Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Summerslam 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Summerslam 2008

Trailer Summerslam i momentów poprzedzających Summerslam.

1 Match

Jeff Hardy vs MVP

Hardy wykonał Whisper in the wind i szykował się na Swantom Bomb, ale do ringu przybiegł Shelton Benjamin, Jeff skoczył na niego. Wrócił na narożnik próbował Swantom bomb, lecz MVP się odsunął, następnie wykonując Drive by kick. Odliczył Hardy'ego do trzech.

Za sceną Maria rozmawiała z Santino i Beth. Santino kazał nazywać ich Glamarerellą. Powiedział do Marii żę odnalażł miłość - Beth. I że musi iść bo ma swój mecz.

2 Match

Winner takes all

Womens Champion Mickie James & IC Kofi Kingston vs Beth Phoenix & Santino Marella

Kofi chciał wyrzucić Santino z ringu lecz Santino się schylił i Kingston wyleciał z ringu. Mickie wykonała na Santino Tornado DDT, po czym została zaatakowana przez Beth, która wykonała jej swój finisher i odliczyła Mickie do trzech.

Shawn Michaels annoucment

Shawn Michaels przyszedł z żoną Rebecca. Michaels powiedział, że chciałby podziękować wszystkim, że go wspierają. HBK mówił, że niedawno miał wizytę u lekarza, który miał ocenić stan oczu HBK'a. Zaleceniem lekarza był dla niego do odejść od Wrestlingu. HBK powiedział żę nie żałuje ponieważ ma za sobą piękną wspaniała karierę, a teraz będzie miał dużo więcej czasu dla swojej rodziny. Na ring przyszedł Chris Jericho. Shawn powiedział że jeżeli Jericho ma resztki godności to niech zejdzie w tej chwili z ringu. Jericho powiedział, że nie zejdzie, chciał, aby Micheals powiedział, że jego Kariera został a skończona właśnie przez Chrisa Jericho. Shawn powiedział że chce iść już do domu. Jericho chciał uderzyć HBK'a, lecz ten sie schylił i w twarz dostała żona HBK'a Rebecca. Shawn natychmiast zajął się żoną i odprowadział ją za scenę.

3 Match

ECW championship

Mark Henry vs Matt Hardy

Po 30 sek. Matt wykonał Twist of Fate i chciał odliczyć przeciwnika lecz z ringu ściągnął go Tony Atlas. Sędzia ogłosił DQ. Atlas okładał Hardy'ego poza ringiem, na pomoc Mattowi przybiegł mu jego brat, Jeff. Jeff wykonał Swanton Bomb na Atlasie. Braci zaatakował Henry, ale Hardyboyz wykonali mu double suplex na podłodze.

4 Match

WHC Championship

Cm Punk vs JBL

JBL skontrował buldog i posadział Punka na narożnik, po czym wykonał back suplex, ale 2 tylko count. JBL chciał wykonać clothline w miejscu, lecz CM Punk podniósł go i wykonał Go to Sleep, odliczył przeciwnika do trzech.

Za sceną Khali przygotowywał się do walki o WWE championship.

Video o HHH i Khalim.

5 Match

WWE Championship

Triple H vs The Great Khali

Khali trzymał HHH'a w Vice grip, po czym popchnał go w narożnik, chciał zaatakować clothlinem, lecz Triple H się schylił. Triple H wykonał na Khalim pedigree. Odliczył przeciwnika do trzech.

Promo Cena vs Batista

6 Match

First Time Ever

John Cena vs Batista

Cena wykonał FU, wszedł na narożnik, po nim Batista uderzali się z pół minuty, po czym Cena strącił Batistę. Chcieł wykonał leg drop, lecz Batista skontrował to do powerbomb, 2 count. Batsista kopnał Cenę, następnie wykonał Batista bomb i odliczył Cenę do trzech.

Promo HIAC.

