Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

ECW 14.04.09

Hrystek

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://img509.imageshack.us/img509/6125/keyartecw.jpg

Gala ECW rozpoczyna się, gra theme ECW, publiczność szaleje.

Josh Matthews: Witamy was na kolejnym ECW. Witają was Josh Matthews i...

Matt Striker:... Matt Striker.

Nagle zaczyna grać theme nowej GM ECW Tiffany.

Tiffany : Witam was na gali ECW. Wśród publiczności widzę transparenty" Pls Come Back Extreme ECW". Wiecie co ? Dostaniecie to czego chcieliście. Na dzisiejsze gali zawalczą: Mark Henry i Vladimir Kozlov w Street Fight Matchu, Jack Swagger i John Morrison będą walczyć z Evanem i Tommy Dreamerem w Tag Team Matchu, a na koniec zostawiam wam walkę o Title Shoot na Backlash do tytułu ECW Championship, a zawalczą w niej Finlay i Christian.

Publiczność szaleje i chantuje: ECW! ECW! ECW!

Tiffany ucieszona schodzi z ringu.

Matt Striker: Trzeba przyznać że Tiffany potrafi rozgrzać publikę.

Josh Matthews: Tak, ale teraz czeka nas ciężki pojedynek do obejrzenia... Vladimir Kozlov vs Mark Henry.

Jako pierwszy na ring wchodzi Mark Henry.

Tony Chmiel: W drodze na ring, ważący 185 kg, pochodzący z Silsbee, Texas," World Stronges" Man Mark Henry!

Mark powolnym krokiem zbliża się na ring, a w nim kilka razy bije się pięścią o klatę.

Słyszymy theme Vladimira Kozlova.

Matt Striker: Moskowski wojownik jest jak dla mnie faworytem.

Josh Matthews: Jak dla mnie faworytem jest Mark Henry.

Tony Chmiel: A jego przeciwnikiem w Street Fight Matchu będzie ważący 140 kg, pochodzący z Russia, Vladimir Kozlov.

Matt Striker: Według mnie trudno tu wskazać faworyta, zawodnicy mają podobne gabaryty, a Mark Henry ma w narożniku jeszcze swojego managera Toniego Atlasa.

Josh Matthews: Bystre spostrzeżenie, jak wiadomo to Match bez dq więc Tony może zrobić co tylko chce.

Sędzia karze uderzyć w gong. Vladimir Kozlov i Mark Henry spoglądają na siebie. Vladimir pokozał swój taunt( rozłożył ręce i krzyknął). Na ring wszedł Tony Atlas trzymając kij KENDO( zaszedł Kozlov'a od tyłu gdy on i Mark Henry wymieniali się spojrzeniami). Tony uderzył Rosjanina kijem, lecz ten tylko się odwrócił i wyeliminował punchem w głowę Toniego na dłuższy czas. Wykorzystał to Marek który uderzył Moskowskiego wojownika od tyłu paroma punchami. Rusek wstał bardzo szybko lecz przyjął clothesline od Henry'ego. World Strongest Man zszedł z ringu i wyjął spodniego kosz, stół i drabinę, a wszystko wrzucił na ring.

Matt Striker: Czyżby szykowała się akcja wysokiego ryzyka ?

Josh Matthews: Myślę że nie, ale może zobaczymy jakiś użytek z tej drabiny.

Kozlov zaczyna wstawać, a Mark w tym czasie wysypuje zawartość kosza. Vladimir już wstał, ale szybko otrzymał potężne uderzeniem koszem na śmieci od Henry'ego. Henry próbuje pinu: 1...2.. Sędzia oznajmia że doliczył tylko do dwóch. Henry z niedowierzeniem dyskutuje z sędzią że doliczył do trzech, co wykorzystuje Kozlov, który podnosi znak STOP i uderza nim najsilniejszego człowieka na świecie w głowę. Moskwianin kładzie drabinę na środku ringu( nie rozkłada jej), a w narożnik stawia stół. Kozlov bierze kij i uderza nim wstającego Henry'ego. Kozlov wychodzi z ringu i bierze krzesło. Wraca z nim na ring i uderza nim raz Henry'ego( ten chwieje się na nogach).

