Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raport z CZW "GenZ: The Transfusion" - 08.01.05

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Raport z CZW "GenZ: The Transfusion" - 08.01.05, ECW Arena w Filadelfii

Witajcie w pierwszym w tym roku raporcie z CZW!

Mam nadzieję, iż współpraca pomiędzy mną a wami będzie układać się tak jak w zeszłym roku, co zaowocuje "gorącymi" dyskusjami na temat CZW i spraw poniekąd związanych z nią. Aby więcej nie zanudzać, zapraszam do przeczytania wyników!

Raport z CZW "GenZ: The Transfusion"

Na gali nie było o dziwo tak dużej widowni, zwłaszcza tej z Nowego Jorku oraz New Jersey, która ostatnio pojawiała się na galach CZW, czego powodem był mecz w playoff'ofach New York Jets. Fani nie tylko nie pojawili się na gali CZW, ale także na show federacji CSWF, która w tym samym czasie miała swoją galę. Generalnie można powiedzieć, iż show zgromadziło "miejscowych" fanów z Filadelfii.

Drugą niespodzianką, było nie pojawienie się na gali, można powiedzieć "pełno-etatowych" wrestlerów, jakimi są niewątpliwie Homicide, Jimmy Rave oraz Roderick Strong. Cała ta trójka pracowała w tym samym czasie podczas show federacji Full Impact Pro w Tampie na Florydzie.

Kolejną może nie tyle niespodzianką, co drobnym zamieszaniem było 15 rzekomych reklamacji biletów przez fanów, którym coś nie pasowało (ktoś przez przypadek przykleił na drzwi poster Cage of Death, więc fani myśleli, że będzie stoczona na gali taka walka!) oraz pogłoski o tym, iż na gali pojawili się zakrwawieni fani (mieli zostać pobici przez Policję), przez co State Athletic Commission (stanowa komisja sportowa, od której zależą takie rzeczy jak zezwolenia na organizowanie gal itp.) nie była zbytnio zadowolona.

W końcu ostatnią ale główną niespodzianką było nie pojawienie się JC Bailey'a oraz The Messiah'a (miał stoczyć na tej gali walkę o CZW World Heavyweight Title z tajemniczym przeciwnikiem), czego powodem były problemy z samolotem.

Z takimi oto trudnościami CZW niezawiodło swoich fanów i zorganizowało jednak galę.

Jon Dahmer pokonał Chris'a Hero

Chris Hero jobbuje drugą galę z rzędu! Akurat przegrana z B-Boy'em podczas "Cage of Death 6" nie była tam jakąś dla niego porażką, ale podłożenie się Dahmer'owi, który w chwili obecnej nie odgrywa w CZW zbytnio znaczącej roli, to moim zdaniem leciutki blamaż. Według storyline'ów, Hero ma prowadzić swój feud z Zandig'em (ciągnie się od "Cage of Death 6"), co zaowocuje tym, że pomiędzy tą dwójką dojdzie do walki w lutym, lub w marcu.

Derek Frazier pokonał Niles'a Young'a

Walka nieco promowana, jednak ogólnie nic specjalnego. Po Frazier'e wiemy czego możemy oczekiwać, z kolei Young większości z was wrestler nieznany, ma dosyć solidny warsztat, więc dano mu trochę powalczyć jako single wrestler, a nie w team'e CKNY (tworzy go wraz z Cory'm Kastle).

CHIKARA Match

"Spyder" Nate Webb, Jigsaw, Mike Quackenbush & DJ Hyde pokonali Crossbones'a, Ravage'a, "Double C" Claudio Castagnoli'ego & Hallowicked'a

Sama walka ponoć świetna. Nie wiem co CZW planuje w stosunku do Webb'a oraz Quakenbush'a, ale ja osobiście dałbym tej wyróżniającej się dwójce nieco większy push i spróbował eksperymentu z walkami o CZW Light Heavyweight oraz CZW Iron Man Title. Z kolei "Double C" Claudio Castagnoli, to kolejny europejczyk, który pomału robi karierę w CZW (wcześniej robił w IWA Mid-South), ale osobiście nie wróżę mu aż takiego rozgłosu jak Jonny Storm czy też Doug Williams.

BlackOut (Ruckus, Sabian & Eddie Kingston) pokonali Ghost Shadow'a, Heretic'a & Spyral'a

Po spodziewanej przegranej podczas "Cage of Death 6", spodziewana wygrana na "GenZ: The Transfusion" - tylę mogę powiedzieć o BlackOut. Stajnia jak i team nadal się trzyma i dobrze. CZW ma jeszcze z pewnością jakieś plany co do nich.

CZW Tag Team Championship

Team Ca$h (Chri$ Ca$h & Sexxxy Eddie) © pokonali SBS (Super Dragon & Excalibur) i obronili CZW Tag Team Titles

Wynik walki bardzo łatwy do przewidzenia, jednak w jaki sposób to się stało, to można trochę podyskutować. Mianowicie, Team Ca$h wygrali po interwencji BlackOut, którzy zaczęli się domagać title shot'u. Taka oto sytuacja doprowadza do walki: SBS (Super Dragon & Excalibur) vs. BlackOut, która odbędzie się podczas następnej gali CZW, 5 lutego. Dla mnie osobiście bardzo ciekawa sytuacja i jestem ciekaw jak dalej będzie rozwijał się ten storyline (zawiła jest tutaj sytuacja z tym, kto tak naprawdę trzyma CZW Tag Team Titles, ponieważ wiemy, że jest to tylko Team Cash - osobiście "śmierdzi" mi tutaj feudem, który może rozwikłać się wewnątrz tej stajni, a co za tym idzie: Chri$ Ca$h & Sexxxy Eddie vs. JC Bailey & "Spyder" Nate Webb o CZW Tag Team Titles)

Nick Gage & Justice Pain pokonali El Generico & Beef Wellington

Tak jak w przypadku wcześniejszej walki, wynik bardzo łatwy do przewidzenia. Nick Gage i Justice Pain, to w chwili obecnej najwaźniejsi heel'owie w CZW, a co za tym idzie także tag team. Tak więc nie powinno być dla nikogo zbytnim zdziwieniem, iż rozbili w pył dwuosobowy oddział reprezentantów kanadyjskiego IWS (a szkoda).

CZW Light Heavyweight Championship

Alex Shelley pokonał Sonjay Dutt'a © i zdobył CZW Light Heavyweight Title!

Shelley pokonał Dutt'a w niesamowitym match'u! Nie wiem dlaczego ale jak do tej pory udaje mi się przewidzieć prawie całą kartę. Od samego początku kiedy ta walka została ogłoszona, wiedziałem niemal w 100% (nie chwaląc się zbytnio), że jako zwycięzca wyjdzie z niej Shelley. Dlaczego? Po pierwsze, Shelley ma dużo czasu aby udzielać się na arenie niezależnej (jak wiadomo, nie ma pomysłów co do jego osoby w TNA), ostatnio był nieco dupiony we wszelakich angle'ach, walkach (angle z tym, jak wyleciał z Generation Next w ROH, a także przegrana podczas "Cage of Death 6" w Dream Partner Match'u), a poza tym już rok temu przegrał z Dutt'em walkę o ten pas. A po drugie, Sonjay trzymał CZW Light Heavyweight Title (wtedy zwane jako CZW Junior Heavyweight Title) przeszło rok, a więc przyszła pora na zmianę. Shelley'a da się lubić, poza tym ma facet umiejętności, na ringu potrafi także wymiatać, więc kolejny dobry krok Zandig'a i spółki, jeśli chodzi o zmianę posiadacza kolejnego pasa. Teraz przyszła pora na CZW World Heavyweight Title, ciekawe jak to się wszystko potoczy (Dejv zapewne teraz by wykrzyczał "Balls Mahoney - Please Comeback! :).

Main Event

CZW Iron Man Championship

B-Boy © pokonał "Rock Superstar'a" Kaos'a i obronił CZW Iron Man Title

B-Boy wygrał walkę dzięki interwencji Adam'a Flash'a. Ostatnia walka którą też udało mi się przewidzieć, bo a jakby miałobyć inaczej w tym przypadku. B-Boy za szybko nie straci pasa, ponieważ jest świetnym wrestlerem i tutaj raczej bym się o niego nie bał. Sprawa nieco inaczej wygląda u Kaos'a. Osobiście nie przepadam za Kaos'em i nie będę się z tym krył, tak jak i w przypadku M-Dogg'a 20 (który na szczęście już sobie w CZW nie powalczy). Jednakże, coś się niedobrego z nim dzieje. W XPW (R.I.P) był od samego początku jednym z najlepszych wrestlerów, który tak naprawdę powinien trzymać XPW Title, a w CZW jest od września i jobbuje na prawo i lewo. CZW nieco psuje taki gimmick i taką postać jaką niewątpliwie jest. Jedyna nadzieja we feud'e z Adam'em Flash'em, który robi się coraz ciekawszy i może zakończyć się jakąś dobrą a zarazem dziką walką (ostatnio Dejv wspominał, że od 2-3 lat zamarł taki kultowy pojedynek ultraviolentowy co się No Rope Barbed Wire Death Match zwie - po cichu liczę na niego w tym wypadku). Zobaczymy jak dalej to będzie się rozwijać, napewno będzie ciekawie.

Gala tym samym zakończyła się.

Następna gala CZW odbędzie się w ECW Arena 5 lutego (wstępnie miała odbyć się 12 lutego, ale w ten dzień jest w niej gala bokserska).

Zapowiedziany match na te show to: SBS (Super Dragon & Excalibur) vs. BlackOut .

To tyle - RVD! :) (jak zawsze proszę o wszelakie komentarze itp, w tym temacie)

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

3

• Dejv

2

• Viruss

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki jak zwykle za świetny raport :) !

Balls Mahoney please comeback - pewnie że będe krzyczał wręcz wrzeszczał bo jego postać by sie przydała CZW jak mało która.Jest to bardzo dobry hardcorowy wrestler którego znają wszyscy ci co to ECW oglądali.Z chęcią bym zobaczył jego pojedynki z Kaosem (też go za bardzo nie lubie),Adamem Flashem czy Zandingiem.

Zanding znów zawalczy sobie już zaniedługo - fajnie cieszy mnie to :).Jednak porażka Chrisa Hero z Dahmerem to ....porażka totalna jak dla mnie :???: .Dziwi mnie że wpadli ludzie z CZW na taki pomysł (co z tego ze Dahmer tez siedzie w CZW już z piąty rok ?).

Bardzo ciekawie zaczyna sie robić w dywizji tag teamów a mianowicie w wielkiej trójcy jaką tworzą :Team Cash (pomysł połączenia Casha i Sexxxy Eddiego jak najbardziej "+" chociaż wolałbym widzieć tu taką sytuacje:Cash & Bailey i Eddie i Spyder) vs. Super Dragon & Excalibur vs. Blackout - taki pojedynek mógłby być jedną z najlepszych walk tag teamowych w historii CZW !

No Rope Barbwire - niestety na terenie USA jedynie w IWA:MS są jeszcze toczone takie walki (ewentualnie jeszcze może w MAW) a w końcu CZW ma także bogatą historie tego typu deathmatchy (Lobo vs.Mad Man Pondo,Lobo vs.Mad Mand Pondo vs.Kronus - jeszcze to był deathmatch z kaktusem brakuje mi walk z kaktusami w CZW w dodatku podczas tej walki Pondo przyjął dzikiego powerbomba na kaktus ; Wifebeater vs.Zanding ,Nick Mondo vs.Nick Gage i wiele innych fajnych walk).Mam nadzieje że zrobią zaniedługo znów walke No ROpe Barbwire i że bedzie sie działo.

No i na koniec - gala CZW była (patrząc na raport)znów bardzo interesująca pomimo wszelkich kłopotów - i prosze idzie zrobić conajmniej dobrą gale mimo że niektórzy wrestlerzy sie nie zjawili a WWE zapewne zrobiłoby gniot nad gnioty (pomimo całego szacunku dla tej federacji).

• Urządzenie:  Android

thanks za wyniki i raporcik :-)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Święta racja Dejv, święta racja :)

Coś czuje, że albo No Rope Barbed Wire Death Match, albo Barbed Wire Cage Match na WWE No Way Out 2005 to będzie wielki syf (chyba że całą walkę zorganizuje Paul Heyman) i Zandig oraz Ian Rotten, jako właściciele największych w chwili obecnej federacji ultraviolentowych uśmieją się równo. Ja osobiście jestem ciekaw tej walki, ale nic więcej bym się nie spodziewał. Nasuwa się tylko pytanie: kto będzie walczyć w tym matchu? Na chwilę obecną to tylko wiadomo, iż John "Bradshit" Layfield :) i kto jeszcze? Syf nad syfami, zamiast ciekawej walki, wyjdzie takie gówno, że szkoda mówić (o bumpsach to będziemy mogli sobie napewno pomarzyć, bo który wrestler z WWE ci na takie coś pójdzie - no chyba, że dojdzie do walki John Bradsha Layfield vs. Mick Foley, ale w to wątpie).

To tyle, jeśli chodzi o takie gówno, co się WWE zwie i próbuje bawić się w ultraviolent.

To jest CZW i raczej rozmawiajmy tutaj o pożądnych federacjach, a nie takim syfie (oczywiście temat WWE sam zacząłem)!

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

WWE i jakis deathmatch :lol: .Dobry żart ...naprawde :).Jakby walczyli w takiej walce Mick Foley,Sabu,Sandman czy Tommy Dreamer to mogłoby być coś ciekawego a tak to będzie tylko nazwa walki i nic więcej - no może jeszcze jeden wielki shit :).

Akurat w tej walce naprawdę przydałby się Foley, który mógłby jąodpowiednio "hardcorowo" pociągnąć. Niestety tak nie będzie i wyjdzie jeden wielki SYF.