Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

E jak ECW

Shadow

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://img19.imageshack.us/img19/6207/ecw2.png

>> Przed rozpoczęciem pierwszej walki … <<

Todd Grisham : Ej, ty -, Czekaj !

Shelton Benjamin : … co znowu ?

Todd Grisham: Chciałem zamienić z tobą słowo.

Shelton Benjamin : Ok, byle szybko, nie chcę marnować czasu.

Todd Grisham: Jakby to ująć, yh - więc … << zdanie zostaje przerwane, a oczy reportera kierują się ku drzwiom.

Paul Heyman : Ouhh, kogo my tu widzimy ?Todd, Benjamin … – całe moje młode Zoo.

- Mam nadzieję Grish, że wspomniałeś już swojemu podopiecznemu z kim dziś stanie do walki.

Todd Grisham: Mr. Paul …

Paul Heyman : Zamilcz!, twoja głupia mina mówi sama za siebie.

Todd Grisham : Dochodziłem już do …

Paul Heyman : … sedna ?

Todd Grisham : Tak.

Paul Heyman : I najwidoczniej nie doszedłeś, a teraz zjeżdżał mi z oczu – sam to załatwię.

>> Todd Grisham udaję się ku wyjściu nie będąc nad wyraz szczęśliwym … <<

Shelton Benjamin : Czy ja o czymś nie wiem Sir ?

Paul Heyman : O wielu rzeczach nie wiesz mój drogi chłopcze.

Shelton Benjamin : Jaśniej proszę …

Paul Heyman : Nie przeciągając … dzisiejszym twoim rywalem będzie … ehh. Albo nie, nie powiem ci kto to będzie – Ha! Wejdziesz na ring pokażesz co potrafisz i może zejdziesz z niego jako zwycięstwa … ? Rywal nie ma znaczenia, bądź sobą … << szatańskim wyrazem twarzy Heyman kończy zdanie.

Shelton Benjamin : Ym, zobaczy pan, że warto stawiać na takie osoby jak ja. Nie ważny jest dla mnie rywal, w ringu ważny jestem tylko ja – AIN’T NO STOPPIN’ ME!

Paul Heyman : O tym się przekonamy za kilka minut , ojjj, przekonamy … Haha!

Samoan Hero

Singles Match

Shelton Benjamin vs. Umaga

Walka rozpoczęta. Widać, że Benjamin wygląda na porządnie przestraszonego – jak się to dalej potoczy, zobaczymy. Pierwsze spięcie … Shelton od razu stara się przejąć inicjatywę poprzez head lock. Umaga natychmiastowo odpowiada przerzucając Benjamina przez ramię po czym wykonuję Savate Kick. Rywal pada na matę nie dając oznak życia. Buldożer podnosi przeciwnika jednocześnie go dusząc … SAMOAN SPIKE! – Benjamin wygląda jak kukła sterowana przez okrutnego człowieka, jest pół przytomny, jego ruchy przypominają styl życia leniwca. Kto by się spodziewał, że walka będzie miała tak szybki przebieg ? … Umaga chyba zamierza zakończyć już tą sielankę . Przeciąga przeciwnika pod narożnik, na który wchodzi z lekka ociągając się … Samoan Hero wykonuje Flying Headbutt ! Tak, to już chyba definitywny koniec - UMAGA CAN STOPPIN’ YOU Shelton - Pin … 1 … 2 … 3! Walka zakończona.