Josh Matthews: Henry krwawi, oby to nie zakończyło się kontuzją.

Matt Striker: Myślę że Vladimir zaraz zakończy walkę.

Kozlov zachodzi Marka od tyłu i tym razem atakuje jego plecy. Henry pada na matę. Kozlov pinuje 1...2... Tony Atlas przerywa pin. Atlas widząc wściekłego Kozlov'a ucieka z ringu. Rosjanin wkłada pod twarz World Strongest Man'a krzesło, a zaraz po tym bierze rozbieg i próbuje wykonać Leg Drop, lecz Henry unika. Mark wstaje i opiera się o stół. Kozlov także wstaje i od razu biegnie w stronę Henry'ego, ale Tony Atlas odpycha Marka, a Rosjanin po nie trafionym Shoulder Blocku ląduje w stole. Moskwianin szybko wstaje, ale otrzmuje World Strongest Slam na drabinę od Marka. World Strongest Man pinuje 1...2...3... Sędzia ogłasza koniec walki.

Tony Chmiel: Ten mecz wygrał Mark Henry.

Matt Striker: No cóż tym razem nie trafiłem z moim typem.

Josh Matthews: Wiedziałem że Tony przyczyni się do wygranej Marka Henry'ego.

Jack Swagger na backstage spotyka się z Morrisonem by obgadać ich tag team match, ale gdy Swagger zamierzał coś powiedzieć zobaczyli Evana, który akurat przechodził. Spojrzał na Morrisona i oboje zaczeli go okładać. Evan próbował się wyrwać, ale trzymał go Morrison, a Evan'a przez ten czas atakował Swagger. Morrison wziął krzesło i uderzył nim w głowę Evana. Swagger wykonał jeszcze Gutwrench powerbomb na Evanie( na to krzesło). Zaczeło grać theme Swaggera.

Jack: Już czas. Swagger szybko wybiegł na rampę i zaczął tauntować.

Matt Striker: Napewno wygrają Dreamer i Evan.

Josh Matthews: A ja myślę że wygrają ci źli, czyli Morrison i Swagger.

Tony Chmiel: W drodze na ring, ważący 129 kg, pochodzący z Perry, Oklahoma, The All-American American, Jack Swagger.

Jack ledwo wszedł na ring, a zaczeło grać theme Morrisona.

I jego tag team partner ważący 95 kg, pochodzący z Los Angeles, California, John Morrison.

W tym momencie zaczyna grać theme Dreamera.

Tony Chmiel: I ich przeciwnicy, a między innymi ważący 111 kg, pochodzący z Yonkers, New York, Tommy Dreamer.

Zaczyna grać theme Evana, ale nikt nie wychodzi. Tommy i sędzia nie wiedzą o co chodzi, a Morrison i Swagger się śmieją. Sędzia każe uderzyć w gong. Zaczyna Swagger. All-American American śmieje się, ale od razu absorbuje puncha w twarz. Potem clothesline, znów clothesline i kolejny clothesline. Swagger wstaje, ale otrzymuje dropkick.

Matt Striker: Dreamer jak narazie daje sobie radę. Tak dalej, a wygra ten pojedynek sam.

Dreamer próbuje wykonać Dreamer Driver, ale interweniuje Morrison który otrzymuje kicka, a następnie próba DDT, lecz Morrison się wyrywa, a sędzia interweniuje i każe Morrisonowi wrócić Johnowi do narożnika, a Jack wykorzystuje to że Tommy i sędzia są od wróceni i wykonuje Low Blow na Dreamerze.

Josh Matthews: UUU... To musiało boleć.

Sędzia się odwraca i pyta się Jacka co zrobił, a ten tylko wzdrygnął ramionami i zmienił się ze swoim tag team partnerem. Razem wykonali na nim podwójny suplex. Morrison próbuje pinu 1...2.. Dreamer kick outuje, a sędzia oznajmia że doliczył tylko do dwóch. Dreamer wstaje. John podaje nogę Tommy'emu, a ten ją łapie. Morrison chwilę czeka i wykonuje enzuigree, ale Dreamer unika kopnięcie, a sam wykonuje clothesline. Swagger wbiega na ring, lecz przyjmuje na siebie dropkick. Jack wstaje, ale otrzymuje clothesline i wypada za ring. Morrison widząc to także wyrzuca Tommy'ego z ringu. Swagger wstaje i podnosi Tommy'ego, lecz ten go kopie i wykonuje DDT. Dreamer odwraca się, ale widzi rozpędzonego John'a który wykonuje Suicide Dive poza ring. Morrison wstaje i sprawdza czy Swagger jest przytomny.

Josh Matthews: Tam musiało się coś stać, ale myślę że to nic poważnego.

Matt Striker: Na jakiś czas będziemy mieli pojedynek one vs one.

John Morrison wrzuca na ring pół przytomnego Dreamera i próbuje pinu 1...2...3. Dreamer w ostatniej sekundzie kick outuje. Sędzia oznajmia że doliczył do dwóch. Morrison wchodzi na narożnik i czeka aż Tommy wstanie. Tommy jest już na nogach i otrzymuje Missle Dropkick od Johna. Morrison pinuje, ale znów 2 count. Morrison podnosi Dreamera i wykonuje DDT, a następnie Standing Shooting Star Press. Próbuje pinu, ale znów tylko 2 count. John z nie wierzy. Morrison wchodzi na narożnik i próbuje Moonssaulta, lecz Tommy się odsuwa. Po chwili Morrison i Tommy wstają, ale to Tommy wykonuje Dreamer Driver na Johnie. Na ring wchodzi Evan Bourne, który parę chwil czeka aż Tommy się z nim zmieni.

Matt Striker: Wróciła nasza zguba.

Josh Matthews: Teraz Morrison jest sam, a nie Tommy. Evan wbiega na sam początek wykonuje dwa clothesline'y, podaje nogę Johnowi i kończy akcją Enzuigree. Widzi za ringiem wstającego Jacka. Próbuje pociągnąć go za włosy, lecz ten skacze pociągając szyję Bourne'a o liny. Dreamer od razu interweniuje i wykonuje clothesline na Swaggerze, ale w tym samym czasie to Morrison wykonuje Moonlight Driver na Evanie, a sędzia po próbie pinu, dolicza do trzech.

Tony Chmiel: Tą walkę zwyciężyli John Morrison i Jack Swagger.

Matt Striker: A to ci niespodzianka, myślałem że Evan pełny sił dobije Johna i zakończy.

Kamera wskazuje nam Christiana szykującego się do walki.

Zaczyna grać theme Christiana.

Tony Chmiel: Panie i panowie. Czeka nas ostatnia walka tego wieczoru w której stawką jest one conteder do tytułu mistrzowskie ECW, a w niej wystąpią: ważący 107 kg i pochodzący z Orangeville w Ontario, Christian !

Po tym jak Christian wszedł na ring i wykonał taunt na każdym narożniku, zaczęło grać theme Finlaya który wchodzi wraz z Hornswooglem na ring.

Tony Chmiel: A teraz ważący 106 kg i pochodzący z Belfast w Irlandii, Finlay !

Sędzia każe uderzyć w gong.

Matt Striker: Myślę że wygra Christian.

Josh Matthews: Ja też tak myślę.

Zawodnicy zaczynają od zwarcia. Próbę sił wygrał Finlay. Kolejna próba klinczu, lecz Christian sprytnie założył Irlandczykowi head lock, po czym przerzuca go przez siebie.

Matt Striker: Finlay powinien wstać.

Finlay wstaje i pcha Christiana o liny. Christian biegnie i wykonuje Shoulder Block na Finlayu, a następnie Leg Drop i zakłada Finlayowi arm lock. Finlay wstaje i atakuje parę razy Christiana łokciem. Christian puszcza dźwignie i otrzymuje parę punchy i kicków. Finlay wykonuje Irish Whip na Christianie, a następnie Powerslam i próbuje Pinu 1... Christian natychmiast kick outuje. Finlay jakby przewidział że tak będzie podnosi Christiana i wrzuca go w narożnika ,a następnie wpycha go w niego barkiem. Christian kurczowo trzymający się za brzuch, absorbuje dodatkowo arm DDT. Finlay wchodzi na drugą linę i wykonuje Leg Drop. Próbuje pinu 1..2... Christian kick outuje. Finlay czeka aż Christan wstanie.

Matt Striker: To może być to, chyba chce wykonać Celtic Cross.

Finlay czeka aż Cage się odwróci i próbuje Celtic Crossu. Christian się wyrywa i sam wykonuje Reverse DDT. Próbuje pinu, ale tylko dwa count. Wstaje w tym samym czasie co Finlay i zaczynają wymianę ciosów, wychodzi z niej zwycięsko Finlay który odbija się od lin, ale przyjmuję clothesline'a. Christian zakłada na Finlayu Figure Four Leg Lock, lecz Irlandczyk po kilku chwilach chwytach lin, a Christian jest zmuszony przerwać submission. Sędzia zagaduje Christian, a Hornswoggle podrzuca Finlayowi Shillelagh.

Matt Striker: Sędzia powinien zabrać ten przedmiot Finlayowi.

Christian popchnął sędziego. Finlay próbuje zaatakować przedmiotem który przed chwilą otrzymał, lecz Christian unika i kopię Swaggera, po czym wykonuje DDT. Sędzia wstaje i wyrzuca z ringu Shillelagh. Christian szykuje się do Unprettiera.

Josh Matthews: Ktoś wbiega na ring.

Matt Striker: To przecież ECW Champion Jack Swagger.

Jack wbiega na ring i w ostatniej chwili za uważa go Christian. Finlay już wstał i razem przyjęli clothesline od Swaggera.

Sędzia ogłosił double DQ. Swagger po tauntował chwilę z pasem. Nagle wstawać zaczął Christian, ale otrzymał cios w twarz pasem mistrzowskim od Swaggera. Finlay także zaczął wstawać, lecz skończył tak samo.

ECW zeszło z anteny.

https://forum.wrestling.pl/topic/14943-ecw-140409/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   76
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Fajnie napisane, szkoda tylko, że nie ma backstage

PS

kopie Swaggera

Z tego co czytałem Swaggera nie było wtedy jeszcze w ringu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/14943-ecw-140409/#findComment-133030

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• falas2005
      Zaczęła się sprzedaż biletów na przyszłoroczne All In. Jak na razie udostępnili około 16 tys biletów.   
    • IIL
      Luźny temat na bazie statusu jaki popełniłem kilka dni temu na forum.   Cytując tytuł - do jakich walk lubicie wracać?   Osobiście, średnio raz na rok, lubię odpalić sobie walkę Samoa Joe vs. Kenta Kobashi z Ring of Honor z 2005 roku. Uwielbiam tę walkę. Obejrzałem ją krótko po tym, gdy zacząłem interesować się ROH w 2007 roku. To również pierwszy raz, gdy zobaczyłem Kobashiego w akcji. Co jest wyjątkowego w tej walce to fakt, że nie ma tutaj oficjalnego komentarza, co wręcz dodaje smaczku. Najlepsze jest jednak to, że ta walka za każdym replayem się broni i wzbudza emocje...       Poza tym, kiedyś o wiele częściej niż teraz, ale na przestrzeni kilku lat lubiłem odpalić sobie walkę AJ Styles vs Abyss z TNA LockDown 2005.    Z WWE uwielbiam walkę Chris Benoit vs Kurt Angle z Royal Rumble 2003. Majstersztyk ringowy i najlepsza walka w WWE jak dla mnie.   Zapraszam do dzielenia się swoimi propozycjami. 
    • PTW
      OGŁOSZENIE KOLEJNEGO MECZU + NIESPODZIANKA NA KOŃCU POSTA! It's do or die, baby! Kolejny mecz zapowiada się nie tylko na niezwykle emocjonujące starcie, ale takie, które może mieć daleko idące konsekwencje. W myśl zasady wszystko albo nic zapraszamy na pojedynek... Career Threatening Match Alex Brave vs. Miyagi Shida To, że Miyagi Shida jest polskim Karate Kidem wiedzą już wszyscy, którzy śledzą uniwersum PTW. Ta historia może mieć swój koniec już w najbliższy weekend i na pewno nie byłby to happy end, ale po kolei... Młody adept karate wszedł w świat polskiego pro wrestlingu z buta debiutując na Ryuconie i walcząc z Dawid Puncher Seńko, któremu stawiał dzielnie opór. Później przyszły kolejne walki, gdzie karateka prezentował się świetnie, ale brakowało skuteczności, wykończenia, najpewniej po prostu doświadczenia w nieprzewidywalnym i jakże chaotycznym świecie naszej dyscypliny. Porażki zaczęły się piętrzyć i choć żółtodziób nie miał się czego wstydzić postawił przed sobą jasny i ambitny cel - albo pokona krnąbrnego Alexa Brave'a, albo zakończy karierę zanim ta zdąży rozkwitnąć. Ciężko nie być po stronie młodziana i mu nie kibicować - zachęcamy, żeby zrobić to na żywo, w towarzystwie najlepszej atmosfery! A Alex? Cóż, jak to Alex. Mówi, gada, plecie, buzia mu się nie zamyka. A jeśli skończy karierę Shidy będzie miał jeszcze więcej tematów do biadolenia... A w tak zwanym międzyczasie pomiędzy kupowaniem biletów (których zostało już niewiele, więc radzimy się spieszyć) mamy niespodziankę dla wspierających - JUŻ JUTRO NA NASZYM YOUTUBIE DLA WSPIERAJĄCYCH ZOSTANIE UDOSTĘPNIONA GALA PTW - WALCZYMY DLA FUNDACJI! Drodzy wspierający! Czekaliście bardzo długo, więc zasługujecie na więcej, toteż ZA NIEDŁUGO ZOSTANĄ UDOSTĘPNIONE KOLEJNE WYDARZENIA i jeśli nie mieliście okazji być z nami na bieżąco na miejscu - będziecie mieli okazję nadrobić zaległości! <3 Życzymy Wam cudownego tygodnia i już w sobotę widzimy się na ostatniej gali w tym roku! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • PpW
      OLGIERD pojawi się na Mikołajkowym Hardcore Friday 👊🔥 Co czeka "Hooligana" w piątkowy wieczór w 2 Kołach? 🤔 Przekonacie się już za 4 dni na gali Hardcore Friday: Barszcz z Krzesłami 🎅🔥 Przeczytaj na fanpage.
    • Grins
      Ja ogólnie uważam że Bucksi to przed wszystkim mają wybujałe ego no i przez to są w chuj irytującą personą, nie jednego już wkurwili na zapleczu, na początku fajnie mi się ich oglądało ale później już zbyt mocno zaczęli ich wpychać na chama wszędzie, w ringu są zajebiście to trzeba im przyznać ale gmmickowo? Średniawa przynajmniej dla mnie... Są o wiele lepsze tag team'y od nich a takiego rozgłosu i hype'u nie dostały, kiedyś pewnie dołączą do WWE jak im Khan za skórę zajdzie to będą chcieli się odegrać dołączając do konkurencji bo tacy właśnie są Bucksi mają wybujałe ego a z takimi ludźmi ciężko się pracuje  
  • Dodaj nową pozycję...