Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Smackdown 14/11/2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Smackdown

Na początku przypomniano rozmowę Hardy'ego z Vickie, która chciała aby Jeff był bardziej Extreme.

Na ringu stała trumna z której wyszedł The Undertaker. na titantronie pokazał się mu Jeff Hardy, który mówił, że ma dość przepraszania i ciągłych rozterek, a dzisiaj pokona Undertakera w extreme rules Matchu. Taker odpowiedział w jego stronę: Rest in Peace.

1 Match

Champion vs Champion

Matt Hardy vs Sehlton Benjamin

Matt wykonał moonsault, ale 2 count. Shelton skontrował roll-up do half boston crab, ale Hardy złapał się lin, przez co Shelton musiał puścić pzreciwnika. Następnie zaatakował nogę Matt'a. Benjamin szykował sie na T-bone suplex, lecz Hardy skontrował do Twist of Fate, po czym odliczył przeciwnika do trzech.

2 Match

The Brian Kendrick(w/Ezekiel) vs Carlito(w/Primo)

Carlito wykonał dropkick na Kendricku, który wpadł na narożnika. Carlito szykował się na backstabber, ale jego nie uwagę wywołaną tym, iż Ezekiel zaatakował Primo za ringiem, wykorzystał Kendrick wykonując Sliced NO.2, odliczając następnie do trzech.

Promo Kizarny'ego

Promo powrotu Ceny

Official Contract signing

Pierwszy przyszedł Vliadimir Kozlov do czekających już na ringu Vickie i Chavo. tuż po nim HHH. Triple H wziął od razu mikrofon i powiedział, że w tą noc prezentują się różne kraje: Rosja- pokazując na Kozlova, Meksyk-na Chavo i wymeinając różne kraje z Europy środkowej- pokazał na Vickie. Vickie poprosiła Kozlova, aby podpisał pierwszy jako pretendent. Vladimir podpisał i powiedział kilka słow po rosyjsku. HHH spytał się wszystkich, czy cokolwiek zrozumieli.Następnie powiedział, iż był bardzo dużo razy na Main Eventach PPV, broniąc tytułó, bądź walcząc o nie. Przerwał to Jeff Hardy, który skoczył z narożnika na rosjanina, niszcząc stół, przy którym siedzieli Kozlov i HHH. Jeff wziął kontrakt i rozdarł w drobne kawałki rzucając później HHH'owi w twarz.

3 Match

MVP vs Kung Fu Naki

Podczas meczu przyszedł The Great Khali, co odwróciło uwagę MVP, co wykorzystał Funaki wykonując karate kick, po czym odliczył MVP. Po meczu MVP dostał jeszcze Chopa od Khaliego.

Khali kiss cam

Tłumacz Khaliego wybrał Khali'emu panią do pocałunku(rudą, starą angielkę). Mvp kilkakrotnie wstawał na rignu, za każdym razem dostając chopa, bądź Khali bomb od Khaliego. Punjabi Playboy miał już pocałować wybrankę, gdy nagle zmienił zdanie i kazał jej pocałować MVP znokautowanego po Khali Bomb. Toulula(tak się nazywała uczestniczka Kiss cam) pocałowała MVP, co go obudziło i aczęła się z nim tarzą po ringu. Montelowi jednak udało się uciec. Khali z tłumaczem i Toululą świętowali w ringu.

4 Match

Divas Champoinship

Michelle McCool© vs Maria

Marię obserwował Festus z Jesse'm.

Maria poddała się po ankle lock założonym przez Michelle. Gong dzwonka obudził Festusa, który przegonił mistrzynię z ringu. Festus pomógł Marii wstać, po czym podarował jej pluszaka.

Video z ostatniego RAW, które odbywało się w Anglii. Higlights z Main Eventu, z meczu Jericho vs Michaels.

Promo pojedynków zapowiedzianych na Surivour Series.

Main Event

5 Match

Extreme Rules Macth

Jeff Hardy vs The Undertaker

Undertaker chciał wykonać Dead man walking(old school), ale Jeff go strącił i Taker spadł kroczem na liny. Następnie Jeff wszedł pod ring po drabinę. Wniósł ją na ring. Chciał uderzyć Deadmena, lecz otrzymał big boot. Taker rzucił drabiną w stojącego w narożniku Jeff'a. Następnie rozstawił ją. Undertaker chciał wykonać irish whip do narożnika, ale Jeff skontrował i zrobił Whisper in the wind. Na ring pzrybiegł Big Show, który wyrzucił Jeff'a z ringu i wykonał Chokeslam na Takerze. Hardy wzsedł na narożnik i skoczył na Showa, lecz ten go złapał w locie i chciał wyrzucić poza ring. W tym momencie Taker wstał i wziął krzesło leżącego obok ringu i uderzył nim Big Showa, próbującego wyrzucić Jeffa. Jeff utrzymał się na ringu i zaczaił się za deadmenem. Gdy Taker się odwrócił otrzymał chairshot od Hardy'ego. Jeff ustawił drabinę przy narożniku. Po czym wykonał z niej leg drop. Odliczył Undertakera do trzech.

Jeff spotkał za sceną Vickie, która mu powiedziała, że jeżeli za tydzień pokona Triple H na Smackdown to zostanie dodany do walki na Survivour series. Smackdown zeszło z anteny.

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

2

• -Raven-

2

• Przemek_1991

2

• RR

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   244
  • Urządzenie:  Android

Powiem, że baardzo podoba mi się to jak ostatnio bookują Jeff'a (taka lekko tweenerowa postać, trochę w stylu HHH'a, która ogólnie gromi zawodników heelowych, ale jak trzeba to i face'owi dojebie :D ). Koniec z cukierkowym Hardym! Jego wygrana z Takerem i to, że zrobił to prawie czysto (Chokeslam Showa był dużo wcześniej przed pinem a przed samym leg dropem z drabiny Show zaledwie - a więc nie było żadnej fizycznej interwencji z jego strony - odwrócił uwagę Grabarza) jest dla mnie prawie gwarancją, że Jeff na Survivor Series (lub na kolejnym PPV) dostanie tytuł. Wszystkie znaki na niebie na to wskazują.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wreszcie normalny booking dla Jeffa, nie ma juz przymilania sie do champa, gratulowania i temu podobnego lizania dupy. Walka Extreme Rules spelniila moje oczekiwania choc nie byla doskonala. Gala na 6+/10

5944677854b349bd3406ba.png

No to super ,z takiego obrotu sprawy bardzo sie cieszę , i myślę ze na Survivor Series są całkiem realne szanse na zdobycie pasa przez Jeffa . Chyba chcielibyśmy zawsze oglądać takie pojedynki Exreme Rules jak na tym Smacku .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Jeff jest na gazie:D, to widać. Czyli dostał wyraźny push, zmienił troche wizerunek (jego makijaż to takie połączenie zombii i laleczki z Piły?? :P ), tylko czy to sie przyjmie? Dzieci nie będą płakać? Jego walka z Undertakerem porządna jak na extreame w warunkach WWE (drabina, krzesło, kij Kendo, brakowało mi tylko ławeczki). Podobało mi się podpisanie kontraktu. Triple H i Kozlov mogliby grać w naszym kinie akcji panów z Wołomina czy Pruszkowa:D

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

tylko czy to sie przyjmie? Dzieci nie będą płakać?

Heh mnie się podoba taki Jeff , już nie taki cukierkowaty chłopaczek jak przedtem a potrafiący nieźle komuś dokopać . Myslę ze marki zbyt płakać nie będą .... Co do Tripla to rzeczywiście w towarzystwie Kozlova wyglądał jak gangster :D

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ogólnie muszę powiedzieć, że gala trzymała bardzo dobry poziom od openera po main event. Dobre walki, dobry show, świetny booking dla Jeff'a(wreszcie). Warto obejrzeć ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Wasze opinie mnie zachęciły, rzuciłem więc okiem na dailymotion... Zobaczyłem naprawdę dobrą walkę (co akurat nie dziwi, biorąc pod uwagę, kto wziął w niej udział)... Jak Jeff wyskoczył z drabiną, to przypomniał mi się ich mini-feud o szacunek :)

I zgodzę się z Ravenem: Jeff, po czystym (walić krzesło, skoro walka była DQ) pokonaniu Grabarza jest o wiele bliżej opcji z pasem... Wystarczy, że na Survivor Series spinuje Kozlova - wtedy ego Trypla nie ucierpi aż tak bardzo, co więcej, będzie mógł próbować odzyskać pas - w końcu Hardy nie jego spinował :P

PS: Na dailymotion, jak wiadomo, jakość i audio i video słabiutka, więc nie słyszałem dokładnie, jak rozkładał się pop Hardy vs Taker. Może ktoś mnie oświeci? ;)

Nie będę jakimś innym jeśli powiem że także podoba mi się booking dla Jeff'a, teraz troszeczkę przypomina mi początki Sting'a.
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Jeśli chodzi o jego interwencję podczas podpisywania kontraktu HHH i Kozlova, to make up - wypisz wymaluj - rozmazany Vampiro... i to extreme :)

- wypisz wymaluj - rozmazany Vampiro

Masz kurde, racje, a Vampiro w ogóle zapomniałem, tak dawno nie widziałem jego walki..czy czegoś.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

PS: Na dailymotion, jak wiadomo, jakość i audio i video słabiutka, więc nie słyszałem dokładnie, jak rozkładał się pop Hardy vs Taker. Może ktoś mnie oświeci?

Publika z początku bardziej 'piszczała' na akcje Taker'a, choć obydwoje uzyskali porównywalny pop, czasami słychać było nawet ciche chanty 'Hardy'. Kilka razy także można było słyszeć buczenie na Taker'a, np przy próbie old school :shock:

• Reputacja:   244
  • Urządzenie:  Android

Wystarczy, że na Survivor Series spinuje Kozlova - wtedy ego Trypla nie ucierpi aż tak bardzo

Wątpię Grim, by Vince chciał już w tym momencie zajobbować Ruska, nawet w Tripple Threat'cie (za bardzo kreują go na monstera nie do powstrzymania). Raczej stawiam, że to Game będzie ewentualnie jobbował, ale nie po indywidualnej akcji Jeff'a (np. Swantona poprzedzi finisher Kozlova, albo czyjaś interwencja).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Zdobycia teraz pasa przez Jeffa byloby nawet logiczne i do przelkniecia biorac pod uwage caly ten storyline z milym Hardym i jego wiecznymi przegranymi o sekunde. Powiem nawet, że jesli teraz na SS badz na Armagedonie zgadnie pas to mozna sie pokusic o stwierdzenie, ze to byl jego rok. Zaczynajac od swietnego feudy z Ortonem a konczac na realizacji swojego celu.