Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1 Uderzenie …

Żywot zaczyna się z niczego. Coś, co kiedyś było pustą szarą plamą zaczyna się wypełniać myślami, czynami. Zaczyna być kreatywne – mówić, rozumieć. Jak to się dzieje? Mechanizm który kieruje nas ku człowieczeństwu nie jest bardziej skomplikowany od tego, który mu się przeciwstawia i sprawia, że stajemy się zwierzętami – tymi najdzikszymi, najkrwawszymi. Rodzi się kolejne zwierzę … kolejny cel.

Cześć I – Scyther

Pociąg (mógłbym napisać , że jest to zajebisty pociąg, wydmuchujący złota parę, ale przecież nie walczę z pociągiem, nie?) wyjeżdżający zza wielkiej góry szybko połykał kolejne kilometry torów. Była noc … resztki krajobrazu, które można było dostrzec przez szybę zmywał deszcz. Do Tbilisi jeszcze kawał drogi. Każda godzina przeciągała się w wieczność Razem z pociągiem – a właściwie w jego wnętrzu owe kilometry pokonywały też dwie postacie siedzące naprzeciwko siebie w jednym z przedziałów. Na pierwszy rzut oka wyglądały bardzo podobnie – odróżniał ich fakt, że jedna z postaci mimo przesiadywania w zamkniętym pomieszczeniu wciąż miała na sobie kaptur. Pomiędzy nimi rozłożona była plansza do gry w kości …

Postać w kapturze : kto teraz?

Tool: Scyther

Postać w kapturze: Nie gram. Nie rozmieniam się …

Tool: Scyther jest zabijaką. Pod maską wszystko jebiącego alkoholika znajduje się jednak twarz dziecka … i ja tą maskę umiem zdjąć.

Postać w kapturze : a możesz mi powiedzieć – na chuj mi dziecko?

Tool: przecież tego zawsze chciałeś prawda ? Świeża krew. Nie zepsuta miłością, szacunkiem, obłudą. Łatwa do kontrolowania i wyrobienia. Scyther taki jest. Nie jest samowystarczalnym zawodnikiem. Tańczy tak, jak mu zagra pewien pan. Zaoferuj mu coś , a pójdzie za tobą jak w ogień…

Postać w kapturze: dobre porównanie…

Tool: Scy to buntownik, ale nie z wyboru. Jest kukła , manekinem. Kieruje swoją agresję na niewłaściwe tory. To niedobrze. Ktoś musi go nauczyć panować nad emocjami i kierować je w dobrą stronę. W tej chwili jest dobry w jednym – w zalewaniu mordy. Jednak na dnie butelki nie znajdzie World Title. Długi okres czekałem na to, aby stanąć przed nim … aby ukazać mu swoje prawdziwe oblicze , pokazać mu Toola – jakiego nie zna. I wiesz co ? Dostałem to, co chciałem. Dostałem nawet więcej – Scyther będzie musiał ze mną współpracować, a wiem, że to dla niego najgorsza kara. Jest żałosnym strzępem człowieka rozdartym jak kartka papieru na dwie cześci pomiędzy Psycho, a butelką dżony łokera. Efekt jest taki, że kartka … już zanim ją przedarto była pusta. Czy wiesz jak to jest, gdy czujesz w swoim życiu pustkę? Gdy czujesz, że jesteś niespełniony? Gdy zdajesz sobie sprawę, że osiągnąłeś wielki sukces , ale czujesz niedosyt?

Postać w kapturze: karmie się tym …

Tool: Kilka lat temu pokonałem Scythe … do dziś nie daje mi to zapomnieć. To zwycięstwo było jednocześnie moją największą porażką i teraz … staje z nim ramie w ramie, aby móc stanąć twarzą w twarz. Nie po to, aby mu cos udowodnić, nie po to by cierpiał , nie … to będzie dla mnie tylko nagrodą. Po to aby coś udowodnić … sobie udowodnić. Aby utwierdzić się w przekonaniu, że był czas, że nawet Scy uległ pod presją Phantoma. A wiem, że mogę to uczynić. Wiem, że wydarzenia jakie miały miejsce kilka lat temu nie były przypadkowe -zamierzam to udowodnić. Po to, aby w końcu spadł ze mnie cień tamtych chwil. Po to, aby rany zadane przez niego w tamtej walce w końcu przestały boleć. Za każdym razem, gdy patrze w lustro moja twarz jest zakrwawiona … za każdym raz gdy w nie spojrze połowa twarzy należy do Scythera … chce w końcu ujrzeć siebie, odpędzić mgłe wspomnień i zacząć żyć tak, jak żyłem kilka lat temu.

Postać w kapturze: Chcesz swoją szansę?

Tool: Nikt nigdy mu nie powiedział, nie wskazał momentu, nie pokazał palcem, nie uświadomił jak bardzo jest sam …myślał, że wie … nie miał pojęcia. Włóczy się za tym Psycho , popełnia ten sam błąd który kiedyś popełniłem ja – Psycho jest jak gąbka , wchłonie cała Twoją energię, a gdy już wyschniesz, osłabniesz – wypluje, zdepcze, zniszczy. Jest jak lewicowa ideologia – zachwyca … gdy jesteś dzieckiem. Gdy dorastasz zaczynasz widzieć, że to nie ma sensu. Czas uświadomić to Panu S , że czas finałowej rozrywki zbliża się nieubłagalnie. Czas zabrać go na wycieczkę … nie ma biletów, rezerwacji. Scy zobaczy najczarniejsze zakątki piekła, a gdy już dojdzie do spotkania z Czarnym Panem zobaczy, że całkiem inaczej wygląda niż go sobie wyobrażał . Zobaczy, że twarz Czarnego Pana będzie zupełnie jak …

Tool spogląda w okno … płomyk latarni gdzieś na zewnątrz pada oświetlając rysy sylwetki twarzy Toola…

Tool: Moja. Przyjrzyj się dobrze. Myślisz, że Cię prześladowałem? Myślisz, że nie dawałem Ci spokoju?? Dopiero poznasz to uczucie!

Tool jednak przy okazji wizyty pracownika gruzińskich kolei z wózeczkiem zakupił napój alkoholowy rodzaju : wino. Phantom szybkim łykiem opróżnił butelkę do połowy po czym resztę wylał przez okno. Suwak od torby szybko się poddał więc oczom uczestników podróży ukazała się butelka Jacka Danielsa.

Postać w kapturze energicznie złapała Toola za ręke …

Tool: No co. Nie chce żeby dał dupy już w pierwszej walce.

Phantom przelewa zawartość Danielsa do butelki po winie, po czym dokładnie ją zakręca

Tool(do wózkowego): mam prośbę …

2 uderzenie

Tak … instynkt wyrabia się w nas i przez nas. Może ciężko Wam w to uwierzyć, ale czynniki zewnętrzne nie mają znaczenia na ukształtowanie osobowości. Pierdolenie para psychodelicznych głupot jest tylko wymówką dla tych, którzy są zmartwieni miejscem w którym się znaleźli. Nie udało ci się czegoś zrobić? Znajdzie się ktoś, kto zrobi to za ciebie – tak natura działa od wieków i tak działać będzie. Możesz się z tym pogodzić albo … właściwie musisz się z tym pogodzić…

Część II – Chris Attitude

Tbilisi o tej porze jest gorsze niż Warszawa. Można by założyć hipotezę – chcesz popełnić samobójstwo – jedź do Tbilisi. Każda uliczka wygląda tak samo , każda twarz to ta sama, pijana twarz, każdy kupiony alkohol to ten sam alkohol. Przy jednej z takich „samych” ulic zaparkował czarny, lśniący samochód. Wyszedł z niego elegancko ubrany, zadbany mężczyzna …

Mężczyzna: Tool? Proszę ze mną. Podwiozę do hotelu …

Phantom skierował swe kroki prosto do wnętrza luksusowego samochodu wynajętego specjalnie na potrzeby EWF i kolejnej Wrestlepaloozy.

Mężczyzna ruszył spokojnie. Mijali kolejne budynki. Przy drugich światłach jakiś mężczyzna wyrwał kobiecie torebkę – ta rwała się, krzyczała , jednak zbieg uciekł.

Tool: Znałeś kiedyś człowieka tak prymitywnego i żałosnego, że nie wierzyłeś w to, że naprawdę istnieje?

Kierowca: co dzień takich widuje

Tool: Wiesz … granica jest kwestią subiektywną i każdy ją widzi innym miejscu, ale poziom pewnego osobnika sprawia, że teoria ewolucji zaczyna być mocno wątpliwa

Jakiś koleś na ławce przy parku bez krępacji oddaje mocz na chodzące wokół wróble …

Kierowca : O kim mówisz?

Tool: A daleko do hotelu?

