Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

oficjalna dyskusja, walki i rezultaty: UFC 99 - The Comeback

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   273
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Chyba chozdi o Shane'a Carwin'a. Poza Gonzagą to zwycięstwa zaliczał na mało znanych zawodnikach po jakiś stodołach i showach 3ciej klasy, co nie znaczy że jest na fali ale i tak za słaby moim zdaniem na Velasqueza.

Jasne, że Carwina (nie wiem co mi się popitoliło z tym Carwerem :D Już poprawione). Co do obu panów - wiesz, o Velasquezie można powiedzieć to samo, że poza Kongo też nie pojechał nikogo bardziej znanego (Carwin jednak w przeciwieństwie do Caina rozstrzygnął swoją walkę przed czasem). Poza tym Shane ma też trochę lepszy rekord niż Cain (Carwin 11-0, Velasquez 6-0). Wiem, że to niewiele oznacza, ale zawsze...

Co do teoretycznej walki obu panów - sorry, ale jeżeli Velasquez walczyłby w stójce tak odsłonięty jak z Kongo i wyłapał takie strzały na szczenę od Carwina (któremu solidnego uderzenia nie można odmówić), to nie miałby już później szansy przenieść walki do parteru, bo mielibyśmy ciężkie KO. Jeżeli Cain nie popracuje nad stójką i nie zacznie korzystać tam konkretnie z gardy, to większość fighterów z "dynamitem" w łapie może mu już na starcie wyłączyć światło (od Congo przyjmował multum czystych strzałów na szczenę, na pczątku każdej rundy, zanim zdążył obalić Francuza).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

7

• mnih

3

• Dobo

2

• pablobjj

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

UFC 99: The Comeback

Marcus Davis vs Dan Hardy

Całkiem ciekawe rozpoczęcie gali, działo się dużo, były niezłe wymiany. Szkoda mi trochę Davisa, bo pokazał naprawdę duży charakter i przegrał walkę pozostawiając po sobie bardzo dobre wrażenie. Hardy'emu jak na razie w UFC idzie dość dobrze i widać, że jest coraz pewniejszy w tym co robi i ciekawe jak poradzi sobie w następnej walce z Kimem.

Spencer Fisher vs Caol Uno

W porównaniu z pierwszą walką to ta wypadła strasznie blado. Jeden z najnudniejszych pojedynków jakie widziałem. Było strasznie anemicznie i bez pomysłu z obu stron i Fisher naprawdę nie musiał zrobić wiele żeby wypunktować Japończyka. Cóż jak dla mnie murowany faworyt na najgorszą walkę gali, niestety White nie przewiduje za to premii hehe.

Mike Swick vs Ben Saunders

Od początku przewaga należała do Swicka, który był szybszy i przede wszystkim aktywniejszy przez całą pierwszą rundę. W drugiej rundzie sytuacja nie uległa zmianie, a Saunders jakby czekał aż Mike rozprawi się z nim, bo sam nie robił praktycznie nic, żeby walkę wygrać, bo nie liczę tutaj chaotycznych ataków w stójce. Jeżeli tak samo będzie chciał walczyć z Davisem to może go spotkać to samo co w tej walce.

Mirko Filipović vs Mostapha Al-Turk

Szkoda, że wszystko zakończyło się tak jak się zakończyło. Czekałem na to czy Mirko ruszy do przodu, a przez ten eye poke wszystko się popsuło. O pechu może mówić Turk, bo do momentu tej feralnej akcji miał przewagę i był aktywniejszy i kto wie jakby się to potoczyło...

Cain Velasquez vs Cheick Kongo

Z jednej strony niesamowicie pozytywne oceny za to jak po prostu bawił się Cain z Francuzem, bo jego przewaga nie ulegała wątpliwości ani przez sekundę. Niestety jest też druga strona medalu, trochę więcej szczęścia Kongo, a może trochę więcej dynamitu w prawej ręce i Velasquez zaliczyłby ciężkie KO. Czeka go bardzo duża praca jeżeli chodzi o stójka, a nad gardą w szczególności musi pracować.

Rich Franklin vs Wanderlei Silva

Jako fan Silvy bałem się, że może się wszystko potoczyć podobnie do walki z Quintonem, ale na szczęście było zgoła inaczej i zobaczyłem całkiem dobrą walkę. Silva pokazał serce do walki i naprawdę wypadł w moich oczach pozytywnie, mógł tylko nie pajacować w ostatniej rundzie, bo o mały włos nadziałby się na KO. Walka na korzyść Ace'a, ale jednogłośna decyzja to według mnie jednak pomyłka, walka była bardzo wyrównana i split decision byłby bardziej sprawiedliwy. Dodam tylko jeszcze, że w walce z Vitorem, Ace może mieć straszne problemy jeżeli będzie walczyć w takim samym stylu jak z Wandem.

15974308365193fac7b7921.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 100 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 016 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 701 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 573 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 882 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Aaa zapomniałem. Miałem napisać jeszcze, że najbardziej podobają mi się ich gale w USA. To chyba jedyne co im wychodzi.
    • Attitude
      New Japan Pro Wrestling potwierdziło w środę, iż z organizacji odejdą Tetsuya Naito i Bushi. Naito kończy się umowa wraz z końcem 2025 roku, tym samym opuści NJPW po blisko dwudziestu latach. Ostatnio był tam jedną z topowych postaci. Bushi natomiast poprosił o zakończenie współpracy i jego ostatni występ będze miał miejsce na początku maja. W kontekście potencjalnego transferu Naito, to media raczej nie spodziewają się, by dołączył do All Elite Wrestling. Z kolei WWE obserwowało jego sytuację w 2018 roku, ale wtedy odrzucił propozycję. Ciekawe zatem, czy ten temat wróci po kilku latach. Warto jeszcze odnotować, że nie jest wykluczone, iż dojdzie do kolejnych odejść z NJPW. Bowiem ma być jeszcze kilka osób, które pracują tam bez stałych kontraktów. W czwartek po TNA Impact! odbędzie się gala Unbreakable w Las Vegas. X-Division Champion Moose zapowiedział open challenge na to PPV. Mistrz liczy na to, że zawalczy z topowym high-flyerem. Dodał, iż jeżeli jego przeciwnik wygra, to wkrótce otrzyma title shota na X-Division Championship. Aktualna karta Unbreakable: * Barbed Wire Massacre: Sami Callihan vs. Mance Warner * TNA International Title Tournament First Round Match:: Eddie Edwards vs. Steve Maclin vs. Ace Austin * TNA International Title Tournament First Round Match:: Eric Young vs. JDC vs. Zachary Wentz * TNA International Title Tournament Finals: AJ Francis vs. TBD vs. TBD * Open Challenge: Moose vs. TBA * Mike Santana & The Hardys vs. Mustafa Ali & The Nemeths * Frankie Kazarian & Tessa Blanchard vs. Joe Hendry & Masha Slamovich Tymczasem Masha Slamovich będzie broniła mistrzostwa Knockouts poza TNA. W ten piątek zawalczy na evencie Tokyo Joshi Pro-Wrestling w Las Vegas z Miu Watanabe. Cedric Alexander powoli zapełnia kalendarz występów po jego odejściu z WWE. Występ tego zawodnika potwierdziła organizacja The Crash Lucha Libre na 16 maja. Gala odbędzie się w meksykańskiej Tijuanie. Póki co nie potwierdzono jego rywala.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Miałem podobnie, szczególnie, że poza wyjątkami druga połowa 2024 roku była w wykonaniu New Japan naprawdę dobra. Udany Climax, nowy mistrz na horyzoncie i wraz z 2025 rokiem z tygodnia na tydzień mam wrażenie, że coraz bardziej uchodzi z nich powietrze. Czasem dają bardzo dobre show jak za dawnych czasów (The New Beginning In Osaka), ale jednak patrząc na ratio to nie jest kolorowo. New Japan Cup wypadł w tym roku mocno średnio, zobaczymy jaki będzie BOSJ, a do Climaxa ciągle daleko...No i brakuje gwiazd, których nie da się wykreować na już, na to potrzeba czasu, a i tak nie ma pewności, że ktoś taki nie zawinie się np. do AEW. Nawet o tym ostatnio myślałem i może NJPW powinno swoją marką i jednak ciągle sporym fanbasem spróbować werbować wrestlerów, którzy mają coś do udowodnienia - nawet tych z WWE/AEW. Oczywiście nie wszyscy będą chcieli zrezygnować ze sporych pieniędzy, ale przydałyby się ze 3/4 wzmocnienia rosteru. Ileż można pudrować sytuację posiłkami z USA czy Meksyku. O tym gdzie dzisiaj jest New Japan niech świadczy fakt, że na początku maja drugiego dnia Wrestling Dontaku o główny pas z Goto walczy Newman, Callum Newman wstrząśnięty nie zmieszany
    • Mr_Hardy
      Myślałem, że z nowym rokiem będzie lepiej a tu jest jeszcze gorzej. Słabo się dzieje w NJPW, przykro się na to patrzy. Mam nadzieję, że kiedyś się podniosą. 
    • Jeffrey Nero
      Chyba ostatni w miarę dobry film Vegi. W 2024 roku po 25 latach od premiery powrócił pewien serial. Dla podpowiedzi wiele krajów przez lata tworzyło własną wersję tego serialu także w Polsce. Co to za serial?
  • Dodaj nową pozycję...