Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WHW - Tuesday Night "Unleash Anger" #1!!!

thejehmes

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dzisiejsze Tuesday night Unleash anger #1 (03.02.2009r.) czas zacząć!

Widzimy siedzącą za biurkiem GM WHW (World Honor Wrestling) Vickie Guerrero:

V - Witam państwa na pierwszej gali World Honor Wrestling. Gala ta nosi nazwę Unleash Anger i będzie się odbywać raz w tygodniu. Na poprzednich galach których nie widział nikt, oprócz mnie, sędziego oraz komentatorów którzy komentują każdą walkę, wyłoniliśmy 5 mistrzów naszej federacji. Nasze pasy noszą nazwy: WHW Champion, Divas Champion, WHW Tag Team Champions oraz United States Champions. Na dzisiejszej gali zobaczycie kto posiada jaki pas. Zobaczycie również to jak właściciele i właścicielki bronią pasów. Do zobaczenia!

Kamera przenosi nas w bliżej nie określone miejsce gdzie widzimy The Great Khali`ego wraz ze swoim tag team partnerem, którego nie widzimy (tag team partner jest owrócony plecami do kamery). The Great Khali zaczyna mówić:

T - Dzisiaj, będziemy walczyć o pas Tag Team Champion. Nie możemy zdradzić Wam naszych przeciwników lecz możemy powiedzieć nam że ich pokonamy... Nikt z nami nie wygra. Nazywamy się Brothers of Violence. Zadamy naszym przeciwnikom taki ból, że nigdy nie staną nam na drodze. Nikt po oglądnięciu tej walki nie stanie nam na drodze. Nastaje era Brothers of Violence! Zacznijcie się bać...

Oboje zaczynają się złowrogo śmiać...

Na ringu stoi ring announcer który zapowiada walkę:

R - Ten mecz to Divas Championship match!

Przy swoim theme`ie wchodzi szczęśliwa Michelle McCool. Teraz dopiero widzimy że wchodzi ona z pasem Divas Champion! Będzie dzisiaj broniła swojego tytułu, tylko z kim... Zaczyna grać muzyka i słychać słowa "Porqoui". Tak! To Maryse! Maryse będzie dzisiaj walczyła z Michelle McCool o pas Divas Champion!

Przebieg walki: Przez większość walki przeważała Michelle McCool która zakładała dużo dźwigni, lecz pod koniec meczu Maryse założyła figure for leg lock (jej finisher). Maryse wygrała i została nową Divas Champion! Po meczu Michelle McCool wstała i podała rękę Maryse lecz ta zamiast podać rękę uderzyła Michelle pasem! Po chwili Maryse założyła figure for leg lock i trzymała przez około 20 sekund. Michelle McCool cały czas piszczała z bólu. Wywieziono ją na noszach.

Kamera przenosi nas na backstage gdzie widzimy Primo Colon`a oraz Marię:

P - Maria... słuchaj, nie poszła byś ze mną na randkę? Do kina lub do restauracji...

M - Ty? Ze mną na randkę? Słuchaj my się w ogóle nie znamy...

P - No i właśnie możemy się poznać.

M - Zapomnij.

Maria odchodzi, Primo z wielkim smutkiem zostaje...

Promo: Dzisiaj zobaczycie dwóch silnych mężczyzn, walczących o najważniejszy pas tej federacji... Oczywiście ten pas to WHW Champion. Tych dwóch zawodników, kiedyś walczyło razem, lecz WHW to inna federacja... W niej najwięksi przyjaciele zostaną wrogami ponieważ ta walka to no-dq match! Jedyna droga do wygranej to poprzez pinfall lub submission. Pod ringiem i koło niego leżą różne przedmioty między innymi: łopaty, młoty oraz drabiny. Walka no-dq o WHW Champion już dzisiaj!

Na ring wychodzi ring announcer i zapowiada walkę:

R - Ta walka to walka o United States Champion! Ta walka to także no-dq fatal four way elimination match!

