Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

No Mercy 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No Mercy

World Heavyweight Champion Chris Jericho def. Shawn Michaels (Ladder Match)

WWE Champion Triple H def. Jeff Hardy

ECW Champion Matt Hardy def. Mark Henry

Batista def. JBL in no.1 contender

Big Show def. Undertaker

Women's Champion Beth Phoenix def. Candice Michelle

Rey Mysterio def. Kane (Disqualification)

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

1

• pablo modjo

1

• Hrystek

1

• Taker10

1

Top użytkownicy w tym temacie

Rey Mysterio def. Kane (Disqualification)

Z tego co czytałem, Kane uderzył krzesłem Reya.. kto bookował taki kretyński finish? Nie wiem, na miejscu Kane'a poważnie rozważyłbym odejście z WWE. Rozumiem, kasa (vide Funaki), ale szkoda rozmieniać jego (dawną) postać na drobne.

a ten skrot def. oznacza ze pokonuje ? ?

i co to oznacza in no.1 contender ??

piszcie po polsku ;]

Tutaj jest link

Zarejestruj sie i zarabiaj razem ze mna :)

tak def. (defeat* - nie wiem czy tak sie pisze) znaczy ze ktos kogos pokonał, no.1 contender - to znaczy ze jest pierwszym pretendentem do jakiegoś tytułu mistrzowskiego ;)

No niestety coraz czesciej bedziesz sie spotykal z tego typu wyrazami i pojeciami - ale z biegiem czasu jakos je opanujesz

Gdzie moge przez download pobrać tą gale?? Ogólnie ten pomysł z uderzeniem krzesłem reya jest zje**ny a poza tym gala wporzo jest tylko HBK przegrał :cry:
Moja Galeria wejdź i zostaw Komenta !

JESTEM HARDKOREM !

Może potrzebujesz zaproszenia na LOCKERZ.COM ? Wal do mnie !

237781014a3abb4a587b4.jpg

Według mnie No Mercy to jedno ze słabszych PPV w ostatnim okresie. Już patrząc na kartę bałem się, że będzie padaka. Jak się okazało, taka 100 % padlina to nie była (2 walki niezłe, 1 zajebista) jednak to za mało, by mieć o tej gali pozytywne zdanie. Gdy zaraz na początku gali usłyszeliśmy z bratem Three Six Mafię chóralnie stwierdziliśmy 'alee gówno'. Walka o ECW Championship była słabiutka. Pomimo tego, że momentami przewijałem (niestety, nie ma innej sposobności by oglądać Henry'ego) to potężny murzyn był i tak za wolny. Zgodnie z oczekiwaniami Hardy zwycięża. Rey vs Kane to pomimo niemrawego początku jedna z dwóch walk które można określić mianem 'niezła'. Generalnie walka była całkiem dobrze zabookowana, tak jak lubię. Potężny Kane dewastuje Reya power movesami, a pchełkowaty Ultimate Underdog raz po raz wyprowadza korzystając ze swojej szybkości jakąś kontrę. Zakończenie (btw. ten chairshot wyglądał całkiem, całkiem) zwiastuje, że to jeszcze nie koniec tego feudu. Batista vs JBL .. tak jak przedmówcy, nie napiszę wiele o tej walce. Była on krótka, kiepska i bez historii. Brawa dla Batisty za to, że dał radę wykonać na cięższym od siebie JBL'u dobrze wyglądającego powerbomba bo jak wiadomo, ostatnio bywało z tym u niego różnie. Na starcie Big Showa z Takerem czekałem z niecierpliwością i niestety, nieco się zawiodłem. Po pierwszych 30 sekundach spodziewałem się dobrego brawlu, jednak później tempo siadło. Wygrana Big Showa w parę minut ? Ta walka automatycznie sprawiła, że Biggy jest teraz (poza nochalem) najbardziej wypromowaną postacią SmackDown. Zauważyłem, że poza porażką z Mayweatherem Show nie przegrał od swojego powrotu ani jednej walki. Rewanż i wygrana Takera są moim zdaniem nieuniknione. Nienawidzę Triple H. Wkurwia mnie bardziej niż Cena i Hogan^2. Czy to Triple Threat Match, czy to Single, czy to Tag Team. HHH zawsze pinuje, zwyciężą, niszczy. Tym razem nie było oczywiście inaczej. Gdy Hardy zasadził ToF i Swanton stanąłem z łóżka i razem z sędzią odliczałem 1..2..k&*%$a, roll up 123 end. Kopnąłem mineralną, ta walnęła w szufladę i w konsekwencji wygranej tego wąsatego egomaniaka byłem bez rączki do otwierania jej. HHH - please, retire. Main Event to ladder match pełną gębą. Wzajemne niszczenie się obydwu wrestlerów za pomocą drabiny, ciekawe spoty, bump z użyciem announce table (macie rację, to mogło być coś lepszego) i okrutnie dramatyczna końcówka ! Po wygranej Batisty byłem w 100 % pewien, że Y2J zgarnie wygraną (zresztą już przez PPV byłem o tym raczej przekonany) , a tymczasem gdy Chris zaplątał się w drabinę, to pomyślałem sobie 'ooo kurde, nowy champ'. Nie pomyślałem o Cade'zie (sory, ale nie wiem jak to odmienić), który pomógł Jericho i ostatecznie to Kanadyjczyk wyszedł z tej batalii jako zwycięzca.

