Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

LOCKDOWN 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8e/Lockdown_(2009).jpg/200px-Lockdown_(2009).jpg

SIX SIDES OF STEEL: MAIN EVENT FOR THE TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Hardcore Legend Mick Foley vs. © "The Icon" Sting

SIX SIDES OF STEEL: THE RETURN OF THE LETHAL LOCKDOWN

Team Angle (Kurt Angle, Booker T, Scott Steiner & Kevin Nash) vs. Team Jarrett (Jeff Jarrett, AJ Styles, Samoa Joe & ???)

SIX SIDES OF STEEL: WORLD TAG TEAM DOMINATION - TITLE VS. TITLE

Team 3D vs. © Beer Money, Inc

X DIVISION XSCAPE MATCH FOR THE X CHAMPIONSHIP

Black Machismo vs. Sheik Abdul Bashir vs. Consequences Creed vs. Kiyoshi vs. © Suicide

TNA KNOCKOUTS WOMENS CHAMPIONSHIP

Taylor Wilde vs. Angelina Love vs. © Awesome Kong

QUEEN OF THE CAGE MATCH

ODB vs. Madison Rayne vs. Daffney vs. Sojo Bolt

NEW JAPAN JR. TAG TEAM TITLE MATCH

The Latin American Xchange vs. No Limit vs. © The Motor City Machineguns

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przed nami Lockdown, czyli PPV na którym wszystkie walki odbywają się w klatce. Zanim jednak o samym Lockdown chciałbym powiedzieć trochę ogólnie o sytuacji w TNA. Obecnie przewodnim feudem jest feud pomiędzy Main Event Mafią a Jarrettem i Foleyem (ostatnio dołącza do tego feudu reszta Frontline, która została wcześniej wsadzona lekko w cień). To co mnie z jednej strony niepokoi, z drugiej denerwuje to to, że feud ten zajmuje na Impactach praktycznie połowę, jak nie większość czasu. Co walkę możemy praktycznie zobaczyć segment, w którym to akcja dzieje się w biurze Jarretta, albo w szatni MEM. Kwartet Jarrett - Foley - Sting - Angle jest w moim odczuciu aż zanadto wyeksponowany. Zaczyna mnie nużyć to, że feud ten jest praktycznie rozciągnięty na cały Impact. W ten sposób TNA traci czas na innych zawodników. Wystarczy popatrzyć na kartę i na wypromowanie poszczególnych walk. Dopiero na poprzednim Impact mogliśmy się dowiedzieć, że LAX dołączyło do walki o IWGP Jr Tag Team Championship (z resztą z jakiej racji, skoro nie walczyli o ten pas w Japonii, jeżeli wógole w niej walczyli, a feud praktycznie ich nie dotyczył?), moim zdaniem błędem jest brak eliminacji do Xscape Matchu (chociaż można to wytłumaczyć tym, że TNA nie ma po ostatnich zwolnieniach - Rave, Devine, Williams, Dutt - zawodników by te 4 walki kwalifikacyjne zapełnić). Jedynym dobrze wyeksponowanym feudem poza Sting vs Foley, MEM vs Jarrett Army jest feud pomiędzy Team 3D a Beer Money o czym trochę później. Zbyt dużo czasu przeznaczonego na te ważniejsze feudy - wolę feud prowadzony długo, ale w umiarkowanej ilości na tygodniówkach. Teraz co do samej karty.

Zaczniemy od walki wieczoru. Pierwszy co rzuca się w oczy jest to, że szansę walki o pas dostają 50-latek i niespełna 44-latek. Niestety polityka TNA powoduje, że obecnie nie ma chyba żadnego zawodnika z młodego pokolenia, który byłby w odpowiedni sposób wypromowany i mógłby walczyć o najważniejszy pas. Na obecną chwilę najbliżej jest chyba AJ Styles no i Samoa Joe, którzy jednak nie mają odpowiedniej pozycji (a przecież Joe miał TNA World Heavyweight Championship). Myślę, że walka z technicznej strony jakaś fenomenalna nie będzie. Sting mówi o zakończeniu kariery z powodu kolan (ale i tak przewyższa formę Kevina Nasha) a Foley może chyba tylko odnaleźć się w hardcorze. Myślę, że Sting raczej zatrzyma pas, pojechał Kurta, Team 3D, czułbym się dziwnie, gdyby w tym momencie miałby stracić pas. Aczkolwiek warto dodać, że Foley miałby po zdobyciu pasa kilka opcji do feudu (Shelley z Sabinem, gdyby przeszedł heel turn to miały jeszcze Jarretta, a może też nadal walczyć z Stingiem). Mam nadzieję, że to jednak Sting wygra.

Następnie mamy Lethal Lockdown. Pierwsze pytanie: kim jest ten TNA Champion, który ma zasilić armię Jarretta. Na początku popatrzyłem na posiadaczy najważniejszego pasa i zawodnikami, którzy nie mają obecnie nic wspólnego z federacją (bo raczej takich zawodników trzeba szukać), a mają NWA World Heavyweight Championship są Ken Shamrock, Ron Killings, Raven i Christian. 2 i 4 pana można wyeliminować z uwagi na kontrakt z WWE, a nie sądzę też aby Raven i Ken mieli być tymi zawodnikami. Później popatrzyłem na pozostałe pasy i moje oko przykuło jedno nazwisko: Christopher Daniels. Chris nie pokazuje się w telewizji od grudnia 2007 (chociaż my wiemy, że jest inaczej :) ), ma kontrakt z TNA, ma w swoim dorobku zarówno pas X Division jak pas Tag Teamów. Długo mówiło się o powrocie "Fallen Angela", myślę, że doskonale nadałby się do tego feudu, bo Chris to wspaniały profesjonalista. Oprócz Chrisa drugim kandydatem jest Kaz, ale obecnie jest on zajęty graniem Suicide'a. Co do samej walki to chętnie zobaczyłbym zwycięstwo Teamu Jarretta i jakieś początki rozpadu w MEM. Może warto wreszcie wypromować kogoś z młodej gwardii - pin może zaliczyć AJ, Joe, albo ten tajemniczy TNA Champion. Lethal Lockdown nie są złymi walkami, tu spodziewałbym się solidnego matchu, stawiałbym na zwycięstwo Teamu Jarretta.

Następnie walka o IWGP Tag Team Championship jak też TNA World Tag Team Championship. Muszę to powiedzieć od razu - bardzo ciekawy motyw wprowadzono do feudu. Pierwotnie spodziewałem się run inów, ataków pomiędzy dwoma tagami, szczególnie ze strony Beer Money. Tu jednak bookerzy dali nam coś innego - pokazują szacunek pomiędzy mistrzami TNA i mistrzami NJPW. Oba tagi wzajemnie pomagają sobie, kiedy jeden z nich zostanie zaatakowany w ringu. Beer Money stało się dziwnie dobre, aż podejrzanie. Jest to ciekawie prowadzony feud, wydaje mi się, że w Philadelphii z czterema pasami wyjdzie Team 3D. Miasto w którym Bubba Ray, jak i Devon stali się sławni, teraz może stać się miejscem, w którym pokażą swoją dominację. Co prawda TNA nie mówi o tym jakoby było to Off The Wagon Challenge, ale myślę, że dla pewności można obstawić zwycięstwo Team 3D.

Faworyta Xscape chyba łatwo wskazać, bo myślę, że tak szybko Suicide pasa nie straci o ile bookerzy nie mają w zamiarach odkryć odtwórcę tej postaci. Co prawda ostatnio Sheik jakby otrzymał więcej pushu, ale mimo wszystko Suicide pozostaje głównym pretendentem do wygrania tej walki.

W walce o pas kobiet możemy spodziewać się nowej mistrzyni, wszyscy wiemy, że Kong ma zdrowotne problemy, pytanie tylko kto mógłby być nową mistrzynią. Taylor miała już pas, ale praktycznie ciągle jest kandydatką do pasa, a Angelina jest jedną z najważniejszych heelów dywizji. A może Kong znowu obroni pas? Tu nie podam typu, poczekam do następnego Impacta.

Kto jest faworytem Queen Of The Cage? Może Daffney który trafiła do rosteru i od razu zaczęła grać ważniejszą rolę w dywizji. Zwycięstwo w tej walce mógłby jeszcze bardziej przypushować tą zawodniczkę. Szanse ma też Madison Rayne, której wygrana może pomóc w dostaniu się do Beatiful People, z resztą Rayne raczej też zasługuje na push. Tu ciężko znaleźć zwycięzcę.

Walka o pasy IWGP JR Tag Team Championship. Jak już wspominałem - dziwi obecność LAX w tej walce. No Limit znajduje się chyba w bliższej współpracy z TNA, bo ma profil na stronie TNA. Tu raczej powinno wygrać MCMG, aczkolwiek ostatnio Shelley z Sabinem dołaczyli do feudu pomiędzy Foleyem, Jarrettem a MEM, możliwe, że stracą pas, ażeby zająć się uczestnictwem w angle'u. Może coś się wyjaśnić na ostatnim Impact przed PPV.

Do kary może dołączyć też walka Doomsday Chamber Of Blood pomiędzy Morganem a Abyssem, jako dark match odbędzie się walka pomiędzy Youngiem a Dannym Bonaduce. Gala zapowiada się nieźle, aczkolwiek nie wybitnie. Może TNA nas czymś zaskoczy, może postara się zrobić dobre PPV. A Wy jak sądzicie? Jak zapowiada się PPV? Kto może być tajemniczym członkiem Teamu Jarretta? Kto wyjedzie z Philadelphii z TNA World Heavyweight Championship? Komentarze wymaga... to znaczy... mile widziane :)

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

2

• Miolli

2

• ajfan

2

• K-PEL-K

2

Top użytkownicy w tym temacie

Zacznę od tego, że ostatnio jakoś drastycznie spadło zainteresowanie TNA na forum. Ja rozumiem, że ostatnio zdarzyło im się kilka słabych PPV, ale skoro tyle ludzi głosuję w typerze to może chociaż powie kilka słów na temat gali. Ostatnio nie oglądam IMPACTów, ale co do karty:

ME: Sting vs Foley TNA Title: Walka dwóch dzia... tzn. bardzo doświadczonych wrestlerów w ME drugiej najważniejszej gali po BFG (w moim odczuciu)? To chyba jakiś żart! Ja bym tam dorzucił jakiś element, który uratuję walkę. Trzeci uczestnik, lubi specjalny sędzia by to rozruszał.

Lethal Lockdown: Moja ulubiona stypulacja! Mogę się założyć, że po raz kolejny AJ spadnie z klatki lub drabiny. Jeśli Jarrett spinuje Kurta, to MEM może się rozpaść. Albo może ktoś z MEM uderzy przez przypadek Kurta krzesłem (lub czymś innym). Ciekawi też mnie Mystery Man. Podzielam zdanie K-Pel, że będzie to Daniels.

3D vs Beer Money inc.: Wg. mnie Beer Money polegną w tej walce. Mam jedynie nadzieje, że ich tag team się nie rozpadnie.

Escape from Cage: Powiem krótko, Suicide nie może oddać tak szybko pasa.

Knockouts Title: Tu obstawiam Angeline Love, może po interwencji Velvet Sky.

Queen of the Cage: Ta walka mnie kompletnie nie interesuję.

New Japan tag: Tu wg. mnie wygra LAX. Zmarnowali sobie walizki (Hernandez na pewno a Homi chyba też). I nie bez powodu są dodani do tej walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131739

Powoli zbliżamy się do największej gali TNA w roku. Walki zapowiadają się nawet ciekawie. To będzie moje pierwsze LockDown które obejrzę i mam nadzieję że się nie zawiodę. Wyrażę moje zdanie tylko o tych walkach które mam zamiar oglądać i tych które mnie interesują.

Sting vs Mick Foley

Ta walka nie zapowiada się ciekawie. Zwłaszcza że z pewnością nie obędzie się beż wkroczenia MEM do walki. Bardzo bym chciał żeby ,,The Icon'' Sting zachował swój pas i broń go dopiero na następnym PPV. Ale czy to mu się uda. Uważam że błędem było danie Foleya do walki. Nie przypadam za tym zawodnikiem. W TNA jest o wiele więcej zawodników którzy zasługują na to. Jednym z nich jest Jarett. Ale Foley ma chyba jednak przy wagę bo walka odbywa się w stalowej klatce.

Team 3D vs Beer Money

Ta walka w przeciwieństwie do walki o pas TNA zapowiada się nawet ciekawie. Coś mnie ostatnio zdziwiło jeśli chodzi o mistrzów TT w TNA zarówno i w WWE. W WWE walczyli ze sobą mistrzowie TT i w TNA to samo. Myślę że po walce Beer Money poczęstują Team 3D piwem i będzie ok.

Lethal LockDown

Właśnie na to czekam z pewnością według mnie to najlepsza walka wieczoru. Czy MEM uda się powstrzymać wściekłego Samoana Joe. Z pewnością Jarett chce zemścić się na Angelu, a Joe na MEM. Z tego co wiem to Daniels też coś ma do Kurta. Pozostaje jeszcze AJ Styles który był w TT z Danielsem i to też powinno być interesujące.

Xscape match for the TNA X Division Championship

A wiec też bardzo ciekawa walka. Jeżeli ta walka będzie po Lethal LockDown to wątpię że Suicide zatrzyma pas. No bo 2 walki w klatce jednego wieczoru... A więc wszytko ok tylko jedna że jeden członek jest nieodpowiedni chodzi mi Sheika Abdul Bashira w TNA jest zdecydowanie więcej większych gwiazd które zasługuję żeby zawalczyć w tej walce.

Doomsday Chamber of Blood match

Tą walkę trzeba obejrzeć. Ale nie wiem nic na jej temat gdyż nigdy o takim czymś nie słyszałem. A więc nie będzie się wypowiadał.

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

A więc też jedna z ciekawych walk zwłaszcza że biorą w niej udział Motor City Machine Guns. I uważam że to oni będą robić najciekawsze akcje tego pojedynku. Mam też nadzieję że to właśnie oni wygrają pasy mistrzowskie.

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131752

Sting vs Mick Foley

OW YEAH. 2 Dziadki w walce 1vs1 ale może być ciekawie. Foley ostatnio schudł i wraca do formy. Może jednak ktoś interweniuje w tej walce... No ale za dużo się nie spodziewam ale też nie skreślam tej walki.

Team 3D vs Beer Money

Boże spraw aby to nie skończyło się tak jak na ostatnim PPV!

Walka zapowiada się równie ciekawie co LAX VS No Limit Vs MCMG. I tym razem jestem na 99% pewny że #D wygra.

Lethal LockDown

Team Jarett Vs Team Angle

Nawet ciekawie się zapowiada, trudno mi obstawić faworyta ale liczę że wygra MEM.

Oby tylko MEM się nie rozpadło ...

Również ciekawa walka, chyba Suicide nie straci tak szybko pasa? Ale cóż wszystko się może zdarzyć.

Mam nadzieję że ten feud skończy się naj jak szybciej.

Walka która zapowiada się chyba najlepiej z tego PPV. Stawiam że wygra No Limit, niedawno dołączyli mam nadzieję że wygrają. Po tej walce można się spodziewać ciekawych spotów i akcji zespołowych.

Kto zasili "Armie Jaretta"? Był bym happy jak by to był Raven ;) Ale zapowiada się że będzie to ...... Daniels

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131773

Black Machismo vs. Sheik Abdul Bashir vs. Consequences Creed vs. Kiyoshi vs. © Suicide

Ta walka mnie bardzo ciekawi , może dlatego , że oglądam TNA ze względu na cruisweighterów :) Walka powinna być dobra , na ostatnim Destination X Lethal , Suicide i Creed zaprezentowali się z dobrej strony , i jestem o nich spokojny . Ale Bashir ? Pomyłka jakaś ... Taki z niego highflyer jak i ze mnie . Suicide powinien zatrzymać pas .

Sting vs Mick Foley- Od tych panow już raczej nie oczekuje cudów . Sting ma 50 na karku , no i z formą u niego też nie najlepiej ... Foley za to na ostatnim Impakcie zaprezentował się w walce z MCMG całkiem przyzwoicie i " coś " na tej gali powinien pokazać . Sting raczej zachowa pas .

Lethal Lockdown:

Będę niesamowicie szczęśliwy jeśli po tej walce MEM się zacznie rozpadać . Natomiast w samej walce liczę na niezłe akcje Angle'a , Samoa Joe , i AJ Stylesa. Bo Booker T , Steiner czy Big seksi Kevin Nash już dawno powinni dać sobie siana z wrestlingiem .

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131774

Na tegoroczne LD czekam z niecierpliwością. Po Destination X TNA ma wzwyż formy(dobre Impacty, wzrost ratingów), a zatem uważam że to PPV powinno wyjść co najmniej dobrze.

Sting vs Mick Foley

Po tej walce ciężko oczekiwać cudów, ale nie można jej odmówić star poweru. Dwie przeogromne gwiazdy wrst naprzeciwko siebie, wg mnie ta walka to wielkie wydarzenie dla TNA. Feud tych panów jest bardzo dobrze prowadzony i aż nie mogę sie doczekać, jak to się potoczy. Jednak błędem byłoby dawanie pasa Foley'owi, nie dość że to byłby ogromny cios dla MEM, to nie byłoby w tym żadnej promocji dla młodych zawodników, a ponoć po to ta cała szopka z MEM była robiona :???:

Lethal LockDown

Team Jarett Vs Team Angle

Niesamowicie się ciesze na "powrót" Danielsa w tej walce. Wg mnie jeśli Nash wiekszość tej walki przeleży przy linach (jak rok temu :twisted: ) to może wyjść walka nawet na *****. Skład obu drużyn pozwala na zrobienie naprawde dobrej walki(pomijająć Nasha...). Można sie obawiać formy Steinera i Bukki, ale jeden jak i drugi ostatnio spisywał się dość dobrze w ringu :) Mam nadzieje tylko na to że w tym roku zobaczymy tu więcej krwi i naprawde mocarny końcowy bump

Team 3D vs Beer Money

Tu również należy sie pochwała bookerom, za to jak prowadzony jest feud. Bardzo mi się podoba ten szacunek dla przeciwników ( wraz z tym dla NJPW). Mam wrażenie że właśnie podczas tego feudu BM "dojrzało" i to właśnie ich zwycięstwem zakonczy się ta walka. Była by to ogromna promocja dla nich, ale wg mnie należy im się, gdyż jest to jeden z ciekawszych tagów ostatnich lat

Po ty starciu nie wiem czego się spodziewać, zapewne wygra Abyss, ktory po ostatnim spotkaniem Dr. Stievim może spowrtoem stanie się The Monster Abyssem (ach te mażenia... :roll: )

Widze w waszych wypowiedziach zażenowanie tym, ze wystąpi tu ten cały Sheik, co prawde jest mizernym workerem, ale pamiętajmy że przez dość długi okres czasu był x-div championem. Ta walka powinna być dobra, chyba wreszcie w role suicida wciei się Kaz, co też cieszy bo on dużo lepiej odgrywał tę role niż Daniels ( te dropkicki... :shock: ). Ogólnie, ta walka nie powinna zawieść :)

Na tę walke wprost zacieram ręce 8-) Ona nie może się nie udać. TNA prawie zawsze dobrze robiło wieloosobowe walki tag-teamów, a jeśli spotykają się 3 tak świetne tagi to walka musi być co najmniej **** :) Oczywiście obstawiam zwycięstwo MCMG, gdyż są najlepiej wypromowani ( feud z Foleyem) i co tu dużo mówić : Jest to obecnie najlepszy tag team w mainstremowym wrestlingu, jeśli nie wogóle najlepszy team :-)

Walki kobitek, zresztą jak cala ich dywizja, kuleją i queen of the cage zupełnie mnie nie obchodzi, to w walce o tytuł mam nadzieje że zwycięży A. Love. Ostatnio to właśnie TBP trzyma kobiecą dywizje w kupie, zaczynają feud z całym rosterem knockouts, a po doś długom okresie jobbowania należy im sie dość duży push :grin:

Podsumowując: Cieszy wspułpraca TNA i NJPW, "wiekopomne" wydarzenie w postaci main eventu, a reszta powinna trzymać dość wysoki poziom. Teraz nic tylko czekać na ostanią tygodniówkę przed galą i liczyć na wysoki poziom samego PPV

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131827

Zmarnowali sobie walizki (Hernandez na pewno a Homi chyba też)

Jeżeli dobrze rozumiem Twoje słowa to chyba nie masz racji, bo Homicide jeszcze swojego shota nie wykorzystał, a Hernandez z racji, że jego walkę ze Stingiem przerwała Main Event Mafia dostał do Foleya możliwość jeszcze jednej walki, ostatnio z resztą nadal wychodzi z walizką, czyli jakby nadal miał walizkę z TNA World Heavyweight Title Shotem :)

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-131982

Jeżeli dobrze rozumiem Twoje słowa to chyba nie masz racji, bo Homicide jeszcze swojego shota nie wykorzystał, a Hernandez z racji, że jego walkę ze Stingiem przerwała Main Event Mafia dostał do Foleya możliwość jeszcze jednej walki, ostatnio z resztą nadal wychodzi z walizką, czyli jakby nadal miał walizkę z TNA World Heavyweight Title Shotem :)

Aha, dzięki muszę wrócić do oglądania Impactów.

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132044

dawno nie ogladalem tna, a regularnie to bardzo dawno i jak czytam Wasze opinie ze to ciekawa karta to wcale nie zaluje ze nie ogladam;ddd

walka 2 dziadkow jako me?

sting ledwo sie rusza, jedynie ze swietnie prowadzacym walke kurtem dalo sie sklecic przecietny pojedynek z nim

foley to juz w ogole nie rozumiem, mial walczyc 3x w roku a tu sie pcha do walki o glowny pas, na dodatek z ogromna nadwaga i zaneujaca forma, wtf??!!

team angle vs team jarrett

jesli kurt bedzie walczyl przez 70% walki to moze cos z tego wyjdzie

team 3d vs beer money

tez nie na licze na wiele, ale moze akurat spotka mnie mila niespodzianka;d

x division match

no ta walka zapowiada sie ciekawie, tylko po co tu bashir?;/

ale znajac tna walka dostanie mniej czasu niz me lesnych dziadkow

abbyss vs morgan

nie moge patrzec na abbyssa w tym nedznym gimmicku jobbujacego na prawo i lewo

a na morgana nie mgoe patrzec w ogole;p

women tittle

ponoc kong ma jakies problemy zdrowotne i pewnie straci tytul, kolejny wielki minus

lax vs no limit vs mcmg

nie widzialem nigdy no limit wiec nie wiem co sie po nich spodziewac

ale po lax i mcmg spodziewal sie dosc duzo dobrego;]

walka 4 pan

nie wypowiem sie bo oprocz odb nie wiem nawet jak pozostale wygladaja nie mowiac o tym co prezentuja w ringu;p

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132081

TNA ma u mnie ostatnio spory debet. "Wspaniały"Destination X na pewno moich oczekiwań nie zaspokoił. Ale trudno być entuzjastycznie nastawionym,skoro wszystko wskazuje że ME można już na starcie spisać na straty.Jedyna nadzieja w bookingu...
https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132123

No cóż TNA po fatalnym (w moim odczuciu) początku roku kontynłuje swoją passe słabych PPV. Co prawda to jeszcze się nie odbyło ,ale już na papierze widać , że nie będzie najlepiej.

Pierwszy ME , czyli:

Hardcore Legend Mick Foley vs. © "The Icon" Sting

Dwóch dziadków , którzy w ringu powinni dawać tylko proma ,nic więcej. Walke pewnie uratuje krew , może fajny bump Foleya. Swoją drogą Sting jest bardzo bliski (jeśli już nie pobił) pobice rekordu długości posiadania pasa TNA. To troszkę przykre , że taka gwiazda nie wie kiedy zejść ze sceny... I jeszcze 1 fakt. Najgorsze jest , że Amerykanom podoba się ten shit. Oglądalność TNA wzrasta , a poziom walk dramatycznie maleje.

SIX SIDES OF STEEL: THE RETURN OF THE LETHAL LOCKDOWN

Team Angle (Kurt Angle, Booker T, Scott Steiner & Kevin Nash) vs. Team Jarrett (Jeff Jarrett, AJ Styles, Samoa Joe & ???)

Jedyna dobra wiadomość to że wraca

Christopher Daniels

Co do samej walki , powinna wyjść sprawnie , pewnie wygra Tema JJ , co mogłoby zapoczątkować rozpad MEM , bo przez ten cały feud to nawet nie ma dobrego kandydata do walki o pas Stina (Kurt nie wygra dopóki nie skończy z Jeffem , Sama jest szurnięty , AJ niewypromowany)

Walka nie będzie zapewne majstersztykiem , ale pewnie będzie to co najbardziej liczyło się w ECW , czyli Hardcore. I dobrze , myśle , że 3D wygra pasy , a Beer Money mogło by się rozpaść i któryś z panów mógłby iść do ME bo tam poza dziadkami nikogo ciekawego nie ma.

Będzie to pierwszy występ

Kaza jako Samobójcy

dzięki czemu , mam nadzieje walka będzie znośna.Chociaż nie mam nic do

Danielsona który do tej pory odgrywał role Suicide

Pas pewnie nie zmieni właściciele i dobrze , mam nadzieje że obecny posiadacz będzie promowany (bo z swoimi umiejętnościami spokojnie mógłby walczyć w ME) , chociaż powiem szczerze , że kompletnie nie kupuje mistrza , który nic nie mówi , nie jest w ogóle eskontowany przez to pas dwywizji X, do czego zresztą TNA nas przyzwyczaiło...

TNA KNOCKOUTS WOMENS CHAMPIONSHIP

Taylor Wilde vs. Angelina Love vs. © Awesome Kong

Kong niby jest kontuzjowana niby co PPV ma stracić pas , a cały czas z nim zotaje. Mam nadzieje , że straci go na rzecz Love. Trzeba otwarcie powiedzieć , że po odejściu Gail Kim , dywizja Knockouts nie , ma na tyle wypromowanej zawodniczki by mogła pojechać Kong w walce 1-1.

QUEEN OF THE CAGE MATCH

ODB vs. Madison Rayne vs. Daffney vs. Sojo Bolt

Po co to ? A na cholerę to? Nie wiadomo , szkoda pisać.

też walka z dupy. zwłaszcza wciśnięcie tam LAX , czyli potencjalnie 2 przyszłych mistrzów , którzy ostatnio nie pokazywali się nawet w TV. Szkoda mi naprawdę LAX , bo w TNA są jakby ograniczani , oglądając ich walki z innych federacji , to ich agresywne proma , fajne walki (Border Toss w ścianę itp) są bardzo w fajne , a w TNA po stracie pasa są traktowni jak zapchajdziura. Przynajmniej poziom walki pewnie będzie wysoki.

Powinno wygrać No limit by pasy wraz z nimi powróciły do Japonii.

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132144

Jestem ciekaw czy na długo...

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132632

No właśnie jak zwykle , problemy z PPV TNA , znowu nie ma skąd ściągnąć. Pewinie będzie w godzinach wieczornych. Trosze żałuje , że kliknąłem w spoiler pana powyżej , ale trudno...

Dla panów którzy już mają dość czekania , oto wyniki z opisem walk:

http://www.wrestling-edge.com/wwenews.php?subaction=showfull&id=1240196370&archive=&start_from=&ucat=2&

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132650

Dla ostatniego spoilera obejrzę to PPV ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132654

Nikt się jeszcze nie wypowiedział... Ja po spokojnym oglądnięciu i przemyśleniu wszystkiego piszę posta!

Wiadoma wygrana Samobójcy. Szczególnych fajerwerków nie było. Najbardziej w walce podobało mi się wyjście Suicide`a. :)

Div.... Nie ta federacja! Knockout`ek nie oglądałem, widziałem tylko wyniki... Szczerze to mnie nie interesują...

Ta walka jakoś tak nudziła. Nie wiem czy tylko mnie ale mnie naprawdę nudziła że w pewnym momencie postanowiłem przewinąć i zobaczyłem wynik :P Nie zaskakujący.

No i tu już dobra walka. Wynik wiadomy - miasto rodzinne. Kilka fajnych akcji hardxore`owych. Oczywiście finisher na stół. Jedna z 2/3 walk które podobały mi się na tej gali.

Doomsday blood coś tam.

Walka niezbyt fajna, aczkolwiek podobało mi się to, że nie można spinować przeciwnika jeśli nie będzie krwawił... Fajne było rozwalenie szkła na głowie Matt`a. Smuci mnie to że nie ma starego Abyss`a który chętnie używał pines/z(?)ek, a teraz boi się uderzyć krzesełkiem... Mam nadzieję że ten feud sie skończy, dobranoc.

Angle vs Jarret. - Szczerze to podobała mi się końcówka, gdy już zaczęli używać przedmiotów. Zaskakujące przybycie Bobby`ego. Ciekawe z kim będzie a przeciwko komu. Sądząc po zadowoleniu Angle`a... kto wie.

Sting vs Mick Foley/Cactus Jack/Mankind/Dude Love/ Bóg wie kto... raz tak raz tak... JEZUUUUUUUUUUUUU... co za wynik? Jak to widziałem to myślałem że sędziowie popełnili błąd i nie zauważyli że Sting 1 spadł... Żal trochę passy Stinga... Dziadek z pasem... Wróć, Sting też dziadek. Naprawdę nie spodziewał sie na pewno nikt że Mick wygra...

https://forum.wrestling.pl/topic/14812-lockdown-2009/#findComment-132866