kane próbóje wstać, udało mu się odbija JTG od lin i łapie go za szyję! To oznacza tylko jedno - Chokeslam.

I tak się dzieje, Big Red Machine wykonuje swojego finishera i 1,2,3 pinfall! Pierwszym uczestinkiem Money In The Bank - Kane!

CDN..

Oceniajcie, już spać mi się chce i nie zdążyłem napisać drugiej części gali ale może napiszę wkrótce :)

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cettrab

2

• Biggmac

1

• johniss

1

• Shadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

No to jazda:

- przecinki!

- "...lub rezygnacja" - powinno byc "i" badz "oraz"

- "rezygnacja z funkcji General Managera przez Theodore Longa." - po co sobie komplikowac sprawe? - "rezygnacja Theodore'a Longa z funkcji..."

- "Jim Ross : Jestem przekonany że dziś widowisko będzie się podobać kibicom którzy tutaj zawitali, bo to przeciez dla nich jest wrestling..." - nie widze logiki w tym zdaniu.

- "wygrałem Royal Rumble tego roku" - w tym roku.

- "wciąż dostaje ogromny, negatywny heat od publicznosci" - a slyszales kiedys pozytywny heat?

- "nie wychowanych" - niewychowanych

- "theme Vinca" - Vince'a

- "o on zdecyduje czy będziesz z nim walczył dziś." - kolejna inwersja slowna.

- "próbóje" - o jezu

- "Oceniajcie, już spać mi się chce i nie zdążyłem napisać drugiej części gali" - a co mnie to obchodzi?

- literowki

Ogolnie to kpina wstawic niedokonczona gale, ktora sklada sie z... jednej walki (sic!). Malo tego, ta walka zostala skleciona po 3 segmentach, a w zasadzie trzech pseudo-starciach slownych. Swoja droga, napisac scenariusz Smackdown, ktory jest bardziej 4kids niz w rzeczywistosci, to trzeba miec nieslychany talent. Zero napiecia, zero grozy i parafrazujac Kononowicza - "zero niczego". Angle pomiedzy dwoma stronami tak schematyczne, ze az chce sie plakac. Wyglada to mniej wiecej tak: "Hej, jestes glupi!", "O nie nie, to ty jestes glupi!", "Ok, ale jutro sie policzymy!". No niestety, ale mega slabiutkie. Jesli moge dac jakas rade (moge? moge?), to proponuje, bys przestal szukac literowek w moich postach, a bardziej doglebnie sprawdzal swoje prace, po wyspaniu sie rzecz jasna!

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

No to jazda:

- przecinki! - za mało czy za dużo ? :P

- "...lub rezygnacja" - powinno byc "i" badz "oraz" - lub, bądź, oraz to synonimy więc nie widzę tutaj błędu?

- "rezygnacja z funkcji General Managera przez Theodore Longa." - po co sobie komplikowac sprawe? - "rezygnacja Theodore'a Longa z funkcji..." - też nie widzę błędu :D

- "Jim Ross : Jestem przekonany że dziś widowisko będzie się podobać kibicom którzy tutaj zawitali, bo to przeciez dla nich jest wrestling..." - nie widze logiki w tym zdaniu. - to odnosiło się do wejścia Jericho, nie będę się rozpisywać bo raczej wiesz o co chodzi.

- "wygrałem Royal Rumble tego roku" - w tym roku. - to samo

- "wciąż dostaje ogromny, negatywny heat od publicznosci" - a slyszales kiedys pozytywny heat? - owszem, przynajmniej widziałem - "Heat - Pozytywna badz negatywna reakcja fanów na danego wreslera. Przyjelo sie, ze heat otrzymuje heel, co nie jest w 100% prawda." ze słownika attitude.

- "nie wychowanych" - niewychowanych

- "theme Vinca" - Vince'a - lepiej się czyta Vinca, przecież wiem jak się on nazywa.

- "o on zdecyduje czy będziesz z nim walczył dziś." - kolejna inwersja slowna. -pomyłiłem kolejność wyrazu, ale chyba nikt nie ma problemu z doczytaniem się?

