Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV: Over the Limit 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=wwelogo2012cutbyjibunji.png&res=landing

Data

20.05.2012

Miejsce

PNC Arena

Raleigh, North Carolina

http://4.bp.blogspot.com/-otudgVao3wA/T54HLhd1QSI/AAAAAAAABEQ/fuveBhSJyFE/s1600/299204-lg.jpg

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/04/!20120430_LIGHT_OTL_cena_JL_C.jpg

Single Match

John Cena vs. John Laurinaitis

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/04/20120430_LIGHT_OTL_punk_dbryan_C.jpg

WWE Chmapionship Match

CM Punk vs. Daniel Bryan

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/05/20120507_LIGHT_OTL_sheamus_delrio_jericho_orton_HOMEPAGE.jpg

World Heavyweight Championship Fatal 4-Way Match

Sheamus vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. Randy Orton

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/05/!20120507_LIGHT_OTL_beth-layla_C.jpg

WWE Divas Championship Match

Beth Phoenix vs. Layla

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/05/20120509_LIGHT_OTL_kofi_truth_ziggler_swagger_C.jpg

WWE Tag Team Championship Match

Kofi Kingston & R-Truth vs. Jack Swagger & Dolph Ziggler

http://www.wwe.com/f/styles/ep_large/public/ep/image/2012/05/20120514_LIGHT_otl_preshow_ryder_kane_L.jpg

Single Match

Zack Ryder vs. Kane

Edytowane przez Anapolon

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

5

• Ghostwriter

5

• Anapolon

5

• PH93

4

Top użytkownicy w tym temacie

Pay Per View na pierwszy rzut oka zapowiada się naprawdę interesująco. Jestem ciekaw czy z Sheamus'em do ringu stanie Alberto czy też Orton. Rio jest pretendentem od jakiegoś miesiąca i powinien w końcu tego shota dostać, ale może się w to wbić Orton, który wygrał z Kane'm i jest na plakacie. Jestem także ciekaw czy już na tym PPV Lesnar zmierzy się z HHH ^^

WWE Chmapionship Match

CM Punk vs. Daniel Bryan

Dream match :shock: Jeśli nie zjebią tego bookingiem i rozpiszą Dragona na heela z jajami to mamy kolejnego 5stara.

Mam prośbę do osób zakładających tematy o PPV - aktualizujcie kartę. Nie oglądam tygodniówek i chciałbym znać ją na bieżąco, a ostatnio często wchodząc w temat widzę pustkę.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Faktycznie pojedynek marzenie. Dziwi mnie tylko fakt wrzucania walki, która spokojnie mogłaby być Main Eventem WrestleManii, lub jakiegoś innej gali z Wielkiej Czwórki, na PPV, o którym tydzień później nikt nie będzie pamiętał. Ponadto najprawdopodobniej nawet takiej pomniejszej gali ten pojedynek nie będzie kończył, bo wielce prawdopodobne, że miano ME przypadnie starciu GM-a z Jasiem. Mam nadzieje, że się pomylę i jednak kandydat do starcia roku będzie na szczycie karty.

Jednak stawianie, że przy odpowiednim bookingu padnie 5-star to moim zdaniem trochę zbyt śmiała teoria. Przed starciem Jericho z Philem też pisano o wielce prawdopodobny pięciogwiazdkowym pojedynku, a skończyło się na słabej historii i walce na gwiazdek cztery. Bez wątpienia obaj to najlepsi ringowo zawodnicy w federacji, ale przez brak chemii czy zgrania (a przecież zawsze się tak może zdarzyć) mogą wypaść trochę gorzej niż wszyscy tego oczekujemy. Zresztą sam feud też ma wpływ na pojedynek (no może nie dla Ciebie, bo nie oglądasz RAW), a wątpię by udało im się stworzyć dobrą historie w dwie tygodniówki.

Co do aktualizacji karty to bądź spokojny - możesz na mnie liczyć. :D

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Jednak stawianie, że przy odpowiednim bookingu padnie 5-star to moim zdaniem trochę zbyt śmiała teoria.

Bryan z Punkiem walczyli sporo razy. Na niezależnej i ostatnio 2 lub 3 razy na RAW i Smackdown. Walki na tygodniówkach były bardzo ładne, mimo że nie mialy żadnego build upu. W tym przypadku jeżeli Bryan wróci z dyspozycją heelowego geniusza z RoH to feud może być niesamowity.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Hohohoho... szykuje nam się coś, na co wszyscy fani indy liczyli, coś, co wydawało się nierealne. Feud Punk vs Danielson to coś, co nie potrzebuje podwaliny, bo bardzo szybko mogą wspomnieć o tym, o czym już Punk w promach mówił (przyjaciele od lat, walki na salkach gimnastycznych) i mamy świetne podłoże.

Pamiętam, że rok temu przez OtL rozpoczął się feud Christian vs Orton i trwał on aż na SSlam. Na horyzoncie Punka nie widać nowych, ciekawych kandydatów na konflikt (chyba, że zrezygnują z uczestnictwa Tensaia w koalicji z Acem), możliwym mógłby być również Kane, ale po co to?

Pieprzyć letnie niespodzianki, dajcie im poprowadzić wyrównany feud do największej gali lata, niech zachwycą nas kilkakrotnie w ringu, niech rozruszają publikę na maksa (osoby Punka i Danielsona to obecnie najgorętsze towary w WWE), niech zaczarują na majku (Bryan się rozkręca i idzie w stronę poziomu z RoH, Punk to pewniak).

Na SSlam niech dadzą im minimum pół godziny na walkę, a dam sobie uciąć palce, że przy bookingu Dragona z Extreme Rules (który może i nieświadomie, ale bardzo fajnie idzie w stronę tweenera) i bardzo mocnej pozycji Punka dostaniemy 5 Star Match. Zajebistym akcentem byłby też "Code of Honor" przed i po walce. Jeżeli na SSlam Bryan przypuszczalnie zdobyłby tytuł po wyrównanym pojedynku z Punkiem, zakończył to w.w. podaniem ręki i przeszedł delikatny turn stając się postacią jak Brooks, spokojnie można byłoby tu mówić o feudzie roku, jak nie najlepszym feudzie ostatnich lat.

Potencjał się faktycznie bardzo ogromny (powiem skromnie, że największy od kilku lat w przypadku potencjalnych feudów) i oby to wykorzystali, bo mogą na tym zyskać wielu widzów i zarobić dużą kasę. Myśl Vince, myśl! ;)

EDIT: Notka z wwe.com i początek zapowiedzi tej walki:

"The clash is sure to be a memorable one: each time these two have met in the ring, the results have been electric. The two wrestled a fierce sequence of Champion vs. Champion Matches earlier this year, when Bryan still held the World Heavyweight Title, and their paths have crossed numerous times over 10 years in smaller, independent promotions all over the world."

Faktycznie pojedynek marzenie. Dziwi mnie tylko fakt wrzucania walki, która spokojnie mogłaby być Main Eventem WrestleManii, lub jakiegoś innej gali z Wielkiej Czwórki, na PPV, o którym tydzień później nikt nie będzie pamiętał. Ponadto najprawdopodobniej nawet takiej pomniejszej gali ten pojedynek nie będzie kończył, bo wielce prawdopodobne, że miano ME przypadnie starciu GM-a z Jasiem. Mam nadzieje, że się pomylę i jednak kandydat do starcia roku będzie na szczycie karty.

Sądzę że ten Feud może potrwać właśnie do 1 ppv z wielkiej 4 mianowicie do Summer Slam , i obym miał rację bo straszliwe teraz dostali mało czasu (tylko 2 tygodnie do walki ) co do reszty karty jak widać tylko Johnny vs John pewniakiem jest że Lesnar przybędzie na pomoc szefowi , nie wierze w jego starcie z HHH (na pewno nie na tej gali ) zapewne dojdzie jeszcze walka o pasy TT Killings i Kofi i mam nadzieję że nie z nowymi jobberami Smackdown (mają podobnież dostać shota na pasy) jak to gdzieś w news-ach wyczytałem co do rudego mam myśl że może Christian który powraca po dość długiej przerwie zakręci się teraz koło rudego mają sobie jeszcze coś do wyjaśnienia jak by nie patrzeć + ADR może jakiś ciekawy 3 way dance wyjść :twisted:

11741049974e04ef586db54.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Mam tylko nadzieję, że walka obu Johnów nie będzie main-eventem gali. Umieszczanie non-wrestlera w zamykającym kartę matchu to trochę byłby idiotyzm. Idiotyzmem byłoby także dawanie wygranej Laurinatisowi, obojętnie czy kantem czy przez count-down itp.

Nie wiem czemu tak szybko dali walkę dwóm absolwentom Ring Of Honor. To jest dobry materiał na przyszłą Wrestlemanie, gdzie wkońcu spotkają się ikony ze sceny niezależnej. Tak to trochę zabierze atrakcyjność tego na starcia (podobnie było swego czasu z przedwczesnym montowaniem feudu Ceny i Batisty).

W sumie zastanawia mnie jakie będą kolejne zapowiedziane pojedynki. Extreme Rules na papierku to było kontynuacja Wrestlemanii. Teraz nadszedł na nowe feudy i tak zapewne otrzymamy Sheamus vs Del Rio o WH title, Lesnar vs Hunter..what else?

Zauważyłem, że CM Punk nie dostaję za pretendentów zawodników dużego kalibru (Jericho może to dobra marka, ale po powrocie jest traktowany jak Upper Midcarder - nie wygrał na żadnym ppv, męczy się z Kingstonami na tygodniówce). Na Summerslam Philip powinien dostać takiego Lesnara, czy Ortona, wtedy jego run nabierze znaczenia i będę mógł mówić, że jest twarzą federacj (narazie wg mnie to tylko Main Eventerowy face, i tak prawie wszystkie główne story są z Ceną).

Walka z Bryanem zapowiada sie nieźle, chodź trochę się pośpielszyli (na jednym ppv walczy o World Title, na następnym o WWE Title), ale nie narzekam. :grin:

Dream match Jeśli nie zjebią tego bookingiem i rozpiszą Dragona na heela z jajami to mamy kolejnego 5stara.

Chyba, że skończy się tak jak na Wrestlemanii z Sheameusem

---

Tak w ogóle to jeszcze za wcześnie żeby rozmawiać o tej gali, jak karta się poszerzy to wtedy będzie można się wypowiedzieć, sądząc po tej jednej walce, może być ciekawie, ale jako że to WWE to nie musi.

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

co do reszty karty jak widać tylko Johnny vs John pewniakiem jest że Lesnar przybędzie na pomoc szefowi

Ja bym tu raczej stawiał, że jednak szefowi z pomocą przybędzie niejaki Tensai, Lord zresztą... :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

co do reszty karty jak widać tylko Johnny vs John pewniakiem jest że Lesnar przybędzie na pomoc szefowi

Ja bym tu raczej stawiał, że jednak szefowi z pomocą przybędzie niejaki Tensai, Lord zresztą... :wink:

Niby obił Cene przy okazji zapowiedzi walki Ace-a z Johnem lecz , bardziej tutaj pasuje mi Lesnar ze względu na to że nie zdołał pojechać Ceny na ER mimo tego że poniewierał nim niemiłosiernie cała walkę , ma to sens szczególnie taki jeżeli pójdą tym torem którym szli cały czas , mianowicie Johnny jest niesamowicie za Lesnarem storylinowo mógłby mu oddać wszystko łącznie z cnotą o ile takową jeszcze posiada :twisted: (bo pewniakiem jest że tam gdzie zaszedł dużą gębą na backstagu tego nie zrobił) w tym przypadku po ataku na Cene , Ace obiecuje Lesnarowi znowu dogodniejsze warunki Być może HHH nie będzie jeszcze walczył na OTL , więc Lesnar wpada , parter z Ceną i w tym momencie i Lesnar wychodzi na Dominatora i Cena bierze wolne tak jak obiecywał. Do OTL jeszcze 2 Raw więc może troszeczkę się jeszcze wydarzyć

11741049974e04ef586db54.jpg

Bo jest łysy :D

Ja też raczej obstawiam, że wcisną do Walki Tensai. Chociaż wolałbym w jego miejsce Brock'a. jakoś nie chce mi się wierzyć, że po pierwszej przegranej tak po prostu to wszystko odpuszczą.

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

Wg mnie Lesnar raczej się skupi na swoim obecnym angle'u z Tryplem (tym bardziej, że Brock nie musi występować co galę, czy co PPV, tak więc nie będą musieli na siłę szukać dla niego "zajęcia"), a jego rewanż z Ceną zostanie przesunięty na jakąś odleglejszą przyszłość. Na OtL pewnie interweniuje Tensai - i albo pomoże Bossowi wygrać, albo zniszczy Cenę po walce, przez co rozpocznie z nim feud i swoją drogę ku jobowaniu :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Yyy... Orton skończył program z Kanem, Jericho skończył program z Punkiem - oboje aktualnie nie mają co robić, pamiętamy jak Jericho odszedł z WWE (Kopniak w skroń Jericho) a WWE dalej nie zaczyna tego programu... nie rozumiem. Skoro na OTL Orton ma przekroczyć jakąś barierę to gdzie jak gdzie ale w takim feudzie o to będzie najłatwiej. :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.