Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

FINAL RESOLUTION (December) 2008

K-PEL-K

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  26.03.2008
  • Status:  Offline

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2c/Final_Resolution_(December_2008).jpg

KARTA

DOUBLE MAIN EVENT

TNA World Champion Sting, Legends Champion Booker T, Kevin Nash and Scott Steiner (The Main Event Mafia) vs. Samoa Joe, AJ Styles and Team 3D (TNA Frontline) (Jeżeli MEM wygra, Sting zachowa swój pas. Jeżeli TNA Frontline, wygra AJ zostanie nowym mistrzem)

DOUBLE MAIN EVENT

Special Enforcer: Mick Foley

"The War Machine" Rhino vs. Kurt Angle of The Main Event Mafia

(Jeśli Rhino wygra, Angle odejdzie z TNA! Jeżeli Kurt wygra, dostanię szansę rewanżu z Jeffem Jarrettem.)

TNA TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

Abyss & "The Blueprint" Matt Morgan vs. champions Beer Money, Inc

X DIVISION CHAMPIONSHIP MATCH

Eric Young vs. champion Sheik Abdul Bashir

TNA KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP:

Christy Hemme vs. Champion Awesome Kong w/ Raisha Saeed

Dodatkowo na gali zobaczymy powrót "Feast Or Fired" Matchu. 14 osób stanie do walki o title shoty. Jedna gwiazda zostanie zwolniona. Uczestnikami będą: Motor City Machineguns, The LAX, Rock N' Rave Infection, "Black Machismo" Jay Lethal, Sonjay Dutt, Petey Williams, BG James, Consequences Creed, Curry Man, Cute Kip and Shark Boy!

KNOCKOUTS MATCH

The Beautiful People & Sharmel vs. ODB, Taylor Wilde & Roxxi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

A więc ostatnie PPV w 2008 za trochę ponad tydzień. Na plakacie widnieją facjaty Main Event Mafia. Czy zgarną całą pulę drugi raz z rzędu. Przypomnijmy sobie ich dominację na Turning Point.

Co prawda nie jest oficjalnie zatwierdzone, ale jesteśmy już chyba pewni, że partnerami AJ'a i Joe będzie Team 3D. Dudleysi przechodzą face turn, czy to tylko chwilowe stawienie się za tymi dobrymi? Tego nie jestem pewien... co do wyniku, to nie jestem pewny, czy AJ zdobędzie teraz pas. Sting jest chyba najmniej wyrazistą postacią MEM mimo, że to on potencjalnie powinien przewodzić (tytuł zobowiązuje). Będę ciekawy wyniku.

Druga walka: Rhino wreszcie jest dobrze prowadzony! Mentalny przywódca Front Line, feud z Kurtem, o to chodzi! Niestety stypulacja walki skazuję go raczej na porażkę (Kurt raczej nie odejdzie, no i perspektywa walki "King Of The Mountain" vs "Olympic Gold Medalist" jest fajna. Mam nadzieję na powtórkę tego co widzieliśmy na Turning Point, tylko, że tym razem zamiast Abyssa będzie Rhino. Tylko znowu ten Mick Foley. Hmm... zobaczymy...

Powrót Feast Or Fired! Ciągle myślę o tym, kto może zgarnąć "kota w worku", a zapomniałem, że 3 title shoty są do zgarnięcia. Ciekawi mnie Alex Shelley: może dostać Tag Team Title Shota, może walczyć o X Division Title, ale może też zgarnąć zwolnienie (można by było z tego ciekawy storyline uklecić). A może Curry Man odejdzie, a w jego miejsce wróci "Fallen Angel"? Who knows?

Christy zgarnia push. Pogłoski o tym, że panna Hemme ma zająć miejsce Gail Kim chyba były prawdziwe. Ale czy Kong jobbnie dla Christy. Raczej nie... chociaż jeśli Taylor mogła z nią wygrać, to czemu by nie Christy?