- "próbóje" - o jezu

- "Oceniajcie, już spać mi się chce i nie zdążyłem napisać drugiej części gali" - a co mnie to obchodzi? - ciebie nic, ale mnie tak.

- literowki - no jedna na drugiej! spójrz na swoje posty :D

Ogolnie to kpina wstawic niedokonczona gale, ktora sklada sie z... jednej walki (sic!). Malo tego, ta walka zostala skleciona po 3 segmentach, a w zasadzie trzech pseudo-starciach slownych. Swoja droga, napisac scenariusz Smackdown, ktory jest bardziej 4kids niz w rzeczywistosci, to trzeba miec nieslychany talent. Zero napiecia, zero grozy i parafrazujac Kononowicza - "zero niczego". Angle pomiedzy dwoma stronami tak schematyczne, ze az chce sie plakac. Wyglada to mniej wiecej tak: "Hej, jestes glupi!", "O nie nie, to ty jestes glupi!", "Ok, ale jutro sie policzymy!". No niestety, ale mega slabiutkie. Jesli moge dac jakas rade (moge? moge?), to proponuje, bys przestal szukac literowek w moich postach, a bardziej doglebnie sprawdzal swoje prace, po wyspaniu sie rzecz jasna!

Pierwszy mój scenariusz, pisany na szybko i z nudów ;) więc nie spodziewałem się czegoś specjalnego.

....Więc ten komentarz to odwet (http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=20865)? To kurczę udało Ci się mnie wkurzyć :D

PS. Nie pouczaj innych i ty też sprawdzaj swoje posty bo każdy się myli ;)

Przepraszam a jaki jest sens wrzucania na forum scenariuszy pisanych na szybko i pisanych z nudów? Postaraj się , napisz coś ciekawego i wtedy to zaprezentuj.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Słabiutko ... postaraj się kolejnym razem wrzucić pełną gale, a nie 2 dialogi na krzyż z 1 walką. Wygląda to póki co tragicznie - literówki, bezsensowne zdania, drętwe walki i kilka innych rzeczy. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy i przy kolejnej próbie udowodnienia swoich zdolności w pisaniu diary poprawisz wymienione błędy.

It's Easy Bein' Sleazy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Goldberg: Goldberg leci po pas. To się teraz wyjaśniło, dlaczego Gunther zdobył tytuł.
    • KyRenLo
      Oddałem głos na opcję : Średnio - nic specjalnego. Zakładałem, że to będzie coś bardzo przyjemnego w oglądaniu, a tak naprawdę najlepiej to się oglądało sam moment, gdy to nastąpiło. Dalej było różnie. Lepsze i gorsze momenty. Takie 5na10, gdybym miał to oceniać po swojemu na teraz.
    • Giero
      W nocy z środy na czwartek All Elite Wrestling ponownie zafundowało nam czterogodzinne show. Poniżej oficjalny skrót z całości: Jednym z najważniejszych punktów programu były informacje odnośnie do walki Kazuchika Okada – Kenny Omega na All In 2025. Już wcześniej było wiadomo, że na szali znajdą się i Continental Championship, i International Championship. Oficjalnie potwierdzono, iż obydwa pasy będą połączone w AEW Unified Championship. „Fightful Select” w tym temacie stwierdza, że AEW planowało takie zestawienie przynajmniej od roku. Jednakże ogłoszenie na All In wyraźnie pomogło i pobudziło sprzedaż biletów na galę w Teksasie. Jednocześnie warto zaznaczyć, iż mimo odejścia od Continental Title, to sam Continental Classic będzie kontynuowany.
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #97 - Summer Blockbuster Data: 11.06.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Portland, Oregon, USA Arena: Theater Of The Clouds At Moda Center Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Nigel McGuinness, Tony Schiavone, Adam Cole & Matt Menard Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA iMPACT #1091 Data: 07.06.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tempe, Arizona, USA Arena: Mullett Arena Format: Taped Data emisji: 19.06.2025 Platforma: AXS TV Komentarz: Matthew Rehwoldt, Tom Hannifan & Frankie Kazarian Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...