Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Bearer, Goldust, Mankind

luki

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  20.10.2007
  • Status:  Offline

1. W jaki sposób Paul Bearer rozstał się z Undertakerem?

2. W jaki sposób Paul Bearer związał się z Vaderem i Mankindem?

3. Co oznaczała urna, którą nosił Paul Bearer?

4. Czy maska Mankinda ma coś wspólnego z maską Vadera (są bardzo podobne)?

5. Wyczytałem że "The American Dream" Dusty Rhodes ma dwóch synów: Dustina i Cody'ego. Czyli Goldust i obecny WWE Tag Cham Cody Rhodes to bracia?

6. Pytanie ciekawostka bo ostatnio mnie to zastanawia

IC to skrót od Intercontinental czy Intercontinental Championship?

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  20.12.2004
  • Status:  Offline

1)

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15263

2)

W tamtym okresie (lato 1996) Bearer odwrócił się od Takera,na rzecz Mankinda (a potem także Kane'a). Związek z Vaderem był naturalna koleją rzeczy po połączeniu Leona i Mankinda w team.

3)

"Zawierała" ona duszę Takera i miała rzekomo dodawać Grabarzowi sił.

4)

Maska Mankinda miała symbolizować bardziej "wdzianko" Hannibala Lectera, ewentualne podobieństwo do Vadera nie było zamierzone, choć sprawiło ono (m.in.) że zawodników połączono w team.

- Mamy dla Ciebie gimmick Mike, który zaklada ukrycie sie pod kapturem - powiedzial Vince z usmiechem na ustach, a ja poczulem jak serce ucieka mi do zoladka. Kaptur oznaczal maske, a poza Meksykiem i Japonia, maska oznaczala gwózdz do trumny twojej kariery. Maska byla czyms, co nosza goscie na Center Stage, kiedy nie chca, aby ich przyjaciele i rodzina wiedzieli, ze przegrywaja w telewizji. Moglem byc pod wrazeniem Vinca, i moglem pozwolic mu nazywac sie zlym imieniem, ale tym razem musialem zaprotestowac.

- Vince, zawsze czulem, ze mój wyraz twarzy jest czescia mojego uroku - dlaczego chcesz ja zakryc? Wtedy Vince pokazal mi projekt "kaptura", który przypominala cos z "Czlowieka w zelaznej masce." Maska byla pierwotnie pomyslana dla Undertakera, kiedy ten naruszyl sobie kosci policzkowe i potrzebowal maski, aby chronic swoja twarz. Zamiast zalozyc Takerowi maske hokejowa, Vince zazadal kilku projektów maski, która dodala by cos charakterowi Undertakera, zamiast go oslabic. Rysunek, który zostal mi pokazany, byl faktycznie odrzutem z projektów dla Undertakera, który Vince zachowal na przyszlosc.

Spojrzalem na rysunek i podnioslem go aby uwazniej mu sie przyjrzec. Maska róznila sie troche od tej jaka mialem w koncu zalozyc. Wydawala sie byc zrobiona z metalu, z kilkoma malymi zelaznymi pretami zaslaniajacymi usta. Cos w stylu Hannibala Lectera. Widzialem jakies mozliwosci, jezeli chodzi o maske, ale caly czas mialem wielkie watpliwosci.

- Vince - zapytalem z zaklopotaniem - Dlaczego nie moge byc Cactus Jackiem?

Vince staral sie byc pewnym tego co mówi, ale niestety poniósl porazke.

- Mike, musisz zrozumiec, ze przecietny fan widzi wrestling jako nadmiar zapasników, którzy wydaja sie mieszac ze soba. Ciezko jest posiadaczom naszej licencji dotrzec poza nasz produkt, a nam ciezko jest wypromowac twoja postac, jezeli nie ma rozróznienia pomiedzy nami, a konkurencja. Czujemy, ze przez ten niecodzienny gimmick bedziemy mogli lepiej Cie sprzedac i zrobic z Ciebie wieksza gwiazde, wieksza niz kiedykolwiek byles.

Jego slowa mialy sens, i cofajac sie do "sprzedazy" Mankinda okazaly sie byc sukcesem, ale w tym momencie myslalem o czyms zupelnie innym. Vince nie tylko nie chcial Cactus Jacka, jakiego ja mu dawalem. On w ogóle nie chcial Cactus Jacka. Biedny Mike nie byl zadowolony.

5)

Tak :)

6)

Chyba Inter Continental, ale ... who cares? :twisted: