Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Affliction: Day of Reckoning

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja jeszcze taki mały offtop napisze, mrtwig póki co to ci 'nowi' fani MMA posiadają większą wiedzę od ciebie chłopcze. Zacznij pisać w dyskusjach o MMA to zobaczymy jaką wiedzę posiadasz bo jak na razie widać że to ty chuja wiesz o mieszanych sztukach walki. A ten tekst o powrocie do wrestlingu to całkowita żałość, powiedz mi czy ty jak zaczynałeś interesować się MMA to wszystko wiedziałeś? He? Gówno, zresztą dalej wiesz tyle ile napisałem wcześniej. Więc może weź puść się z balkonu w otchłań.
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cox

8

• Ja Myung Agissi

5

• mnih

4

• theGrimRipper

4

Top użytkownicy w tym temacie

Skończyłeś? Wypierdalaj... I tyle w tym temacie. Jak do kurwy nędzy można śmiać się z "Lindland przez submission", skoro Matt w ten sposób zakończył 3 z 5 swoich ostatnich zwycięskich walk. Tak samo, jeśli chodzi o Sokoudjou - dla mnie to on jest zdecydowanym faworytem, a to, że zdania na ten temat są podzielone, a Ty stoisz po drugiej stronie, nie znaczy, że ma Cię to bulwersować, czy śmieszyć... Poza tym:

Kim Ty w ogóle kurwa jesteś, żeby tak się tu wpierdalać, robić z siebie znawcę i krytykować opinie innych? Skończ, i spierdalaj z powrotem pod swój kamień...

PS: Sorki Scy, Raven, Frank, King, pablobjj i cała reszta forumowiczow z dzialu MMA, rzadko bluzgam na małolatów, co wypisują bzdury, ale ten mi szczególnie podpadł

nie ma za co, popieram Cię w 2000% zero tolerancji dla pustactwa :evil:

Oj,oj,oj...Yvel zapisał się na stałe do historii po z-knock-out-owaniu sędziego ;]

pamiętam mnih :twisted: rzuce offem zaczniesz w końcu pisać erpy :twisted: ??

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jako, że nam się trochę zaofftopowało, przejdę do meritum, a konkretnie do main eventu. Macie trochę racji, że Arlovski może być w niezłej formie, ostatnio często walczy, częściej niż Rosjanin. Z ciekawością obejrzałem filmik na YT (dzięki, mnih), dotyczący main eventu. Być może lekko nie doceniam Arlovskiego, rzuciłem też okiem na kilka innych jego walk, i faktycznie, to naprawdę dobry fighter, ale... Andrei na przykład dwa razy wtopił gładko z Sylvią (raz wygrał, ale daaaawno temu), a pamiętamy chyba, co z amerykańskim kolosem zrobił ostatnio Fiedzia :)

Jedyne, czym moim zdaniem Arlovski bije Emelianienkę, to image. Fedor wygląda na spokojnego misia, jakby dać mu krawat, pulower i okulary, to wypisz wymaluj bibliotekarz... Andrei na jego tle może robić za jakiegoś Wolverine'a ;)

1/Barnett jest faworytem tylko na papierze, ten kto widział jego ostatnie walki wie o czym mowie a Yvel zainkasował kolejne zwycięstwo w Shootboxingu, ale skąd wy możecie o tym wiedzieć skoro nie napisali tego na Sherdogu ? Nie pisałem ze Yvel pokona Barnetta tylko ze osoby którzy się wypowiadają w tematach o MMA powinny chociaz sprawdzic kim on jest.

2/ Większość z was stawia na Vitora bo spojrzało na Sherdoga i zobaczyli nazwiska z którymi przegrywał/wygrywał. Vitor od czasu porwania swojej siostry nie jest już tym samym zawodnikiem i teraz jest przeciętniakiem. Lindland natomiast to solidny zapaśnik z dobrą szczęką. I tego tez możecie nie wiedzieć ale w organizacji WFA (eksperci z attitude forum z pewnością pamiętają) Lindland oficjalnie przegrał z Jacksonem, jednak wielu fanów MMA którzy widzieli ta walkę (w tym ja) uważają iż Lindland go pokonał. I Ci którzy oglądali Cage Rage (z pewnością wszyscy...) niech sobie oglądną walki Matta bo prezentował tam dobry poziom.

3/Rzadko kiedy wypowiadam się na MMAROCKS więc nie wiem czemu porównujesz mój poziom do tamtych dzieci, a jestem na attitude po debiucie waszego ulubieńca, chyba każdy wie o kogo chodzi ?

"Szkoda tylko, że skoro już go tak uwielbiasz i nie wiesz, że spośród pięciu ostatnich zwyciestw jak już wygrywał :twisted: kończył je 3 razy przez submission, a jak nie pamiętasz to obejrzyj je"

Szkoda że nie pamiętasz ze Vitor ma czarny pas BJJ od Carlsona Gracie, wiesz kto to Carlson Gracie, prawda ?

1/Barnett jest faworytem tylko na papierze, ten kto widział jego ostatnie walki wie o czym mowie a Yvel zainkasował kolejne zwycięstwo w Shootboxingu, ale skąd wy możecie o tym wiedzieć skoro nie napisali tego na Sherdogu ? Nie pisałem ze Yvel pokona Barnetta tylko ze osoby którzy się wypowiadają w tematach o MMA powinny chociaz sprawdzic kim on jest.

2/ Większość z was stawia na Vitora bo spojrzało na Sherdoga i zobaczyli nazwiska z którymi przegrywał/wygrywał. Vitor od czasu porwania swojej siostry nie jest już tym samym zawodnikiem i teraz jest przeciętniakiem. Lindland natomiast to solidny zapaśnik z dobrą szczęką. I tego tez możecie nie wiedzieć ale w organizacji WFA (eksperci z attitude forum z pewnością pamiętają) Lindland oficjalnie przegrał z Jacksonem, jednak wielu fanów MMA którzy widzieli ta walkę (w tym ja) uważają iż Lindland go pokonał. I Ci którzy oglądali Cage Rage (z pewnością wszyscy...) niech sobie oglądną walki Matta bo prezentował tam dobry poziom.

i co tak trudno było napisać normalnie od początku jak czlowiek a nie jak kapryśny dzieciak :) ??

"Szkoda tylko, że skoro już go tak uwielbiasz i nie wiesz, że spośród pięciu ostatnich zwyciestw jak już wygrywał kończył je 3 razy przez submission, a jak nie pamiętasz to obejrzyj je"

Szkoda że nie pamiętasz ze Vitor ma czarny pas BJJ od Carlsona Gracie, wiesz kto to Carlson Gracie, prawda ?

przykro mi ale nie czytasz ze zrozumieniem, przed moja wypowiedzią był cytat z Twojego posta gdzie mówisz wyraźnie o Lindlandzie a nie o Vitorze :) odpowiadając na Twoje pytanie o Vitora to brzmi ona - tak wiem, że ma czarny pas BJJ, uwierz takich wątpliwości przy moich wypowiedziach siać nie musisz, skoro tutaj już ktoś coś pisze to zwykle to ma swoją argumentację, wiedzę i przekonanie podparte doświadczeniem :)

Czyli uważasz ze Linlland może poddać czarny pas Carslona ? Czytaj ze zrozumieniem !

...Rzadko kiedy wypowiadam się na MMAROCKS więc nie wiem czemu porównujesz mój poziom do tamtych dzieci...

Dlatego:

Proponuje wam pozostać przy wrestlingu bo widzę ze nie macie najmniejszego pojęcia o MMA... Ten kto nie kojarzy Yvelsa nie powinien się wypowiadać w tym temacie. Proponuje pozostać przy UFC i Brocku Lesnarze. Jak do ku**y nędzy można nie kojarzyć Yvelska ? I jakim cudem stawiacie na Belforta przeciwko jednemu z najlepszy półciężkich w MMA na świecie ? Linland przez submission mnie niezłe rozśmieszyło :lol: I ten kto stawia na Sokoudjou to tez ma lekko nie tak w główce...

i dlatego:

...Yvel zainkasował kolejne zwycięstwo w Shootboxingu, ale skąd wy możecie o tym wiedzieć skoro nie napisali tego na Sherdogu ?

dalej:

Większość z was stawia na Vitora bo spojrzało na Sherdoga i zobaczyli nazwiska z którymi przegrywał/wygrywał.

no i jeszcze:

...wiesz kto to Carlson Gracie, prawda ?

Widzisz,to jak piszesz,to właśnie jest dziecięca retoryka.Nie prowadzisz dyskusji tylko agresywnie atakujesz.To jest forum o pro-wrestlingu.Nikt tu się nie uważa za eksperta od mieszanych sztuk walki.Są tu fani i być może eksperci pro-wrestlingu,którzy mogą się interesować też innymi rzeczami,jak koszykówka,piłka nożna,numizmatyka,grzybobranie czy mieszane sztuki walki.Dział"Dyskusje MMA"powstał (m.in.z mojej inicjatywy) po to by zainteresować fanów pro-wrestlingu mieszanymi sztukami walki bo uważam (z dużym przymrużeniem oka),że fanom pro-wrestlingu jest blisko do bycia fanami mma.Inicjatywa miała na celu popularyzację mma a nie prowadzenia fachowego forum o nim.

Poza tym to jest forum.Tu prowadzi się dyskusje,dzięki którym możemy się czegoś uczyć.W tym przypadku poznajemy mma.Jeżeli chcesz się przysłużyć to wypowiadaj się sensownie,kulturalnie.Dziel się swoją wiedzą,w która masz tak ogromną wiarę.Będziemy wdzięczni.

Jeżeli nie to spakuj swoje dziecinne,agresywne ego i zabierz do innej piaskownicy.

KolejneTwoje bezsensowne i burackie posty będę alarmował moderatorom.

Tyle off-top'ów.

Edytowane przez mnih

WZIĄŚĆ? W języku polskim nie ma takiego słowa! Mów poprawnie a będziesz pisać poprawnie.

[you] zostań bohaterem,

bądź honorowym dawcą krwi

Czyli uważasz ze Linlland może poddać czarny pas Carslona ?

Stary to jest MMA i tu każdy może poddać lub znokautować każdego ;)

Zacznę od tego, że teraz oficjalnie trzymam porządek w tym dziale i nie życzę sobie, żeby ktokolwiek psuł atmosferę w tych dyskusjach w taki sposób, w jaki zrobiłeś to Ty, mrtwig.

Po drugie, każdy ma prawo do własnego zdania i obstawiania wyników oraz wypowiedzi na temat swoich faworytów, bo Dyskusje MMA, to nie powojenne ZSRR.

Po trzecie, mi akurat stuka 7 rok, od kiedy interesuje się MMA, wiem, kto to Yvel, na Sherdoga nie wchodzę wcale, bo nie potrzebuję informacji z tej strony, a również obstawiam Vitora jako zwycięzcę, po pierwsze z większej sympatii do niego, po drugie ze względu na to, że Lindland mnie w swoim ostatnim pojedynku mimo wszystko nie zachwycił, a Vitor mi się podobał, a po trzecie, Belfort ma boks na światowym poziomie i według mojego zdania powinien spokojnie poradzić sobie z Lindlandem w stójce, a jeśli walka zejdzie do parteru, jak sam już wspomniałeś, tam Belfort będzie mógł błysnąć swoim BJJ.

Po czwarte, moim zdaniem w walce Jackson-Lindland dużo bliżej było do remisu, niż do zwycięstwa Matta. Tego będę się trzymać zawsze i co z tym zrobisz? Nazwiesz mnie fanem wrestlingu, który powinien wrócić do oglądania tylko i wyłącznie wrs?

Po piąte, przestań sugerować, że Brock jest tu ulubieńcem większości, skoro masz wyjątkowo małe pojęcie o userach Attitude, ich ulubionych zawodnikach i o tym, kto kogo tu lubi.

Na koniec wspomnę, że typer zostanie podliczony po UFC 94, a z powodu bardzo mocnej karty na Affliction, ta gala również zostanie podpięta pod nasz typer (powinien pojawić się jutro :)).

PS Skoro jesteś takim specem i tak wspaniale potrafisz przewidzieć wyniki walk, panie mrtwig, to zapraszam do wspólnego typowania od następnej gali. Każdy głos jest mile widziany. Tyle ode mnie.

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Czyli uważasz ze Linlland może poddać czarny pas Carslona ? Czytaj ze zrozumieniem !

Wciąż nic nie rozumiesz ja nie pisałem swej prywatnej opinii kto wygra bo uczynię to później. Napiszę Ci prosto bo widzę, że za ciężkim językiem pisze - wyśmiałeś jednego z userów za to, że stawia na wygraną Lindlanda przez submission, ja nie napisałem, że on wygra i jak wygra o ile w ogóle. To co pokazuje to jedno a statystyka sama mówi jasno - na 5 ostatnich wygranych aż 3 były przez sub.

Ja popieam tez tępienie idotów typu jak ten. On naprawdę napisał że Linland jest jednym z najlepszych półciężkich? Jakby był to tearz walczyłby z Machidą Rampagne oraz Waldkiem w UFC.

Wracając do gali to przypominam tylki MMA-TV pokaże galę jak zapewne wiecie więc oglądamy:D:D(ja mam limit i mi nie działą juz MMA TV :cry: )

Co do Noga to swego czasu był jednym z najlepszych zawodników w PRIDE(oczywiście chodzi o Alexa nie Antka) miał praktycznie wszystko czyli doskonały parter i niewiarygodnie dobry muay thai klincz(prawie jak Wladek). Ja chętnie zobaczę Barnetta znowu i nie skazywałbym go od razu na kiepska walkę. Kiepską walke miał ostatnio a teraz może będzie lepiej. Wazne ze nie przgrywa :P

A Yvel to jest wogóle jakis nawet nie wiem jak go nazwać. Sędziował na KSW i wtedy zachowywał się poprawnie ale w trakcie jego kariery zawodniczej to wiele można było mu zarzucić.

Ja trzymam kciuki za PIT BULLA Arlovskiego bo pamiętam jego najlepsze czasy w UFC(a były one piękne) licząc że jeszcze pokaże te same walory co kiedyś.

OFF TOPIC: Kto jest obecnym mistrzem WWE i TNA?

Bo Cena już chyba nie jest championem a TNA nie pokazują w Eurosporcie (a szkoda) ale jak pamiętam to mistrzem wtedy był Kurt Angle.

Dzięx za answer

OFF TOPIC: Kto jest obecnym mistrzem WWE i TNA?

Bo Cena już chyba nie jest championem a TNA nie pokazują w Eurosporcie (a szkoda) ale jak pamiętam to mistrzem wtedy był Kurt Angle.

WWE Champ - Jeff Hardy , WHC w WWE John Cena , TNA - Sting

Przepraszam Scy za off . ;]

• Reputacja:   271
  • Urządzenie:  Windows

He, he - Grim, w tym właśnie tkwi "piękno" Fedora. Facet z wyglądu przypomina pociesznego miśka albo tatuśka, który wieczorem lubi sobie walnąć kielicha lub dwa (z resztą coś kiedyś sam Minotauro żartował w wywiadzie, że Emelianenko kiedy przychodzi pooglądać gale MMA - nie walcząc na nich - to często czuć od niego wódą:) - czyli typowy Rosjanin z niego:) ale w swej efektywności jest po prostu zabójczy. Fedor to najlepszy przykład tego jak pozory mogą mylić i że nie trzeba mieć sylwetki kulurysty (vide Lesnar), mordy zakapiora (vide: np. Wand) ani być wydziaranym jakby się przesiedziało pół życia w pierdlu (vide: Aarona czy Lesnar) żeby być killersko skutecznym w MMA:)

Co do samej walki Emelianenki z Arlovskim, to nie uważam, by był to dla Fedora spacerek (Andrei to w końcu topowy fighter i potrafi kopać tyłki), ale obstawiam, że pojedynek nie potrwa pełnego wymiaru czasu i Rosjanin wygra przez (T)KO. Sądzę, że porażka w turnieju Sambo mocno "potrząsnęła" Emelianenką i przygotował się do walki z Arlovskim w 110 procentach.

Co do takich znawców jak mrtwig, to powiem tylko tyle, że jak jesteś takim "ekspertem" to po kiego grzyba udzielasz się na forum, gdzie MMA jest tylko dodatkiem i odskocznią od wrestlingu? Przecież to oczywiste, że większość osób ogląda ten sport z doskoku (w przerwach od wrestlingu), dla przyjemności (w wolnej chwili) albo zaczyna się dopiero w MMA wkręcać. Idź człowieku na jakieś forum poświęcone wyłącznie MMA i tam kozakuj.

Poza tym - odnośnie obstawiania wyników, to nie dość że przemawia przez Ciebie głupia pycha (widzę, że jest tylko jedna racja i jest to Twoja święta racja...) to jeszcze na dokładkę - nieznajomość tematu. Jak można kogoś tępić za jakiekolwiek typowanie wyniku w mieszanych sztukach walki??? Przecież to MMA, znawco, a nie wrestling - gdzie można się pobrechtać z kogoś kto w walce Stone Cold vs. Jimmy Wang Yang (o pas mistrzowski) - stawia na Japończyka:) Tutaj nigdy nic nie wiadomo i wszystko się może zdarzyć. Pamiętasz PrIde i pierwszą walkę Cro Cop'a z Randlemanem? Pewnie byś umarł ze śmiechu, jeżeli w tej walce ktoś postawiłby wcześniej na Monstera...

Co do Lindlanda to faktycznie - gość to światowa czołówka a Belfort nie ma już tej formy co kiedyś (Matt zresztą też nie), ale Vitor nadal ma dynamit w łapach i potrafi zaskoczyć, tak więc z pewnością nie ma co się nabijać z ludzi, którzy stawiają akurat na niego, bo wynik tej walki nie jest w żaden sposób przesądzony na rzecz Lindlanda. A że Vitor ma czarny pas BJJ od Carlsona Gracie? Who carres? Nie tacy parterowi kozacy z pasami BJJ byli poddawani w MMA. Żeby daleko nie szukać - wystarczy spojrzeć na Kanga na ostatnim UFC.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

A ja jednak będę żył nadzieją że AA moze pokonać Fedora :grin:

Bo dla mnie to już za długo on się trzyma na topie, co prawda zawdzięcza to niebywałym skillom ale to juz jest nudne.

Ja tak jak wspomniałem wcześniej szanuje i bardzo lubię obu tych fighterów, tylko po prostu chciałbym aby Fedor przegrał tą walkę dlatego że zbyt wiele 'dzieci'(bo prawdziwi fani MMA wiedzą co i jak) uważa go za boga i że Fiodor to terminator którego nie da się pokonać. Jednak w typerze postawie na rosjanina, bo mam przeczucie że to jednak właśnie on wygra.