Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co z Vładkiem

Qatro

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak wiemy Kozlov do swych walk otrzymuję samych cieniasów więc nasuwa sie pytanie:

Czyżby Koniec Kozlova? Raczej nie możliwe. A może jednak? Staram sam sobie odpowiedzieć na pytanie Czy to koniec Kozlova. Uważam że nie chociażby ze względu na Turcję gdzie Kozlov jest najpopularniejszym wrestlerem. Jeżeli by Kozlov zaczął przegrywać zmalałby w oczach tego narodu. A jeżeli to nie koniec to będzie tak jak zawsze czyli będzie wygrywał walki ale z cieniasami. A może pokona kogoś większego? Ja w to wątpię chyba że Vładek dostałby jaki push. Porażka z HBK, Undertakerem i Triple H uświadamia nas że tak naprawdę Moskiewski Tłok nie jest taki dobry na jakiego wszyscy go oceniali. Większość jego zwycięstw jest niczym, pokonał on Takera, Jeff a Harde'go i innych kilka znanych oraz bardziej utalentowanych gwiazd. Był pretendentem do pasa ale na Suwories Suries(wiem że błędnie napisałem) Edge wtrącił się w walkę. Na NWO też przegrał bo raczej wszyscy byli przeciwko niemu. Gdy miało dojść do walki o to by zmierzył się z Undertakerem na WM od razu wiedziałem że przegrał gdyż jego przeciwnikiem był sam HBK. Od razu do głowy mi przyszło że na WM25 dojdzie do pojedynku Legend i w tej walce nie będzie Vladimira Kozlova.

Co się teraz z Vladkiem stanie? To pytanie zadaje sobie sporo ludzi ale odpowiedzi mogą być rozmaite... Najbardziej prawdopodobne jest to że na Drafcie zmieni brend.

Jeżeli przejdzie na RAW to...

Według mnie jeżeli przeszedłby na RAW to będzie klucz do jago dalszej kariery... RAW stanie się nawet ciekawsze gdyż w czerwonych barwach będzie walczył Vladmir Kozlov. Ciekawy byłby feud Kozlov vs HBK gdzie Kozlov mógłby zasłynąć po udanym zwycięstwie lub zostać w cieniu HBK. Myślę że słusznym rozwiązaniem by było otrzymanie walki o pas. Kozlov Mistrzem na RAW? Czy to możliwe? To jest bardzo możliwe ale z kim ten wspaniały zawodnik miałby zawalczyć? Triple H raczej wykluczam z tej walki. A więc może Vładek zmierzy się z samym Johnem Ceną. To by było najbardziej słuszne rozwiązanie. Chciałbym obejrzeć taką walkę w której to John Cena obrywa od Moskiewskiego Tłoka ba obrywa raczej przegrywa i Kozlov schodzi z pasam z areny. Może moje fantazje zabrnęły daleko ale może się kiedy spełnią...

Jeżeli przejdzie na ECW to...

No tu nie wróżę(tak naprawę nie jestem wróżbitą[żart, mam nadzieje że się śmiejecię bo będzie mi przykro]) mu wielkiej przyszłości... Czy będzie tak samo jak na SmackDown? Myślę że to możliwe gdyż na ECW nie ma zawodników na wysokim poziomie. Ale widząc jago warunki to pewnie będzie się starał o pas ECW. Zdobędzie pas? To pytanie wydaje sie proste ale odpowiedź na nie jest bardzo trudna... Uważam że ma szansę ale to zelży kto będzie mistrzem. A więc nasuwa się pytanie: Z kim Kozlov zawalczy o pas? Największym kandydatem jest Sawager który nie ma zbyt wielkich przeciwników no może poza Markiem Henrym, jest jeszcze Christian ale WWE nie planuje dla niego pushu. A więc walka Vładzio vs Jack to by było bardzo dobre widowisko, ale kto został by wygrał? Biorąc pod uwagę wagę, styl oraz siłę to z pewnością Vładek a jeżeli... A to musi być Vładek nie widzę innej opcji. Feudy z gwiazdami? Kozlov umie feudować z facem czyli mogło by być ciekawie może jego rywalem będzie Christian.

