Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Piąta Kolumna #7: WWE, a sprawa "The Wrestler"

SPoP

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Piąta Kolumna #7: WWE, a sprawa 'The Wrestler'

Autor : SPoP

Od skrajnej niechęci do absolutnej sympatii: w ostatnim czasie relacje na linii WWE/Mickey Rourke/The Wrestler zmieniały się jak w kalejdoskopie. A wszystko zaczęło się od nominacji do Oscara i przekonania WWE, że film Darrena Aronofsky'ego nie jest tak słaby, jak niektórzy sądzili na początku.

Pierwsze, pojawiające się pod koniec roku recenzje ludzi z branży najnowszego filmu Darrena Aronofsky’ego „The Wrestler” były entuzjastyczne. Reżyser o uznanym już dorobku (wcześniej stworzył dobrze przyjęte przez krytykę „Pi” i „Requiem dla snu”) w bardzo wierny i ciekawy sposób przedstawił świat zawodowego wrestlingu...

Niezadowolony był tylko Vince McMahon. W połowie grudnia serwisy internetowe doniosły, że zaciekawiony popularnością filmu szef WWE zaprosił do siebie reżysera i poprosił o prywatn...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://attitude.pl/piata-kolumna-7-wwe-a-sprawa-the-wrestler.html

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   0

Bardzo fajny tekst SPoPe, dzięki.

Ja również nie chciałbym aby Rourke jak i sam film promowały Wrestlemanię. Dobrze wiemy co Vince myśli na temat filmu, ale to w niczym nie przeszkadzało aby pogodzić się z nim, gdy zapachniało hajsem. I wcale nie musiał tego robić, pewnie więcej zarobiłby na koszulkach z nowym logo Johna Ceny. Po prostu po raz kolejny udowadnia, że jest sprzedajną dziwką, która nie ma żadnych zasad. Dno.

Jestem ciekaw tego z kim będzie walczyć. Myślę że jego przeciwnikiem będzie Chris Jericho. Ciekaw też jestem jak "The Wrestler" wypadnie w pełnej walce. Myślę że Batista i Cena będą mogli się od niego uczyć.

@Down chyba to ominąłem :P

• Reputacja:   1

A ja myślę, że przed skomentowaniem powinieneś dokładnie przeczytać tekst. W sobotę WWE ogłosiło, że nic nie wyjdzie z planów walki Rourke vs Y2J na Wrestlemanii, podobnie jak samego udziału w gali aktora. Chyba, że to taka zasłona dymna Vince'a, ale szczerze mówiąc, bardzo w to wątpię... :)

• Urządzenie:  Windows

Jeśli Rourke nie pojawi się na WM, to... bardzo się z tego ucieszę... Powodów jest kilka:

1) sam Mickey - jest chyba moim ulubionym aktorem (jakoś rok temu przeżyłem swoistą fascynację, zebrałem większość filmów, w których występował, mógłbym oglądać jego grę godzinami); po latach życiowych niepowodzeń wziął się w garść i obecnie jest chyba lepszy niż kiedykolwiek (tutaj nasuwa mi się porównanie z najpoważniejszym kontrkandydatem do Oskara - Sean Penn też przeżywał takie pandemonium, był wrakiem człowieka, pił i ćpał, podobnie jak Micky, ale jakiś czas temu powrócił na szczyt - i chyba nawet dostał Oskara, więc teraz kolej na M.R.;)... ale do rzeczy - Rourke odbudował swoją pozycję, po co miałby oficjalnie "mieszać się" w tłumie z "aktorem" Ceną... nawet jeśli chodziłoby o pieniądze - teraz, nawet jeśli będzie tylko "Academy Nominee", może przebierać w rolach, i to za takie pieniądze, o którym VKM w dobie kryzysu będzie mógł sobie pomarzyć

2) wspomniana przez SPoPa dwulicowość Vince'a - takim zagraniom mówimy NIE... ten człowiek prawdopodobnie zjadłby na ekranie własne gówno, gdyby tylko czuł, że można zbić z tego kasę

3) Y2J vs Rourke - jak pisał Mariusz, jedną z niepisanych tradycji WMki jest, że triumfy święcą na niej głównie face... Mickey, jako mega babyface, powinien więc w takim pojedynku zwyciężyć, ale... cóż to za Slammy Award Winner, którego kładzie wiekowy amator

A nawiązując luźno do Oskarów - właśnie obejrzałem film "Harvey Milk" - muszę przyznać, że gdyby nie fakt, w kogo wcielił się Penn, mógłbym być rozdarty między rolami tych dwóch świetnych aktorów w życiowej formie... W pojedynku wrestler vs gejowski bojownik zdecydowaną palmę pierwszeństwa wręczam jednak Rourke'owi

ja już mam głowie

jak publika na koniec pojedynku krzyczy "RAM JAM RAM JAM!"

jak dla mnie to taki występ na WM25 to idealny pomysł :D

• Reputacja:   201
  • Urządzenie:  Windows

Ja też jestem zdania, że dobrze iż Rourke nie wystąpi na WM'ce. Niszowy klimat filmu The Wrestler (oraz skupienie się na Indys) był jego zdecydowanym atutem (kto z obeznanych w temacie kupiłby bajkę, że koleś taki jak Ram, wygrywający ważne walki i cieszący się takim popem wśród fanów, klepie biedę pracując w WWE?) i ja widzę tu lekki dysonans, gdyby Mickey zaczął teraz promować film w oparciu o main stream. Nijak miałoby się to do treści i obrazów pokazanych w filmie - no, może poza tym, że dla profanów, to wrestling i tamto też wrestling. Z resztą byłoby to też takie trochę "skurwienie" filmu pod kątem tego, że jak reżyser chciał oprzeć swój obraz o WWE, to się na niego wysrali a jak przyszło do spijania śmietanki, bo The Wrestler osiągnął sukces, to Rourke miałby promować MacMachonlandię na WrestleManii. Zdecydowanie wolałbym już zobaczyć Mickey'a w jakiejś niewalczącej roli w Indys (najchętniej w RoH)

Poza tym - baaardzo dobrze, że Vince nie nachapie się kasiory na fali sukcesu filmu, po którym od samego początku jechał jak po gównie (teraz zwąchał kasę, to i opinię zmienił, pieprzony oportunista). Myślę, że przyda mu się taki pstryczek w nos i uświadomienie, że niewykorzystane szanse (a mógł od samego początku wyrazić swe poparcie dla obrazu Aronofsky'ego - nic go to przecież nie kosztowało. Może na kasę w sensie stricte by mu się to nie przełożyło, ale z pewnością wypromowało by trochę wrestling jako taki i sprawiło, że widzowie może skusiliby się sięgnąć głębiej i przekonać jak ten wrestling wygląda poza ekranem kinowym).

Ogólnie same pozytywy związane z brakiem występu Rourke'a na WrestleManii (Film jest świetny i obroni się sam, bez pomocy WWE). Wizja Jericho jobbującemu po Ram Jam'ie (a jakże!) dziadkowi Mickey'owi to prawdziwy koszmar (chociaż z pewnością byłaby jakaś interferencja, bo czysto Y2J'a by nie podłożyli. Nawet Vince nie jest aż tak głupi).

Chociaż... Mogliby sprowadzić Rourke'a i zorganizować mu walkę bokserską z Big Show'em:))) W końcu ten pierwszy to bokser-amator a drugi - niespełniony pięściarz:)))) I mielibyśmy gwarancję, że Taker nie będzie musiał walczyć z Wight'em na WM'ce... Same plusy:))))))

P.S. Bardzo dobry, wyczerpujący temat tekst, SPoP. Cieszę się, że ponowiłeś swoją aktywność pisarską:) Widzę, że jednak dotrzymujesz obietnic złożonych na GG:))))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 439 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 802 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 810 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024