Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

King of the Ring 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://www.brandsoftheworld.com/brands/0003/3635/brand.gif

Zbliża nam sie draft ale po drafcie odbędzie się ważny turniej a mianowicie to King Of The Ring. KoR odbędzie się chyba 15 czerwca. Ubiegłoroczny KoR nie był ciekawy nudne walki i nieodpowiedni zwycięzca. Tak się zastanawiam czy tego roczny KoR będzie godny podziwu. Myślę że nie może będzie jeszcze gorzej niż rok temu. A tu podsuwa się pytanie kto zasługuje, kto powinien wziąć udział w tego rocznym KoR. Moim zdaniem powinni być to:

CM Punk

Uważam że to on jak na razie najbardziej zasługuje na udział w tym turnieju. Wygrał MitB w 2008 i 2009 r. udowodnił tym swoja klasę. Walczył w finale ubiegłorocznego KoR. Zdobył pas wagi ciężkiej. No i to jeden z moim ulubionych zawodników.

Kane

To doskonały zawodnik z bardzo dobrą techniką. Udział w turnieju może by jakoś go ożywił bo jak na razie jest bardzo nudny i mnie niczym nie imponuje. Brał udział w MitB ale nie zrobił tam czegoś bo by mi zaimponowało. A z resztą ciekawie wyglądał by w koronie.

Christina

Skoro nie zdobył walizki to może w turnieju wykaże się i zasiądzie na tronie. Po Punk jest druga osobą która na to zasługuję.

William Regal

Nie lubie tego zawodnika ale z pewnością weźmie udział w tym turnieju żeby bronić tronu i korony. W ubiegłym roku wygrał turniej przez subision a więc to świadczy o jego doświadczeniu.

M.V.P

To doskonały zawodnik który podniósł się po serii porażek pokonując Big Showa odbierając pas Sheltonowi Benjaminowi i zakwalifikował się do MitB ale niestety nie wygrał. A wiec teraz czas na udział w turnieju i może wygranie go.

Kofi Kingstone

Tego zawodnika nie mogłoby za braknąć w turnieju to on sprawił że MitB było ciekawsze, jak na razie poza pasem TT z Punkiem i pasa Intercotynentalnego nie zdobył innego tytułu, jak na początek to KoR byłby najlepszy.

A więc to wszyscy zawodnicy którzy powinni znaleźć się w KoR, reszta jest mi obojętna.

Krótka Historia King of the Ring

Zwycięzcy

1985- Don Muraco

1986- Harley Race

1987- Randy Savage

1988- Ted DiBiase

1989- Tito Santana

1991- Bret Hart

1993- Bret Hart

1994- Owen Hart

1995- Mabel

1996- Steve Austin

1997- Hunter Hearst Helmsley

1998- Ken Shamrock

1999- Billy Gunn

2000- Kurt Angle

2001- Edge

2002- Brock Lesnar

2006- Booker T

2008- William Regal

Finały

1985- Don Muraco Pokonał Irona Sheika

1986- Harley Race pokonał Pedra Moralesa

1987- Randy Savage pokonał King Kong Bund

1988- Ted DiBiase pokonał Rand'ego Savage

1989- Tito Santana pokonał Ricka Martela

1991- Brat Hart pokonał Irwina R. Schystera

1993- Bret Hart pokonał Bam Bam Bigelowa

1994- Owen Hart pokonał Razor Ramona

1995- Mabel pokonał Savio Vega

1996- Stave Austin pokonał Jaka Robertsa

1997- Hunter Hearst Helmsley pokonał Mankinda

1998- Ken Shamrock pokonał The Rocka

1999- Billy Gunn pokonał X-Paca

2000- Kurt Angel pokonał Rikishi

2001- Edge pokonał Kurta Angela

2002- Brock Lesnar pokonał Roba Van Dama

2006- Booker T. pokonał Bobbyego Lashleya

2007- William Regal pokonał CM Punka

[you] Wejdź

54340853049fef2c54410f.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

5

• RR

2

• adrian20-11

1

• Qatro

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ten temat powinien być teraz zamknięty i otworzony w połowie maja.Jak sam powiedziałeś King of the Ring odbędzie się 15 czerwca czyli za 2 miesiące.
https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131608

POza tym, kogo obchodzi King of the Ring? Przecież ten turniej został zeszmacony, jego zwyciezca obecnie nic nie znaczy w WWE, coraz mniej zawodników w nim uczestniczy....porażka.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131618

POza tym, kogo obchodzi King of the Ring? Przecież ten turniej został zeszmacony, jego zwyciezca obecnie nic nie znaczy w WWE,

Jasne bo przecież kiedyś nagrodą za wygranie tegoż turnieju był title shot a Regala nic takiego nie spotkało.

Poprzedni zwycięzca dostał wprawdzie title shota i niestety głupi gimmick króla który był gwoździem do trumny jego kariery w WWE, ciekawe co teraz czeka zwycięzcę w tym roku ?

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131620

RR ma racje. Dawniej zwycięzca King of the Ring dostawał wielki push a dziś? Jeśli dostanie walkę o jakiś pas to jest już dobrze, ale zazwyczaj walczy jakimś jobber'em a dive(patrz William Regal z Noblem o Layle zeszłym roku). trzeba też pamiętać ze zeszłym roku Regal został królem bo był GM Rawu i mógł sobie bookować przeciwników jakich chciał np. Finlaya po walce z Khalim był zmęczony i od razu Regal zarządził walkę bo wcześniej Willam walczył z Hornswogglem. Takie jest właśnie CT w WWE. Zeszmaciło jeden z najlepszych turniejów.

Czasami droga do nieba wiedzie przez piekło...

19475336534b92c6a93ca7f.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131621

• Reputacja:   359
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jasne bo przecież kiedyś nagrodą za wygranie tegoż turnieju był title shot a Regala nic takiego nie spotkało.

KOTR to nie Royal Rumble. Tu nigdy nagrodą nie był gwarantowany HW Title Shot, ale zwyczajowo sie przyjęło, że zwycięzca był mocno pushowany i w sumie dostawał title shot'a albo nawet i tytuł HW. Jednak w żaden sposób nie było to gwarantowane (nie było to stawką w turnieju).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131681

Chcąc restauracji prawdziwego królowania i pushowania, w tym roku Królem musi zastać...Batista. Animal już chyba płacze, że dawno nie miał złota, a poza tym on jest ,,skazany na sukces", więc dlaczego nie wykorzystać jego osoby do promowania King of the Ring? (wiem dziwna sytuacja :P ) I w tym przypadku by była przywrócona tradycja z puchowaniem na title shota, a sam Dave jest main eventerem, więc w finale, w walce o koronę powinien zmierzyć sie z kimś swojego pokroju, co nada godnego prestiżu temu pojedynkowi.

Rozwiązanie proste, lecz pisarze z WWE jaszcze do mnie nie dzwonili...... :sad:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131683

Chcąc restauracji prawdziwego królowania i pushowania, w tym roku Królem musi zastać...Batista. Animal już chyba płacze, że dawno nie miał złota, a poza tym on jest ,,skazany na sukces", więc dlaczego nie wykorzystać jego osoby do promowania King of the Ring? (wiem dziwna sytuacja ) I w tym przypadku by była przywrócona tradycja z puchowaniem na title shota, a sam Dave jest main eventerem, więc w finale, w walce o koronę powinien zmierzyć sie z kimś swojego pokroju, co nada godnego prestiżu temu pojedynkowi.

Rozwiązanie proste, lecz pisarze z WWE jaszcze do mnie nie dzwonili......

Jestem na "nie". Oryginalny turniej KOTR podobnie jak MITB - służył do wypromowania jakiegoś silnego midcardera, by móc przypushować go na main eventera (KOTR) lub dać HW Title Shota (MITB) i tutaj dawanie wygranej mega-wypromowanemu Batiście - mija się po prostu z celem.

Wg mnie w KOTR powinien wygrać np, Morrison (po rozpadzie tag teamu) i rozpocząć swoją drogę do main eventów (koleś jest dla mnie obecnie jedną z największych nadzieji w WWE)

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131694

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Zwycięstwo Batisty byłoby antytezą tradycji prawdziwego KotR, które przecież miało promować nowe twarze - Animal jest już solidnie wypromowany.

Receptą na udane KotR nie jest umieszczenie w nim dwóch mega gwiazd, które "przypadkowym" zrządzeniem losu zmierzą się dopiero w finale. To tak jakby trener piłkarskiej drużyny juniorów chciał za wszelką cenę zdobyć koronę króla strzelców i w tym celu zarejestrował do rozgrywek seniora-snajpera (zapominając czemu służy liga juniorów). Żeby turniej odzyskał dawny blask, trzeba zmienić nie to, co jest w nim, ale to, co go otacza. Dopóki będzie się odbywał tylko na RAW, a nowy król nie będzie dostawał sensownego programu, wszystko będzie stało w miejscu. Rzeczywistym rozwiązaniem jest więc odrobina dobrej woli.

[ Dodano: 2009-04-14, 00:56 ]

Oho, widzę, że Raven mnie uprzedził.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131699

Cholera, i znowu mamy podobne zdanie na dany temat (po raz kolejny nici z nowego feudu :D )... Chyba się starzejemy Six :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131703

Cholera, i znowu mamy podobne zdanie na dany temat (po raz kolejny nici z nowego feudu :D )... Chyba się starzejemy Six :twisted:

no to zacznijcie współpracować i stańcie się pierwszym Attitude Tag Team :P

Jeżeli chodzi o turniej to myśle że w tym roku może być niestety podobnie jak w tamtym...

No chyba że udział w turnieju wezmą Main Eventerzy i finał będzie np. Edge vs HHH w co szczerze wątpie. Mam nadzieje że Vince chodź troche zmądrzał po zeszłym roku

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131713

no to zacznijcie współpracować i stańcie się pierwszym Attitude Tag Team

To by musiało być cos na kształt dawnego tagu Matt Hardy & MVP :twisted: Efekt też pewnie byłby podobny :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131716

Mam podobne zdanie do -Raven-, i SixKiller, ( ale nie uważajcie tego za wazeliniarstwo :P ) . Jakiś midcarder powinien się solidnie wypromować tym turniejem typu Finlay , Morrison , Kofi , Shelton Benjamin czy Kendrick ( choć on to ostatnio jobberem się stał ). Zwycięzca mógłby potem walczyć o jakiś pas ( może IC ? ) .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131741

Zwycięzca mógłby potem walczyć o jakiś pas ( może IC ? ) .

Walka o pas IC to żaden push. Zwycięzca powinien być powoli promowany na main eventera a jeśli się sprawdzi w tej roli - dostać HW title shot'a. Tytuł Intercontinental obecnie gówno znaczy i walczyć o niego może każdy. Z biegu.

https://forum.wrestling.pl/topic/14805-king-of-the-ring-2009/#findComment-131784