A jeżeli pozostanie na SmackDown...

No jeżeli rusek pozostanie na SmackDown to może nie mieć szans na pas... Chociaż kto wie Vickie go prawdopodobnie lubi bo w walkach nie naraża go na kontuzję czyli zawsze walczy zawodnikami niskiego kalibru. Feud z Edge? Feud tan był by bardzo ciekawy podniósł on by z pewnością oglądalność ale czy to możliwe że będzie Hell vs Hell. Feud z kim? Biorąc pod uwagę obecna dobra Fece na Smckdown to możliwe jest że to będzie The Great Khali walka dwóch olbrzymów to by było interesujące widowisko...

Vładek przyszły Face?

Wszyscy wiemy że Vładzio to doskonały hell, ale ciekawe jak by się sprawdził jako Face? To raczej nie możliwe, a jeśli to jaką będzie miał popularność? Z tego co wiem to John Cena był kiedyś doskonałym hell'em a teraz to najlepszy face, a może Vładka czeka to samo Face turn. Może to w przyszłości Vładek będzie tak lubiany jak Cena. Jeśli był by Facem to czy na tym zyska czy straci? Na pewno straci bo to jest urodzony hell, a gdyby został fecem nie wiem czy bym go lubił, i czy lidzie będą go lubić. Chociaż jak Vładka można nie lubić, nie mówię o typowych fanach WWE dla których liczy się Cena. Typowi fani... Czyżby Kozlov podbije ich serca. Trzeba oczywiście zmienić wygląd twarzy bo wygląda poważnie i rzadko się uśmiecha...

Edytowane przez Qatro

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mateuszhenry

3

• -Raven-

2

• luk223

2

• xero

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nie chce ci podcinac skrzydel na dzien dobry ale nie rozumiem po co pisac wypracowanie na temat Kozlova, ktory... nikogo nie interesuje. Fanow jego postaci na forum mozna policzyc na palcach jednej reki. Wladek zrobil to co mial zrobic - podlozyc sie by uwiarygodnic kogos innego. Na razie jego najwiekszym osiagnieciem jest zrobienie najgorszej walki 2008 roku co raczej nie daje mu dobrych referencji. Pewnie bedzie dawal teraz kazdemu jak popadnie po czym spadnie w koncu do midcardu czy nawet nizej jak to bylo z Umaga czy z Khalim.

Nie trzeba być przecież fanem Vladimira Kozlova, aby napisać co się sądzi o jego obecnej sytuacji w WWE. Jak dla mnie temat jest bardzo dobry. Według mnie jego sytuacja tak diametralnie się zmieniła dlatego, że w Ameryce Kozlov nie jest zbyt lubianym wrestlerem, tak jak większość obcokrajowców. Myślę, że WWE chcę sporwadzić Kozlova na wcześniejszy poziom czyli walki z jobberami, a pas niech zostanie dla innych wrestlerów. Mam nadzieję, że Kozlov podczas najbliższego draftu zmieni brand, czyli przejdzie do ECW gdzie znakomicie by się nadawał do walk o pas w tym brandzie. Ewentualnie mógłby przejść do RAW, ale nie wyobrażam sobie walczącego go z Batistą czy z Ceną jego walki z Triple H w zupełności mi wystarczyły. Ostatecznie sądzę, że Kozlov już nie zagrzeje zbyt długo miejsca w niebieskim brandzie i będzie dostawał jobberów tak jak na początku swojej kariery na SmackDown, tak jak już pisałem mam nadzieję, że wkrótce zmieni brand i mam nadzieję, że to właśnie będzie ECW.