Słychać mroczny theme Kane`a który wychodzi z pasem United States Champion! Kane kładzie pas na ringu, podnosi ręce do góry i z impetem je opuszcza! Wokół ringu wybuchają ognie! Kane daje pas sędziemu i czeka na przeciwników. Słychać teraz słowa "Weeeeell it`s a Big Show!" Tak to Big Show! Big Show z uśmiechem wchodzi na ring. Po nim wchodzi Abyss, i ponim Jeff Hardy.

Końcówka: Jeff Hardy odpadł, wyeliminował go Kane po chokeslam`ie. Na ringu Kane i Big Show, Abyss poza ringiem. Kane i Big Show zaczynają się kłócić. Kane trzyma w ręku łańcuch, i po chwili uderza nim Big Show`a! Big Show od razu upada. Kane na tym nie poprzestaje i dalej uderza Big Show`a łańcuchem. Kane schodzi z ringu i bierze stół, po czym rozkłada go. Big Red Monster podnosi Big Show`a i robi chokeslam! Niewiarygodna siła... Kane nie pinuje lecz bierze łańcuch zaczyna dusić Big Show`a i robi crossface! Big Show odrazu tapuje! Big Show chyba będzie miał dość walk z Kane`m. Abyss już podniósł się i patrzy z nie dowierzaniem na Kane`a. Kane schodzi z ringu lecz Abyss zaczyna uciekać! Oboje spotykają się przy titantronie i tam zaczynają wymianę punch`y. Kane wykonuje wkońcu big boot! Big red machine bierze Abyss`a za rękę i ciągnie go w stronę ringu. Zaraz wrzuca na ring i wykonuje leg drop! Kane wchodzi na narożnik i wykonuje elbow drop! Pin 1...2.99999999! Abyss w ostatniej chwili wybija się. Kane podnosi Abyss`a i łapie go za szyję, próbuje wykonać chokeslam lecz Abyss wykonuje DDT! Abyss schodzi z ringu i wrzuca na niego kosz na śmieci, kij bambusowy, krzesło, drabinę oraz stół. Niesamowity arsenał... Abyss najpierw bierze kosz i zakłada na głowę Kane`a, bierze kij

bambusowy i zaczyna uderzać w kosz na śmieci! Kane zostaje ogłuszony. Pin 1...2! Kane wybija się, Abyss nie może uwierzyć! Abyss wyrzuca z ringu kij oraz kosz na śmieci i bierze krzesło. Abyss bierze zamach lecz Kane wyślizguje się! Kane kopie Abyss`a w brzuch, odbiera mu krzesło i uderza Abyss`a! Abyss upada! Kane rozkłada stół i drabinę. Podnosi Abyssa i uderza go ponownie krzesłem! Kane schodzi z ringu i bierze drugi stół który po rozłożeniu kładzie na pierwszym. Big red machine podnosi Abyss`a i wrzuca na drabinę! Kane tauntuje i wykonuje chokeslam na dwa stoły! Stoły te łamią się! Kane wchodzi jeszcze na drabinę i wykonuje elbow drop! Teraz pinuje 1...2...3! Kane wygrywa i jest dalej United States Champion!

Kane z wielkim uśmiechem schodzi z ringu, po drodze na backstage kilka razy podnosi pas do góry pokazując go widzom. Abyss po około 2-3 minutach wychodzi z ringu i idzie o własnych siłach do szatni.

Promo: Mecz o WHW Championship dzisiaj! Zmierzą się w nim przyjaciele z federacji WWE!

Na ringu ring announcer który zapowiada walkę:

R - Ta walka to walka o Tag Team Champions! Jedyna droga do wygrania to pinfall lub submission.

Słychać słowa "I split in the face, of people who dont wanna be cool" Tak! To Carlito oraz Primo Colon! Wychodzą oni z nie pewnymi minami, pewnie wiedzą że mają do czynienia z poważnymi przeciwnikami. Carlito i Primo Colon stoją na ringu i czekają na przeciwników. Słychać teraz theme The Great Khali`ego który wychodzi z VLADIMIREM KOZLOVEM! Carlito

i Promo Colon popatrzeli na siebie i zaczęli coś mówić. The Brothers of Violence (The Grat Khali & Vladimir Kozlov) są bardzo zadowoleni z przeciwników:

Zaczęli The Great Khali oraz Carlito. Carlito odrazu próbuje backstabber lecz The Greta Khali nie upada. Khali wykonuje power slam, podnosi Carlito i wykonuje Dobule-hand chokeslam! Khali zmienia się z Kozlov`em który podnosi Carlito i wykonuje potężny head butt! Kozlov pinuje 1...2...3! Brothers of Violence wygrywają pasy Tag Team Champions! Lecz na tym nie koniec, Khali zachodzi Primo od tyłu i wrzuca go na ring. The Great Khali bierze dwa krzesła i wrzuca na ring. Kozlov bierze jedno i zaczyna uderzać Carlito. Khali zaczyna pastwić się nad Primo Colon`em! Carlito i Primo`wi zaczyna lecieć krew. Kozlov schodzi z ringu, bierze stół i wrzuca go na ring. The Great Khali rozkłada stół lecz Kozlov bierze spod ringu benzynę oraz zapałki! Vladimir polewa stół benzyną i podpala stół! Khali podnosi Primo oraz Carlito i wykonuje double chokeslam na płonący stół! Kozlov bierze mikrofon i zaczyna mówić:

K - Każdy. Powtarzam każdy! Kto stanie nam na drodze będzie wyglądał tak jak Primo i Carlito! Nikt nie odbierze nam pasów tag team champions! Możemy walczyć nawet z 10 przeciwnikami! Nikt nas nie pokona!

Kozlov rzuca mikrofon. Brothers of Violence biorą pasy i schodzą na backstage przy wielkim heat`cie.

Promo: Mecz o WHW Champion już za chwilę!

W swoim biurze widzimy załamaną General Manager Vickie Guerrero:

V - Jak ja mogłam pozwolić na taką walkę... oni sieją postrach! Od dzisiaj, uroczyście zakazuje oglądania Uleash Anger oraz wszystkich gal PPV dzieciom poniżej 15 roku życia! Tak pozatym... chcieli to będą mieli. Zapowiadam walkę na następny tydzień: Brothers of Violence kontra 10 zawodników naszej federacji oraz innych federacji... A teraz

życzę miłego oglądania main event`u o WHW Champion :) .

Na ring wychodzi ring announcer i zapowiada walkę wieczoru:

R - Ta walka to walka o WHW Champion! Ta walka to także NO-DQ match! Jedyna droga do wygranej to pinfall lub submission.

Na sali cisza którą przerywają słowa "Time to play the game"! Fani szaleją i krzyczą! Na ring wychodzi obecny WHW Champion Triple H! HHH staje odważnie na ringu i czeka na swojego przeciwnika. Zaczyna grać "I know i`m sexy" Shawn Michaels wychodzi na ring!

Końcówka: Oboje krwawią. Triple H i Shawn Michaels obijają się przy stole komentratorskim. Triple H zdejmuje pokrywę która jest na stole komentatorskim oraz monitorki dla komentatorów. HHH wrzuca HBK`a na stół, podnosi go i wykonuje

pedigree na stole komentatorskim! Triple H powoli wstaje i wrzuca HBK`a na ring pin 1...2! Shawn Michaels wybija się! Triple H podnosi HBK`a i wrzuca go na 3 linę po czym wykonuje superlex! Pin 1...2.99999999999999999999! HBK w ostatniej chwili wybija się! Hunter nie może w to uwierzyć! Nagle gasną światła! Po 10 sekundach światła zaplają się i widać

jak w stronę ringu idzie Undertaker z krzesłem. Taker wchodzi na ring i uderza Triple H`a! Hunter upada. Shawn Michaels czołga się do narożnika i tam odpoczywa. Taker dalej uderza Triple H`a. Po chwili wykonuje old school! Później podnosi Hunter`a i wykonuje last ride! Odrazu schodzi z ringu i wyjmuje spod niego stół. Taker rozkłada stół na ringu.

