Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Wrestlemania 25

Andrew

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wrestlemania 25 - największa gala wrestlingu zbliża się wielkimi, powstają pierwsze wstępne karty, spekulacje. Zaczynają się walki o miejsca ,nowe ciekawe feudy i co za tym idzie ciekawy okres. Medialna maszyna WWE nabiera rozpędu chwytając sie wszystkiego co może jeszcze bardziej rozreklamować jej dziecko(WM). Nastał najwspanialszy czas oczekiwania ,więc czas podzielić się waszymi oczekiwaniami ,przemyśleniami oraz typami dotyczących McManii.

Tak więc w moim przypadku oczekuję widowiska na najwyższym poziomie jak przystało na WM.

Chciałbym zobaczyć walkę XXI wieku w wykonaniu największych ringowych, oldschoolowych weteranów czyli Michaelsa i Undertakera, jednak obawiam się że walka ta przyćmi wszystkie inne batalie na tym PPV, łącznie z main eventem .

Wstępne karty przedstawiają się wg mnie mało mało ciekawie poza właśnie tym pojedynkiem ito mnie trochę przeraża i jednocześnie zastanawia nad postawą creativ teamu który na siłę stara się umniejszyć rolę pozostałych superstars.

Tak np. Chris Jericho musi podjąć się wyzwania i pokonać jakiegoś non-wrestlera którego WWE zdoła namówić się do występu i oprócz tego zrobić z nim walkę na wysokim poziomie bo to przecież ''jubileuszowa'' (nieopatrznie mówi się o niej anniversary) Wrestlemania.

O walki WWE championsip oraz WHC title jestem trochę bardziej spokojny bo mimo że prawdopodobnie będą się toczyć między zwaśnionymi niegdyś gwiazdami są dosyć trafnie obsadzone i po ostatnim PPV, feudy te nabrały nowego znaczenia i jeśli będą prowadzone w odpowiednim kierunku to "ciśnienie sięgnie zenitu"

Wielkim rozczarowaniem jest w moim odczuciu pomijanie Dreamer'a jako posiadacza pasa ECW (mam nadzieję że pojawi się on chociaż tripe threat matchu ) oraz tego co dzieje się wokół tego tytułu moim zdaniem Christian nie zasługuje ( jest w kiepskiej formie) żeby walczyć przeciwko młodemu ale jakże zdolnemu Swaggerowi, w ogóle a co dopiero na Wrestlemanii.

Edytowane przez Andrew

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

33

• Krzychu

32

• -Raven-

30

• Koper137

24

Top użytkownicy w tym temacie

Przemyslenia? Od razu wielki minus za dwa main eventowe odgrzewane kotlety (Edge-Cena i Orton-HHH) ;/

Bęęęęedą nudy....odgrzewane kotleciki, oby się żąden staryszek nie pojawiał przez nieszczęście.

Ja mam tylko nadzieję na wgniatający w ziemię MITB Ladder Match oraz powodujący opad szczęki pojedynek HBK vs Taker, po reszcie nie spodziewam się niczego fascynującego. No i żeby wystąpił Christian, najlepiej w MITB.

Ogólnie nie spodziewam się niczego wielkiego po tej Wrestlemanii, póki co karta nie wygląda wybitnie, niektóre pojedynki przewidywalne aż za bardzo. Z drugiej strony, identycznie myślałem o No Way Out a jak się skończyło każdy widział. Mam nadzieję że WWE stanie na wysokości zadania i mimo że zaserwuje nam odgrzewane kotlety, to ze znakomitą surówką i pysznymi ziemniakami (czy jak kto woli: frytkami, ryżem, kaszą, makaronem etc.)

ja bardzo bym chciał zobaczyć walkę stona colda :)

no i walka takera na pewno bedzie swietna (o ile z hbk a nie jbl) :) reszta to zależy , jesli dojdzie do pojedynku matt vs jeff to bedzie ciekawie :) nie chciał bym ogladac walki cena vs edge :/ orton vs hhh ujdzie jeszcze ;)

Walka Undertakera vs HBK - wg mnie ta walka będzie na baardzo wyskoim poziomie. Sądze tak dlatego że Taker jest w wysokiej formie a HBK cały czas pokazuje się świetnie. Ta walka powinna być Main Eventem

MITB - jeżeli nie będzie Hardych i CC to jedynym rozwiązaniem jest danie walizki Reyowi Mysterio. Dawno nie miał pasa a w EC pokazał się znakomicie i w miare wiarygodnie walczył na końcu z Edgem. Cieszyłbym się gdyby dostał pas bo teraz powraca do wysokiej formy

Hardy vs Hardy - i tutaj licze na jakąś zakręconą stypulacje Extreme Rulez lub coś w tym stylu. Wygra Jeff bo uważam że jest lepszy od Matta który ostatnio jakoś ociężale biega po irngu...

Randy vs HHH - jestem pewien że będzie ta walka chodźby ze względu co było na ostatnim RAW. HHH wygra na 99% w końcu musi przerwać losing streak

Edge vs Cena :? - no cóż nie ma co liczyć że któryś z nich weźmie walke na siebie.... Oby dwaj są do kitu :?

no i cóż licze że ta Wm będzie zaskakująca ale i najlepsza pod względem oprawy

Ja mam tylko nadzieję na wgniatający w ziemię MITB Ladder Match oraz powodujący opad szczęki pojedynek HBK vs Taker, po reszcie nie spodziewam się niczego fascynującego. No i żeby wystąpił Christian, najlepiej w MITB.

Ogólnie nie spodziewam się niczego wielkiego po tej Wrestlemanii, póki co karta nie wygląda wybitnie, niektóre pojedynki przewidywalne aż za bardzo. Z drugiej strony, identycznie myślałem o No Way Out a jak się skończyło każdy widział. Mam nadzieję że WWE stanie na wysokości zadania i mimo że zaserwuje nam odgrzewane kotlety, to ze znakomitą surówką i pysznymi ziemniakami (czy jak kto woli: frytkami, ryżem, kaszą, makaronem etc.)

Christian`a w MITB nie stawiałbym raczej ze względu takiego iż, po pierwsze i tak jest w "rosterze" ECW i po drugie zaczyna kręcić się wokół ECW Champ`a i w takiej walce bym go zobaczył. Chętnie zobaczyłbym Hardy vs Hardy i nawet nie w jakimś Extreme Rulez o czym wszyscy mówią, według mnie nawet normalną walkę oboje mogli by fajnie skleić.

• Reputacja:   189
  • Urządzenie:  Windows

Wszyscy tak psioczą na plany walki Cena vs. Hogan (ja też z resztą uważam, że raczej nie dojdzie ona do skutku), a ja osobiście z chęcią zobaczyłbym takie starcie Oryginalnego Hogana z "Hoganem XXI wieku":))) Z ringowego punktu widzenia byłaby to pewnie kaszana, ale jako wydarzenie byłoby to coś wielkiego (na kształt pojedynku Hulka z Rock'iem). Poza tym - z chęcią zobaczyłbym jak Bolea tapuje w STFU albo nie podnosi się po FU i myślę, że w tym momencie jest to cholernie prawdopodobne, bo Hulkster jest spłukany i cholernie potrzebuje kasiory (sprawy rozwodowe) a więc zagra tak, jak mu Vince zaśpiewa a ten, w kontekście ostatnich kwasów na linii Hogan-WWE, prawie na bank wypromowałby Cenaminatora (to można jeszcze bardziej?:) "po trupie" Hulka. Nie przepadam za Ceną, ale chciałbym aby ktoś utarł nosa Hoganowi za te wszystkie lata pajacowań, odmów jobbowania i grania wrestlingowej primadonny. Lepsza okazja (zdesperowany Bolea, pod finansową kreską) się raczej już nie nadarzy.

Poza tym - jeżeli mamy dostać takie main eventy (walki o pas HW) jak się czyta w necie (HHH vs. Orton i Edge vs. Cena - prawdopodobniejszy wariant niż starcie Jana z Hoganem) to ja gratuluję Vince'owi kreatywności i tego, że zapodaje fanom na największym PPV roku, dwa odgrzewane kotlety, które mieliśmy okazję nie tak dawno oglądać (zwłaszcza Trypel vs. Orton). Chociaż opcja "Edge vs. Big Show" - pomimo, że to niby "coś nowego", także nie budzi mojej ekscytacji, bo pewnie będzie to straszny sleeper.

Ja na miejscu Vince'a poszedłbym na całość i zabookował (tylko trzeba byłoby zacząć robić podbudowę do feudów dużo wcześniej) takie main eventy jak: Taker vs. Cena (Jaśko broniący title'a i będący już wówczas heelem albo, jeżeli już tak boją się spadku sprzedaży merchandise'u - to przynajmniej tweenerem) i Edge vs. Orton (mógłby to być co-main event. Klasyczna walka interbrandowa 2 największych heeli RAW i Smack'a).

-Raven- Ja by do ciebie tylko dorzucił walkę Y2J vs. SCSA. Mówi się o tym od dłuższego czasu, albo chociaż inną walkę z Legend Team vs. Y2J za te jego durne wypowiedzi.

Ja na miejscu Vince'a poszedłbym na całość i zabookował (tylko trzeba byłoby zacząć robić podbudowę do feudów dużo wcześniej) takie main eventy jak: Taker vs. Cena (Jaśko broniący title'a i będący już wówczas heelem albo, jeżeli już tak boją się spadku sprzedaży merchandise'u - to przynajmniej tweenerem)

Przyznam się że chciałbym też taką walkę zobaczyć, ale Cena musiał by przejść do Smacdown, co jest mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. Raw pewnie będzie chciał zachować swoją gwiazdę jak najdłużej ale kto wie co wydarzy się na WWE DRAFT bo tam może się wydarzyć prawie wszystko.

Jeff vs. Matt może tu wydarzyć się coś ciekawego a mam nadzieję że będzie to Extreme Rulez bo tam najchętniej widział bym ich walkę. Stawiam raczej wtedy na Jeffa który z mojego punktu widzenia wydaje się lepszy od Matta.

JBL vs. Taker: szczerze mam nadzieję że nie będzie to JBL bo ta walka może być straszny sleeper. Tutaj widzę tylko i wyłącznie HBK a to że wygra on z JBL na następnym Raw jest na 75%, nie wyobrażam sobie walki pomiędzy JBL a HBK gdzie JBL wygrywa.

Ja oczekuję tylko na walkę HBK vs Taker. Swoją drogą to dziwne, że dwóch gości, którzy są już z federacjąą ponad 15 lat, w ringu spotkało się 3-4 razy w meczu 1 vs.1 (ja kojarzę 3 ich walki). Swoją drogą ten pojedynek też można ciekawie promować, gdyż Taker ani razu nie spinnował Shawna.

Nie mam zdania kogo wolałbym widzieć w roli zwycięzcy pojedynku Cena vs Hogan. I to mógłby być plus takiej walki - może nie efektowna, a spokojnie dramaturgia mogłaby być.

Nie mam ochoty natomiast na walkę Y2j vs legenda (obojętnie czy SCSA czy Hogan), bo myślę, że Chris niestety musiałby zajobbowac. Przede wszystkim chodzi mi o przewidywalnośc takiego pojedynku.

Orton vs HHH - to jeszcze jestem w stanie kupic, gdyż RKO jest chyba bardziej wypromowany niż kiedykolwiek, także jego postać jest dużo bardziej brutalna i niekompromisowa. Jeśli HHH ma zyskać tego powera, ktorego miał przed powrotem D-Xów to ja chętnie taką walkę zobaczę, choć jeszcze rok temu byłbym przeciwny. Dodatkowo, jesli wierzyć plotkom, że sędzią ma być Stone Cold - to może mieć ona dodatkowy smaczek.

Dodam, żebyście pamiętali, żę wrócić niedługo ma Kennedy, wiec może on będzie uczestnikiem MITB i jeśli plany wobec niego są większe, to ma duże szanse na zwycięstwo.

Co do reszty - wszystko napisał za mnie Raven, więc nie będę tracił czasu na powtarzanie tego samego :)

Nie wiem czy Kennedy nie miał czasem w planach walk z Umagą lub Showem, coś mi się tak obiło o uszy, a raczej oczy przynajmniej. Śmiesznie by jednak mógł wyglądać Kenton Bomb na "Największym Atlecie Świata" :D

Nie mam ochoty natomiast na walkę Y2j vs legenda (obojętnie czy SCSA czy Hogan), bo myślę, że Chris niestety musiałby zajobbowac. Przede wszystkim chodzi mi o przewidywalnośc takiego pojedynku.

ja też nie chciałbym zobaczyc takiej walki bo chris jest za slaby do takich i bylaby to slaba walka

Taker vs michaels-Szczerze mowiac to jeszcze nigdy nie widzialem zadnej ich walki wiec chetnie bym ją zobaczyl szczegolnie ze ci dwaj panowie to są wg mnie mimo wieku są w tej chwili najlepszymi zawodnikami w wwe i mysle ze bylby to swietny pojedynek moglby to by byc jako sd vs raw

HHH vs Orton-Panowie walczyli ze soba kilka razy w tamtym roku i byl ciekawy feud ja w tej chwili chetnie ponownie bym obejrzal tych panow w walce ze sobą ponieważ maja duze umiejetnosci i oczywiscie swietnie poprowadzony feud orton vs mcmahons a teraz hhh wchodzi i broni zony ,shana i vinca

Cena vs Edge-Dobrze pamietam feud z 2006 byl swietny i ostatni ich walka tlc znakomita chetnie bym zobaczyl ich znowu w walce o tytul cena jest bohaterem dzieciakow i jestem pewien ze vince zrobi taką walke i da wygrac jasiowi znowu moze tlc

Money in the bank-Mysle ze tu w tym roku bedzie sporo high flyerow takich jak rey mysterio evan bourne john morrison albo cm punk Bedzie to napewno doskonala walka

Jeff vs Matt-Na poczotku chyba akzdy myslal ze christian atakowal jeffa a tu bach i matt wyskoczyl na rr ja o tym widzialem jednego newsa a o christianie ze sto ale tu nie chritian tylko matt wiec mowie teraz o nim feud dobrze zaczety i trzeba tylko dobrze poprowadzic jeff umie zrobic swietny high fly match a matt jakis hardcore wiec mysle ze wlasnie taka stypulacja moze zostac uzyta do tego matchu

Ja oczekuję tylko na walkę HBK vs Taker. Swoją drogą to dziwne, że dwóch gości, którzy są już z federacjąą ponad 15 lat, w ringu spotkało się 3-4 razy w meczu 1 vs.1 (ja kojarzę 3 ich walki). Swoją drogą ten pojedynek też można ciekawie promować, gdyż Taker ani razu nie spinnował Shawna.

Jak dla mnie to duży plus, że walczą tak rzadko, bo za każdym razem walka ta jest niesamowicie wypromowana i przechodzi do historii, tym bardziej, że tak jak napisałeś Undertaker z Shawnem nigdy nie miał łatwo i porażki z drugiej połowy lat 90 odbił sobie dopiero na Royal Rumble w 2007 roku.

Warto wspomnieć, że HBK walczył z Takerem na Bad Blood 1997 w pierwszym Hell In A Cell Matchu(dodatkowo jest to też debiut Glena w gimmicku Kane'a). Walczył z nim na Royal Rumble 1998 w Casket Matchu(też o pas) i jedynie walka z Ground Zero była mniejszej rangi i nie pozostaje nic innego jak tylko czekać, bo ta walka może skraść show. Oczywiście jeżeli do niej dojdzie(Vince może pójść na łatwiznę i zabookować do walki Kozlova, bo przerwanie jego streaku będzie bardziej rozsądne niż przerwanie go na RAW w walce z Shawnem).

HBK vs. U'taker - mr. WrestleMania vs. Deadman, czyli mr. Undefeated at WrestleMania... czy to się może w jakiś sposób nie udać (a pewnie będzie to gimmick match z jakąś stypulacją)?? Takie rzeczy tylko w erze,

Hunter vs. Randy - może być dobrze, obaj mają spore ring skillsy, a i w ringu dobrą "chemię" między sobą. Orton jest teraz najbardziej heelowy w całej swojej karierze, a HHH jak to HHH praktycznie zawsze w formie

Cena vs. Edge - wszyscy znamy ring skillsy Janusza i obecny gimmick Edge'a... może być cienko, ale ringowa "chemia" raczej jest między oboma panami więc to może uratować ten pojedynek

Hardy vs. Hardy - jeszcze rok temu Matt był klasą dla brata, ale teraz mówiąc, że Jeffro nawet i go przerósł nie skłamałbym, ale i też jest to sprawa dyskusyjna...

ewentualności:

Cena vs Hogan - nie wiem co o tym myśleć... wizja walki dwójki przepushowanych beztalenci... chociaż jak mówią o tym, że sytuacja Bollei jest taka, że zgodziłby się czysto podłożyć jest zachęcająca.... ale NIE.

Y2J - M. Rouke - to już chyba sprawa zamknięta i raczej nie ma co się na ten temat wypowiadać...