Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA wg Wrestling Observer, Sting i jego problemy, dlaczego C

K-PEL-K

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tego news packa zaczynam złą wiadomością dla fanów TNA. Po raz 29 Wrestling Observer Newsletter rozdał swoje nagrody w różnych kategoriach. TNA w niechlbnej kategorii ”Najgorsza federacja roku” zajęła pierwsze miejsce. Federacja Dixie Carter zdobyła 404 punkty i aż o 172 oczek wyprze...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-tna-wg-wrestling-observer-sting-i-jego.html

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No prosze zaskoczyło mnie Wrestling Observer i musze przyznac im całkowita racje jesli chodzi o 1miejsce w rankingu, brawo :!:

Powiedz mi Streetovs, czemuś ty takim wrogiem TNA jest? :) Gdzie nie spojrzę, to twoje niepochlebne opinie o tej federacji :)

Ale niestety taka prawda. Wiem, że na RAW czy SD! nie będzie nic ciekawego, a walki będą nudniejsze niż zazwyczaj (nie chodzi o obecną sytuację, tylko w ogóle), a na iMPACTcie będą ciekawe walki i fajnie rozwijane storyliny to i tak bardziej czekam na show spod znaku WWE. TNA ma coś w sobie takiego odpychającego i z każdej ciekawej sytuacji potrafi zrobić totalne gówno.

No ale CCW Hogana było jednak dużo gorsze.

Ja bym wogóle nie traktował CCW jako TV show (w sensie takim jak Smack! czy RAW), bo bardziej było to reality show, coś jak Tough Enough. Jak dla mnie CCW było nawet ciekawe. Ale żeby aż taka różnica? Się nie spodziewałem :)

TNA jest coraz gorsze. Duża liczba kontuzji zawodników/ zawodniczek. I jeszcze zawodnicy pokroju Cute Kip'a w Main Eventacie PPV ? Hahaha. Też zgodzę się z tym że TNA to najgorsza federacja. Albo walka LAX & Eric Young vs Sonjay Dutt, Jimmy Rave i jak on tam ma zrobiona na odwal.

I jeszcze zawodnicy pokroju Cute Kip'a w Main Eventacie PPV ?

Proponuje posłuchać ostatniego Attitude mówi, tam jest dokładnie powiedziane dlaczego to on wystąpił w Main Eventacie PPV. :P

Co do TNA moim zdaniem to za bardzo stawiają na gwiazdy z WWE czy WCW powinni promować młodzież, jeśli tego nie zmienią to za 4-5 lat nie będzie miał tam kto walczyć.

Wiem, że na RAW czy SD! nie będzie nic ciekawego, a walki będą nudniejsze niż zazwyczaj (nie chodzi o obecną sytuację, tylko w ogóle), a na iMPACTcie będą ciekawe walki i fajnie rozwijane storyliny to i tak bardziej czekam na show spod znaku WWE.

Nic dodać nic ująć.

Odniosę się do miejsc TNA i iMPACTU w tym rankingu. Nie wiem czemu ale mam wrażenie że w Wrestling Obserwerze siedzą marki WWE. Jeśli spojżeć na cały ranking to w każdej kategorii znajdują się zawodnicy/feudy/show/itp z WWE. TNA gości tylko w dwóch i to najgorszych kategoriach. Czy to czasem nie dziwne? Jest to bardzo dziwne i się z tym nie zgadzam kompletnie gdyż jest to przegięcie i działanie przeciw TNA :)

Ja myślę, że za bardzo skreślają TNA które w chwili obecnej jest dużo lepsze niż przereklamowane WWE, w którym obejrzysz 1 tygodniówkę, a wiesz co się wydarzyło przez ostatni miesiąc.

No i rozmiary "zwycięstwa" TNA są przeogromne. Rzeczywiście TNA nie ma poparcia w Wrestling Observerze. Co do tego, czy TNA jest lepsze czy gorsze od WWE to się nie wypowiadam, bo na razie te obie federacje za bardzo się różnią, aby można było je porównać.

mam wrażenie że w Wrestling Obserwerze siedzą marki WWE.