Chwyta Triple H`a za szyję i wykonuje chokeslam! Taker jednak na tym nie poprzestaje! Kładzie na macie krzesło, podnosi Hunter`a i wykonuje Tombstone Piledriver! Jak Triple H mógł coś takiego przeżyć? Michaels odzyskuje resztki sił i wstaje. Mówi coś do Undertaker`a, ten kiwa głową. Shawn Michaels wchodzi na narożnik i wykonuje elbow drop! Undertaker teraz podnosi Triple H`a i pomaga Shawn Michaels`owi z zrobieniu Sweet Chin Music! HBK pinuje 1...2...3! Nie dziwne że Shawn Michaels wygrał pojedynek! HBK zostaje nowym WHW Champion`em! Taker schodzi z ringu i idzie w stronę backstage`u.

Shawn Michaels robi po chwili to samo. Triple H`a znoszą na noszach...

PROMO: Na następną galę Unleash Anger zapraszamy także we wtorek o 20:00 tylko na forum.attitude.pl! Na Unleash Anger #2 zobaczymy między innymi:

- Zapowiedź gali PPV

- Debiut 16 nowych zawodników World Honor Wrestling!!!

Raport z gali:

- Michelle McCool - naderwane ścięgno u nogi - pauza - około 7 tygodni

- Primo Colon - poparzone plecy + wypadnięty dysk - pauza - około 13 tygodni

- Carlito - poparzone plecy + wypadnięty dysk + pęknięty łuk brwiowy - pauza - około 16 tygodni

- Triple H - uraz szyi + złamane żebro - pauza - około 4 tygodnie

- Wrestlerzy z innych federacji o których wspomniała Vickie Guerrero podpisali kontrakt z WHW. Przecieki mówią że

są to tylko wrestlerzy z federacji niezależnych.

- Shawn Michaels poprzez zdobycie pasa przedłuża kontrakt na kolejne 4 lata.

- Szukamy osób do creative team`u. Zgłoszenia do mnie na PW

[ Dodano: 2009-02-03, 20:05 ]

Prosiłbym bardzo o oceny :)

[ Dodano: 2009-02-03, 20:20 ]

Może jakieś pomysły? Jakieś nowe pasy dodać lub coś? Wszystko piszcie :P

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mógłbyś dodac jakis pas hardcore lub coś w tym stylu i jeszcze paru wrestlerow jak byś mógł a gala fajn a dla mnie 8/10

Za tydzień we wtorek debiut 16 zawodników... Ze względu na to że mam napisane 3 tygodniówki do przodu to pas wprowadzę na gali PPV... Kiedyś myślałem o pasie Hardcore i chyba takowy wprowadzę :) Dzięki za ocenę. Powiedz jeszcze co poprawić to będzie git.

dodaj ultraviolent i nie tylko zawodnikow z wwe i tna dodaj z roh czw i inne niezależne gale więcej walk , backstage z większymi gwiazdami i na ppv mozesz legendarne gwiazdy wprowadzac oczywiscie jak chcesz troszke za duzo kontuzji i to raczaj all jutro dopisze jak odpiszesz 3m sie

No, początek wypadł całkiem dobrze. Mam dwie sugestie:

1. Spróbuj się bardziej wczuć w zawodników, gdy piszesz ich dialogi albo proma. Gimmick jest pewną manierką, która przylega do wrestlera i ogranicza go w pewnych ramach. Jeżeli tę ramę chcesz zniszczyć, musisz podać jakieś uzasadnienie. Np. czy wyobrażasz sobie Khaliego mówiącego płynnie po angielsku? To jest zawodnik niezwykle rozpoznawalny i każdy ma wyrobiony jego wizerunek jako hinduskiego olbrzyma paplającego jakieś niezrozumiałe dyrdymały. Jeżeli chcesz założyć, że nauczył się nowego języka, to chociaż spróbuj do tego nawiązać, np napisać, że "ku zaskoczeniu publiczności Khali posługiwał się płynnym angielskim, zupełnie nie podobnym do tego bełkotu, którym zwykle raczył fanów".

