Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Którego byłego zawodnika WWF/E, WCW brakuje Ci najbardziej?

Którego byłego zawodnika WWF/E, WCW brakuje Ci najbardziej?  

328 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którego byłego zawodnika WWF/E, WCW brakuje Ci najbardziej?

• Stone Cold Steve Austin
      92
    • The Rock
      90
    • Hulk Hogan
      41
    • Lex Luger
      1
    • Bill goldberg
      55
    • Bret Hart
      36
    • Diamond Dallas Page
      10
    • Sid Vicious
      3

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Stone Cold i Bret Hart - jedyni wrestlerzy których jest mi brak. Rock olał sobie wrestling i jego fanów, moim zdaniem to totalna głupota, ale cóż... Kasa ważniejsza... Stone Cold przynajmniej wie, że ma prawdziwych fanów...
  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• nasjazz

3

• RazorR

2

• sinmaker87

2

Top użytkownicy w tym temacie

Wybór trudny ze względu na to, że w tej grupie znajdują się tacy wrestlerzy jak Austin, Rock, Hogan czy Hart. Reszta walczyła już w ostatnich latach WWE bądź TNA i nie była tam zbyt wielką atrakcją (no może oprócz Goldiego, który jako jedyny z byłych sław WCW grał w WWE znaczącą rolę).Jeśli komuś brakuje DDP to na najbliższej gali PWU będzie można zobaczyć jego powrót na ring, ale jakoś mnie to za bardzo nie "rajcuje" :P .

Co do Lugera... Nigdy nie przepadałem za tym gościem, w ringu prezentował się bardzo słabo (zero dynamiki) na micu też nie zachwycał, jedyne co go wyróżniało spośród tłumu to świetna budowa ciała.W chwili obecnej WWE i TNA mają takich "gwiazd" na pęczki :)

Sid Vicious, oglądając obecnie Rawy z roku 97, nie mogę się nadziwić jakim cudem dostał on WWF Title, że w WCW to rozumiem, w 2000 federacja na wszelkie sposoby walczyła o utrzymanie i władza zaślepiona niepowodzeniami dała mu ten pas, ale według mnie w najlepszym wypadku powinien on się tułać w midcardzie... Wrestler z niego gówniany zarówno nawet na micu(nawet Mark Henry tak nie sapie!) jak i w ringu. Jakby nie było to jednak człowiek i nikomu nie życzę takiego wypadku jaki mu się przydarzył w walce ze Steinerem, ale jakoś moje serce nie jest tak wielkie abym za nim tęsknił :P

Bill Goldberg - człowiek, którego trzeba kochać lub nienawidzić. Nie grzeszył umiejętnościami ringowymi (o micu nie wspomnę :) ), ale in plus należy mu zaliczyć to, że niezwykle wiarygodnie sprzedawał swój finisher i miał dobrze dobrany gimmick. W WWE jednak nie powtórzył swego sukcesu z WCW co może tylko utwierdzić w fakcie, że Vince nie powinien się brać za reaktywację legend a sam je tworzyć. Jednak szczerze powiedziawszy mimo tych minusów widzę, że dla WWE potrzebny jest taki człowiek jak on i ewentualnie mógłbym zobaczyć jego powrót, ale to nie na niego leci mój głos.

Ponieważ mój głos leci na The Rocka, co prawda nigdy nie należałem do zagorzałych fanów tego wrestlera, ale potrafię docenić to jakim był wrestlerem. Austin był świetny na micu, w ringu również niczego sobie, ale nie był tak uniwersalny jak Rock, który niezależnie od tego czy był heelem czy facem idealnie to sprzedawał. Austin nawet gdy był heelem był kochany i nie wzbudzał negatywnych emocji. Nie mówię, że była to jego wina, bo gimmick od początku zakładał, że Steve ma być niegrzecznym chłopcem, a więc fani bez względu na to czy atakował jakiegoś face'a czy znienawidzonego Vince'a reagowali podobnie, bo uważali, że to jest dobre. :)

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

Austin nawet gdy był heelem był kochany i nie wzbudzał negatywnych emocji
No ja bardzo Cię przepraszam, ale chyba nie widziałeś żadnej gali z nim w roli heela skoro tak piszesz. To tak jakby powiedzieć że cała hala cheerowała Hartowi gdy ich (amerykanów) obrażał.

Za Rockiem i Austinem w przeciwieństwie do innych ani trochę nie tęsknie.

Moja pierwsza myśl to Sycho Sid. Przydałby sie teraz w WWE taki porządny midcarder. Obecnie nie ma dobrych heelowych przeciwników dla np. Kane'a, a Sid nadawał by sie jak nic. Sądzę że do obecnych standardów ringowych (czego? patrz Khali) by sie dostosował, a na micku nie jest zły (nas porównanie z Henrym to chyba żart, sapał bo taki miał gimmick, a Mark to inaczej nie umie). Ale musiałby kręcić sie co najwyżej wokól IC, bo najważniejszy pas dla niego to pomyłka.

A głos na Harta :P

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Tak, szczególny heat dostawał gdy na King of The Ring jechał po Robertsie, albo kiedy przed RR 98 rozwalał każdą walkę na Raw, nic dziwnego, że dostawał cholerny heel heat podczas gal w Kanadzie kiedy utrudniał życie dla Harta. Mieli mu bić brawo za to, że gnębi ich bohatera narodowego ?
Nie płakałem po CM Punku

Mowa o Austinie? To z tego co zrozumiałem zaprzeczasz sam sobie :P

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Najbardziej brakuje mi The Rocka.A dlaczego?Po prostu-speech,speech,speech!

Mój głos leci na Hulka Hogana. Brakuje mi jego "szalika", chustki, speechu, a przede wszystkim Legdropa (:D). Jest jednym z tych, którzy najbardziej wypromowali wrestling, na całym świecie. Mam nadzieję, że go jeszcze kiedyś zobaczę w ringu.

Zdecydowanie głos na The Rock'a- super mci skillsy,a zarazem dobry w ringu, brakuje kogoś takiego jak on teraz. :-)

Mowa o Austinie? To z tego co zrozumiałem zaprzeczasz sam sobie :P

Tak, jestem takim idiotą, że zaprzeczam sam sobie, pewnie. Przypadki, które podałem to sytuacje, w których jako Austin jako heel dostawał większy pop niż heat od publiki. Zresztą takich sytuacji było o wiele więcej, np. podczas invasion angle...

Nie płakałem po CM Punku

• Reputacja:   22
  • Urządzenie:  Windows

Ha ha świetna ankieta będę monitorował kto zagłosuje na Sida :D

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Ha ha świetna ankieta będę monitorował kto zagłosuje na Sida :D

Dokladnie czekam na to samo :) no i na lugera ;> ale trzeba bylo ich umiescic, bo co jak co, ale w WCW mieli role pierwszorzedowe :)

swoja droga ciekawa rzecza jest fakt, ze z main eventerow w wwf praktycznie poza scsa i rockiem nikt nie odszedł... oczywiscie z okresu koniec lat 90 poczatek 2000

14412508044c725aa0e19e.gif

• Reputacja:   270

Tak, jestem takim idiotą, że zaprzeczam sam sobie, pewnie. Przypadki, które podałem to sytuacje, w których jako Austin jako heel dostawał większy pop niż heat od publiki. Zresztą takich sytuacji było o wiele więcej, np. podczas invasion angle...

Dokładnie. Austin ze względu na swój tweenerowaty (nawet będąc facem - miał prawo zajebać Stunnera innemu face'owi bez konieczności przechodzenia heelturnu) charakter gimmicku - niejednokrotnie jako heel dostawał heat na równi z popem. Najbardziej właśnie podczas invasion angle dawało się to odczuć, kiedy to nieraz pop dla heelowego Stone Colda był większy niż heat. Nawet podczas słynnego I Quit Match'u na Wrestlemanii, Austin będący 100-u procentowym heelem dostawał nienajgorszy pop a przecież walczył z mega-baby facem - Bretem Hartem!

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie ma tu innego wyjścia jak ten który był najlepszy, jest najlepszy i będzie najlepszy. Bret "The Hitman" Hart. Jedyny, niepowtarzalny zapaśnik. Idealny miks geniuszu technicznego i charyzmy. Przy micku był świetny zwłaszcza podczas Canada angle. Zarówno w WWF jak i WCW potrójna korona mało kto może się pochwalić takimi osiągnięciami :) Szkoda że nieco zeszmacono go w WcW i że Goldberg skończył jego karierę...

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   270

Szkoda że nieco zeszmacono go w WcW i że Goldberg skończył jego karierę...

Co do Hitmana, to jego karierę skończył nie Goldberg a wypadek motocyklowy w którym Bret uczestniczył. Co do Goldberga, to przez jego nieudolność ringową (wykonał Hartowi Super Kick nie ze zgiętej, ale z wyprostowanej nogi) Hitman doznał wstrząsu mózgu.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Oczywiście głos na ''Hitman'a'', chciałbym go jeszcze zobaczyć w ringu.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...