Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SummerSlam 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dodam jeszcze jedną myśl odnośnie walki Punka z Bradshawem. Byłbym bardzo niepocieszony, gdyby writerzy chcieli tak szybko odebrać mistrzowi tytuł. Punk moim zdaniem dobrze wkomponował się w main eventy. Posiada kilka cech, które bardzo mi imponują i świadczą o klasie. Oglądając WWF/E od 1995 roku, oczywiście z przerwami i nie zawsze regularnie, doszedłem już do niektórych prawideł rządzących tą federacją. Tutaj zawsze podejście było mniej więcej takie, że im ktoś większy i bardziej przypakowany, tym lepszy w walce. Dlatego Edge nigdy nie wygra czysto z Jasiem czy Batistą. Z kolei wielcy źli goście jak Khali czy Lesnar, już są w stanie tego dokonać. Oczywiście pod warunkiem, że są akurat w tym momencie promowani. To nie MMA, gdzie ważący poniżej 100 kg kick bokser jednym ciosem może rozłożyć 150-kilowego giganta. W keyfabe made by WWE wielkość=siła=umiejętności bojowe. CM Punk jest typowym underdogiem. Jest za mały, żeby był wiarygodnym pogromcą. Nie może więc dominować w walkach z chociażby Batistą. No i muszę oddać, że naprawdę chłop załapał cały ten styl WWE. Podczas walk z wielkimi gośćmi używa większej ilości kopnięć, próbuje trzymać ich na dystans, jakby bał się iść na otwarty ogień. Tak samo robił niegdyś Bret Hart w walkach z Yokozuną i tego typu mutantami. Kiedy walczył z równymi sobie, męczył ich techniką i swobodnie obijał. Gdy walczył z ludźmi o przytłaczających warunkach fizycznych, jego taktyka diametralnie się zmieniała. Unikał ich ciosów, próbował kontrować niemalże wszystko, zajechać tempem swoich ataków. Tę niesamowitą ringową psychologię, przejawia również CM. Dzięki temu, walki mogą wyglądać na lepsze i bardziej emocjonujące, niż są w rzeczywistości. Dla porównania, zobaczcie, co się dzieje na Smacku. Tam pushowany jest Kendrick. No i jako, że został heelem, to wygrywa w squashach, zapewne aż do momentu, jak dostanie jakiś poważniejszy program. No ale taki Colt Cabana to przy nim niezły kawał chłopa, i Kendrick zamiast podejść do niego z pewnym respektem i inaczej, niż do małych jobberów pokroju Funakiego, zdominował go totalnie i rozjechał bo w końcu to squash (może ciut dłuższy, niż zazwyczaj, ale jednak). Nie świadczy to zbyt dobrze o jego wyobraźni. O wiele lepiej wygląda taka walka, gdy mniejszy wygrywa z większym dzięki szybkości i dobrej taktyce, a nie niszcząc go w otwartej wymianie ciosów. Zmysł taktyczny wrestlera bardzo podnosi poziom walki.

Chciałbym dłużej poobserwować Punka w ważnych walkach, gdyż wnosi sporo powiewu świeżości. JBL to od taki sobie solidny heel. Ale tylko solidny, nic więcej. Niektóre jego proma są świetne, inne usypiają. Napewno nie zasługuje na pas w tej chwili.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• thejehmes

19

• RR

15

• Krzychu

11

• nekrophage

10

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Właśnie skończyłem oglądać online - i nie będę zdradzał wyników, ale powiem tylko tyle, że prawie cały PPV można sobie podarować, poziom zwykłego S/R nuda na całej linii, ale ME trzeba zobaczyć - chyba najlepsza walka WWE w tym roku :smile:

8604393746a7059822ca3.jpg

• Urządzenie:  Windows

Powiem tylko jedno

Taker zrobił czołgslem z drabiny na koniec, a potem siłą woli 'spalił' Edge'a

Właśnie skończyłem oglądać online - i nie będę zdradzał wyników, ale powiem tylko tyle, że prawie cały PPV można sobie podarować, poziom zwykłego S/R nuda na całej linii, ale ME trzeba zobaczyć - chyba najlepsza walka WWE w tym roku :smile:

i oczywiście pewniaka do tytułu walki roku - walkę o ECW Championship. xD

Tak na serio ME świetny. Bardzo dobry HiaC dużo przedmiotów, dużo akcji zresztą zobaczycie sami. Jedyne czego mi brakowało to KRWI! (Choć to zrozumiałe przez politykę WWE). Całe PPV dość średniawe/kiepskawe, jedyne co warte uwagi to ME, momentami Batista i Cena i końcówka WWE Championship.

