Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA: Against All Odds 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   24
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Jestem też ciekawy do kiedy Daniels będzie grał "samobójcę"

Z tego co się orientuje, to zagrał go już na ostatnim iMPACT'cie.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rem Mysterio

8

• -Raven-

3

• Bonkol

3

• K-PEL-K

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Chcę zauważyć, że AJ nie ma walki od PPV co jest precedensem (od wprowadzenia 3 godzinnych PPV w 2004 roku, AJ za każdym razem był zabookowany do jakiejkolwiek walki). Co do Hernandeza to boję się, że będzie on musiał jobnąć dla posiadacza pasa. Jak dotąd pas wygrywali Main Eventerzy (niezależnie jak ten status zdobyli), albo upper midcarderzy, którzy stoją blisko Main Eventu. Hernandez jest jak na razie silnym midcarderem (żadnej ważniejszej walki na PPV 1 on 1), sądzę, że ów title shot będzie wykorzystany szybko (nie jest poparty walizką, co oznacza, że trzeba szybko go wykorzystać, aby kibice nie zapomnieli później, że Hernandez ma jakiś shot). Nie wiem kto otrzyma pas, aczkolwiek sądzę, że kiedyś musi nastąpić osłabienie MEM. Uważam, że AAO jest świetnym momentem (później wszystko ładnie rozwinąć do Lockdown, na którym można zakończyć feud). Kurt raczej nie zdobędzie pasa, no i raczej 3D go nie zdobędą. Sting go chyba zachowa, oddali się od MEM. No i jest jedna możliwość, mało prawdopodobna, chociaż... nie będę nic mówił... Nowy wizerunek Joe raczej zobowiązuje do porządnego powrotu i pojechania kogokolwiek, nawet Nasha. Co do Abyssa, to myślę, że przybliżenie go bardziej do tweenera (pod pretekstem tego, że nikomu już nie może wierzyć) mogłoby pomóc, niestety poprzedni świetny gimmick Abyssa powoduje, że tego za nic nie mogę kupić, Parks wogóle mi nie pasuje do niego, co do wyniku nie jestem pewien, bo zarówno można podpushować heelowskiego Morgana, jak i dosyć szybko dać możliwość odwetu dla Abyssa. No i najdziwniejsze posunięcie, czyli danie Bookera dla Sewella. Ja bym zrezygnował z pasu Legend, bo nie jest on za nic potrzebny w tej federacji (to nie ROH, gdzie ciężko rozróżnić pozycję w fedzie, każdy może walczyć jak równy z równym z każdym), mało jest osób mogących walczyć o ten Pas (a nie jest to przecież jakiś Main Event Championship). Gdyby Sewell pojechał Bookera, to dostałby świetny push (niestety mało wiarygodny), aczkolwiek uważam, że samo wystąpienie przeciwko Bookerowi da jakieś korzyści Shane'owi (po za tym uważam, że jest wielu lepszych zawodników, którzy mogliby otrzymać porządny push). Obstawiam, że Booker wygra. Więcej opinii na razie nie mam :)

Z tego co się orientuje, to zagrał go już na ostatnim iMPACT'cie.

Dziejo chyba pytał o to jak długo Daniels będzie się wcielał w Suicide'a. Kontuzja Kaza jest chyba trochę poważniejsza, aczkolwiek sądzę, że powinien on wrócić w przeciągu miesiąca, może dwóch (nie jestem pewien co do tego) i wtedy wróci do kostiumu Suicide'a.

Co do AAO to też uważam żeby MEM wkońcu osłabneła bo od powstania MEM każda prawie że walka była wygrywana przez zawodnika MEM to może dziwic.

:grin:

Wiele ludzi nie rozumie ......

6038061254af8544809e67.jpg

Brutus Magnus kontra ??? - myślę że tutaj można władować hmm - nie wiem kogo ;d - brak AJ to może?!

To jest dobry pomysł... został jeszcze jeden iMPACT, na którym o ile pamiętam właśnie odbędzie się debiut brutusa, więc może AJ

11301703464970cd8e3af3a.png

TNA World Title Four Way Match

Sting vs. Kurt Angle vs. Brother Ray vs. Brother Devon

Mam nadzieję że Sting straci pas i będzie wolnym strzelcem jak za czasów WCW :D

TNA Tag Team Title Match

Beer Money vs. Jay Lethal and Consequences Creed

Beer Money to już nie to samo co AMW,myślę że stracą pasy.

TNA Knockouts Title Match

Awesome Kong vs. ODB

Prawdopodobnie zwycięży ODB,choć i tak moim zdaniem nic ciekawego nie wprowadzi do TNA Knockouts.

TNA X Division Title Match

Alex Shelley vs. Eric Young

Alex Shelley wygra oczywiście(nudna stała się X division) :twisted:

TNA Legends Champion Booker T vs. Shane Sewell

Rozumiem postać Shane Sewella ale nie rozumiem co ma znaczyć jego obecność w walce o TNA Legends Champion. Ja go bym widział w MEM jako przekupiony sędzia itp.

Abyss vs. Matt Morgan

Mam nadzieję że będzie to ciekawy feud z ciekawymi wydarzeniami.

Ogólnie rzecz biorąc słabo zapowiadająca się PPV-ka jak i ostatnie gale od TNA. :sad:

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Vovi napisał/a:

Brutus Magnus kontra ??? - myślę że tutaj można władować hmm - nie wiem kogo ;d - brak AJ to może?!

To jest dobry pomysł... został jeszcze jeden iMPACT, na którym o ile pamiętam właśnie odbędzie się debiut brutusa, więc może AJ

Brutus Magnus vs. AJ to dobry pomysł???? No bez jaj! To chyba oczywiste, że nowa postać (Brutus) musi wygrać na swoim pierwszym PPV, żeby się uwiarygodnić. Chcielibyście żeby zajobbowali mu Stylesa? Pewnie Magnus dostanie jakiegoś średniaka nad którym będzie mógł się popastwić i zaliczyć swoje pierwsze Victory made in PPV.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

AJ musi być na PPV, ale rzeczywiście dla debiutanta go nie dadzą. Więc wg mnie pierwszą ofiarą Brutusa będzie (zasłużenie) Sheik.

TNA Legends Champion Booker T vs. Shane Sewell

Rozumiem postać Shane Sewella ale nie rozumiem co ma znaczyć jego obecność w walce o TNA Legends Champion.

To nie jest walka o pas.

Dziwna ta sytuacja z Shanem. Niby go jako sędziego już nie ma i jest teraz zawodnikiem, ale sędziuje walki dalej i jest dodatkowo obrońcą pokrzywdzonych (byłych?) kolegów po fachu. Powinni z niego zrobić zawodnika na pełny etat, albo zostawić mu sędziowanie, bo tak jak na razie jest to jest kiepsko.

Jestem też ciekawy do kiedy Daniels będzie grał "samobójcę"
Naliczyłem już jego dwa występy i jak dla mnie wypada o niebo lepiej od Kaza. Co prawda Kaz lepiej wykonywał dropkicka "na plecy", ale cała reszta (chodzenie, a raczej skradanie się po ringu, pistolet przy głowie, itp.) przemawia za Danielsem. Czekam teraz tylko na kolejny Feast or Fired Match i trzecie z rzędu zwolnienie dla Danielsa :D

Muszę jeszcze odnieść się do ostatniego Impacta. Sharmell jako paniusia od wywiadów, JB jako sprzedawca koszulek wśród publiki, Kurt jako GM, Steiner jako ring announcer, Nash i Booker jako komentatorzy i przede wszystkim brak tych kalekich głosów, które dręczą mnie odkąd oglądam TNA sprawiło że to był jeden z najlepszych Impactów jakie widziałem. Ale niestety Cornette przywrócił stare porządki: Tenay i Mantell ponownie zmuszali do samobójstwa swoją gadaniną, powrócił bezbarwny (w porównaniu do Scoota :D) zapowiadacz i ta okropna baba od wywiadów, nawet nie wiem jak się nazywa.

Wszystko fajnie się zapowiadało. "The following message has been brought to you by Main Event Mafia". Najważniejsze funkcje obsadzone na nowo, Kurt ustala walki tak, żeby face nie mieli szans, oprócz... Właśnie oprócz swojego kumpla z mafii z którym zmierzy się na PPV o WHC któremu daje handicap. Fajnie to buduje atmosfere na zbliżający się main event na Against All Odds... i dupa. Wszystko wraca do "normalności". Walka gdzie face może używać przedmiotów a heel nie i handicap wygrany przez Kurta, jakby mu jeszcze push był potrzebny. Napisy końcowe, czuję się zdołowany, że po tak wspaniałym początku można tak zwalić, a tu pojawia się Joe z nowym wyglądem. Jednak tak całkowicie źle Impact się nie skończył.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Brutus Magnus vs. AJ to dobry pomysł???? No bez jaj! To chyba oczywiste, że nowa postać (Brutus) musi wygrać na swoim pierwszym PPV, żeby się uwiarygodnić. Chcielibyście żeby zajobbowali mu Stylesa? Pewnie Magnus dostanie jakiegoś średniaka nad którym będzie mógł się popastwić i zaliczyć swoje pierwsze Victory made in PPV.

Jeżeli chcą sprzedać Brutusa na dobrego wrestlera i od razu spróbować go wrzucić do Main Eventów to akurat dobra walka z AJ by to uwiarygodniła. Myślę że ten drugi mógłby zajobbować

11301703464970cd8e3af3a.png

• Reputacja:   1

Jeżeli chcą sprzedać Brutusa na dobrego wrestlera i od razu spróbować go wrzucić do Main Eventów to akurat dobra walka z AJ by to uwiarygodniła. Myślę że ten drugi mógłby zajobbować

Trzymajmy się scenariusza. AJ to jeden z najważniejszych elementów układanki Front Line i niesamowicie głupie byłoby zajobbowanie go Brutusowi w nic nie znaczącej walce na PPV. Nie wiem jaką role przewidzieli dla Stylesa, ale wydaje mi się, że namiesza w jakiś sposób w main evencie.

Co do Brutusa. Pewnie jakaś mniej znacząca postać rosteru TNA już szykuje się na porażkę na AAO. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   396

Mnie to niespecjalnie przekonuje... To tak jakby jakiemuś debiutantowi (PPV) w WWE już na starcie podłożyli HBK'a, Ortona czy innego main eventera. Taki numer przeszedł tylko raz, kiedy Mankind na swoim pierwszym WWF PPV prawie czysto pojechał Takera, ale to był Foley - legenda hardcore'u i wrestler o ustalonej pozycji w inych fedach. Brutus Magnus to raczej koleś, który dopiero musi sobie wyrobić pozycję i bez sensu byłoby jobbować mu na dzień dobry jednego z najbardziej wypromowanych baby face'ów w TNA.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Tenay i Mantell ponownie zmuszali do samobójstwa swoją gadaniną

Z Tenayem komentuje Don West, a Dutch Mantell, o którego ci chyba chodzi jest writerem.

Co do AJ'a to powinien właśnie namieszać w Main Evencie. Trochę szkoda, że jego streak prawdopodobnie się zakończy. Przeciwnikiem Magnusa może zostać Doug Williams (też jest Brytyjczykiem), no i może Sheik. Jest to raczej pewne, że wygra, chociaż gdyby daliby mu właśnie AJ'a to nie jest powiedziane, że AJ na pewno jobbnie (Creed miał dużo prom przed debiutem, a na Lockdown w Xscape dał się spinować Curry'emu). Można po prostu zrobić wyrównaną walkę pomiędzy nim a AJ'em, AJ by wygrał, ale Brutus nie stracił by wiele w oczach kibiców.

No słuchajcie no nie wiem co do AJ'a. Na wczorajszym iMPACTcie zadebiutował Brutus Magnus i naprawde pod względem fizycznym wygląda porządnie. Wysoki, wysportowany, umięsniony, silny... Taki typowy Heavyweight. Na pierwsze starcie dano mu Shark Boya, który jeszcze niedawno odnosił wielkie "sukcesy" w TNA :) Magnus pokonał go łatwiutko i po walce speech w którym powiedział że na AAO będzie Open Challenge. Więc kogo mogą mu dać? Nie wiem czemu ale uważam że jedynym zawodnikiem poza AJ'em może być Doug Williams. Tak więc uważam że AJ będzie walczył z Magnusem. Może wygra może przegra, nie wiem...

Aha... Finisher Magnusa SSIE przez duże S :D Jakiś zmodyfikowany Samoan Drop, który jeszcze chyba został spieprzony :D

5199219949eed950a51bb.png

Nie tylko jego finisher ale i jego poza mi sie nie podoba. Magnusowi przydałby sie jakiś "większy" przeciwnik który nie sięga mu do pasa. Hmm może Lance Rock ? Dawno go nie było, mógłby mu jobbnąć.

Walka Shark Boya z Magnusem byla krotka ale mi sie podobala, nie wiem czy to bylo zgranie czy nie ale Magnus z taka latwoscia podnosil Shark Boya jakby ten byl steropianem jakims. Co do AAO, rowniez stawiam na AJ'a :)

5944677854b349bd3406ba.png

• Reputacja:   1

Alex Shelley vs Eric Young.

Całkiem niezły opener, dużo się działo, ale finish łatwy do przewidzenia tym bardziej, że Young wygrał na ostatnim Impacie. Ciekaw jestem jak Eric wypadłby w jakimś innym gimmicku szczególnie heelowym, bo obecnie nudzi mnie już niesamowicie. Dobrze, że nie walczy już jako superbohater, ale ciągle jest za bardzo cukierkowy. Nie wiem w sumie gdzie umieścić Erica, bo nie pasuje mi do żadnego z pasów, chyba tylko przy odpowiednim wypromowaniu i partnerze mógłbym walczyć w dywizji tag teamów.

Scott Steiner vs Petey Williams

Podobał mi się Scott, bo był bardzo ciekawie rozpisany w tej walce i pokazał więcej od swojego ucznia. Dawno już nie widziałem Screw Drivera w jego wykonaniu i od razu po jego wykonaniu przypomniały mi się fajne czasy. Z jednej strony dobrze, że heel potrafi wygrać walkę czysto, ale z drugiej źle to wpłynęło na postać Williamsa, a z tego co działo się po walce, czyli Samoa Joe na titantronie wynika, że Petey już się ze swoim mentorem nie zmierzy. Nie wiem jak mam odbierać wspomnianego Joe, bo widząc jego malunek na twarzy od razu przypomniał mi się Daniels...nie mają innych pomysłów ?

Booker T vs Shane Sewell

Nie wiem po co Bookerowi ten pas skoro nie ma z kim o niego walczyć i zdecydowanie jeżeli TNA już się zdecydowało na taki krok to powinno to zrobić po całej zabawie MEM, bo chyba tam kryją się główni rywale Bookera w walce o ten pas. Sama walka słaba, bez większych emocji. Nie kupuje sędziego jako tego który na równi może walczyć z zapaśnikami, a tym bardziej jak walczy z kimś pokroju Legends Championa. Nie podobało mi się też to, że Shane wybił się po Book End, bo mimo, że nie jest to finisher to Sewell jest za cienki pod względem promocji żeby móc robić kick-out po taki akcjach. Powrót Stylesa po walce i prawdopodobny feud o tytuł legend. Czy Styles nie powinien przypadkiem walczyć o najważniejszy pas ?

Brutus Magnus vs Chris Sabin

Totalnie nie rozumiem po co zabookowano do tej walki Sabina. Walka wypadła bardzo średnio, a Magnus przy kimś takim jak Chris nie potrafił się za bardzo wykazać. Szkoda, że gladiator nie dostał kogoś z niższej półki jeżeli już miał wygrać, bo Sabin tylko na tym stracił(boje się, że TNA może wpaść na pomysł rozdzielenia MCMG), a Brutus i tak nic prawie nie zyskał. Końcówka też niespecjalna, a sam finisher mi się nie podoba.

Matt Morgan vs Abyss

Nie spodziewałem się po tej walce niczego ciekawego i też niczego ciekawego nie zobaczyłem. Szkoda, że Matt musiał przejść operacje, bo pewnie walka inaczej by wyglądała jeżeli zmieniono by ją w gimmick match w których Abyss najlepiej się odnajduję, a z Tomko(który podobny jest stylem i gabarytami do Matta) robił dobre walki. Dobrze, że Abyss wygrał i mam nadzieje, że podczas tego feudu powróci stary dobry Monster, a nie kretyn którego piwna korporacja wkręcała w każdym segmencie i walce.

Awesome Kong vs O.D.B.

Nie wiem czy nie lepsza byłaby porażka Kong, bo biorąc pod uwagę jej problemy z plecami ODB mogłaby ją zastąpić, a mistrzyni mogłaby odpocząć, a tak może się tylko pogarszać jej stan i może się to źle zakończyć. Sama walka średnia, było już dużo lepszych w wykonaniu Knockouts.

Beer Money, Inc. vs Lethal Consequences

Było nieźle, myślałem, że duża część walki będzie opierać się na ataku heelów na kontuzjowaną rękę Creeda, a tak nie było i walka była prowadzona w typowy, schematyczny dla TNA sposób. Znów rozbawił mnie motyw przy narożniku kiedy Storm i Roode wylądowali w pozycji 69. Zawiodła końcówka, bo motyw już strasznie oklepany, ale sam wybór chyba najlepszy, bo Black Machismo i Creed jak na razie nie pasują na mistrzów i sam też kibicowałem heelowemu tag teamowi.

Sting vs Kurt Angle vs Brother Ray vs Brother Devon

Walka nie było najgorsza jak na jej skład i spodziewałem się czegoś gorszego, pewnie dlatego nie zawiodłem się na main evencie specjalnie. Wydaje mi się, że Sting już niebawem odejdzie z MEM i na koniec kariery zostanie facem, bo chyba to byłby najlepszy wybór. Podobali mi się 3D, bo było ich w ringu pełno i ciągle coś pokazywali, a motyw kiedy Ray położył się przed Devonem całkiem udany. :twisted: Nie wiem kiedy planowany jest koniec runu Stinga, ale chyba Destination X będzie decydujące(chciałbym jak najszybciej, ale boje się, że będzie to dopiero Lockdown), bo Icon jest w strasznej formie zarówno ringowej jak i zdrowotnej.

15974308365193fac7b7921.jpg