Kierowca: cholernie daleko …

Tool: Chris Attitude … surfer. Czy wyobrażasz sobie człowieka z deską do prasowania, który wchodzi na ring? Jak daleko może posunąć się ludzka głupota? Jak wielka może być żałość? Jak bardzo możesz skurwić się, by sprzedać swoje … nic? Kilka dni temu walczyliśmy … byłem o krok od pokazania tej maskotce, na której pólce powinna w szeregu wylądować jednak pewne przeciwności losu sprawiły, że półka się zerwała a maskotka dalej rajcuje. Ale już niedługo ulizany frajerze … już niedługo

Kierowca : Chris to podobno ulubieniec…

Tool: Podohno to Scythe rzuca picie. Jest żałosnym pomiotem, nie wartym więcej niż szczyny tego lumpa. Jest najbardziej żałosnym ogniwem EWF , szkoda, że zero to też liczba bo inaczej by go po prostu nie było. Jak byś go ocenił ? Trudno brać na poważnie człowieka, który jara się za każdym razem, gdy zobaczy wodę. Zresztą … on jest tak głupi , że ostatnio podobno chcieli go zamknąć …

Kierowca: Co Ty mówisz?? Opowiadaj.

Tool: Byliśmy niedawno na obozie rekreacyjnym EWF. Każdy z nas został zakwaterowany w różnych miejscach – jest kryzys, oszczędzamy, tak? Chris dostał jeden pokój w zwykłym bloku mieszkalnym – ot, taka mała garsoniera. Dwóch dniach jednak podobno coś mu zaczęło siadać z psychiką. Zadzwonił do szefostwa, że chce inne mieszkanie, że w jego bloku coś jest nie tak, że to nie żarty …

Kierowca: co dokładnie?

Tool: To tylko plotki, szefostwo nigdy się nie przyzna , że taka sytuacja miała miejsce. Podobno zażyczył sobie sprawdzenia tego bloku. Jednym z powodów była winda. Chris zauważył , że zawsze jak wychodził z mieszkania i wołał windę , ta przyjeżdżała z dolu.

Kierowca: więc?

Tool: Biedny, głupi Chris pomyślał, ze to dziwne, że mieszka w połowie wysokości bloku a winda zawsze jedzie z dołu. Stwierdził, ze skoro wyżej jest mniej więcej tyle samo mieszkań co na dole to widna powinna zjeżdżać równie często z góry. Następną sprawa było światło … w dolnej cześci bloku wszystkie mieszkania świeciły się na czerwono. Chrisek zauważył też, że dużo więcej ludzi wchodzi wieczorem do bloku niż wychodzi.

Kierowca: I co się okazało?

Tool: Że pieprzony Attitudek dostał mieszkanie znajdujące się w bloku, w którym był burdel rozumiesz?? Facet szczał w gacie, a pod nosem miał burdel!

Kierowca: ale jak? To wszystko?

Tool: To proste. Winda była tak ustawiona, że zawsze przy braku wezwania zjeżdżała na dół – dla wygody. Czerwone światła w oknach były charakterystyczne dla tego, co odbywało się w mieszkaniach na dole … no a jeżeli chodzi o większą ilość osób, które wchodziły wieczorem … cóż wychodziły dopiero rano.

Kierowca: Co ty mówisz!!

Tool: Ale nie mów nikomu. Biedny Chrisek ma straszną doline psychiczną po tym wydarzeniu. Dalej uważa , że coś jest nie tak. Nawet na gale w EWF nie chce już przyjeżdżać bo mówi, że porwą go Talibowie … Jest załamany . Tym chętniej go zniszczę, dobiję, poniżę. Jest niczym. Attitudku szykuj się – dopiero wpadniesz w prawdziwą rozterkę!

3 uderzenie – koniec podróży

Mówimy: człowiek. Istota wyższa. Ja się pytam dlaczego? Czyż nie zdychamy tak samo jak robak? Czyż ludzie nie umierają przez przypadek tak samo jak rozdeptana glista, lub zatopiony pająk? Czyż żywot nasz nie kończy się tak samo, jak kończy się wszystko na tym świecie? Całe życie harujemy, staramy się, rozwijamy … żeby spocząć w prochu tak samo, jak zakopany zwykły zimy kamień. Jesteśmy rzeczą … niszczejąca z każdym dniem.

Część III Mind Mower

Pokój. Hotelowy. Mały. Okna zasłaniają zasłonki , zresztą … i tak jest już ciemno. Na środku stoi fotel , a jego siedzenie okupuje Phantom. Po chwili Tool sięga ręka w kierunku telefonu i wykręca numer 111

Głos z słuchawki: bełkot gruziński

Tool(próbując po angielsku): chciałbym rozmawiać z Mowerem

Recepcjonistka(starając się po angielsku także): Pana Mowera nie ma … czy coś przekazać?