Winner :

Umaga

Method :

Pin Fall

Match Length

2:18

Canadian invasion

X-treme rules match

Lance Storm vs. Tommy Dreamer

Pojedynek rozpoczęty. Próba clothesline’u, Storm unika uderzenia. Irish whip, obaj zawodnicy nabierają szybkości, kolejna próba clotheslinu tym razem ze strony Lance’a … Dreamer pada ma matę - podnosi się szybko … Dropkick!, tym razem Tommy przyswoi sobie matę na dłużej. Lance zaczyna okładać przeciwnika na różne sposoby, wpierw punche potem kilka elbow dropów oraz na dokładkę leg drop. Storm wychodzi poza ring … wyciąga spod niego kilka przedmiotów … krzesło, stół oraz sletch hummer owinięty w drut kolczasty. Wrzuca wszystko na ring po czym na niego wchodzi. Rozstawia stół przy narożnika … w tym samym czasie Tommy dochodzi powoli do siebie, wstaję … próba ataku na Lance’ie – jednak znów nie udana. Storm po raz kolejny przejmuję inicjatywę, bierze młot i uderza rywala kilka razy w plecy. ECW Original pada pół przytomny. Storm podnosi rywala i kładzie go na ustawiony stół. Rozstawia obok drabinę i powoli wdrapuję się na nią. Tommy szybko otrząsa się i dopada rywala z drugiej strony. Wymiana punchów, raz z jednej, raz z drugiej strony. Storm wygląda na lekko wykończonego … Dreamer wykorzystuje to i wykonują Suplex z ponad 2 metrów na rozstawiony obok stół … that was awesome! Kibicie znalezieni w środku hali głośno chantują : ECW! ECW!, atmosfera jest niesamowita. Mija kilka minut zanim obaj wrestlerzy dochodzą do siebie. Dreamer’owi jako pierwszemu udaje się podnieść, chwilę po nim wstaję również Kanadyjczyk. Tommy atakuję Lance punchami … jeden, drugi, trzeci … czwarty zostaje zablokowany. Storm kontratakuje - punch, punch, a na koniec kick w brzuch. Lance bierze rozbieg, odbija się od lin i wykonuje DDT … próba pin’u … 1 … 2 … Tommy’iemu udaję się wydostać. Lance schodzi z ringu, wyciąga tym razem spod niego kosz – wrzuca go na ring. Będąc w drodze powrotnej, dopada go przy linach Dreamer … wymiana ciosów zakończona zwycięstwem Lance’a, który wykorzystał chwilę nieuwagi i zaatakował rywala prosto w brzuch swoim barkiem. Dreamer powoli wstaje … Lance wykonuję Springboard i … przepiękny Dropkick! Oboje zawodnicy bardzo szybko podnoszą się po tej akcji … spięcie. Stronę w tym starciu przejmuję Dreamer … wykonuję Body slam … Storm mimo bolesnego ataku, wstaje … kolejny Body slam w wykonaniu Tommy’iego! Dreamer wchodzi na drugi stopień narożnika … Lance jednak go dopada, kolejne starcie i wymiana uderzeń … Storm wygląda na osłabionego – Dreamer przymierza się do wykonania Piledrviera … TAK! Akcja zostaje pomyślnie wykonana … próba Pinu … 1 … 2 … 3! Pojedynek zakończony.

Winner :

Tommy Dreamer

Method :

Pin Fall

Match Length

13:56

>> Kamera zostaje skierowana na backstage <<

CM Punk : ehh … cholerny ochraniacz …

Kelly Kelly : Może ci pomóc ?

CM Punk : … - Punk lekko się zarumienił.

Kelly Kelly : słyszysz mnie ?

CM Punk : Eee, tak. Po prostu …

Kelly Kelly : Po prostu co ? – Diva, wzrokiem zauroczonej kieruję pytanie.

CM Punk : Po prostu … Miło cię widzieć.

Kelly Kelly : Wiesz co Punk … - rozmowa zostaje przerwana.

>> Z drugiej strony szatni wychodzi pół naga Maryse, owinięta w sam ręcznik <<

CM Punk : Ouu … - Punk patrzy na Maryse z niedowierzaniem.

Maryse : Hej Punk.

CM Punk : Cz, Cz … Cze, Cześć.

Maryse : Co wy tu porabiacie ?

CM Punk : Nic … - słowo to zostaje nie wypowiedziane, a do rozmowy wtrąca się Kelly.

Kelly Kelly : A co cię to obchodzi kochana ?

Maryse : Wow, bardzo miło mnie przywitałaś.

Kelly Kelly : Przywitałam tak, jak na to zasłużyłaś.

Maryse : Czy przypadkiem nie masz mi czegoś do powiedzenia ?

Kelly Kelly : Tak … mam.

Maryse : Słucham ?

>> Kelly zbliża się do Maryse po czym namiętnie ją całuje <<

Kelly Kelly : Tylko tyle.

Maryse : Może …

Kelly Kelly : Nie, nic nie mów …

>> Obie Divy wychodzą z szatni trzymając się za rękę <<

CM Punk : … Ymm, eh, dzięki ci boże za takie cuda.

>> Mina CM Punk’a – Bezcenna <<

Everything works just fine

Normal tag team match

CM Punk & Rey Mysterio vs. Jack Swagger & Kane

Pojedynek rozpoczynają CM Punk oraz Jack Swagger. Pierwsze zwarcie, stroną dominująca okazuję się CM Punk. Wykorzystując zagapienie rywala … wykonuje Shining Enziguri. All-American pada na matę. Potężne kopnięcia oraz kilka ataków na plecy sprawiają Swaggerowi ogromny ból. Szybka zmiana … na ringu „wbiega” – a raczej wlatuje Mysterio, który wykonuje … Springboard Leg drop! Zamaskowany wrestler nie zamierza odpuścić rywalowi, seria kopnięć – w brzuch, kilka w głowę. Jack powoli dochodzi do siebie jednak ciągłe ataki nie pozwalają mu się podnieść. Mysterio bierze rozbieg, Swagger wykorzystuję sytuację i wstaję… Mysterio wykonuje Head Scissor, jednak Jack wynosi go wyżej tym samym wyrzucają Rey’a poza ring. Chwila odetchnięcia … Swagger dokonuje zmiany. Na ring wchodzi Kane, który celebruje swoją siłę, naśmiewając się z Rey’a. CM Punk próbuje temu zaprzestać lecz zostaje powstrzymamy przez arbitra. Mysterio otrząsa się i wchodzi na ring … Big Red Machine zaczyna z grubej rury i wykonują na Rey’u Sidewalk slam. Kane ponownie wywyższa swoją pozycję ... Tym razem Punk skutecznie kończy tą sielankę wykonując na Kane’ie Flying clothesline. Sędzia chce zakończyć pojedynek lecz na ring wbiega również Swagger, który wykonuje na Punk’u Gutwrench Powerbomb! Arbiter nie panuje nad sytuacją. Jack po raz kolejny chce wykonać swój finisher – tym razem na Rey’u. Podnosi rywala lecz nie zdąża dokończyć akcji, ponieważ Mysterio kontratakuję wykonując Hurricanrane. Swagger pada na liny. Rey bierze rozbieg i … 6-1-9. Jack zostaje poważnie osłabiony … Rey szykuje się do wykończenia rywala … Springboard … niestety zostaję złapany w powietrzu przez Kane’a ! Ten nie zwracając na nic uwagi wykonuje czym prędzej Chockeslam, Mysterio pada na ring nie przytomny. Pin … 1 … 2 … odliczanie zostaje przerwane przez Punk’a! Swagger rozwścieczony atakuje „Cookies Master’a” clothesline’m – obaj wypadają poza ring. Kane po raz kolejny szykuję się do wykonania akcji kończącej … wynosi Rey’a w górę jednak ten wydostaję się z sieci i wykonują Hurricanrane … Kane pada na liny. Mysterio kolejny raz bierze rozbieg i wykonuję Six-One-Nine … Springboard Leg Drop! Pin … 1 … 2 …3! Pojedynek zakończony.

Winner :

CM Punk & Rey Mysterio

Method :

Pin Fall

Match Length

10:12

Don't Say Too Much

Single Match

Christian vs. Rob Van Dam

Walka rozpoczęta. Pierwsze zwarcie … próba ataku ze strony CC zakończona niepowodzeniem, RVD unika uderzenia po czym wykonuje na rywalu Spinning Heel Kick. Captain Charisma upada na matę lecz bardzo szybko się podnosi … ponowna próba ataku na Rob Van Dam’ie … po raz kolejny zakończona niepowodzeniem - RVD blokuje cios po czym kilka razy uderza rywala w brzuch … Irish whip, obaj napierają prędkości, Van Dam wykonuje … Flying Wheel Kick! Tym razem Christian nie zdoła się podnieść. RVD po raz kolejny bierze rozbieg i wykonuję tym razem Dropkick. Seria kopnięć oraz kilka punchów sprawiają CC nie mały ból. Rob podnosi rywala … Iris whip, CC otrząsa się i próbuje ataku z biegu … RVD unika ataku, po czym wykonuje … Monkey flip! Rob wchodzi na narożnik … czy to możliwe aby w tak krótkim czasie zakończył pojedynek ? RVD wykonuje … Five-Star Frog Splash! Pin … 1 … 2 … 3! Walka zakończona.

Winner :

Rob Van Dam

Method :

Pin Fall

Match Length

2:02

>> RVD bierzę w ręce mikrofon … <<

Rob Van Dam : Uff … a już myślałem, że dłużej trwać to nie może.

Rob Van Dam : Ile ? 1-2, a może 3 min. zajęło mi pokonanie posiadacza pasu ECW ?

Rob Van Dam : Oj, Captain, musisz się jeszcze wiele nauczyć. Pokazałeś dziś każdemu, że nie jesteś godny by stanąć do walki z osobami mojego pokroju. Pomyśl sobie … - zdanie zostaje przerwane :

Christian : Słuchaj, może naprawdę nie pokazałem się z dobrej strony lecz zapamiętaj!, zawsze jestem godzien stanąć do pojedynku, nie ważne przeciw komu …

Christian : Wymień chodź jedną osobę, a za tydzień pokaże ci na co mnie stać …

Christian : No dawaj!

Rob Van Dam : Więc może … tak myślę … eee. Wiem!

Rob Van Dam : RHYNO! …

Christian : …

https://forum.wrestling.pl/topic/15603-e-jak-ecw/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak dla mnie git. Nie nadużywasz zwrotu "poczęstował ...". Poza tym czyta się szybko, łatwo i przyjemnie. Ode mnie 15/10 :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/15603-e-jak-ecw/#findComment-138076

Shadow jestem pełen podziwu ;)Ciekawy backstage , przebieg walk nie jest monotonny . Czekam na następną gale. 9,5/10
https://forum.wrestling.pl/topic/15603-e-jak-ecw/#findComment-138104

Niezła gala. Długość w sam raz. Walki są jeszcze do poprawy, ale nie są najgorsze. Backstage świetny. Luźno się czyta. Ogółem gala na plus. Mam nadzieję, że kolejne będą jeszcze lepsze :-) Pozdrawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/15603-e-jak-ecw/#findComment-138140

• Reputacja:   76
  • Urządzenie:  Windows

Ciekawe walki, fajny backstage, czego chcieć więcej? No i oczywiście nie jest za długa i dlatego fajnie się ją czyta. Zajebista robota.
https://forum.wrestling.pl/topic/15603-e-jak-ecw/#findComment-138482