Walki pomiędzy Sharmell i ODB nie skomentuje bo raczej nie ma czego...

Zapraszam do dyskusji...

Edytowane przez K-PEL-K

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  31.10.2006
  • Urządzenie:  Windows

Zobaczymy jeszcze co przyniesie ostatni Impact przed galą ale spodziewam się przyzwoitego/dobrego show.

Nie wydaje mi się, żeby partnerami Joe i AJ'a byli 3D. Nie wiem jeszcze kto ale na pewno nie 3D. Może jacyś TNA Orginals sprzed kilku lat... np. Daniels, a może (już totalnie puszcze wodze fantazji) Amazing Rad, który to wraca do wrestlingu (jak chciałbym go jeszcze zobaczyć w TNA).

Podoba mi sie sposób poprwoadzenia Rhino, gość nadaje sie do takiej roli jak obecna. Jeśli tylko da z siebie 110% podczas pojedynku to może wyjść z tego jedna z lepszych walk w TNA w tym roku. Denerwuje mnie bardzo wrzucanie Foley'a we wszystko co się da.

Do walk kobiet się nie odnosze bo tego nie oglądam.

Czekam jeszcze na ostatni impact, bo musi dojść jeszcze kilka walk. Brakuje mi tutaj walk o X title (syfnie zabrany Ericowi) i o pas Tag Team.

• Dołączył/a:  08.11.2007

Bardzo niefajnie zapowiada się to PPV. TNA tworzy dwa main eventy i przy tym podaje nam pewny wynik jednego z nich. Nie wiem jakim trzeba być jeleniem, aby uwierzyć, że Angle, lider MEM i największa gwiazda federacji, przegra i chociażby storyline'owo odejdzie. Przy tym danie rewanżu dla Kurta na Jarrecie to idealna okazja do tego, aby poprowadzić jakiś ciekawy feud między tymi zawodnikami.

Właściwie wynik drugiego main eventu też jakoś mnie nie emocjonuje. TNA dało dla tej walki beznadziejną stypulację i nie sądzę, aby Sting w takich okolicznościach miał stracić swój tytuł. Jeżeli tak by się stało obstawiam, że zawodnik, który zostanie spinowany zbyt długo w MEM nie zabawi(lub nawet sam Sting oleje swoich kompanów). Myślę jednak, że walka będzie miała inne rozwiązanie. Team 3D ostatecznie będzie walczył na Final Resolution u boku Joe i AJ'a , ale w końcówce zmienią oni sprzymierzeńców. Na jakieś "wielkie" powroty bym nie liczył, bo z całym szacunkiem do Danielsa, ale nie jest on zawodnikiem, który wzbudziłby w przeciętnym fanie jęk zachwytu.

Lista zawodników uczestniczących w Feast Or Fired wygląda dosyć ciekawie. Myślę, że najbardziej prawdopodobnymi kandydatami do zwolnienia są odpowiednio Curry Man i BG James. Dla pierwszego byłaby to idealna okazja do powrotu gimmicku Fallen Angela, a drugi jest zupełnie nieprzydatny w federacji.

• Dołączył/a:  29.08.2007

DOUBLE MAIN EVENT

TNA World Champion Sting, Legends Champion Booker T, Kevin Nash and Scott Steiner (The Main Event Mafia) vs. Samoa Joe, AJ Styles and two partners

Jeśli AJ zdobędzie tytuł to Sting raczej wypnie się na MEM i stwierdzi, że to przez nich go stracił.... lub spinnowany zostanie wywalony, bo MEM stwierdzą, że przez niego stracili najważniejszy tytuł w federacji. Według mnie ogólnie stypulacja walki jest do bani. A 3D... bardziej mi historią pasują do MEM (przeszłość w WWE i doświadczenie, czyli cechy większości członków MEM... z wyjątkiem braku Stinga w WWE)

DOUBLE MAIN EVENT

(Jeśli Rhino wygra, Angle odejdzie z TNA! Jeżeli Kurt wygra, dostanię szansę rewanżu z Jeffem Jarrettem.)

Wątpię, żeby TNA (nawet storyline'owo) wywalało Kurta, lidera MEM w środku najważniejszego feudu w federacji... ale z drugiej strony.... wiemy jakie pomysły ma Russo???

Rzeczywiście... Christy wyrasta na twarz KnockOuts, ale jej umiejętności odstają trochę od Kim i czy podstawienie jej Kong jest dobrym pomysłem... Raczej nie. Ale pożyjemy, zobaczymy.

"Feast Or Fired" Match:

Chris Sabin, Alex Shelley, Homicide, Hernandez, Lance Rock, Jimmy Rave, "Black Machismo" Jay Lethal, Sonjay Dutt, Petey Williams, BG James, Consequences Creed, Curry Man, Cute Kip & Shark Boy

... myślę, że to sposób na pozbycie się Currymana, żeby mógł powrócić Fallen Angel... Od jakiegoś czasu piszę się o tym, że ma on zasilić Orginalsów... ja jestem za :)

Knockouts Match: ODB vs. Sharmell

Szczerze... nie mam czasu na oglądanie zapchajdziur... co najwyżej zobaczę sam wynik, a walka wg. mnie będzie totalnie bez historii :?

@edit... nie wiem czemu, ale coś mi się zdaje że do Frontline nie dołączy 3D, a MCMG

Edytowane przez Simson

• Dołączył/a:  18.07.2008

DOUBLE MAIN EVENT

TNA World Champion Sting, Legends Champion Booker T, Kevin Nash and Scott Steiner (The Main Event Mafia) vs. Samoa Joe, AJ Styles and ???

Cos mi sie nie widzi zeby Sting stracil tytul ale nikt nie wie co sie stanie. Jak koledzy wyzej pisali jezeli straci to zapewnie z MEM wyleci ten kogo spinowali lub sam Sting odejdzie. Obejrze z musu bo ostatnio za duzo Tagowych walk jest...

Z tego co pamietam mowi sie o checi przejscia Kurt'a do MMA ale gdy startuje feud MEM vs Front Line niepowazne staje sie odejscie przywodcy pierwszej grupy.

Hemme staje sie twarza Knockouts ale nie wydaje mi sie by pokonala Kong, nie teraz kiedy dostala pas musi troche z nim pochodzic zanim go odda. Moze na Genesis.

Feast Or Fired Match

Motor City Machineguns, The LAX, Rock N' Rave Infection, "Black Machismo" Jay Lethal, Sonjay Dutt, Petey Williams, BG James, Consequences Creed, Curry Man, Cute Kip and Shark Boy

Prawdopodobne staje sie zwolnienie Curry Mana i dolaczenie Danielsa do Front Line ale BG rowniez jest jedna z pierwszych osob do odstrzalu bo praktycznie nic w Federacji nie robi aktualnie. A tak to po staremu, zapewne MCMG dostana Shota na Tag Team, Williams na X Division, na TNA Heavyweight to sam nie wiem kto by mogl.

Knockouts Match

ODB vs. Sharmell

Zobacze tylko wynik.

Wydaje mi sie ze wreszcie Kaz moze powrocic bo na promo Suicide z ostatniego iMPACT'u ukazal sie zegar. Tylko nie wiem gdzie by mozna bylo go wepchnac. Wtargniecie do walki gdzie stawka jest TNA Heavyweight Champ i bylo by dobre ale nazbyt naciagane. Pewno zadebiutuje gdzies pod koniec grudnia/styczen. Co do PPV to nie jest wspaniale (nie cierpie matchy Tag Team z wiecej niz 2ma osobami w teamie) ale da sie wytrzymac.

Serwis TNA Mobile poinformował, że tajemniczym gościem na Final Resolution będzie były World Champion i Tag Team Champ wraz z Foleyem.

Jest to bardzo znacząca wiadomość ponieważ w grę wchodzą same ważne osobistości z wrestlingowego światka mianowicie:

Dwayne "The Rock" Johnson, Terry Funk, Steve Austin, Kane i Mikey Whipwreck.

Foley był również WCW Tag Team Champem wraz z Kevinem Sullivanem, ale ten drugi nigdy nie był w posiadaniu World Title w żadnej federacji.

Na chwilę obecną spokojnie można wyeliminować Kane'a i Austina. Opcja z The Rockiem też jest mało prawdopodobna.

• Dołączył/a:  22.12.2005
  • Urządzenie:  Android

Whipwreck'a też można odrzucić, bo mimo, że umiejętności ma duże, to nie wierze, że TNA sprowadziłoby postać tak mało znaną, tym bardziej, że ma to być ktoś wyjątkowy. Pozostaje Funk. Dawno go już nie widziałem i chętnie zobaczę jak się trzyma, mając oczywiście nadzieje, że będzie to tylko gościnny występ :twisted:

• Dołączył/a:  26.03.2008

Dodano nowe matche, jeden przekształcono. Co do nowo dodanych matchy: Beer Money raczej obroni pas, upili Abyssa, później go pobili, coś mi strata pasa nie leży. A co do walki o X Division mam nadzieję, że tym razem pas powędruje do Erica. Nigdy nie posiadał tego pasa (nie licząc tamtego reignu), a jest niezłym zawodnikiem. No a Bashir... no comments. Co do Knockouts Match, to chyba TBP & Sharmell wygrają, bo... nie wiem nawet. Wszystkie mają związek z MEM. Zmieniłem zdanie co do jednego matchu: Christy ma realne szanse na pojechanie Kong. Pokonanie kogoś takiego to wielki push (jak w przypadku Taylor Wilde), a Christy jako champ nie byłaby najgorsza.

Co do wątku o tajemniczym gościu to swego czasu miałem sen, że The Rock przychodzi do TNA. Co prawda jak mówił Bonkol to Funk ma największe szanse, a jednak pojawienie się Johnsona byłoby zajebistym wypromowaniem federacji (z racji pozycji The Rocka w WWF)

• Dołączył/a:  30.05.2008

Przecież The Rock odszedł z wrestlingu na dobre.

W jaki sposób TNA miałoby go zatrudnić? Na pewno nie zapłacą mu więcej, niż zarabia w Hollywood :)

• Dołączył/a:  02.06.2007

No i pojawił się Suicide. Bez problemu stłukł MCMG strajkujących na ringu. A nowym - wiekowym wrestlerem okazał się obiekt kpin Foley'a w jego książkach - Al Snow odwracając uwagę Special Enforcera:) No i Kurt ma Jarretta na Genesis:)

• Dołączył/a:  18.07.2008

Jednak DoA nie jest wykonalne dla Suicide :P JB wkurwiony, Black Machismo ma Tag Team Champ Title Shot(lol?). Kurt dostal Jaretta, AJ nadal nie jest TNA WHC :P Ogolem jest niezle ^^

• Dołączył/a:  16.04.2007

Moze DoA jest dla Suicide wykonalne(szczerze watpie) tylko musi to jeszcze lepiej przetrenowac bo jakby nie bylo to bardzo trudny i niebezpieczny ruch, poza tym ciezko mowic o tym czy taka akcje jest w stanie wykonac po tak krotkim wystepie

• Dołączył/a:  13.04.2005
  • Urządzenie:  Windows

Ludki, po co używacie tagu spoiler w oficjalnym temacie z galą? Już tyle razy wałkowano, że tu można swobodnie pisać.

Co do samej gali? Świetny Feast or Fired Match (należe chyba do niewielu zwolenników tej walki, jak dla mnie świetny pomysł). Mecz był kozacki bo non stop się coś działo, nie było chyba ani sekundy przestoju, dużo dobrych akcji, zdecydowanie najciekawszy mecz gali. Co do walizek, to wiemy już że Black Machismo zdobył Tag Team Titleshot... zapewne jako partnera wybierze Consequences Creeda, przynajmniej tak by się wydawało po tym jak współpracowali w ostatnich tygodniach. Nie sądze by do zwolnienia był którykolwiek z LAX, liczę również że w tym roku nie rozbiją kolejnego tag teamu w wyniku tego meczu. W takim razie pewniakiem do zwolnienia wydaje się Curry Man. Tutaj logiczny wydawałby się jakiś storyline z powrotem Fallen Angela, zobaczymy jak to pociągną.

Pojawienie się Suicide'a? Fajnie, że w końcu to nastąpiło, wyszło nienajgorzej, jednak można było się spodziewać czegoś większego po tak długim oczekiwaniu. Nie mniej jednak czekam na pierwszą walkę Suicide'a na kolejnym iMPACT'cie, chyba że to jeszcze nie czas :)

Mega zaskoczenie to pojawienie się Ala Snowa. Ciekawe czy będzie z tego jakiś storyline czy może jednorazowy występ. Dodało to kolorytu do momentami usypiającej walki Angle vs Rhino. Wynik nie zaskakuje, wiadomo było że Kurt musi wygrać i dostać w swoje łapy Jarreta. Tym razem nie widze innego wyjścia jak wygrana Kurta nad Jeffem, w końcu Kurt musiał mu jobbnąć ostatnio tylko dlatego, że było to największe PPV TNA - Bound 4 Glory.

Main Event mnie zawiódł, dłużył się niemiłosiernie, dopiero pod koniec zrobiło się ciekawie... a tu zakończenie troche z dupy i wogóle nie ekscytujące. Bardzo zdziwiłem się, że Sting obronił tytuł, obstawiałem, że go straci, w końcu nie jest teraz dość wartościowym champem, prawie wcale nie walczy na tygodniówkach, w Main Event Mafii jest wyraźnie w cieniu Kurta. Mimo wszystko to co Sting zrobił po walce (odszedł od świętującej MEM) może zwiastować jakiś ponowny face-turn Stingera, odłączenie się od Mafii i wiele innych rzeczy :P

• Dołączył/a:  06.01.2008

Mimo wszystko to co Sting zrobił po walce (odszedł od świętującej MEM) może zwiastować jakiś ponowny face-turn Stingera, odłączenie się od Mafii i wiele innych rzeczy :P

No właśnie i TNA funduje na face-tur facea... Bo nie czraójmy się Stnig nigdy nie miał heel turnu , nawet jak dołączył do MEM to odgrywał swoją rolę genialnie... Kiedy cała MEM prała niemiłosiernie TNA Originals (jeszcze wtedy tak to się zwało) to on zaczął lać AJ dopiero kiedy ten go opluł itp.

Stingowi zapewne marzy się rola wybawiciela młodych , co mnie przyprawiło by o mdłości.

Trudno , nie da się nie zauważyć , że Sting ma dość oryginale podejście co do bycia "wrestlerem".

A teraz sama gala.

KNOCKOUTS MATCH

The Beautiful People & Sharmel vs. ODB, Taylor Wilde & Roxxi

Słabo , teraz nawet ciężko mi sobie przypomnieć kto tą walkę wygrał. No ale cóż patrząc na team 1 wiadomo , że fajerwerków nie ma się co spodziewać.

Też co najwyżej przeciętnie. Nie wiem jak innych ale mnie Hemme nie przekonuje , jako nawa siła dywizji kobiet wolałem Gail Kim która umiejętnościami zjada Christy na śniadanie.dodatkowo finish kompletnie z dupy , DQ na PPV mogą sobie wsadzić , ale nie spokojnie mamy na tej gali jeszcze "lepsze" zakończenie.

X DIVISION CHAMPIONSHIP MATCH

Eric Young vs. champion Sheik Abdul Bashir

Uaaaaaaaaaa... Genialne genialne , wspaniałe... Walka o pas X Division sam high flying. Powiem szczerze , Young to postać bardziej pasująca do roli którą odgrywał do tej pory , czyli śmieszka , głupka czy jak ktokolwiek woli to nazywać , natomiast Sheik nie nadaje się do żadnej roli związanej z X Division. Walka słaba , nudna a końcówka genialna. Nie ma to jak po walce o pas dowiedzieć się , że pas nie ma nie tylko nowego właściciela , ale także starego. Ciekawi mnie jedno w jednej z walizek jest kontrakt na walkę o pas X Division , hymmm ciekawego , naprawdę ciekawe z kim do cholery posiadacz tej walizki ma walczyć? (TNA has announced that they will hold a tournament to crown a new champion - źródło wikipedia)

TNA TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

Abyss & "The Blueprint" Matt Morgan vs. champions Beer Money, Inc

Jeśli do walki podejść na ludzie , to można stwierdzić , że nawet fajny booking. Beer Money nie chce walczyć , nie robią zmian , jeden ucieka od drugiego. Co do całej walki rczej mocno średnia, spokojnie mogła by odbyć się na tygodniówce. Męczy mnie już BM , bo nie zaprzeczam , że byli potrzebni taki trochę powiew świeżość , naprawdę dobry team heelowy, ale teraz jest to już (przynajmniej dla mnie) męczące.

DOUBLE MAIN EVENT

Wynik znany był już przed galą , n ale cóż TNA lubi spojlerować wyniki (vide walka Kurt vs Joe). Sam pojedynek stał na przeciętnym poziomie, zresztą bez żadnej stypulacji nie miał szan osiągnąć nic ponad ten poziom , bo niestety Rhino w ringu bardziej przypomina kwadraowy klocek , a nie wrestlera. Standardziki pokazany przez obu panów , za uwagę zasługuje pojawienie się AL'a , coprawda nie pasuje on za bardzo do MEM , więc nie wróże mu członkostwa , a boże uchowaj od jakiegoś pojedynku pomiędzy nim a Mickiem , zwłaszcza bez żadnej stypulacji. Popieram przedmówce , że Kurt powinien pojechać JJ , zwłaszcza , że w pojedynkach z AJ jobbował jak się patrzy i dopiero teraz "wraca" na swoją pozycję , chociaż trzeba otwarcie powiedzieć ,że pokonanie Monsterka i klocka to raczej nie powód by otwierać szampana.

DOUBLE MAIN EVENT

TNA World Champion Sting, Legends Champion Booker T, Kevin Nash and Scott Steiner (The Main Event Mafia) vs. Samoa Joe, AJ Styles and Team 3D (TNA Frontline) (Jeżeli MEM wygra, Sting zachowa swój pas. Jeżeli TNA Frontline, wygra AJ zostanie nowym mistrzem)

Najgłupsza stypulacja jaką w życiu widziałem. Po prostu w TNA lubią jak ludzie pracują na swoje pieniądze , to raz a dwa jeśli chciałoby się dobra przeciwników dla każdego z członków z MEM to za bardzo nie było by ich z kim ustawić , zwłaszcza że FL skupia w dużej mierze zawodników za cienkich w butach wy uszczknąć wygną (wiadomo ,że Team 3D nie będzie rozłączany by walczyli osobno , dlatego z wypromowanych zawodników zostaje tylko AJ i SJ).

Co do samej walki bez fajerwerków od tak solidny mecz , tylko nachodzi mnie jeden wniosek , chcesz pokonać killera Joe? Walnij go w jaja , po tym odliczył go Nash , teraz niby nie dokładnie po low blow , ale miało w tym pokaźny udział.