Wiem że to może wydawać się absurdalne ale

zwróćcie uwagę na kolor spodni Takera. Gdy walczył na Smacku były czarno-niebieskie, w walce przeciw Edgowi czarno- czerwone. Czyżby odniesienie do rosteru RAW?

TakerFanKrk, szukasz dziury w całym. Edge też walczył w czerwono-czarnym stroju a jego przejście na RAW jest baaardzo wątpliwe. Ogólnie Taker był na Smacku, "wywalili" go z WWE (i nie uczestniczył w Draft'cie) i Vicke przywróciłaby go na RAW? Trochę to mało sensowne. Dodatkowo jeżeli Taker miałby być przywrócony na RAW to czemu przez ostatnie tygodnie Edge i Vickie spodziewali się go na Smacku?

Możliwe że przerzucą go za jakiś czas, bo na chwilę obecną przejście Taker na RAW jest, moim zdaniem, dość z d**y wzięte.

No wiem J@ro_Link, ale wiesz myślałem że to będzie taka mała ciekawostka :)

Chociaż wszystko jest możliwe bo przecież Taker podobno nie lubi się zbytnio z Triple H'em a powodów do przerzutu może być bardzo wiele np

Kane zakłada maskę i zwraca się przeciwko swojemu bratu, w tej sytuacji Taker pojawia się na RAW i zaczyna feud ze swoim bratem a w zwiazku z tym takze obaj walczą o WHC

wiem ze moze podałem głupi przyklad ale nie zapominaj że WWE jest zdolne do wszystkiego. Pokazałto np draft Triple H do SD. Nikt się tego nie spodziewał a jednak stało się...

Edytowane przez TakerFanKrk

Trochę offtop'ujemy ale muszę się wypowiedzieć gdyż muszę bronić TakerFanKrk, , otóż nie bylby to taki głupi pomysł, bo zobaczcie w WWE wymyśliłem pewną skalę otóz uważam że w tej najlepszej części wrestlerów że tak to powiem podtrzymujących WWE są trzy osoby- HHH Edge (bo w koncu najlepszy heel) U-Taker, dodalbym jeszcze Ortona ale jest kontuzjowany, warto zauważyć że wszytski te trzy osoby są na smackdown,a le kolejna sprawa to to że narazie HHH jest szmacony na smacku, wypadł z main eventu który polegał na feudzie Edge'a, m0oże teraz Edge dostanie (bo w koncu U-Taker go "spalił"_ trochę wolnego więc możemy się spodziewać feud Undertaker vs HHH a na raw mimo że są main eventerzy ale wg. mnie tacy drugiego stopnia, a na dodatek jest ich za dużo przykłady: JBL, CM Punk, Cena, Batista---- I co niby człowiek bez historii Cena ma podtrzymać brand, cienko mi to wygląda że CM Punk jest mistrzem ale jego walki nie sprawiają takiej atmosfery jak walki mistrzowskie, CM Punk myślał że zdobywając ten pas stał się Main Eventerem ale to się chyba nie sprawdziło. To tyle z mojej strony.
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Jeśli już mowa o CM Punku to ja osobiście uważam, że w roli mistrza jest on bardzo dobry ;)

Publika również reaguje na niego takim popem dla mistrza, z szacunkiem, a nie takim szalonym dzięciecym cheerem jak reaguje na Jaśka na przykład. Może Ci się wydawać, że jego walki nie wyglądają na mistrzowskie, bo póki co to te walki były w sumie brane z nikąd. JBL wygrał sobie jakiś tam Triple Threat i O! jest w title matchu na Summerslam. Kiepskawo to wypada wg. mnie.