2. Twoja federacja jest wymyślona i musisz przekonać do niej czytających. Polecam tzw. Open Loops. To jest coś, dzięki czemu seriale pokroju Lost stają się tak popularne i wywołują syndrom "muszę obejrzeć następny odcinek". Jedna część nigdy nie stanowi zamkniętej całości. Wymyśl jakiś dłuższy storyline i podziel go na fragmenty. Na kolejnych galach będziesz ukazywał taki fragment, który jednak będzie zmuszał do tego, aby przeczytać następną odsłonę diary w celu dowiedzenia się, o co chodzi. Pewną namiastkę tego już masz, zapowiadasz walki na następne show. I bardzo dobrze :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 432 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Ostatnie SD przed Bad Blood niby zapowiedzi fajne, więc może coś z tego wyjdzie, ale zazwyczaj ostatnie SD przed PLE nie powala, może po przejściu na nową/starą stację zmienią coś, ale zobaczymy.   Jakiś typ zapowiada Stylesa, który powraca na SD, no dobra zobaczmy to. W sumie to mówi, że wraca tutaj, gdzie wszystko się zaczęło i przerywa mu Carmelo Hayes, no i dostajemy wymianę uprzejmości i wspominają swoje porażki, gdzie AJ wyzywa go na koniec do walki, Melo odmawia i pojawia się LA Knight! No i w sumie z tego segmentu wynika to, że mamy walkę AJ vs Melo ostatecznie, tylko nie ogarnąłem to Knight ją ustalił? Sam nie wiem, ale segment był spoko, w sensie nic nadzwyczajnego, ale to bardziej taki po prostu wstęp do Carmelo vs Styles, więc skoro to wstęp to ocenie to jako jedno. Kurde no pojedynek tak fajnie wyglądał, a został zakończony po ponad 5 minutach, bo Styles dostał jakąś kontuzję, ciekawe czy storyline'owa czy naprawdę, ale teoretycznie sam opuścił ring, na koniec jeszcze Knight wykonał BFT na Melo, ogólnie walka naprawdę fajna była, z reklamą to z 8 minut trwała, ale oby to nie było nic poważnego u AJ'a, ogólnie cała sekwencja początkowa na plus, Melo vs Knight za jakiś czas też powinno oddać.   Michin vs Chelsea w Dumpster Matchu, obejrzę chętnie to, bo lubię Green i sama walka też była jakoś promowana, a nie na odwal się, więc mnie ciekawi. Prawie 7 minut w TV naprawdę bardzo fajnej walki, Green i Michin dały radę, naprawdę dobrze się bawiłem przy tym pojedynku i jestem zaskoczony jak dobrze on wyszedł, z jedną reklamą to może około 9 minut on trwał, to dobry czas jak na takie zawodniczki, jedynie szkoda, że Michin wygrała, bo Green to dalej topka dla mnie i świetna zawodniczka, która pomimo porażek się trzyma bardzo dobrze, a z Michin już nic nie będzie, szkoda, jednak walka oddała tak jak wspominałem.   