7 Match

Hell in a Cell

Edge vs The Undertaker

Undertaker chciał wykonać Tombstone na ustawionycvh na ringu schodach, lecz edge się wyśliznął i wykonał Edge o'Matic właśnie na schodach, próbował odliczyć przeciwnika, tylko 2 count. Edge chciał wykonać Old school, ale Tker złapał go za szyję, a nastęnie wykonał chokeslam na dwa stoły ustawione poza ringiem. Deadman wrzucił Edga na ring. Edge gdy wsatł Taker wykonał mu spear, następnie uderzył go kamerą, a póżniej wykonał chonchairto. Wykonał Tombstone piledriver i odliczył Edga do trzech. Taker już wychodził poza scenę, ale wrócił na ring. Ustawił drabinę, wstawił na nią Edge'a, ustawił drugą drabinę. Z drabiny Wykonał chokeslam na Edge'u który zrobił przy upadku dziurę w ringu. Następnie Undertaker wykonał swój taunt a z dziury w ringu wyszedł duży płomień spalając Edge'a w piekle. Summerslam zeszło z anteny.

Edytowane przez Tomek
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Tomek

2

• domino

2

• luki

1

• LooseCannon

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Oglądając tegoroczne Summerslam spędziłem czas miło i przyjemnie. Zupełnie inna gala, niż rok temu. Wtedy WWE było w pokażnym dołku, z którego na szczęście się już podniosło. Swoją drogą, czasami myślę sobie, że jestem najbardziej optymistycznie nastawionym użytkownikiem na tym forum. Co widzę jakiś komentarz do gali WWE, to padają słowa "kicz, żenada, beznadzieja, słabizna" itd. Ja tam oglądam to tylko dla rozrywki, przecież czy jest sens podchodzić tak emocjonalnie do czegoś, za co się nawet nie płaci?

Rok 2007 (nie licząc końcówki) był wg. mnie jednym z najgorszych jeżeli chodzi w WWE. Przesadne pushowanie Ceny, sprowadzenie wielu cennych zawodników do roli jobberów, ośmieszanie dobrych heelów kosztem durnych, dziecinnych angli oraz pas WHC wygrany przez człowieka, który nie ma pojęcia o wrestlingu. Jednak tamta era skończyła się w okolicach No Mercy 2007, między innymi za sprawą kontuzji herosa. Wtedy to Randy Orton, wcześniej upokorzony przez Jaśka, zdobył pas kosztem Triple H'a. Na Survivor Series wrócił Edge i dostał wreszcie porządny program godny jego umiejętności. Bardzo solidny push dostał Jeff Hardy, świetny build up pod jego walkę z Ortonem na Royal Rumble. Edge dzielił i rządził na Smackach. Taker walczył częściej niż zwykle, pojawiał się na galach tv. Batista trochę się poprawił i widac było zwyżkę formy w stosunku do tego, co wyrabiał świeżo po powrocie po kontuzji. Wrócili też Y2J i Big Show. Tak mniej więcej od No Mercy 2007 wróciła mi radość z oglądania WWE. Wcześniej doszło do tego, że przewijałem całe main eventy, bo walki Ceny nie wywoływały już we mnie ani trochę emocji. No i od tamtego czasu, WWE ogląda mi się bardzo dobrze. Owszem, jest sporo do zarzucenia, ale też sporo rzeczy uległo ogromnej poprawie. No ale po tym długim wstępie już przechodzę do tematu.

Tegoroczna odsłona Summerslam była pozornie spalona już na starcie. Dwa beztalencia, fatalni zawodnicy, dostali solowe walki, w których stawką były pasy. Mowa oczywiście o Henrym i Khalim. No i dokładnie jak się spodziewałem, to były dwa mankamenty gali. Gdyby te walki zamienić na chociażby Matt Hardy vs John Morrison (któryś z nich musiałby wcześniej pyknąć grubasa i odebrać mu pas), oraz Triple H vs Big Show, Summerslam mogłoby kandydować do jednej z lepszych gal ostatnich miesięcy.

Jeff Hardy z Montelem stworzyli całkiem niezłe widowisko. Nie było co prawda takiego polotu i płynności, jak we wcześniejszych starciach Jeffa z Benjaminem, ale napewno też nie można zarzucać im, że przynudzali. Wynik mnie jak najbardziej cieszy, MVP potrzebował bardzo zwycięstwa, gdyż ostatnio za to, co bookerzy z nim wyrabiali, powinni byli wylecieć z roboty. Taki talent z punktu widzenia wrodzonej charyzmy, jak MVP ,trzeba oszlifować i pielęgnować, a nie podkładać w praktycznie każdej ważniejszej walce.