• Reputacja:   189
  • Urządzenie:  Windows

Sytuacja odnośnie Kozlova jest niemal zwierciadlanym odbiciem sytuacji z jaką mieliśmy do czynienia przy postaci "Żółtozębego Potwora", czyli Snitsky'ego (także niestety i Umagi, ale to był największy błąd Vince'a od dawien dawna). W pewnym momencie Vince postanowił z niego zrobić monster-demolition-heela i jobbował mu na galach kogo popadło z jobberlandii i mid-cardu. W pewnym momencie Vince stwierdził, że Gene się nie sprawdził (albo po prostu MacMachon nie miał na niego pomysłu, co jest najbardziej prawdopodobne) i zaczął podkładać go main eventerom pokroju BezCennego. Później Snitsky niczym wytrawna kurtyzana musiał dawać komu popadnie - w całym mid-cardzie. Nareszcie Vinnie stwierdził, że dość tych bzdur i podziękował Snitsky'emu za współpracę.

A teraz Quatro zamień "Snitsky" na "Kozlov" i będziesz miał to samo story i element profetyzmu odnośnie przyszłości Rosjanina :twisted:

Raven chyba najtrafniej opisał sytuacje Vladka ta sama historia co Snitski i tak samo skończy a co do Umagi to mam nadzieje że to niejest jego upadek tylko dostanie szanse bo choć go nielubie to naprawde jest to dobry wrestler :)

Powiem tak (po dłuższej nieobecności) Kozlov przypomina mi Cena i Ortona z paru lat wstecz. Wschodząca gwiazda w WWE, jeszcze nie maint event ale szybko do tego zdążający, człowiek o ciekawych umiejętnościach. Tacy wtedy byli Orton i Cena. Dostaje nagły push i idzie na US labo IC title. Wygrywa walkę i rozpoczyna feud z kimś z górnej półki o Word title. A tutaj dzieje się już różnie. Orton i Cena wygrali swoje szanse. Kozlov jednak nie miał możliwości walki ani o US ani IC title. Od razu rozpoczął feud o Word title co w moim odczuciu nie było mądrym rozwiązaniem. Najpierw przez mniejsze pasy miałby niezłe przetarcie do najlepszych. W tym wypadku ciekawe jak by się jego kariera potoczyła. W najbliższej przyszłości przewiduję dla niego walki właśnie o pasy US albo IC.

Feud z JBL'em może być nudny, o ile Rey nie odbierze mu pasa. Rey mógłby być niezłym przetarciem dla Valdka do grona najlepszych. Mvp raczej nie daje mu tej możliwości.

Tyle na temat ode mnie na temat Kozlova

Luk223 sam siebie chyba nie słyszysz albo nie wiesz o czym piszesz, patrząc na sygnaturę wnioskuję że jesteś dorosłym człowiekiem natomiast z treści twego postu wynika że masz mniej niż 10 lat. Chcesz porównywać młodych zdolnych wrestlerów (oglądnij sobie debiut Johna na YT lub jego pierwsze wspólne walki z Randym w OVW i pokaż mi choć jedną lepszą walkę ruska ) ze starym drewnem(?) twierdząc że Prudin nie dostał szansy !!!

Cena na samym początku kariery w WWE przez dwa lata okupował midcard a Orton wrestler trzeciego pokolenia był przydupasem Evolution a Ruski natomiast zbił kilku jobberów i wjechał w main event, nie będę się już rozpisywał o umięjętnościach tych zawodników ani tym bardziej porównywał ich do siebie bo to wogóle nie ma sensu. Kozłow oprócz entertrance theme'u nie ma nic do zaoferowania, ktoś z creative teamu dopiero się obudził i wskazał mu gdzie jest jego miejsce czyli low midcard ale lepiej późno niż wcale.

dookładnie Vladek niema co porównywać do Ceny czy Ortona bo to były i są prawdziwe talenty natomiast on ..yyy najgorszy niejest ale z nimi niemoze sie równać :P

Kozlov? Uwielbiam!! :P Koleś jest dla mnie gorącą atrakcją zza naszej wschodniej granicy. W ringu łubudu, przy mikrofonie mistrzostwo na freestylu po rusku- Ja twoja koszmar:) itd, w dodatku niesamowite granie stereotypowego niedzwiedzia grizzle plus ta mimika twarzy! On pokazuje, że wrestling to show, nie pamiętam przy kim się tak uśmiałem i kto sprawił mi tyle radochy z oglądania swoich poczynań :lol: :lol: :lol: . Ale zaraz? Ten pan już przynudza, ten pan już przegrywa, ten pan okazał się kolejnym dziwacznym niszczycielem, który nie ma juz kogo demolować, gdyż nikt znaczący sie mu juz nie podłoży. Nie licze Undertekera raz....na smackdownie, gdyż Mark jest tak dobrym i oddanym pracownikiem, że by nawet Santino dał się na jakieś tygodniówce wykończyć. Może przetrwa w WWE, jesli wrestling zacznie się sprzedawać w Rosji, czy byłych republikach.

co porównywać do Ceny czy Ortona bo to były i są prawdziwe talenty natomiast

BYŁY! Obecnie, no przepraszam, ale ejst to temat na inną dyskusje.

yy no napewno jest to temat na osobna dyskusje ale Cena choć go nielubie to jest dobrym wrestlerem ludzie go uwielbiają (niewiem za co) i to on jest teraz najbardziej promowany na Raw a Orton jak wszyscy wiemy wygrał Royal Rumble i ma TM na wrestlemani :)

• Reputacja:   3

3 ostatnie porażki Vlada były niczym innym jak pokazanie że walka na WM'ce HBK vs UT będzie czymś wielkim - obaj pokonali kogoś kto był "niepokonany"

Tak samo było z HHH - nie mógł przecież przegrać - bo potem byłby na straconej pozycji na WM'ce (nie dał rady jednemu, nie da drugiemu..)

Tak to widzę :P

Ten ostatni post może nie był trafiony (sorka za niego)

Ale chciałem zaznaczyć coś co mnie w WWE czasami nieźle wnerwia. Przychodzą nowi zawodnicy Kozlov, Evan Bourne wcześniej np. Cena Orton i dzieje się z nimi identycznie to samo. Wygrywają parę walk, okazują sie niezłymi wrestlerami i dostają nagły push od WWE i walczą o pasy. Dobrze że go dostali tego nie przeczę. Ale do diaska za szybko. Niewypróbowani w walkach z najlepszymi walczą od razu o pasy. I tak było ze wszystkimi. Tak robi WWE i tak (niestety) będzie robić nadal.

• Reputacja:   189

Gdzie widziałeś Bourne'a walczącego o jakiś ważny pas? Cena sporo czasu siedział w mid cardzie i - można go lubić lub nie - ale wypromowany został baardzo rozsądnie (powoli piął się po drabinie pushu aż na sam szczyt). Podobnie Orton - także przeszedł drogę przez IC Title'a (a więc mid-card) zanim dostał pas HW. Tak więc, mimo wszystko - nie generalizowałbym i nie porównywał historii tych wrestlerów z tym co działo się z Koziołkiem.

Gdzie widziałeś Bourne'a walczącego o jakiś ważny pas?

Ważny - żaden

Jakikolwiek - ECW na Cyber Sunday z Hardym (chyba)

Co do Vladka to będzie jak mówił -Raven-, stanie się drugim Snitskym.

Wg mnie Kozlov ma potencjał tylko brak mu ogrania. To tak jakby wrzucić kogoś, kto wczoraj zrobił prawo jazdy do rajdu Dakar. Brak mu naturalności w ringu, słabo sprzedaje moves'y innych. Na mic'u nie jest tragiczny, ale ja osobiście widziałbym go na razie z menagerem u boku. Tak jak pisał Qatro - Kozlov powinien trafić do ECW by trochę się rozkręcić i być gdzieś pod ręką WWE. A jakby popracował nad szybkością, bo póki co to chyba tylko Khali jest wolniejszy w ringu, to może z niego niezły powerwrestler wyjść.