Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Najgorsza walka w historii Wrestlemanii

SPoP

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Do napisania tego tematu zainspirowała mnie lektura bloga:

http://themax.mlblogs.com/archives/2009/03/10_worst_matches_in_wrestleman.html

Bez zbędnego certolenia ktoś przedstawił swoją listę 10 najgorszych walk w historii WM:

1. John Cena vs JBL

2. Akebono vs Big Show

3. Test & Albert vs Steve Blackman & Al Snow

4. Great Khali vs Kane

5. Floyd Mayweather vs Big Show

i tak dalej, i tak dalej :)

A jaka walka/walki Waszym zdaniem były do tej pory najgorsze? (odpowiedź uzasadnijcie ;) )

Generalnie moim zdaniem lista przedstawiona na blogu jest całkiem dobra, zabrakło tu tylko "legendarnej" walki Brock Lesnar vs Goldberg z Wrestlemanii XX, która na pewno znajdzie sporo "zwolenników", że to jest właśnie ta najnajgorsza walka ;) Z drugiej strony - wiedząc, że obaj Panowie są na wylocie i jak niskiej klasy są workerami (Obaj potrzebowali w ringu partnerów, którzy mogliby poprowadzić cały pojedynek) wielu spodziewało się, że to się tak właśnie skończy...

Anyway, dla mnie najgorszą walką w historii WM jest bezprecedensowo walka John Cena vs JBL, czyli main event Wrestlemanii 21, który trwał raptem...9,5 minuty. What the fuck? Najważniejsza walka najważniejszej gali roku, która trwa tylko tyle? :|

Pojedynek nudny, jednostronny, bardzo chaotyczny, zakończenie bez żadnej dramaturgii, od po prostu FU i celebracja z fanami. Tak moi mili, narodziła się Cenomania. Eh, gdybyśmy tylko wiedzieli, do czego doprowadzi ona w najbliższych latach :)

Oprócz tej ewidentnej porażki do gronanajgorszych walk zaliczam wspomniane wcześniej Goldberg vs Lesnar, Great Khali vs Kane (jak to mogło przejść na najważniejszej gali roku???), Battle of the Billionaires z walką Lashley vs Umaga i...trochę przekornie i paradoksalnie Undertaker vs Kane z Wrestlemanii XX. Dlaczego? Bo storyline był debilny, a walka krótka, jednostronna i przynajmniej niedopracowana.

Walk Big Showa z Akdebono i Mayweatherem nie klasyfikuję, ponieważ trudno te wydarzenia nazwać klasycznymi wrestlingowymi meczami ;)

Jak coś mi się przypomni to dopiszę, tymczasem czekam na Wasze typy ;)

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

2

• RKO_Y2J

2

• czester666

1

• daniel3777

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   189
  • Urządzenie:  Windows

Ja do dzisiaj wspominam walkę Chavo vs. Kane, kiedy to pas ECW zmienił posiadacza po kilkunastu sekundach - wejście Kane'a, Chokeslam i... mamy nowego mistrza. Bez jaj, przecież - pomimo, że to tytuł ECW - walka była o pas HW i zasługiwała na "normalny" a nie taki kuriozalny pojedynek. Dla mnie był to jeden wielki żart i pokaz tego, jaki stosunek ma Vince do ECW.

• Reputacja:   0

Pierwsze Kane vs Chavo...to nawet nie była walka.Squash Match.

Akebono vs. Big Show co to jest?Rozumiem na jakiejś innej gali typu Cyber Sunday czy coś...ale wm?

Dalej:

Kane vs The Great Khali.Nudna jak nic.dwóch wielkoludów "bijących" się jak żółwie.Tylko kane troche lepiej walczył ;d

The Boogeyman vs Booker T, na najważniejszej gali dali gościa który ledwie sie ruszał z dobrym wrestlerem i byłym mistrzem Bookerem.

I po 3minutach wygrywa robal nawet robiąc to nie przekonująco a cała walka to było robienie z siebie debila przez Bookera, żenada max. zasługująca w mojej ocenie na numer jeden jeśli chodzi o najgorsze walki.

1. Kane vs. Chavo.... Kanał nie walka... Na wuemce powinna byc porządna walka a nie takie czopkostwo.

2. Orton vs. HHH vs. Cena... Słaba walka na moje nikt nie pokazał czegoś porządnego.

Bardzo dużo było walk, które uważam za najgorsze jednak wszystkich nie da się wymienić. Oto kilka z tych walk.

Big Show vs Floyd Mayweather

Może i walka zapowiadało się ciekawie bo wiadomo bokser vs wrestler to coś nie spotykanego, a jednak. Jednak tutaj mamy dowód na to, że WWE szmaci Big Showa. Walka bez sensowna z wygraną Floyda.

The Great Khali vs wszyscy

Wszystkie walki Khaliego zaliczam do najsłabszych i chyba każdy przyzna mi rację. On po prostu się nie nadaje mimo swojego wzrostu.

The Undertaker vs Kane

Z jednej strony fajna walka, a z drugiej nie. Jednak bardziej jestem na nie, ponieważ nie mogłem oglądać tych samych ataków wykonywanych jednocześnie. Tragedia....

Lesnar vs Goldberg - Tyle się czekało na tą walkę a wiadomo jak ona wyszła. Oprócz trzymania się za barki i pchania, panowie nie pokazali nic. Jedna z najgorszych walk jakie widziałem.

Ashley/Maria vs Beth vs Melina - Playboy Lumberjack - Nie wiem jak coś takiego może w ogóle mieć swoje miejsce na najważniejszej gali roku. Już wolałbym oglądać walki Boogeymana z Vito :sad:

Torrie vs Candice - Pillow Fight - tak jak wyżej.

Bobby Heenan vs Red Rooster - jakiś 30 sekundowy match

Kane vs Chavo - jeszcze krótszy

Generalnie większość walk z WM IX można zaliczyć do słabych, bowiem większość zwycięstw odbywało się po dq, roll-upach itd .

The Boogeyman vs Booker T, na najważniejszej gali dali gościa który ledwie sie ruszał z dobrym wrestlerem i byłym mistrzem Bookerem.

I po 3minutach wygrywa robal nawet robiąc to nie przekonująco a cała walka to było robienie z siebie debila przez Bookera, żenada max. zasługująca w mojej ocenie na numer jeden jeśli chodzi o najgorsze walki.

Zgadzam sie w calej rozciaglosci, Boogey robi pajaca z Bookera przez cala walke, wygania Sharmell i konczy ja po jednej akcji... Pojedynek zdecydowanie pociagnal ogolny obraz WM22 daleko w dol.

Hulk Hogan vs sting-to jest link do tej walki http://www.youtube.com/watch?v=KkuWQl0GoUM

Walka do kitu nawet walką to nazwać nie można

Sting nigdy nie walczył w WWE. a co więcej na WrestleManii. Ty podałeś link do matchu z federacji WCW z gali Halloween Havoc 99

W sumie wszystko też zależy pod jakim kątem spojrzymy na walkę.

Cena vs HHH vs Orton - to raczej rozważałabym w kategorii rozczarowania, bo walka nie była zła, ale zmarnowano jej potencjał (Triple Threat) i można było zabookować ją tak, by było w niej dużo więcej dramaturgii.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

A żeby nie było off topu... Ja nigdy nie przepadałem za takimi walkami (kolejność losowa):

1. Hulk Hogan vs Sid Justice (WM 8) - nuda, nuda, nuda, nic się nie działo, pomijam już że chyba to jedyny main event na WM, ktory skończył się DQ, bo tutaj ważniejszy był powrót Warriora. W każdym razie patrząc na samą walkę totalna klapa.

2. Diesel vs Shawn Michaels (WM 11) - Po prostu słabo. W dodatku powerbomb Nasha wyglądał, jakby mu było wszystko obojętne. Miałem wrażenie, że bardziej skupiono się na tym, kto znajduje się poza ringiem (Pam Anderson).

Dwie powyższe walki miały swoją range, obie były wysoko w karcie (main event i przedostatnia walka), jeżeli chodzi natomiast o te, które były niżej w karcie to:

3. Boogeyman vs Booker T i Sharmell - gdyby nie ta walka, to WM 22 nie miałaby słabych punktów. Szkoda słów na jej opisywanie.

4. Goldberg vs Lesnar - pozory pojedynku uratowała obecność Austina.

5. Gimmick Battle Royal (WM 17) - trudno nazwać to walką, raczej hołd dla old-schoolowych gwiazd, który trwał chyba niecałe 4 minuty i nie mógł wyjść dobrze. Choć idea mi się podobała.

Dodam jeszcze moje największe rozczarowania. Walki nie były złe, ale spodziewałem się czegoś lepszego:

Ric Flair vs Undertaker (WM 18) - jakoś nie mogę tej walki przetrawić. Nie wiem dlaczego, ale nie wzbudziła we mnie żadnych emocji.

Eddie vs Kurt Angle (WM XX) - czułem niedosyt, może końcówka niezła, ale to nie zmyło mi ogólnego wrażenia przeciętności tego pojedynku.

Cena vs Shawn Michaels - oglądałem tą walkę 3 razy. Na gorąco czułem się głęboko zawiedziony przebiegiem. A to dlatego, że zaczęło się od tego, czego bardzo nie lubię, czyli pracowaniem nad uszkodzeniem nogi przeciwnikowi. W miarę trwania walki było tylko lepiej, co nie zmienia faktu, że walka była jednym z moich największych rozczarowań ze wszystkich WM.

Oglądając ją drugi raz, jakieś pół roku temu miałem, poczułem, że trochę niesprawiedliwie oceniłem ją na początku. Przyszedł czas na obejrzenie jej po raz trzeci i to utwierdziło mnie, że walka była niezła, ale można było wyciągnąć z niej dużo więcej.

Ja dodam od siebie walkę: Hulk Hogan Vs Ultimate Warrior.

Dwóch ulubieńców publiki o marnych ring skillach.

Przez cały pojedynek wiało nudą, jedynie końcówka mnie zdziwiła.

Na razie to ja pamiętam tylko jedną słabiutką walkę , i mam nadzieję , że nie będę miał więcej takiej (nie)przyjemności . To Floyd Mayweather vs Big Show . Już sam dobór Floyda do tej walki to jakieś nieporozumienie . Nie zrozumcie mnie źle nie mam nic przeciwko walkom z bokserami , ale pod warunkiem , że obaj panowie mieliby porównywalne warunki fizyczne . Ostatecznie wygrywa mniejszy o jakieś 40 cm Floyd , po niezbyt emocjonującej walce . Jakbym się cofnął 10 lat wstecz i miał kilka klepek mniej to może bym uwierzył .

Kane vs Chavo jedna chyba z najgorszych przynajmniej moim zdaniem

JBL vs Finlay [belfast brawl] nudna i słaba walka z zeszłorocznej WrestleManii ;/ opener na tak wielkiej gali jak WM nie powinien byc na takim poziomie...