Santino jest obecnie jednym z najjaśniejszych punktów na RAW. Gość mnie rozwala. Tym razem wymyślił, że zrobi sobie "mewę" (zrośnięte brwi), bo jak twierdzi, "it drives the Glamazon crazy". Ta para w ogóle jest boska. Nie da się ich nie lubić.

Segment z HBK przywołał wspomnienia sprzed kilkunastu lat. Obejrzałem sobie walkę Shawna z Bretem z Wrestlemanii XII jeszcze raz i uświadomiłem sobie, jak bardzo ten zawodnik się zestarzał. Wtedy, jeszcze jako dosyć młody gość, osiągnął swój pierwszy wielki sukces. Miał karierę przed sobą, gdy wygrał pas po niezwykle długiej walce, cieszył się w sposób tak szczery, jaki ciężko dostrzec w dzisiejszych czasach. Teraz, po kilkunastu latach, oglądam zmierzch jego kariery. Tak wiem, to tylko storyline, ale i tak nie przewiduję, żeby HBK walczył dłużej niż 2-3 lata.

Walka CM Punka z JBL'em była całkiem znośna. Bradshaw wyglądał na bardzo zaangażowanego i nie mogę mu zarzucić, że się nie starał. Inna sprawa to fakt, że nie należy on do ringowej elity. Co innego jego przeciwnik. Punk zaczyna mi naprawdę imponować swoim zmysłem taktycznym, ringową psychologią no i unikalnym jak na WWE stylem walki. No i jego ostatnie promo nie było takie złe (zwłaszcza, że to było face'owe promo). Zapewne ten pojedynek miał potrwać nieco dłużej. Punk krwawił jednak dosyć obficie po tym przypadkowym zderzeniu głowami, i nie było sensu ryzykować poważniejszej kontuzji. Podobał mi się motyw, jak po walce CM wystawił zakrwawioną rękę do publiczności. Jakby chciał pokazać, ile serca wkłada w to, co robi. Taki szczegół, a cieszy.

Cena z Batistą dali radę. Czytałem na forum opinie, że za dużo było prób finisherów. Tym osobom radzę przypomnieć sobie sławetne walki Rocka z Austinem. Tam dramaturgia była budowana właśnie w ten sam sposób, a jak mi nie wierzycie, to włączcie sobie te walki i zobaczcie sami. Taka wymiana finisherów niesamowicie nakręca publiczność. Przy takiej walce wsparcie publiczności jest praktycznie najważniejszym czynnikiem, bo ciężko o przesadną widowiskowość w wykonaniu tych zawodników.

Main event wbił mnie w fotel. Jak na mnie to była walka roku. Lepsza niż ich starcia na WM24 i ONS. Lepsza, niż RAW Elimination Chamber i HBK vs Flair. Przez ponad pół godziny odczuwałem taką samą radość oglądania wrestlingu, jak niegdyś trzymając przez ponad godzinę kciuki za Breta w walce z Shawnem. Tym razem nie przywiązuję się jednak tak emocjonalnie do zawodników. Zdawałem sobie sprawę, że Taker to musi wygrać, ale samo widowisko, jakie stworzyli, było wręcz oszałamiające jak na standardy WWE. Szkoda, że Undertaker jest już tak zaawansowany wiekowo. Taki zawodnik jest nie do zastąpienia. Edge buduje z kolei swój przyszły status legendy. Już teraz bije na głowę jako heel wszelkich Ortonów, Bradshawów czy nawet Triple H'a z czasów evolution. Jest niesamowity.

Dwa mankamenty, czyli Henry vs Hardy i Khali vs HHH pozostawię bez komentarza, bo właściwie już na papierze widać było, co z tego wyniknie. Teraz nawet cieszę się z tego, że walka o pas ECW trwała tak krótko. Było więcej czasu na poważniejsze pojedynki.

Zastanawia mnie teraz, co dalej z Edgem i Takerem. Program Truposza z Triple H'em jest chyba szykowany na Wuemke, chociaż mogę się mylić. Na Smacku jest sporo kontuzji i nie ma zbyt wielkiego bogactwa aby obsadzić main eventy. Zarówno Taker, jak i Edge, są teraz bardzo potrzebni. I oby któryś z nich odebrał Trajpelowi pas bo obaj biją go w tej chwili na głowę.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

Te walki opisałeś na szybko. Na ppv segmentów nie ma (ten z HBK to wyjątek) i jeżeli pisze się raport z PPV to szczegółowo trzeba opisać przynajmniej końcówkę walki.
Wykonał Tombstone piledriver i odliczył Edga do trzech. Taker wrócił na ring.
Wrócił? To on gdzieś poszedł? Krótkie opisy niosą ze sobą niedomówienia. Moim zdaniem raporty ppv są w ogóle niepotrzebne, bo każdy zainteresowany ogląda, a niezainteresowanemu wystarczą wyniki. Wyszło cieniutko 2/6

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Muszę poprzeć lukibarce, raport zrąbany dużo niedokładności 2/10
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

. Moim zdaniem raporty ppv są w ogóle niepotrzebne, bo każdy zainteresowany ogląda, a niezainteresowanemu wystarczą wyniki
to w takim razie po co pisać raporty z tygodniówek, tak samo niezainteresowanym wystarczą wyniki.

domino, zgłoś się na recapera, ty będziesz pisał raporty z PPV. Raport pisałem na szybko tak jak napisał lukibarca, bo musiałem przeinstalować system- ale to już mój błąd.

Nie którzy nie mają czasu lub chęci ściągnąć galę więc czytają te raporty. Ja tak robię z tygodniówkami bo po co mam ściągać i oglądać skoro mam wszystko wyłożone i dobrze opisane gale na talerzu ( w tym przypadku raportu było trochę nie dokładności )

It's Easy Bein' Sleazy

to w takim razie po co pisać raporty z tygodniówek, tak samo niezainteresowanym wystarczą wyniki.

domino, zgłoś się na recapera, ty będziesz pisał raporty z PPV. Raport pisałem na szybko tak jak napisał lukibarca, bo musiałem przeinstalować system- ale to już mój błąd.

Ale po to ty to robisz abyśmy my oprócz ocenić galę ocenili raport, a czy ja gdziekolwiek napisałem że ja chce pisać?? Wiem że jak podejmę to wyzwanie to potem wszystkim musi sie podobać, a ty to podjąłeś więc jesteś do czegoś zobowiązany, miejmy nadzieje że to tylko jednorazowa wpadka...

"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Raport ci ocenie na 5/10 ponieważ nie dokładny i jak sam się przyznałeś zrobiony na szybko ,a co do samej gali .

Jeff Hardy vs MVP niezły pokaz techniki było trochę nudnych chwil , ale raczej więcej było tych ciekawych. No cóż całym sercem byłem za Jeffem no , ale MVP zasługiwał na wygraną .

Ogólnie walka całkiem fajna , to co mnie w tej walce zaskoczyło to to że dziewczyny dały lepszy pokaz umiejętności niż chłopcy(chłopcy byli z boku ) , no chłopcy też wcale słabo nie wypadli Kofi Kingston udowodnił pare razy że nie skacze , a lata.

Matt Hardy vs Mark Henry walka żenująca Twist Of Fate w 30 sekundzie ? Żenada , ale cóż zbyt dużo czasu nie poświecili walce ECW , co potwierdza że Vincent ma ich w dupie

CM Punk vs JBL no coment walka żenująca momentami chciałem przewinąć

Triple H vs Khali walka słaba technicznie Triple H ledwo co zrobił Pedigree.

John Cena vs Batista oczekiwałem na cienką walkę oglądałem z że zdarzy się coś ciekawego , a tu Batista i Cena zrobili niezłe show , choć momentami się nudziłem.

Undertaker vs Edge dawno nie oglądałem takie widowiska po prostu miodzio chociaż szkoda że na szczycie klatki nic się nie działo i że było mało krwi.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg