Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA GENESIS 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ed/Genesis_(2009).jpg/548px-Genesis_(2009).jpg

KARTA

MICK FOLEY WRACA NA RING - 6 MAN WAR

Mick Foley, AJ Styles & Brother Devon vs. Legends Champion Booker T, Kevin Nash and "Big Poppa Pump" Scott Steiner

TNA WORLD HEAVWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH

"The War Machine" Rhino vs. champion "The Icon" Sting

GRUDGE MATCH - RETURN BOUT

Olympic Gold Medalist Kurt Angle vs. TNA Founder Jeff Jarrett

TNA KNOCKOUT CHAMPIONSHIP: LUMBERJACK MATCH

Christy Hemme vs. champion Awesome Kong

Razem z innymi Knockouts wokół ringu

THE FINALS OF THE X DIVISION CHAMPIONSHIP TOURNAMENT

Chris Sabin vs Alex Shelley

TNA WORLD TAG TEAM TITLE MATCH

Beer Money vs. Abyss & Matt Morgan vs. © Jay Lethal & Consequences Creed

GRUDGE MATCH

Referee Shane Sewell vs. Sheik Abdul Bashir

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tradycyjnie już przed ostatnim Impactem przed PPV zakładam temat. Pierwsze tegoroczne PPV zapowiada się... no właśnie - jak się zapowiada?

Sprawą numer 1 jest powrót na ring Micka Foleya. Legenda hardcore'u pomaga da Frontline przeciw MEM. Nie wiem czego można się po nim spodziewać - oglądałem ostatnio hv Edge'a i walkę na WM 22. Foley spisał się na niej nieźle, ale pomogła mu trochę stypulacja. Minęły 3 lata. Czy ten skład ma szansę pojechać Main Event Mafię, która od dwóch PPV dominuje w TNA? Nie wiem...

Kolejna walka, czyli bitwa o TNA World Heavyweight Championship - Rhino wreszcie otrzymuje solidny push - poprzednio walka z Kurtem, teraz szansa na najważniejszy pas. Może warto by było zmienić mistrza? Utrata pasu mocna dotknęła by MEM. Ale skoro AJ go nie mógł zdobyć, to czy Rhino może dać radę? Zobaczymy.

Teraz czas na Grudge Match - Kurt będzie chciał zniszczyć Jeffa Jarretta... mam nadzieję, że będzie lepiej aniżeli na BFG, bo chociaż nie była ta słaba walka, to jednak trochę monotonna i wolna. Nie jestem pewien czy stypulacja przewiduje broń (krzesła itp.), ale jeśli chce się oddać charakter ich uczuć wobec siebie, to spodziewałbym się trochę hardcore'u. Jeśli chodzi o wynik to obstawiałbym Jeffa - porażka w takiej walce mi jakoś nie pasuje, a po drugie - kiedyś musi się skończyć hegemonia MEM, może Genesis jest tym przełomem?

Kolejna walka - Lumberjill Match. Czuję, że Christy ma nawet dusze szanse by wygrać z Kong. Na poprzednim PPV menedżerki Kong musiały interweniować, co już trochę podwyższa jej szanse (gdyby nie Saeed i Khan to Christy mogłaby wygrać - mówią marki). Dodatkowo stypulacja - czy koleżanki Hemme pomogą jej? Myślę, że tak. A z resztą Kong już drugi raz trzyma pas i nie sądzę, żeby TNA pozwoliło jej na kolejny długi reign.

No i finał turnieju, którego stawką jest TNA X Division Championship. Sądzę, że drugim finalistą zostanie Alex Shelley, co mogłoby doprowadzić do jakiegoś sporu pomiędzy Gunsumi. Chociaż jeżeli Young wygrałby miejsce w finalu to mogłoby prowadzić do niezłego pojedynku (prawdziwy Frontline (Young) kontra taki mało frontline'owy jeżeli tak się mogę wyrazić (Sabin) ). Jakaś interwencja i nowy mistrz. Nie jestem pewien kto mógłby zdobyć pas. Myślę, że powinna to być niezła walka.

Co do możliwych walk się nie wypowiadam.

PS. Z tego co wiem to TNA nagrało już iMPACT na 8 stycznia, jednak nie chciałem zepsuć sobie zabawy i nie biorę wyników tapingu pod uwagę.

Zapraszam do dyskusji :)

[/b]

Edytowane przez K-PEL-K
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brejver

5

• K-PEL-K

4

• Bonkol

3

• thejehmes

3

Top użytkownicy w tym temacie

Mam nadzieje że Foley będzie miał więcej terminów.

9829977834a0732b8e377e.jpg

• Urządzenie:  Windows

Harlok jak masz tak dyskutować to wogle nie dyskutuj. Oficjalnie wnoszę o warna dla Harloka

Mick Foley, AJ Styles & Brother Devon vs. Legends Champion Booker T, Kevin Nash and "Big Poppa Pump" Scott Steiner

Walka taka jak dla mnie przynudzaczem będzie. Z jednej strony emeryci w postaci Bookera, Nasha i Steinera, z drugiej strony Foley i Devon którzy już coraz słabiej oraz jeden + tej walki AJ. Wynik jak dla mnie przesądzony na rzecz teamu Foleya.

Walka będzie bez histori IMO. Rhino dostał push ale chyba nie ma takiej pozycji w TNA aby pokonać Stinga. Może jakiś powrót kogoś? Może Cage i pomoże Rhino :) We'll see :)

Tu będzie zdecydowanie walka najbardziej wyrównana. Nie mam pojęcia jak to może się rozwinąć.

TNA KNOCKOUT CHAMPIONSHIP: LUMBERJACK MATCH

Christy Hemme vs. champion Awesome Kong

With the other TNA Knockouts surrounding the ring

PRóba zrobienia z Christy Gail :/ Nieeeee... Najlepiej by było jakby inna Knockouts dostałaby taką szansę. mam na myśli tu np: Angelina Love albo Raisha Saed która jako Cheerleder Mellisa jest jak dla mnie fenomenalna.

Chris Sabin vs TBD (to be determined)

Będzie na bank Sabin vs Shelley rozpoczynający swój feud :) Kto wygra tego nie wiadomo :)

Czekam z niecierpliwością na to PPV :)

5199219949eed950a51bb.png

• Styl:  Jasny

Pierwsze PPV TNA w 2009 roku zapowiada się dosyć przyzwoicie.

Nie zgodziłbym się, że pewniakiem do wygrania jest Frontline+Foley. Coś mi się wydaje, że mogą tutaj zrobić taki myk, że Foley przejdzie na strone MEM. Z jednym muszę się zgodzić z Brejvem, walka ta będzie baaaaardzo nudna. Niby ME, a można go sobie darować.

Rhino i pas WHC?? Czemu nie, ale na pewno nie teraz kiedy to Rhino jest bez formy i w ringu nie pokazuje więcej od Stingera. Walka będzie tak nudna, że chętnie ją przewinę.

Sam się zastanawiam jaka to może być walka. powtórka z BfG? Nie...Teraz to w 95% Jarrett podłoży się Kurtowi, który przeszedł daleką drogę żeby znów spotkać się z Double J'em. Stawiam na Kurta.

Mam nadzieje, że walka pomiedzy Sabinem i Shelleyem(bo to on bankowo bedzie drugim zawodnikiem, chyba, że TNA zrobi taki myk, że Sabin zainterweniuje w walce między Shelleyem, a Youngiem i wynik będize na kożyść tego drugiego przez co Shelley może interweniować na kożyść Younga na PPV- to taki drugi scenariusz)

Mam tylko nadzieje, że TNA nie wpadnie na fenomenalny pomysł i nie zapoczątkuje rozpadu tego TAG'a. Ale mam nadzieje, zę się tak nie stanie i w końcu będziemy mieli takie mistrza X-Div na jakiego ten pas zasługuje(myśle tutaj o kimś z dwójki MCMG).

Podsumowując, może być to PPV powrotów (wykluczonych zawodników przez MEM + o czym mażę return CC + return Fallen Angela) ale i również odpowiedź Frontlines w postaci zwycięstw w większości pojedynków. Na pewno dojdzie do jeszcze jednej walki, która zostanie ogłoszona na next impact.