Bardzo się zdziwiłem tegorocznymi nominacjami, bo jeszcze w zeszłym roku ranking był dużo bardziej obiektywny, biorąc pod uwagę to, że uwzględnia on właściwie scenę wrestlingową z całego świata (najlepsza walka roku 2008 odbyła się w WWE? Buahaha). Faktycznie musiało dorwać się do głosowania w tym roku sporo fanboyów WWE.

Bardzo cieszę się, że TNA zebrało nominację dla najgorszej federacji roku, a piszę to z perspektywy osoby, która miesiącami (właściwie to już latami, jak ten czas leci...) śledziła spadek jakości produktu serwowanego przez Jarreta i spółkę i z zagożałego fana, mówiącego sobie w duchu, że może ,,jeszcze jakoś to będzie", straciła całą nadzieję na poprawę sytuacji. Aż żal na to wszystko co się wyrabia w TNA patrzeć, naprawdę. WWE, jeśli chodzi o jakość walk, jest niżej, (chociaż wcale nie dużo niżej) ale TNA ma jednak bardziej kretyński booking. Swoją drogą, ciekawe co pali Russo.

If you smell what Russo is booking? Chętnie zobaczyłbym co by się stało gdyby TNA najęło nowego bookera... kiedyś TNA było takim fajnym połączeniem pomiędzy indys a entertainment (więcej było tego pierwszego). Ja uważam, że jeżeli się nie rozwijasz to się cofasz. W wrestlingu rozwój oznacza mimo wszystko odepchnięcie w dal jakości pojedynków, a większe zainteresowanie storyline'ami (tak ja to widzę). TNA idzie właśnie w stronę taką jak WWE, ale niestety booking i kilka innych mylnych decyzji sprawia zostało w takiej niekorzystnej sytuacji. Ja jednak sądzę, że po jakimś czasie powinno się to jakoś poprawić (mój optymizm). Sądzę też, że kluczem do sukcesu może być wypromowanie kilku osób z dolnej części rosteru, bądź też sprowadzenie kogoś z indys (myślę tu o bardziej znaczących postaciach pokroju Jacobsa(zaraz na mnie fani indys naskoczą), bądź Blacka), bo ile można jechać na wypromowanych przez WWE, czy też WCW?

TNA jest coraz gorsze. Duża liczba kontuzji zawodników/ zawodniczek. I jeszcze zawodnicy pokroju Cute Kip'a w Main Eventacie PPV ? Hahaha. Też zgodzę się z tym że TNA to najgorsza federacja. Albo walka LAX & Eric Young vs Sonjay Dutt, Jimmy Rave i jak on tam ma zrobiona na odwal.

Walka nie była planowana i nawet nie zapisana w karcie ale stary... To był świetny relaksujący opener, lepszy niż niejeden w WWE.

TNA jest ciekawe, walki na iMPACT są niezłe ale WWE potrafi przyciągnąć do siebie... Będą pokazywać jeden głupi kopniak Ortona non-stop, czy zwolnienie Jericho ale bardziej podbudują publikę żeby czekać na RAW,Smacka czy ECW i chcieć je obejrzeć...

Że więcej osób ogląda WWE i dla niego to najlepsza federacja to prawdopodobnie to, że większość osób zaczynało swoją przygodę z WWE i się przyzwyczaiło do tej federacji, a przyzwyczajenia trudno zmienić :)

Sądzę też, że kluczem do sukcesu może być wypromowanie kilku osób z dolnej części rosteru, bądź też sprowadzenie kogoś z indys

To byłoby kluczem do poprawienia jakości walk, a TNA to niestety luźno zwisa. Ważne, że ratingi odpowiednie i ilość wykupień PPV zadowalająca. A że fani którzy byli z tą federacją od początku, (nie piszę nawet o Nas, mam tu raczej na myśli tych, którzy jakośtam do dobrobytu TNA się przyczynili ;) ) zjadają własne zęby oglądając w Main Eventach wrestlerów którzy na emeryture przejść powinni 5 lat temu...

prowadzenie kogoś z indys (myślę tu o bardziej znaczących postaciach pokroju Jacobsa(zaraz na mnie fani indys naskoczą), bądź Blacka)

Wypluj te słowa, proszę. Tylko dokładnie :) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 433 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Gość 35mst
      Czy gdzieś w Polsce (najlepiej wschodniej) można obejrzeć PLE WWE z innymi fanami wrestlingu? Chodzi mi o wydarzenia organizowane np. w jakimś barze, coś w stylu tego co organizuje Wrestletalk przy większych wydarzeniach typu Royal Rumle czy Wrestlemania.
    • Jeffrey Nero
      Wyskoczyli przez okno z tym nie pamiętam nazwy stworem ptakiem i odlecieli.
    • KyRenLo
      Dungeons & Dragons: Złodziejski honor W jaki sposób Edgin i jego kumpela Holga uciekli z więzienia?
    • Attitude
      W nocy z soboty na niedzielę w Atlancie, Georgii doszło do gali WWE Bad Blood 2024. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie od razu dostaliśmy Hell in a Cell Match CM Punka z Drew McIntyre'em. Pojedynek potrwał nieco ponad pół godziny. Nie zabrakło nawiązań do całej ich historii, jak chociażby moment, gdy McIntyre chciał użyć pinezek w kolorach z bransoletki Punka. Ostatecznie Punk wygrał po GTS'ie w kolano owinięte łańcuchem. Link do filmu Nia Jax pokonała Bayley i zatrzymała mistrzostwo kobiet. Nie zabrakło zamieszania z ingerencją Tiffany Stratton. Link do filmu Damian Priest pokonał Finna Balora, mimo interwencji Carlito i JD McDonagha. Link do filmu Następnie przeszliśmy do zapowiadanego ogłoszenia CCO - Triple H'a. Okazało się, że zaprezentował... WWE Crown Jewel Championship. Mistrzowie i mistrzynie zawalczą ze sobą o te tytuły w Arabii Saudyjskiej. Link do filmu Na ogłoszenie Triple H'a zareagował World Heavyweight Champion - Gunther, który zawalczy o męski Crown Jewel Championship, jeżeli w poniedziałek pokona Samiego Zayna na Raw. Gunther przy okazji skorzystał z obecności... Goldberga wśród publiczności. Mistrz nawiązał do jego niedawnych słów, gdy skonfrontował się z Bretem Hartem, że wolał właśnie Billa, jako jego faworyta. Austriak stwierdził, iż wtedy kłamał. Jednocześnie obraził Goldberga, że ma nadzieję, iż "jest lepszym ojcem niż był zawodnikiem". Sprowokowany Goldberg chciał wtargnąć do ringu, ale nie pozwoliła na to ochrona. Zamiast tego Gunthera dopadł Sami Zayn. Link do filmu Liv Morgan zachowała WWE Women's World Championship po walce z Rheą Ripley. Pomogła w tym... powracająca Raquel Rodriguez. Link do filmu Link do filmu W main evencie Cody Rhodes i Roman Reigns pokonali Solo Sikoę i Jacoba Fatu. Zaingerować chcieli pozostali członkowie Bloodline... wtedy kluczowy okazał się powrót Jimmy'ego Uso! Link do filmu Po pojedynku Bloodline kontynuowali atak na Rhodesie. Reigns i Uso pomogli mistrzowi odeprzeć ofensywę. Jednakże show kończyliśmy... powracającym The Rockiem. Póki co nie wiadomo jednak, po której stronie opowie się Final Boss. Link do filmu Skrót: Link do filmu Top 10: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      Prawda. Royal Rumble też było średniawe, ale tam dostałem wygraną Bayley, więc ocena troszkę wyższa. Chociaż oczywiście obie gale były po prostu przeciętne. A ja tam jednak początkowo dałem się zrobić w balona, bo już morda mi się cieszyła, że będzie nowy pas dla Pań. KO/Cody: To wpadli na pomysł. Jakby nie można było tego zrobić jakoś na samej gali, ewentualnie na Smackdown.
  • Dodaj nową pozycję...