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• Grins
      Ja uważam że Sami prędzej czy później zdobędzie główne mistrzostwo, może za rok lub dwa lata max ale zdobędzie nie będzie to długie panowanie ale szanse dalej ma aby śmigać ze złotem, oczywiście prędzej Jey zostanie mistrzem bo zauważyłem że Hunter jest jego mocnym fanem więc się nie zdziwię jeśli rzeczywiście będzie grał główne skrzypce w następnym roku na RAW lub SD, Drew to ogolnie zasłużył na miano wrestlera roku w WWE więc bez żadnego zbędnego gadania ten rok był jego  dali walkę roku z Punkiem w WWE a to już samo za siebie mówi ile szkot z siebie dał.  Nie ma szans że Cody stoczy walkę z The Rockiem a to dlatego że na SD dostaliśmy już solidną odpowiedź co nam szykują na WM i co się stanie na RAW na Netflix  Niemal niż pewne że The Rock zaatakuje Romana podczas walki na RAW (Netflix) i od tego zacznie się ich droga do walki na WM, okaże się że to The Rock jest liderem grupy Solo... Co do punktu b) wątpię że to do tego dojdzie, choćbym bardzo chciał to zauważyłem że nie ma na to znikomych szans, prędzej Randy pójdzie po pas po WrestleManii niż zawalczy na samej WM, ja ma głupie przeczucia że Cody może dostać Cena na WM  co mi zbytnio nie siedzi chociaż wolałbym aby to akurat Randy był ostatnim przeciwnikiem Ceny i żeby to właśnie Orton odesłał Cena na emeryturę, ale niestety wszędzie jest ten Cody  Nie mówię początki jego panowania były okej, ale teraz stał się tak męczący że nie chce mi się go już oglądać jako mistrza... Chyba przywrócą pasa z orłem na jeden dzień XD mogli sobie darować ten cyrk, wszyscy chcieliby żeby ten pas był przywrócony na stałe a nie na jedną galę, ale oczywiście odwalą szopkę bez sensu i przywrócą ten pas na jedną walkę. 
    • KyRenLo
      Dwie walki dodane:
    • KyRenLo
      Już oficjalnie. Roman zawalczy na czerwonej tygodniówce. Jego rywalem Solo: Widzę, że ten Featherstone to interesujące źródło informacji się robi. WWE bardzo mocno stawia na pierwszy odcinek na platformie Netflix, więc dostajemy walkę, która równie dobrze mogłaby się odbyć na Royal Rumble.
    • KyRenLo
      Saturday Night's Main Event 2024 Karta: Krótkie typowanie: Michin vs. Chelsea Green: Taki finał chciałem i taki finał dostałem. Idealne zawodniczki, żeby jako pierwsze dostać swoją szansę z nowym tytułem. Od początku stawiam i jestem za Chelsea, więc na końcu nie będę się wyłamywał. Ostateczny typ: Chelsea Green. Liv Morgan (c) vs. Iyo Sky: Ringowo powinno dojechać. Coś więcej dodawać? Nie sądzę, że Liv straci tytuł, ale nie jestem tego już tam mocno pewny jak wcześniej. Był taki jeden obrazek na tygodniówce, który mocno wbił mi się w głowę. Zobaczymy. Ostateczny typ: Liv Morgan. Gunther (c) vs. Finn Bálor vs. Damian Priest: Czyli obstawiając taką walkę po Survivor Series udało się trafić. Fajnie. Dobre trzy nazwiska powinny zagwarantować zadowalający poziom. Balor i Priest mają mocno na pieńku ze sobą, a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Gunther powinien to ugrać. Ostateczny typ: Gunther. Sami Zayn vs. Drew McIntyre: Rywalizacja na szybkiego. Walka jak właściwie każda na tym wydarzeniu ma papiery na bycie dobrą. Postawię na Drew, bo bardziej bym chciał jego wygranej. Ostateczny typ: Drew McIntyre. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens: Zobaczymy, jaki prezent otrzymał Cody. Tak jak pisałem jakaś fajna stypulacja nie byłaby tutaj złym wyjściem, ale i z normalną walkę wyjdzie godnie. KO jest bardzo przyjemny w oglądaniu ostatnio i ja nawet na chwilę dałbym mu ten tytuł, ale wiadomo, że to nie przejdzie. Ostateczny typ: Cody Rhodes. Życzę dobrego widowiska.
