Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Undertaker

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Niewiem, czy ktos takową dyskusje inicjował, jezeli tak, to wybaczcie i nakierujcie mnie na odpowiedni topic.

W kazdym razie, chcialem troszke podyskutowac na temat tego zapaśnika.Taker w latach 90tych chodził w potarganym ubraniu, ciut za duzych rekawiczkach i u boku wielkiego (nie, nie chodzi mi o wzrost :P ), grubego Paula Berera (wybaczcie, niewiem jak sie pisze jego nazwisko). Z tamtego okresu nie ogladałęm jego walk, ale kojarzy mi sie feud Taker vs Taker- jezeli moglby mi ktos przyblizyc jego przebieg (tego feudu) bylbym wdzieczny.

Kolo 2000 roku (nie zlinczujcie mnie za te daty- na prawde pisze z głowy, a moja wiedza- ktora nota bede chcialbym poszerzyc nie jest najwieksza) Taker zmienił swoj gimmick na harlejowca. Wjezdzał wtedy motorem pod ring, lansował się tatułażami (nadal to robi :P) i bylo to dobre odswierzenie jego postaci- z tego co obiło mi sie o uszy (albo wyczytałem- mozliwe ze nawet na tym forum) to całą koncepcja z postacia harlejowca wyszla z jego inicjatywy. Czy moglby mi ktos powiedziec- ile dokladnie trwał okres jego motorowego bytu? I czy wtedy zdobywał on jakies pasy mistrzowskie?

Dochodzimy do momentu "terazniejszego" Undertakera. Powiedzcie mi- dlaczego ten jakze mroczny typ z cmentarza, ktory nikogo sie nie boi wchodzi na ring pokazuje białe gały, straszy dzieci, ale chwile pozniej jak sciaga plaszcz i zaczyna sie walka to ten przybiera poze (czy jak kto woli- pozycje, technike) pseudo boksera. Strasznie mnie to wkurza, bo buja sie jak pierdolony rezus i wyglada to na prawde komicznie momentami. Ja wiem, ze on od zasze przybierał styl browlera, ale od kiedy (no wlasnie od kiedy? ) macha szyją i łapami robiac zwody przed rozpoczeciem walki (bo potem juz jakos to "zanika"- albo jest zbyt zmeczony, albo zapomina o tym) na prawde patrzac z boku wyglada to gorzej od techniki walki Boba Sappa ( :P ). Was to nie wkurwia?

Na koniec jestem zobowiazany napisac, ze uwazam go za jednego z najwybitnieszych wrestlerów. Szanuje go niesamowicie, choc strasznie wkurzały mnie na przyklad patrenty z urna (choc to inna bajka i nie jego wina). Jego entrace (pierdolniecie w gong) zawsze powoduje u mnie kręcenie się łezki w oku, aż z pały kapie w kroku (no, moze bez przesady :P ). W kazdym razie- jest to chyba tez, oprocz tego ze jeden z najbardziej zajebistych wrestlerow to jeszcze jeden z nielicznych; jezeli chodzi o tych z wyzszej polki to chyba jedyny- ktory ma az 4 finishery. Last Ride, Tombstone, Chockslam i ten jego Deathlock. Chyba nie ma innego main eventera, ktory ma 4 finiszery, co? Nawet nie kojaze w ogole takiego wrestlera...

Wiec- slucham komentarzy.

15192108424405e31546cee.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheGiant

2

• rocket

1

• mazurxiii

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No to synu za nie wyszukany język powinieneś dostać bana...ale to nie mój problem...

Co do Takera - do takich noobów jak ty nie dociera,że to jedyny heavy cruiser w biznesie,który potrafi wykonać w ringu np. moonsault...Big Show i ta technika prosto od flyerów?Wolne żarty...poza tym jak pokazał Wrestlemania potrafi sklecić pojedynek (razem z HBK) na poziomie nieosiągalnym obecnie w WWE dla nikogo...no ale zawsze znajdą się jacyś 'pseudoznafcy' - bez szacunku dla legend i bez szacunku dla tego widowiska.

Po pierwsze nie jestem twoim synem.

Po drugie- nie zauwazylem, zebys był modem, ani adminem, wiec texty typu "powinines dostać bana" włóż do kieszeni łaskawie.

Po trzecie- wydaje mi sie, ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Niewiem skad wnisek, ze ze nie mam szacunku do Takera (pomimo, ze napisalem w drugim akapicie co o nim sadze).

Po czwarte- nie uwazam sie za znawce, co dokladnie zaznaczyłem.

Zgodzic sie moge z Tobą tylko w jednej kwestii:

...poza tym jak pokazał Wrestlemania potrafi sklecić pojedynek (razem z HBK) na poziomie nieosiągalnym obecnie w WWE dla nikogo

Uwazam, ze byl to pojedynek najlepszy w historii wrestlingu- subiektywne zdanie.

Btw- z textami typu"noob" czy "pseudoznafca" wyskakuj do kolegów z Tibii.

15192108424405e31546cee.jpg

Zamykam, póki nie przerodzi się w ostrzejszą wymianę zdań.

Jeśli ktoś będzie miał sensownego do dodania / rozwinięcia tematu to PW do mnie i otworzę temat ;) .

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 955 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 547 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 873 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW New Japan Cup 2025 - Dzień 6 Data: 15.03.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Aichi Prefectural Gymnasium Publiczność: 2.752 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Najgorszy RR Winner ever... Zły wybór, zawodnik nudny ale to już pisałem po RR.  Teraz po czasie uważam to za równie wielką pomyłkę bo feud jest do bani a on nic sobą nie prezentuje 
    • CzaQ
      Chyba za bardzo głosów już nie przybędzie - w końcu minęło kupę czasu od RR, więc wyniki jasno pokazują, że dobro zawsze wygrywa   Jebać Cię Gey Uso!  
    • ManiacZone
      Drodzy Maniacy. Ostatnio odnowiliśmy współpracę z portalem MyWrestling, gdzie będą pojawiać się kolejne materiały związane z Maniac Zone Wrestling ! Od najbliższej gali logotyp MyWrestling zawita do ringu na stałe ! 💪🏻 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom Cinderella Tournament 2025 - Dzień 3 Data: 15.03.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ota City General Gymnasium Publiczność: 1.378 Format: Live Platforma: Samurai! TV Komentarz: Ami Sourei, Katsuya Ichikawa, Makoto Oe, Mitsunori Fukuda & Natsupoi Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
  • Dodaj nową pozycję...