Tool: Tak. Powiedz mu, że znałem kiedyś pewnego kolesia. Jego imię budzi do dziś u jednych niesmak i znieczulenie u innych żal. Ów człowiek był handlarzem. Handlował futrami i skórami. Był potężnym człowiekiem, trzymał w garści całe miasto. Pewnego dnia został znaleziony martwy w swoim pokoju. Nie było by w tym sumie nic szczególnego, gdyby nie fakt, że został zidentyfikowany dopiero po gruntownych badaniach. Jego zwłoki bowiem znaleziono na kanapie w swoim mieszkanie obdarte ze skóry, a na szafie, na haku wisiało to, co ktoś z niego zdarł. Ukształtowane było na część męskiej garderoby. Ktoś go długo tam trzymał, torturował. W tych czterech ścianach. Były to dla niego ostatnie powierzchnie jakie widział w życiu.

Tool: proszę przekazać Panu Mowerowi, że już jutro nasza walka … jak to będzie, gdy on zostanie zamknięty ze swoim oprawcą? Gdy cztery ściany zamienią się w kolejne warstwy lin? Gdy obroce przeciw niemu cały ból, agresję, gniew. Co się stanie, gdy mój wspólnik będzie jeszcze bardziej pojebany niż ja? Mower poczuje każdą część swojego ciała , poczuje, że boli … że piecze,. Pali! Najmniejsza część, tkanka, komórka zostanie wchłonięte przez moją wściekłość , zabór. Twoje cierpienie zostanie rozplone tam, gdzie próbujesz od niego uciec. Boisz się mnie? Bój się po dwakroć, bo Scy nie popuści. Jego gniew, aby mnie unicestwić uderzy z podwójną mocą przeciwko tobie, a wtedy powiesz, że piekło to bajka wymyślona, aby przestraszyć małe dzieci. Prawdziwe piekło nie istnieje, istnieje … Tool! Zakończę kolejny rozdział twojej marnej opowieści życia, będzie to ostatni rozdział. Tyle na to czekałem … a teraz wróciłeś. Jeszcze bardziej żałosny, jeszcze bardziej słaby … i jeszcze bardziej mój! Zapamiętaj Mower – nie ma sprawiedliwości – jest Tool, nie ma żalu – jest Tool, nie ma skarg i zażaleń – jest Tool. Zadarłeś ze mną już dawno temu. Czas skończyć tę historię panie „szanuje cie, ale pokonam”. Pierdolić marne frazesy! Ja ciebie nie szanuje , za to co do drugiej cześci się zgadzam z mała uwagę – ja Cie nie pokonam … ja Cie zniszczę.

Tool: przekażesz?

Recepcjonistka: słucham?

Tool: Nie ważna

Tool odklada słuchawkę po czym bierze łyk gruzińskiego wina i odpływa w nicość.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Camp

4

• Przemk0

2

• Vaclav

1

• m_mo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wycinek z rosteru :

Tool - 185 cm - lekka - face - "Poznaj swój raj" – Kult

Ten RP nie wygląda mi na face'owy nawet w 10% :)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Roster nie był aktualizowany od 6 lat w przypadku mojej osoby ... wiele się zmieniło :)

• Reputacja:   41
  • Styl:  Jasny

Hmm.. ostatnia Wrestlepalooza :

Zaczyna grać Kaliber 44 – Psychodela. Publiczność reaguje na to wielką radości, szczęściem i z nieskrywaną satysfakcją. Wkrótce ich marzenia zostają spełnione, bo oto spod FeliXtronu wychodzi były mistrz świata – Tool, który wolnym krokiem dociera w stronę ringu.

Publika cię kocha :)

Bubba – Dzięki.... (Tool pomaga mu wstać.)

...

Tool – Odeszli... niestety.... ale my pozostaliśmy. Ostatni uczciwi, którzy wezmą sprawy w swoje ręce.

...

Bubba – To brzmi jak dawne czasy.

Tool – Jasne. Przez te wszystkie lata wiele razem przeszliśmy. Tym bardziej nie pozwolimy by EWF zostało splugawione przez tych śmiesznych apostołów.

(Po tych słowach Tool i Bubba bratają się ze sobą, a my wracamy w okolice ringu.)

Bratasz się z mega mega face'em :)

---

Wynika z tego jasno, że w rosterze bzdur nie ma :)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Reputacja:   1

Oryginalne, napisane nietuzinkowo, czyta się ciekawie. Cóż mogę napisać - mistrzowski poziom, jak dla mnie

• Reputacja:   1

Według mnie, jest kozacko :] Erpoza ma swój świetny klimat, właściwie, może i nawet podobny do mojej, a to całkiem nieźle, bo dwóch tak popieprzonych kolesi powinno do siebie pasować w tym one night stand tag teamie :)

Postać w kapturze energicznie złapała Toola za ręke …

Tool: No co. Nie chce żeby dał dupy już w pierwszej walce.

Hehe :twisted:

Ale chyba damy radę, co Tool? :P

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Hehe :twisted:

Ale chyba damy radę, co Tool? :P

Nawet sobie nie wyobrażam, że może być inaczej :>