Jeśli chodzi o segmenty, to na pewno na wielki plus ten z MVP, Ortonem, Priceless, Kofim i Punkiem. Nie wiem dlaczego publiczność podczas speechu młodego Rhodesa krzyczała booring. W dupach im się poprzewracało. Ciekawy moment w którym Kofi i Punk wysiudali MVP. Autentycznie zrobiło mi się go żal. Fragment z udziałem Cryme Time i Div nie rozbawił mnie w ogóle. Zajebisty był za to speech w wykonaniu JBL'a po przegranej walce.

11111340948e7383fd63bc.jpg

• Reputacja:   35
  • Urządzenie:  iPhone

Według mnie No Mercy to jedno ze słabszych PPV w ostatnim okresie. Już patrząc na kartę bałem się, że będzie padaka. Jak się okazało, taka 100 % padlina to nie była (2 walki niezłe, 1 zajebista) jednak to za mało, by mieć o tej gali pozytywne zdanie. Gdy zaraz na początku gali usłyszeliśmy z bratem Three Six Mafię chóralnie stwierdziliśmy 'alee gówno'. Walka o ECW Championship była słabiutka. Pomimo tego, że momentami przewijałem (niestety, nie ma innej sposobności by oglądać Henry'ego) to potężny murzyn był i tak za wolny. Zgodnie z oczekiwaniami Hardy zwycięża. Rey vs Kane to pomimo niemrawego początku jedna z dwóch walk które można określić mianem 'niezła'. Generalnie walka była całkiem dobrze zabookowana, tak jak lubię. Potężny Kane dewastuje Reya power movesami, a pchełkowaty Ultimate Underdog raz po raz wyprowadza korzystając ze swojej szybkości jakąś kontrę. Zakończenie (btw. ten chairshot wyglądał całkiem, całkiem) zwiastuje, że to jeszcze nie koniec tego feudu. Batista vs JBL .. tak jak przedmówcy, nie napiszę wiele o tej walce. Była on krótka, kiepska i bez historii. Brawa dla Batisty za to, że dał radę wykonać na cięższym od siebie JBL'u dobrze wyglądającego powerbomba bo jak wiadomo, ostatnio bywało z tym u niego różnie. Na starcie Big Showa z Takerem czekałem z niecierpliwością i niestety, nieco się zawiodłem. Po pierwszych 30 sekundach spodziewałem się dobrego brawlu, jednak później tempo siadło. Wygrana Big Showa w parę minut ? Ta walka automatycznie sprawiła, że Biggy jest teraz (poza nochalem) najbardziej wypromowaną postacią SmackDown. Zauważyłem, że poza porażką z Mayweatherem Show nie przegrał od swojego powrotu ani jednej walki. Rewanż i wygrana Takera są moim zdaniem nieuniknione. Nienawidzę Triple H. Wkurwia mnie bardziej niż Cena i Hogan^2. Czy to Triple Threat Match, czy to Single, czy to Tag Team. HHH zawsze pinuje, zwyciężą, niszczy. Tym razem nie było oczywiście inaczej. Gdy Hardy zasadził ToF i Swanton stanąłem z łóżka i razem z sędzią odliczałem 1..2..k&*%$a, roll up 123 end. Kopnąłem mineralną, ta walnęła w szufladę i w konsekwencji wygranej tego wąsatego egomaniaka byłem bez rączki do otwierania jej. HHH - please, retire. Main Event to ladder match pełną gębą. Wzajemne niszczenie się obydwu wrestlerów za pomocą drabiny, ciekawe spoty, bump z użyciem announce table (macie rację, to mogło być coś lepszego) i okrutnie dramatyczna końcówka ! Po wygranej Batisty byłem w 100 % pewien, że Y2J zgarnie wygraną (zresztą już przez PPV byłem o tym raczej przekonany) , a tymczasem gdy Chris zaplątał się w drabinę, to pomyślałem sobie 'ooo kurde, nowy champ'. Nie pomyślałem o Cade'zie (sory, ale nie wiem jak to odmienić), który pomógł Jericho i ostatecznie to Kanadyjczyk wyszedł z tej batalii jako zwycięzca.

Jeśli chodzi o segmenty, to na pewno na wielki plus ten z MVP, Ortonem, Priceless, Kofim i Punkiem. Nie wiem dlaczego publiczność podczas speechu młodego Rhodesa krzyczała booring. W dupach im się poprzewracało. Ciekawy moment w którym Kofi i Punk wysiudali MVP. Autentycznie zrobiło mi się go żal. Fragment z udziałem Cryme Time i Div nie rozbawił mnie w ogóle. Zajebisty był za to speech w wykonaniu JBL'a po przegranej walce.

Hm, ten post wygląda mi dziwnie znajomo. Zaraz .. zaraz . Tak ! To mój post nt. No Mercy z innego forum 8-) Banujcie tego chłoptasia.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Widocznie ma podobne zdanie :lol:

Jak kopiować to mistrza :D

16476371734edf391100c30.jpg

LegendKiller, Taker10, nie wiem czyj to post ale się wypowiem :P nie zgodze sie że ta gala była nudna może pierwsze walki tak( choć Matt Hardy vs Heniek ładna walka ) to HHH vs Jeff była walką genialną było w niej wszystko prócz dobrego zakończenia Jeff powinien mieć pas :P ladder match też cud walka prócz jednego szczegółu Lance Cade ten parszywy ryj jak zwykle pomaga nie ma co innego do roboty zdenerwowałem się no ale co zrobić :P gala mi się podobała na 7 walk 3 są godne uwagi hehe no i był Santino to się uśmiechnełem aż :)

• Reputacja:   1

To może i ja się wypowiem:D zastrzegam od razu że ja nikogo nie kopiuję;P

A więc tak:

Co do walki Hardy vs Henry to nie spodziewałem się jakiś większych rewelacji, nawet byłem przekonany że Hardy za żadne skarby świata nie jobbnie Henremu. (tu wracam wspomnieniami do ery Attitude w WWF gdzie się zdobywało tytuł na PPV by go stracić na następnej gali RAW:)) To co mnie smuci w dzisiejszym WWE to przewidywalność kto wygra;/

I się nie zawiodłem, Matt oczywiście wygrał....

Co do walki Reya I Kane'a to sprawa podobna do tego co opisałem wyżej... Choć nie wiem co by było to Rey i tak nie zdjąłby maski (choć jedna taka sytuacja miała już miejsce w WCW) więc nie wiem w sumie po co dawali ten mecz jak wynik i tak był oczywisty... I oczywiście WWE poszło oczywiście na łatwiznę, wygrana nie przez pin a przez DQ....

Walka Batista - JBL

Szkoda bo JBL poruszał się momentami jak mucha w smole... Widać że do formy z czasów Acolytes raczej już nie wróci....

Undertaker- Big Show

Kurcze kiedy ja ostatnio widziałem walkę zakończoną przez KO :???:

Mówiłem powyżej o przewidywalności ale akurat w tej walce WWE mnie zaskoczyło;]

Postawiłem pewny swego w typerze na swojego idola i przegrałem...

Ale w sumie dobrze że przegrał bo ma biedaczek problemy z tymi kolanami...

Choć w sumie może być to początek jakiegoś dobrego feudu między Takerem a Showem.. zobaczymy jak to się potoczy:)

Triple H vs Jeff

Kurcze oglądając tę walkę byłem przekonany że Trypel może jednak jobbnie Hardyemu..

Chciałem żeby tak było ale niestety po raz kolejny przewidywalność dała o sobie znać... Przecież kończąc walkę przez rollup to się Santino Marella kłania... Ehh Trypel już zaczyna mnie wkurzać;/

HBK Vs Y2J Ladder Match

W końcu walka wieczoru wynagrodziła mi wszystkie nerwy (HHH vs Hardy) i smutki (Taker vs Show)

Kurczę byłem pod wrażeniem np Belly To Back suplex przez stół komentatorski:D

Choć najbardziej zapadła mi w pamięć końcówka gdy nogi Jericho utknęły między stopniami to już widziałem Michaelsa z pasem... A tu ehh Lance Cade i Y2J wygrywa... Walka choć dobra to zakończenie nie takie jakie sobie wymarzyłem..

Z góry przepraszam za tak długi post ale musiałem w nim zawrzeć wszystkie swoje przemyślenia związane z No Mercy;]