Na ring wychodzi Bayley, no tak trzeba podgrzać ten feud w jakiś sposób przed Bad Blood, w końcu na samym PLE dostaniemy potężne Nia vs Bayley zamiast takiego miernego Gunther vs Sami o WHC xD. Bayley prosi o wyjście Jax no i ta wychodzi razem ze swoją "przyjaciółką" grrrrr mam nadzieję, że Tiffy zrobi cash in na Bad Blood. Bayley w sumie powiedziała sporo prawdy, że Bayley jest jedną z osób, które może pokonać Jax, a drugą osobą jest Tiffy, która w końcu może się uwolnić od Jax i zrobić ten cash in, fajne podbudzanie Stratton do cash inu i mam nadzieję, że to się właśnie wydarzy na Bad Blood, przyjemny segmencik, który podbudowuję tę walkę, w sumie nic lepszego by nie wymyślili, a tutaj wyszło solidnie, Bayley wygrywa brawl, więc raczej przejebie na BB, ale to było wiadome, cała nadzieja w Tiffany. Na koniec jeszcze mamy teasowanie przez Stratton cash inu, nawet fani skandują "Cashin In" Oj Bad Blood dajcie mi to, ja tego chcę, fani tego chcą, GIVE ME THAT! Fajnie jest to budowane.   Naomi vs Tiffany, dużo babek pod rząd, mogłoby kogoś zmęczyć, ale jak na razie dają radę, więc zobaczmy jak wyjdzie pojedynek. Około 6,5 minuty kolejnej naprawdę dobrej walki, a nie spodziewałem się, że to wyjdzie tak dobrze, Naomi i Stratton dały solidny pojedynek jeszcze jedna reklama to pewnie z 9 minut panie dostały, też uważam, że to odpowiedni, ale czemu Naomi wygrała, niby przez Crucifix, ale no wciąż, chociaż może skoro Tiff przegrała to cash in jest co raz bliżej potem nawet na backu Tiffany po wymianie zdania z Jax patrzy na swoją walizeczkę, zrób to Tiff!   Ladder Match o pasy WWE Tag Team, oj to powinna być bardzo dobra walka, chociaż zmiany mistrzów się nie spodziewam. Po około 20 minutach świetnego pojedynku The Bloodline bronią pasy Tagowe, tak myślałem, ale jednak walka naprawdę dobra i można ją polecić, fajnie się oglądało i w sumie nie wiem co dalej powiedzieć, po prostu bardzo dobry Main Event i obrona tytułów przez Bloodline i to też dobra decyzja, bo DIY i SP nie są zbytnio wypromowani moim zdaniem, a przy nich te tytuły byłyby tylko w gorzej pozycji, a tak to chociaż na nie patrzymy jak jest seg Bloodline czy coś, na koniec jeszcze Jacob i Solo gratulują swoim sojusznikom wygranej i fajnie.   Plusy: Segment początkowy i walka, która z tego wynikła Dumpster Match Segment Bayley, Jax i Tiffany Tiffany vs Naomi Main Event   Podsumowanie: Co to nie ma minusów? Niesamowite, da się budować walki mid cardowe kobiet i je rozpisywać? No jak widać się da, także no powiem tak, to SD nie było idealne, plusy nie były jakieś gigantyczne, były solidne, no ogólnie wszystko w tym show dla mnie było solidne czyli powyżej przeciętnej, zawodnicy dali z siebie dużo, co prawda to takie show na raz, ale można się naprawdę dobrze bawić przy tym razie, mało kluczowych rzeczy, ale mi się podoba ta formuła w przypadku go home show, bo na takiej gali już nic się nie zrobi nowego ani kluczowego zazwyczaj, więc chociaż dajmy dobry wrestling i jakieś podbudowy Feudów i PLE i to dostaliśmy, więc ja jestem zadowolony i tak na raz to polecam gale.
    • KyRenLo
      Piękna walka się zapowiada.  Karta na teraz:    
    • KyRenLo
      Zakopywał ciała w bambusowym lesie.
    • KyRenLo
      Myślę, że tak.  
    • -Raven-
      Tym co zwykle. Będzie nadal Punkowi obiadki gotowała
  • Dodaj nową pozycję...