Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co dalej z Umagą...

Qatro

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.wwe.com/content/media/images/Superstars/29272/3621208

Jak wszyscy wiemy obecny Eddie Fatu(Umaga) nie jest tym którego oglądaliśmy gdy był zawodnikiem RAW. Kiedyś to z chęcią oglądało się jego walki. Oj, Vince czemu nie chcesz już swego pupilka. Aktualne jego walki są nudne dają mu ofiary na pożarcie a powinni dać drapieżnika. A więc pytanie, co się stało? Co się by nie stało WWE bez Umagi to jak żołnierz bez ważnego naboju,pocisku jak kto woli. Brak pomysłu na jego postac raczej nie wchodzi w rachubę. Od kiedy jest zawodnikiem SmackDown ma kontuzję. Pierwszej nabył na Hause Showle tylko nie pamiętam z kim,chyba z Big Showem, to był szok. A więc teraz czas by przejść do jego powrotu który był promowany, już na jakimś SmackDown słyszymy jego Theama a kto jest jako przeciwnikiem? Jim Wang Yang... Wiem powrót po kontuzji ale w drugiej walce powinien dostać kogoś lepszego a tu KugFu Naki, itd. Aż doczekaliśmy się godnego rywala Triple H. Wiemy(przynajmniej większość) jak zakończyła się ta walka ale wracajmy do Umagi, a więc po walce czytam newsy że Umaga ma kolejną kontuzję. A więc przez najbliższe miesiące nie będziemy go widywali w ringu. Jak na początku wspomniałem że nie jest tym którego oglądaliśmy jako zawodnika RAW...

A więc na RAW był mega gwiazdą. To jego oglądałem pierwszego na ESC. Pamiętam doskonale jego feud z Triple H gdy zmagał się z tym zawodnikiem w różnych ciekawych walkach. No i inne wspaniałe walki typu Streat Faight z Jeff'em na ONS lub również SF tylko że na RAW. Wszystko układało się dobrze aż do draftu 2008 gdzie trafił na SD, a o SD napisałem powyżej^^.

A więc czy zmieni się coś po drafice? Jaki będzie jego los w WWE? Te inne pytania na które możecie odpowiedzieć.

PS: Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

2

• Andrew

2

• Qatro

2

• Karpin

1

Top użytkownicy w tym temacie

Wracając do jego kontuzji ... po prostu ma Eddie pecha, poza tym takie przypadki się zdarzają (odnowa kontuzji bądź inny uraz). Rzeczywiście w drugiej jego walce spodziewałem się kogoś innego no ale może po powrocie nie był na 100% w formie, żeby przeprowadzić porządny Main Event z osobami pokroju Triple H ? Co będzie po tym drafcie zobaczymy, póki co ten przypadek możemy określić jedynie jako czarny kot(sd) dla Fatu.

Przede wszystkim to Umaga nie jest kontuzjowany. Po tym SD występował w House Show'ach. Znak "X" sędziego był dla urealnienia tego, że Umaga nie może wrócić na ring podczas gdy Legacy zajmowało się HHH.

zawodnik jak na warunki fizyczne ma bardzo dobrą technike wg mnie powinien dostac jakis pas IC np. lub dostac jakiegos zawodnika i stworzyc Tag Team z Kanem np. :grin:

• Reputacja:   1

Mam dziwne przeczucie że Samoan Buldozer nie zagrzeje miejsca zbyt długo w WWE...

Bo jak wytłumaczyć jego ciągłe squash matche, rozwalanie smackdownowych jobberów...

Może rzeczywiście Creative Team juz nie ma na niego pomysłu?

Umaga w tej chwili nie bierze udziału w ważnych wydarzeniach ze względu na zbliżającą się WuMkę, wracając po kontuzji nie został wkomponowany w kartę tego PPV, popejrzewam że po drafcie powinno być lepiej.

W kwestii obecnej dyspozycji samoańczyka i jego ostatnich powiem, że coś w tym jest, może niedługo po raz kolejny usłyszymy (przeczytamy) tekst ''..niestety bookerzy nie mieli pomysłu na jego postać...'' lub co jest bardziej prawdopodobne odbije się od dna jak MVP.

Co do połączenia go w jakiś tag team to podejrzewam ,że ta wizja się nie sprawdzi tym bardziej z Kane'm. Jedynym teamem w jakim bym go widział byłby ''New Wild Samoans'' z Manu ale to już historia.

• Reputacja:   1

Jeśliby nawet wystąpił na WrestleManii to raczej jako widz ponieważ wszystkie prawie miejsca w karcie zostały już zajęte i nie ma już raczej szans na wepchnięcie go w jakąś walkę a poza tym nie ma go w żadnym z obecnie rozgrywanych storylinów w WWE więc wpychanie go do karty bez jakiegoś feudu absolutnie mija się z sensem...

Umaga raczej wystąpi na WueMce jako jeden z zawodników czających się pod ringiem w czasie walki o unifikację pasów tag team, bo walka braci Colon z Mizem i Morisonem ma stypulację LumberJack Match. Być może ''poczęstuje'' nawet któregoś z mistrzów dywizji tag teamowej swoim firmowym ''samoan spike'm''.

Tak, jak napisano wyżej, Umaga wrócił zbyt późno i nie został uwzględniony w planach dotyczących WM 25. A jest jak jest, ponieważ, nie będą podkładać mu zawodników występujących na tej gali, żeby nie stracili oni swej stosunkowo wyrobionej wiarygodności.

Karta na WrestleManię jest praktycznie zamknięta, więc jak wcześniej było wspomniane walki "z czterech liter" nie dostanie. Może dostanie szanse w dark matchu? Zawsze byłoby coś...

Raczej nie. Ja nawet wątpię że powróci on do WM25 gdyby pojawiał się na HS to było by to możliwe. Bardzo ciekawą walkę miał w 2007 roku gdy na WM23 zmierzył się z Bobym Ashleyam(może imię i nazwisko źle napisałem ale wybaczcie mi to).

Raczej nie można się spodziewać tego iż Umaga szybko powróci do Maint Eventów (jeżeli wogóle powróci). Spodziewać się też nie można tego, że Umaga zostanie dodany do jakiekolwiek walki na WM, bo jak wiemy jego obecna sytacja w WWE jest więcej niż kiepska. Napisałeś o tym, że Umaga po swoim powrocie dostawał słabych rywali, ale nie każdy tak jak john Cena powracając wygrywa Royal Ruble, a potem feuduje o pas który ostatecznie zdobywa. Ostatecznie sądze, że sytuacja Umagii wkrótce się ustabilizuję i jeszcze zobaczymy go walczącego o pas US a kto wie może nawet o pas WWE co by wcale nie było głupim pomysłem ze strony Vinca. Padło tu też rozważanie nad tym iż Umaga miałby być włączony do jakiegoś tag teamu, wątpię, aby tak się stało może w innej federacji, ale nie w WWE. Chciałbym ujrzeć Umage walczątego w TNA u boku Samoa Joe, ale to oddzielna historia.

Umaga na Wrestlemanii? Umaga wchodzący na drabine po walizeczkę?- niee, pisarze WWE nie są tak szaleni jak ja :twisted:

A tak poważnie- nieobecność na największej gali w roku jest bez wątpienia dużym ciosem dla wrestlera, który był już main eventerem, miał silna pozycje.

• 5 miesięcy temu...

Krótka i kropka xD.Po prostu odszedł z WWE na Wiki możecie sprawdzić. :razz:

Krótka i kropka xD.Po prostu odszedł z WWE na Wiki możecie sprawdzić. :razz:

serio ? skąd masz takie informacje ? :?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 433 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Gość 35mst
      Czy gdzieś w Polsce (najlepiej wschodniej) można obejrzeć PLE WWE z innymi fanami wrestlingu? Chodzi mi o wydarzenia organizowane np. w jakimś barze, coś w stylu tego co organizuje Wrestletalk przy większych wydarzeniach typu Royal Rumle czy Wrestlemania.
    • Jeffrey Nero
      Wyskoczyli przez okno z tym nie pamiętam nazwy stworem ptakiem i odlecieli.
    • KyRenLo
      Dungeons & Dragons: Złodziejski honor W jaki sposób Edgin i jego kumpela Holga uciekli z więzienia?
    • Attitude
      W nocy z soboty na niedzielę w Atlancie, Georgii doszło do gali WWE Bad Blood 2024. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie od razu dostaliśmy Hell in a Cell Match CM Punka z Drew McIntyre'em. Pojedynek potrwał nieco ponad pół godziny. Nie zabrakło nawiązań do całej ich historii, jak chociażby moment, gdy McIntyre chciał użyć pinezek w kolorach z bransoletki Punka. Ostatecznie Punk wygrał po GTS'ie w kolano owinięte łańcuchem. Link do filmu Nia Jax pokonała Bayley i zatrzymała mistrzostwo kobiet. Nie zabrakło zamieszania z ingerencją Tiffany Stratton. Link do filmu Damian Priest pokonał Finna Balora, mimo interwencji Carlito i JD McDonagha. Link do filmu Następnie przeszliśmy do zapowiadanego ogłoszenia CCO - Triple H'a. Okazało się, że zaprezentował... WWE Crown Jewel Championship. Mistrzowie i mistrzynie zawalczą ze sobą o te tytuły w Arabii Saudyjskiej. Link do filmu Na ogłoszenie Triple H'a zareagował World Heavyweight Champion - Gunther, który zawalczy o męski Crown Jewel Championship, jeżeli w poniedziałek pokona Samiego Zayna na Raw. Gunther przy okazji skorzystał z obecności... Goldberga wśród publiczności. Mistrz nawiązał do jego niedawnych słów, gdy skonfrontował się z Bretem Hartem, że wolał właśnie Billa, jako jego faworyta. Austriak stwierdził, iż wtedy kłamał. Jednocześnie obraził Goldberga, że ma nadzieję, iż "jest lepszym ojcem niż był zawodnikiem". Sprowokowany Goldberg chciał wtargnąć do ringu, ale nie pozwoliła na to ochrona. Zamiast tego Gunthera dopadł Sami Zayn. Link do filmu Liv Morgan zachowała WWE Women's World Championship po walce z Rheą Ripley. Pomogła w tym... powracająca Raquel Rodriguez. Link do filmu Link do filmu W main evencie Cody Rhodes i Roman Reigns pokonali Solo Sikoę i Jacoba Fatu. Zaingerować chcieli pozostali członkowie Bloodline... wtedy kluczowy okazał się powrót Jimmy'ego Uso! Link do filmu Po pojedynku Bloodline kontynuowali atak na Rhodesie. Reigns i Uso pomogli mistrzowi odeprzeć ofensywę. Jednakże show kończyliśmy... powracającym The Rockiem. Póki co nie wiadomo jednak, po której stronie opowie się Final Boss. Link do filmu Skrót: Link do filmu Top 10: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      Prawda. Royal Rumble też było średniawe, ale tam dostałem wygraną Bayley, więc ocena troszkę wyższa. Chociaż oczywiście obie gale były po prostu przeciętne. A ja tam jednak początkowo dałem się zrobić w balona, bo już morda mi się cieszyła, że będzie nowy pas dla Pań. KO/Cody: To wpadli na pomysł. Jakby nie można było tego zrobić jakoś na samej gali, ewentualnie na Smackdown.
  • Dodaj nową pozycję...