Od Nowego Roku zacząłem oglądać TNA tak więc może wypowiem się na temat gali :P

Tu mi się wydaje że drużyna Foley`a przegra, i będą trenowali itd. zbierali mocniejszą ekipę, aż wkońcu na jakimś PPV Foley zdradzi ekipę "bo ciągle przegrywają"

Walka może być nudna jak powiedział KIL ze względu na słabą formę zawodnika, lecz myślę że pas nie zmieni właściciela

Dokładnie taka sama opinia jak u KIL`a...

Tutaj mi się wydaje że wejdzie ktoś niespodziewany, i on właśnie wygra. Gdy w walce jest nieznany (TBD) to zawsze ta nie znana osoba wygra, no chyba że TNA przedstawi nam nieznanego :D

Jak na pierwszą galę w roku, karta prezentuje się bardzo fajnie chociaż przynajmniej dwie walki będą nudzić :P

[ Dodano: 2009-01-03, 16:02 ]

Chociaż... czerwone oczy na plakacie mogą oznaczać zdradę ze strony Foley`a... ;P

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Tutaj mi się wydaje że wejdzie ktoś niespodziewany, i on właśnie wygra. Gdy w walce jest nieznany (TBD) to zawsze ta nie znana osoba wygra, no chyba że TNA przedstawi nam nieznanego

Niedokładnie oglądasz to TNA. Rywalem Sabina będzie albo Shelley albo Young.

15974308365193fac7b7921.jpg

Tutaj mi się wydaje że wejdzie ktoś niespodziewany, i on właśnie wygra. Gdy w walce jest nieznany (TBD) to zawsze ta nie znana osoba wygra, no chyba że TNA przedstawi nam nieznanego

Co tak czy siak wg. mnie prowadzi do rozpadu MCMG. Widzę dwa rozwiązania.

1. Shelley walczy z Youngiem. Pod ring wbiega Sabin chcący pomóc Alexowi. I wtedy jakimś cudem Young popycha Shelleya na Sabina albo Sabin atakuje Erica który się uchyla i trafia Alexa. Co prowadzi do odliczenia Shelleya.

2. Alex wygrywa z Ericem i w finale walczą dwaj MCMG. I wtedy jakieś nieporozumienia między nimi i feud.

Możliwe też jest jeszcze wyjście nr 3

3. Któryś z MCMG wygrywa a po walce Homicide wykorzystuje swój Title Shot z walizki i wtedy wygrywa pas i kłótnia MCMG :)

Mozliwe że się rozpadną a może nie :P

Tak z czystej ciekawosci - Hernandez juz wykorzystal swoja walizke czy co? Bo jak tak i po prostu sobie przegral na pierwszym lepszym Impactie to nie mam slow co do TNA.

Powoli mam dosyc tych walk 3vs3 z MEM. Team Frontline w tej walce wywoluje u mnie wielki umiech na twarzy (tylko, ze nie z zachwytu)

Może jakiś powrót kogoś? Może Cage i pomoże Rhino

Kontrakt Cage'a wygasł i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że wraca do WWE.

PRóba zrobienia z Christy Gail :/ Nieeeee... Najlepiej by było jakby inna Knockouts dostałaby taką szansę. mam na myśli tu np: Angelina Love albo Raisha Saed która jako Cheerleder Mellisa jest jak dla mnie fenomenalna.

Obie (Love i Saeed) są heel'ami, więc nie wiem jak to sobie wyobrażasz. Aktualnie TNA musi "wyprodukować" nową babyface'ową wrestlerkę i Christy jest w miarę logicznym rozwiązaniem.

Tak z czystej ciekawosci - Hernandez juz wykorzystal swoja walizke czy co? Bo jak tak i po prostu sobie przegral na pierwszym lepszym Impactie to nie mam slow co do TNA.

Ani Hernandez, ani Homicide nie wykorzystali jeszcze swoich title shot'ów.

2097541974d29f370d001a.jpg

To mówię że teraz sugerowałem sie kartą zaczynam oglądać od PPV ;P

ja na 99% jestem pewien ze Foley nie zgodziłby się dołączyć do TNA gdyby mu nie zapewnili wygranej w "debiucie" na sześciokącie.

Wygra bo musi ale pewnie nawięcej pracy odwali jedyny (po odejściu Christiana) człowiek dla którego oglądam to całe TNA czyli AJ Styles.

Walka Kurta z Jeffem interesuje mnie o tyle ze szanuje Jarretta i liczę na jego zwycięstwu.

resztę walk mam w poważaniu

chociaz kobieca dywizja wyglada o wiele lepiej niz w WWE

i moze walke Christy Hemme vs. Awesome Kong warto będzie przeanalizować :P

• Reputacja:   396

ja na 99% jestem pewien ze Foley nie zgodziłby się dołączyć do TNA gdyby mu nie zapewnili wygranej w "debiucie" na sześciokącie.

Wygra bo musi ale pewnie nawięcej pracy odwali jedyny (po odejściu Christiana) człowiek dla którego oglądam to całe TNA czyli AJ Styles.

I tu się możesz zdziwić, bo Mick to prawdziwy profesjonalista i nigdy nie robił problemów, by komuś zajobbować. Foley w swoim życiu więcej się chyba najobbował niż nawygrywał a fani i tak go kochają. Jeżeli Mick wygra swój pierwszy w TNA pojedynek, to tylko dla tego, że tak to rozpisali writerzy a nie dlatego, że Foley wymówgł to na bookerach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

no tyle że jego przeciwnicy to równie doświadczeni zawodnicy, szczególnie Nash i Steiner,wiec watpie by im jobbował.

Tak czy tak myślę ze wygrana Foleya jest najpewniejszym i najodpowiedniejszym rozwiązaniem

Obie (Love i Saeed) są heel'ami, więc nie wiem jak to sobie wyobrażasz. Aktualnie TNA musi "wyprodukować" nową babyface'ową wrestlerkę i Christy jest w miarę logicznym rozwiązaniem.

Face turn :) Poprostu Face turn :) Wymieniłem tutaj Love bo jej markuję :P Ale takie odłączenie się Saeed i face turn byłby świetnym rozwiązaniem jak dla mnie :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Przynajmniej trzy walki zapowiadają się interesująco.

Rhino jako nowy mistrz TNA? Jestem na "tak", ale jeszcze nie na Genesis. Po pierwsze, jego feud ze Stingiem powinien zostać w miarę samodzielnym wątkiem MEM vs. Frontline. W tej chwili wszyscy biją się ze wszystkimi, co nie sprzyja tak dużym zmianom. Po drugie zaś, porażka War Machine'a, najlepiej nieczysta, doleje tylko oliwy do ognia. Nie mam więc nic przeciwko, aby jego wyścig po tytuł zakończył się dopiero za dwa PPVs. Taki rozwój wydarzeń pozytywnie wpłynąłby na wizerunek pasa (wszak ciężko go zdobyć) i dał Rhino ogromną legitymację już na początku jego runu.

Angle najprawdopodobniej pokona Jarretta po jakimś dirty finishu. Inna możliwość to no contest. Dużo ważniejsze niż walka będzie jednak to, co się wydarzy po niej. Myślę, że TNA nas nie zaskoczy i od razu skieruje Double J-a do przewodzenia Frontline. Będzie zabawa na całego z Jarrettem jako obrońcą wolności w main eventach ;).

Match Sabina ciekawi mnie o tyle, że czekam z niecierpliwością, aż X Title wyjdzie z cienia. Co najmniej od półtora roku jego prestiż spada (o ile jeszcze nie sięgnął bruku) i czas najwyższy, aby TNA zmieniło kurs. W dobie feudu MEM z Frontline ciężko znaleźć kogoś, kto mógłby balansować między dywizjami, więc wszystko trzeba postawić na dobre walki. Członkowie MCMG na pewno nie zawiedliby oczekiwań, ale obawiam się, że i tak wygra Young.

Powrót Foleya mnie ani grzeje, ani ziębi. Fajnie znów zobaczyć legendę hardcore'u, ale dopóki na ringu nie pojawią się stoły, krzesła, kosze na śmieci, drut kolczasty i cała reszta asortymentu Castoramy nie pokaże nam niczego ciekawego. Będą punche, punche i jeszcze raz Mandible Claw.

1005187806541accfacb3d6.jpg