12135614384eeb824360301.jpg

Jeśli już mowa o CM Punku to ja osobiście uważam, że w roli mistrza jest on bardzo dobry ;)

Publika również reaguje na niego takim popem dla mistrza, z szacunkiem, a nie takim szalonym dzięciecym cheerem jak reaguje na Jaśka na przykład. Może Ci się wydawać, że jego walki nie wyglądają na mistrzowskie, bo póki co to te walki były w sumie brane z nikąd. JBL wygrał sobie jakiś tam Triple Threat i O! jest w title matchu na Summerslam. Kiepskawo to wypada wg. mnie.

No dobrze zgodzę się z tobą ale pomyślmy czy CM Punk zasługuję na taki szacunek jak HHH U-Taker Edge czy (choć tu już w mniejszym stopniu) Randy Orton, to właśnie ci ludzie tworzyli historię lub teraz świetnie spełniają swoją rolę, a CM Punk może w przyszłości taki będzie :) Pewnie was to dziwi ale do grupy wymienionych osób w moim poprzednim poście nie dodałem HBK'eja czy y2j'a otóz są to osoby które w tej chwili i przy takim nastawieniu booker'ów nie mogą zbyt zaszaleć a powiedzmy sobie szczerze że osoba HBK'eja na rzecz wiarygodnego heel turn'u y2j'a jest bardzo szmacona

No cóż, ja może powiem, że SummerSlam wywarło na mnie dobre wrażenie. Main Event, jak na WWE bardzo dobry. Kawałkamin inne walki były również dobre. Jedyne czego mi brakowało to akcji na backstage'u.

No dobrze zgodzę się z tobą ale pomyślmy czy CM Punk zasługuję na taki szacunek jak HHH U-Taker Edge czy (choć tu już w mniejszym stopniu) Randy Orton

Taker jest w WWE od 18 lat, Trypel ożenił się z córką szefa, Edge siedzi tu od 10 lat i jest legendą TLC, Orton od 6 i ma/miał status "syna gwiazdy". Punk jest tu od dwóch lat z czego większość przesiedział w ECW. Trzeba dać mu jeszcze parę lat by się wyrobił i zobaczymy jak się jego kariera potoczy.

Taker jest w WWE od 18 lat, Trypel ożenił się z córką szefa, Edge siedzi tu od 10 lat i jest legendą TLC, Orton od 6 i ma/miał status "syna gwiazdy". Punk jest tu od dwóch lat z czego większość przesiedział w ECW. Trzeba dać mu jeszcze parę lat by się wyrobił i zobaczymy jak się jego kariera potoczy.

przecież dokładnie to napisałem że trzeba dać mu jeszcze czas :)

CM Punk to przyszłość, zgadzamy się z tym panowie. A po obejrzeniu main eventu muszę stwierdzić, że Mark Calaway to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się przydarzyły WWF/WWE:)

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Póki co jestem po obejrzeniu Main Eventu, który bardzo mi się spodobał. Iście epicka walka na co składają się: wybicia po finisherach, próba old school w wykonaniu Edge'a, Spear w wykonaniu Takera, niemal TLC w Hell in a Cell, oraz piękne nawiązania do tego, jak Edge pokonywał Undertakera, który teraz odpłacił tym samym. Piękna sprawa. Do tego kilka bumpów i mamy wypasioną walkę. Jestem pod wrażeniem.

Chciałbym sie odnieść jeszcze do Edge'a, który w moich oczach wyrasta na najlepszego Main eventera w WWE (na dzień dzisiejszy). Wręcz idealnie gra maniaka, który z jednej stony jest przerażony Deadmanem, ale równocześnie prezentuje psychopatyczną pasję i chęć do skopania mu tyłka. Dobry booking, który robi z niego mega-heela, który do tego jest w stanie wygrać z każdym tylko umacnia pozycję Edge'a w federacji. Mam nadzieje, że tendencja ta utrzyma się, choć logiczne byłoby by teraz to Edge przez jakiś czas sprzedawał motyw ze spaleniem go w ringu :twisted: