Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Typer UFC - Wasze opinie!

Scythe

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  22.09.2005
  • Status:  Offline

Jak już się domyślacie, temat ten dotyczy ewentualnego przyszłego typera UFC na 2009 rok, który właśnie się rozpoczął. Niedawno na IRCu Bonkol rzucił taką propozycją, a ja po namyśle mogę dziś pewnie stwierdzić, że jestem w stanie podjąć się prowadzenia takiego typera. Nie zakładam żadnej ankiety, bo wiem, że niektórzy głosowaliby tylko po to, żeby pomysł nie przeszedł, bo mamy na forum kilku "miłośników" MMA :twisted: W każdym razie, liczyłbym na dyskusję, uwagi oraz Wasze opinie na ten temat. Nie rozmawiałem jeszcze o tym z adminami forum, ale jeśli typer miałby powstać, to chciałbym, żeby oczywiście znajdował się tutaj, w dziale "Dyskusje MMA", który MOŻE zacząłbym moderować, bo to obecnie dział, w którym spędzam 70% mojego czasu na forum. Nie chciałbym mieszać typerów wrestlingowych z naszym, bo to mija się z celem. Zauważyłem, że ostatnio na Attitude rejestruje się coraz więcej osób zainteresowanych MMA, więc może czas zacząć budować naszą małą "bazę" na forum ;) Wybór należy do Was.

PS W przyszłości możnaby też spróbować z innymi zabawami zaczerpiętymi z tematów o wrestlingu np. jakieś Fantasy War i tak dalej, ale to odstawmy teraz na dalszy plan. Na początek skupmy się na obecnym pomyśle ;)

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  20.12.2004

Jestem za... a dodatkowo rzuciłbym pomysłem, że typujemy zarówno zwycięzcę (za 2 pkt), jak i sposób wygranej... Powiedzmy, za dodatkowy punkt... Tak więc, gdybym np. wytypował jedną z walk UFC92 jako:

Mir via TKO

dostałbym za tę walkę 2+1 pkt

gdybym zaś napisał:

Mir via decision (odpuśćmy tu rozgraniczanie na jednogłośną i niejednogłośną;))

to miałbym tylko 2 punkciki :)

Przyjmijmy, że KO / TKO / Submission są równoważne (ogólnie rzecz biorąc, walka zakończona przed czasem)

Co Wy na to?

Edytowane przez theGrimRipper

• Dołączył/a:  09.01.2008

Jestem jak najbardziej za - przecież wiesz :D a w ramach relaksu mogę machnąć bio Wanda :P bez ostatniego UFC :P

• Dołączył/a:  05.02.2006

Bardzo dobry pomysł Scy. Tak samo dobrym pomysłem jest punktacja wg Grima.

Ostatnio bardziej interesuje mnie MMA niz wrs(wina kompletnego spadku poziomu WWE i TNA), więc wchodzę w to !

• Dołączył/a:  02.12.2003

Choć moja wiedza w temacie nie jest duża (do czego przyznać się to żaden wstyd ;) ), inicjatywę popieram i obiecuję brać udział ;)

Pomysł ”punktacji Grima” też jak najbardziej na plus ;)

• Dołączył/a:  01.01.2009

Oczywiście jestem za, Scy jakby co mogę pomóc w prowadzeniu tego przedsięwzięcia. Jeśli chodzi o punktacje to taka jaką podał Grim jest bardzo dobra i również jestem za tym aby tak było punktowane ;)

• Dołączył/a:  22.12.2005
  • Urządzenie:  Android

Jako pomysłodawca jestem w obowiązku też się wypowiedzieć. Mogę Scythe'owi pomóc w całym prowadzeniu, a sama punktacja Grim'a też bardzo mi odpowiada tylko oczywiście z odpowiednim rozgraniczeniem na dwie kategorie, a mianowicie wygranie przez decyzje albo przed czasem(niezależnie w jaki sposób).

• Dołączył/a:  30.01.2005

Ostatnio bardziej interesuje mnie MMA niz wrs(wina kompletnego spadku poziomu WWE i TNA), więc wchodzę w to !

No jak ograniczyles sie w wrestlingu tylko do wwe i tna to nie dziwne :D

A w temacie: oczywiscie popieram, mma interesuje sie od niedawna, moze typowanie zmobilizuje mnie do wiekszego zainteresowania.

• Dołączył/a:  11.01.2005
  • Urządzenie:  Windows

Myślę, że to całkiem niezły pomysł z tym typerem. Niegłupio też zaproponował punktację Grim, z tym że ja jednak optowałbym za odwrotnym punktowaniem, czyli - 1 punkt za prawidłowe wytypowanie wyniku walki (łatwiejsza część) i 2 punkty (bo to o wiele trudniejsze) za celne wytypowanie formy rozstrzygnięcia (pierwsza grupa - poddanie i wszelkie formy odklepania przez fightera, także to podczas G&P. Druga grupa - KO i TKO. Trzecia grupa - decyzja sędziowska).

Swoją drogą to ciekawy zbieg okoliczności, że Scy wyskakuje z tym typerowym pomysłem na fali swojej świetnej passy z obstawianiem wyników ostatnich gal MMA :twisted:

Hmmm, to niegłupie, co proponuje Raven... Faktycznie, czasem trudniej jest trafić, w jaki sposób walka się zakończy... Jako inicjator "punktacji Grima" proponowałbym jednak nieco inną modyfikację:

+ 1pkt - prawidłowy zwycięzca

+ 1pkt - za prawidłowe rozstrzygnięcie: odklepanie / (T)KO / decyzja - jeśli rozgraniczymy na 3 rodzaje zakończeń...

A więc na równi potraktujemy zarówno typ na zwycięzcę, jak i na finisz...

Przy czym, chciałbym przypomnieć, że punkt za finisz powinien być niejako BONUSEM - a więc jesli mój faworyt przegra, to nie dostanę punkcika za to, że typowałem KO (bo jednak nie ten padł na glebę, co powinien :twisted: )

• Dołączył/a:  09.09.2004

Ja jestem jak najbardziej za. O jedną zabawę więcej będziemy mieć :)

• Dołączył/a:  01.01.2009

Uważam jednak że na początek samo UFC wystarczy jak widać nie ma tu jeszcze na tyle fanów MMA żeby robić ogólnego typera.

Tez mi sie wydaje, ze wystarczy poki co samo UFC. Maja PPV co miesiac, wiec akurat tak jak w przypadku WWE czy TNA, roczne rozliczenie wynikow bedzie po 12 imprezach :)