Najlepsze na koniec czyli:

Feast Or Fired" Matchu. 14 osób stanie do walki o title shoty. Jedna gwiazda zostanie zwolniona. Uczestnikami będą: Motor City Machineguns, The LAX, Rock N' Rave Infection, "Black Machismo" Jay Lethal, Sonjay Dutt, Petey Williams, BG James, Consequences Creed, Curry Man, Cute Kip and Shark Boy

Walka fajna dużo akcji , trochę momentami szwankowała logika pojedynku , tzn wszyscy rzucali się do 1 walizki kiedy druga była całkiem wolna. Co do zwycięzców każdy z nas liczy , że facet Curry zgarną zwolnienie i powróci Fallen Angel w pełnej krasie. Szkoda , że MCMG są szmaceni bo bardzo mi się podoba to jak teraz się zachowują, niemnogą być same face cioty , które słowa nie powiedzą, fajni mi się ich ogląda w ringu jak i poza nim.

Co da powrotu Kaza yy przepraszam pana samobójstwo , nic wielkiego po tak długim czasie oczekiwania na niego , można by się spodziewać , że podczas wejścia rozmiecie całą MEM czy coś w tym stylu , no minimum zgarnie X division title shota. No cóż zobaczymy co z tego wyrośnie , myślę ,że nie zostanie on jakoś poważnie wykorzystany (max X Divsion) , a szkoda o po odpowiednim wypromowani mógłby mieć podobną rolę do Stniga z WCW , podczas feudu z NWO.

TNA oszukało fanów - to jest podsumowanie tej gali. Miał pojawić się były World Champ, mistrz tag z Foleyem a pojawił się Al Snow, na którego zatrudnienie stać nawet IWA EC( o tym, że World Champem nie był nigdy, a tytuł tag team z Mankindem trzymał niecały tydzień nie wspomnę...).

Cała gala wyszła poniżej przeciętnej, jedyne walki warte uwagi to Feast or Fired oraz Main Event, który wyszedł naprawdę dobrze mimo gównianego zakończenia (low blow?!).

Wracając do Feast or Fired, walizkę zdobył tak jak się spodziewałem Curry Man i to na 99,9% on opuści federację. Nie wiem co na celu miało TNA dając dwie walizki członkom LAX, Homicide jak najbardziej zasługuje na X-Division Title Shota, ale Hernandez?

Maxxx, wkurwiła mnie sytuacja po zdjęciu walizki po MCMG. Lethal po raz kolejny dostaje title shota za nic. Nawet patrząc na tę walkę widać było, że jej 90% przesiadywał poza ringiem, a jedyne akcje jakie podejmował to właśnie podwinięcie walizki dla Gunsów i chyba trzy razy sam próbował ją zdjąć. Właśnie skoro już o zdejmowaniu mowa BARDZO w oczy rzuciła mi się jedna sytuacja. Mianowicie - dwóch zawodników przebywa na ringu, jeden z nich zdejmuje walizkę (pozostałe trzy walizki są wolne), jego przeciwnik zamiast wejść na inne "stanowisko" i zająć się zdjęciem być może kolejnego title shota, traci czas aby zrzucić przeciwnika poza ring i wziąć walizkę, którą zajął już się tamten. Powiecie, że tak buduje się emocje, ale według mnie nie tak powinno to wyglądać przy 14 osobowym składzie walki. 12 zawodników zamiast opieprzać się za ringiem powinno brać w niej czynny udział.

Poza tym w końcu pojawił się Suicide... Powrót bardzo efektowny(coś jak Sting w WCW),ale trudno cokolwiek więcej o nim powiedzieć. Nie wiem w jakim celu zaatakował Gunsów (bardzo efektownie wyglądał dropkick na Sabinie), być może będzie odgrywał rolę obrońcy sprawiedliwości czy innego strażnika Impact Zone.