Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Extreme Rules [ Spoilery ]

vodkabols

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Extreme Rules: 07.06.2009

http://funkyimg.com/u2/926/999/extremerules2009.jpg

Theme

http://www.youtube.com/watch?v=lrfDUXbfApU

Matches:

1. WWE Champion Randy Orton vs Batista (Steel Cage Match):

http://funkyimg.com/u2/956/833/10253140.jpg

Pierwszy zapowiedziany z meczy, rewanz za JD, stypulacja wedlug mnie srednia, nie lubie walk w klatce. Klatka pozornie zapewnia brak interwencji zewnatrz, wiec Randy tym razem musi pokonac, mimo, ze sam, to niekoniecznie czysto - Batiste. Interwencje Flaira i Legacy, rowniez pewnie ujrzymy mimo wszystko.

2. John Cena vs Big Show (Submission Match):

http://funkyimg.com/u2/450/479/10249894.jpg

Kolejny rewanz za JD, slaba stypulacja, jak wiemy Big show ma nowy submission, wiec musza go jakos wypromowac, za to cenie moze w koncu sie uda zalozyc stfu. Nie ukrywam, ze slabo sie zapowiada ta walka, i pewnie nie dostaniemy nic ciekawego po raz kolejny od tej pary zawodnikow.

3. Miss WrestleMania Vickie Guerrero vs. Santina Marella (Hog Pen Match)

http://funkyimg.com/u2/140/487/10311678.jpg

Gdy zapowiedziano walke o tytul Miss Wrestlemanii na tegorecznej WM'ce, mialem nadzieje, ze ten tytul bedzie cos znaczyl, jednak sprawy potyczyly sie diametralnie inaczej, i nie wygrala go zadna legendarna diva, a Santino. "Walka" o ten tytul na ER bedzie pewnie niezwykle humorystyczna wedlug writerow, druga sprawa czy my ja rowniez tak odbierzemy.

4. Intercontinental Champion Rey Mysterio vs. Chris Jericho (No Holds Barred Match)

http://funkyimg.com/u2/590/725/10302924.jpg

Panowie stworzyli najlepsza walke na JD, i mam nadzieje, ze na ER, rowniez nie zawioda. Niewatpliwie, dobrze im sie wspolpracuje i walczy w ringu, co pozwala na wiele ciekawych spotow. Stypulacja, moze zostac bardzo dobrze uzyta(walka z dala od ringu), a moze byc calkowicie zepsuta(Mysterio walczyl juz w niej na Cyber Sunday 2008 - gdzie niestety, nic ciekawego nie obejrzelismy). Pojedynek na pewno nie bedzie slaby, ale czy wystarczajacy dobry by skrasc show ?

5. CM Punk vs. Umaga (Samoan Strap Match)

http://funkyimg.com/u2/634/759/10302954.jpg

Feud wziety z niczego. Dziwi fakt promowania Umagi po kontuzji kosztem Mr. MitB Cm Punka, wydawaloby sie, ze to wlasnie ten drugi potrzebuje promocji, by w czysty sposob pomyslnie wykorzystac walizke. Nie przepadam za ta stypulacja, i uwazam, ze nie wypadnie ona zbyt ciekawie. Po przegranej Punka na JD, jest niewatpliwie ponownie faworytem walki z Umaga.

6. World Heavyweight Champion Edge vs. Jeff Hardy (Ladder Match)

http://funkyimg.com/u2/731/997/10302938.jpg

Walka, w ktorej wiekszosc poklada najwieksze nadzieje. Zarowno Hardy jak i Edge, wielokrotnie udowodnili, ze bardzo dobrze czuja sie i prezentuja w gimmick meczach, szczegolnie tych z drabina. Bedzie to na pewno main event, o ktory uwazam, ze martwic sie nie trzeba, bo chyba nie moze on wypasc slabo.

7. ECW Champion Christian vs. Jack Swagger vs. Tommy Dreamer (Triple Threat Hardcore Rules Match)

http://funkyimg.com/u2/135/606/10331626.jpg

Chyba ostatni zapowiedziany mecz na ta gale. Hardcore match brzmi swietnie, jednak przy obecnej polityce Vince'a, modle sie by zobaczyc tam choc odrobine prawdziwego hardcoru. Jesli Dreamer nie wygra, pozegna sie z wwe, tu sie rodzi pytanie, czy Tommy przedluzy swoj kontrakt i wzamian otrzyma upragniony (dzis pseudo)ECW title.

8. United States Champion Kofi Kingston vs. MVP vs. William Regal vs. Matt Hardy (Fatal Four Way Match)

http://funkyimg.com/u2/736/526/10388164.jpg

Troche chyba na sile dodany mecz, do karty i tak juz dosc duzej, nieoczekiwana zmiana champa na RAW, walka pewnie bedzie na srednim poziomie. Tygodniowy champ ? Cos czuje, ze Hardy wygra jakims kantem, ktoremu pewnie lada dzien sciagna gips.

Najprawdopodobniej, jest to juz pelna karta na ta gale. Jak sie zapowiada ? Do zawodnikow bioracych udzial raczej nie mozna sie przyczepic, mozna sie za to przyczepic do stypulacji, bo sa dosc slabe(jedynie walka o pas whc i ecw - ma ja odpowiednia), gdy jeszcze wezmiemy pod uwage jak dla wwe wyglada hardcore/extreme, to zobaczymy zwykle walki, z uzyciem jednego kosza na smieci czy kendo sticka ... Licze, ze panom z SD uda sie pociagnac ta gale swoimi walkami, na RAW nie licze zupelnie, za to walka o tytul ECW pozostaje wielka niewiadoma.