    • Attitude
      W Hartford, Connecticut odbyło się kolejne WWE Friday Night SmackDown. Dzień przed powrotem Saturday Night's Main Event. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. Warto podkreślić, iż przy okazji odbyły się także nagrania do następnego odcinka. Po przypomnieniu wydarzeń z ostatnich tygodni, w ringu pojawił się Jimmy Uso. Mimo kontuzji, chciał pomówić na temat jego obecnej sytuacji. Jimmy przyznał, że wydarzenia z WarGames wiele dla niego znaczyły. W końcu to była walka członków jego rodziny. Podkreślił, iż jest dumny zarówno z dokonań Romana Reignsa, jak i Jeya Uso. Ba, nawet z Solo Sikoi, choć nie zgadza się z jego postawą. Teraz jednak trzeba skupić się na tym, co dalej. Tu zasugerował, iz chodzi o solową karierę i celowanie w Royal Rumble czy US Championship. A może nawet mistrzostwo WWE? Jimmy nie dokończył przemowy, bo znienacka pojawił się Drew McIntyre, który wymierzył mu Claymore. Link do filmu Nick Aldis był wkurzony na McIntyre'a i chciał porozmawiać z nim w swoim biurze, gdy GM'a zaczepiły Bianca Belair i Naomi. Początkowo Aldis chciał pozbawić Biancę i Jade Cargill tytułów tag team kobiet. Naomi zasugerowała jednak, iż może wejść w zastępstwo za Cargill. Po namowach GM zaakceptował tą propozycję. Michin pokonała Tiffany Stratton w półfinałach turnieju o WWE Women's United States Championship. Link do filmu Wyemitowano promo Romana Reignsa. Reigns przyznał, iż to był trudny rok dla niego. Jeszcze całkiem niedawno miał wszystko i był na szczycie. Teraz chce jednak odzyskać krok po kroku to, co stracił. Przypomniał, że gdy zaczął dominację cztery lata temu, to Solo Sikoi nawet nie było w WWE. Roman podkreślił, że obecnie na koncie po jednym zwycięstwie mają zarówno jego OG Bloodline, jak i Bloodline Sikoi. Reigns chce wszystko rozwiązać 6 stycznia, gdy Raw zadebiutuje na Netflixie. Link do filmu Powracający Braun Strowman okazał się tajemniczym rywalem Carmelo Hayesa. Braun wygrał bez większych problemów, a przy okazji dowiedzieliśmy się, iż dołącza do SmackDown. Link do filmu Jak można było się spodziewać - nie odbyło się bez zamieszania z Tama Tongą i Jacobem Fatu przy walce Sikoi z LA Knightem. Na ratunek próbowali przybyć Andrade i Apollo Crews, ale Bloodline sobie z nimi poradziło. Link do filmu Link do filmu W walce wieczoru Chelsea Green pokonała Bayley. Tym samym Chelsea zawalczy z Michin o miano pierwszej mistrzyni US na Saturday Night's Main Event. Link do filmu Jak można było sie spodziewać, ostatnia konfrontacja Cody'ego Rhodesa i Kevina Owensa przed ich walką zakończyła się kolejną bójką. Link do filmu Skrót SmackDown: Link do filmu Aktualna karta Saturday Night's Main Event: * Undisputed WWE Championship Match: Cody Rhodes vs. Kevin Owens * WWE Women's World Championship Match: Liv Morgan vs. IYO SKY * WWE World Heavyweight Championship Match: Gunther vs. Finn Balor vs. Damian Priest * WWE Women's United States Championship Match: Chelsea Green vs. Michin * Drew McIntyre vs. Sami Zayn Na następne SmackDown zapowiedziano: * WWE Women's Tag Team Championship Match: Bianca Belair & Naomi vs. Candice LeRae & Nia Jax * Alex Shelley vs. Johnny Gargano * The Grayson Waller Effect with guest Braun StrowmanPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
  • Dodaj nową pozycję...