Edytowane przez vodkabols

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

9

• vodkabols

8

• RR

7

• SaigeY

6

Top użytkownicy w tym temacie

Szybko zapowiedziane walki. Póki c tylko rewanże, Orton obroni pas. Wydaje mi się, że ktoś z Legacy rzuci mu jakiś przedmiot, przypierdzieli Batiscie w czoło i RKO. Steel cage brzmi nieźle, lecz mogli posunąć się dalej. Drugi match zapowiada się bardzo słabo do tych zawodników w ogóle nie pasuje ta stypulacja. Będzie to bardzo wolny mecz.

Co do walki o pas WWE sądze tak samo jak miszcz_94. Co do walki submission tak samo :P Ten mecz pewnie będzie wyglądał tak - bear hug, head lock, próba STF "ojojoj nie dostanę" itd... Extreme Rules pewnie wypadnie słabo, jeżeli nie bardzo słabo. Jak narazie takich bardzo hardcore`owych meczy nie ma... Co by tu mogło być jeszcze... Falls Count Everywhere, Hardcore Match nie mam pojęcia co jeszcze...

First Blood ;)

ehh Judgment Day było dobre według mnie.Najbardziej niepokoi mnie walka submission.Nie lubie za bardzo Big Showa dlatego sam niewiem... :D Pewnie jakies walki dojdą sądze że z tych zwycięsko wyjdą Cena i Orton.A propo hardcoru w WWE widzisz TLC potrafił zrobić Taker i Edge (ten drugi w tym większe doświadczenie) a na Backlash Hardy nie mogli dobrze urzyć krzesła... najfajniejsze jest to że pamiętamy te czasy 00-01 kiedy Hardy byli przeciwko Dudleya i E&C w TLC meczach...i trzeba przyznać że dzisiejsze TLC a tamte to jest w ogóle co innego... niestety :(

Hah widzę, że WWE creative team znalazł sposób na jeszcze większe znudzenie widza Ceną i Big Showem. Po prostu nie mogę się doczekac jak Jasiek z Showem będą sie przytulac i zakładac sobie przeróżne submissiony przez 20 minut, zero nearfalli, nic, tylko wyginanie wszystkich kończyn we wszystkich możliwych kierunkach. Wspaniały entertainment. Orton i Batista niewiele mnie obchodzą, pozostaję więc czekać na tą lepszą połowę karty od Smackdown.

Nie ma jak Extreme Rules co? Ja już w ogóle nie oglądam wwe, dla mnie to największy syf.

Co submission match ma do hardocru? Tak samo ciekawi mnie dlaczego dają Batiście, który jest najwiekszym drewnem w federacji push. Za pewne będzie tak, że przegra na ER, Tripel wróci z urlopu to go zmieni...

First Blood ;)

W tej walce znuerzą się Santin(A) Marella vs Vickie Guerrero o tytuł Miss WrestleMania :lol:

CO to walk RAW - Submission Match chyba przewine i zobacze tylko kto wygra.. Zapewne będzie to Jasiu który jakimś cudem załośy swoje niszczycielskie STF na Byczku....

Walka Steel Cage - ostatnim razem jak Zwierzaczek walczył w tej stypulacji to dostał od Jericho śrubą w łep oby Orton to powtórzył :twisted: ;P Licze na jakieś RKO ze szczytu klatki

Licze na jakieś RKO ze szczytu klatki

to juz moge batiscie stawiac wirtualne swieczki ? : P

to juz moge batiscie stawiac wirtualne swieczki ? : P

Ojj nie sądze,a może ;o

To powinieneś się cieszyć z obecnego RKO bo z narożnika nie będzie robił nawet a ty o szczycie klatki już myślisz... Co do meczy to pewnie dodadzą Edge vs Hardy w jakimś LSM może... Nie wiem co jeszcze mogą dodać, nie oglądam obecnego WWE... W każdym razie, nawet nie zaczynajmy porównywać Extreme Rules do poprzedniego One Night Stand lub jeszcze wcześniejszego, nie warto.

jak na razie to kiepsko się zapowiada ;/ normalna walka cena vs big show strasznie nudna i kiepska a co dopiero submission match -.- poza tym co submission match i extreme ? wtf ?

batista i orton też nie za fajne pewnie będzie ;/ ale syf jak na razie ;/

@UP

Nic w WWE nie wiąże się z extreme, więc nie wiem po co te porównanie.

Batista vs Orton- No coment... Jeśli dodać do tego słaby booking, typu: Randy cały czas ucieka, a Batista cały czas go zrzuca i próbuje pinu, to ja podziękuje. Nie liczę na nic więcej, a niżeli wrzucenie paru itemków przez Legacy dla Ortona i ucieczka Randy'ego z klatki( WWE nie może podłożyć mu Batisty po pinie)...

John Cena vs Big Show- HAHAHAHAHA! Nie wiem co WWE wymyśliło Big Showowi za Submissiona, ale myślę że nie jest to nic powalającego. Tu nie pomoże nawet dobry booking.

Geeez... Kolejne repety zapowiedziane na tapingu Smackdown tooo...

Rey vs. Y2J w No Holds Barred i Jeff vs. Edge w Ladder Matchu

A tak swoją drogą... David Hart ma przezajebisty theme!

http://www.youtube.com/watch?v=DQE-69q9Md0

Zapowiedziano takze:

Umaga comes out of the crowd and attacks CM Punk. He gets on the mic (yes,in English) and challenges Punk to a “Samoan Strap” match at Extreme Rules.