Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Backlash 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Batista vs. Shawn Michaels

Przy formie Animala zwycięzca może być tylko jeden.

World Heavyweight: Undertaker © vs. Edge

Deadman za krótko trzymałby pas.

FatalFourWay for WWE Championship: John Cena vs. JBL vs. Randy Orton © vs. Triple H

Droga eliminacji: Janusz za długo tzrymał pas, JBL nie wiem co on tu robi, Orton nie podoma mi się jako WWE Champ. Zostaje Hunter.

ECW Championship: Kane © vs. Chavo Guerrero

Idiotyzmem byłoby zabieranie pasa Kane'owi po tak krótkim okresie i po takim zwycięstwie. Kane powinien pokazać, że nie bez powodu dano mu w taki sposób pas w "walce" na Wrestlemanii.

Big Show vs. The Great Khali

Nie za bardzo lubię ich obu, ale trzeba kogoś wybrać. Stawiam na Showa, bo Khali to dla mnie totalne beztalencie i jego zwycięstwo pokazałoby, że Big Show został zepchnięty do mega jobbowia tak jak Sonny.

WWE United States Championship: M.V.P. vs. Matt Hardy

U M.V.P. sprawa jest jak u Janusza pas u niego za długo. Na marginesie powiem, że lubie Matta

Patrząc na wszystkie walki widzę, że gala stoi pod znakiem rematchów z Wrestlemanii.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-90852

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ajfan

12

• nttn

8

• murzyn

8

• luki

7

Top użytkownicy w tym temacie

Karta prezentuje się bardzo przeciętnie. Undertaker jest pewniakiem, Edge nie wyjdzie z ringu z pasem.

Oby po Backlash odbył sie draft, bo obecnie na SD! nie ma przeciwnika, który byłby godnym przeciwnikiem dla Taker'a (czyt. odpowiednio wypromowanym). Dlatego uważam za koniecznośc przeniesienie któregoś z Main Eventerow z RAW na Smackdown albo chociażby feud międzybrandowy

Ciekawiezapowiada sie walka o WWE Title - Wszyscy zastanawiają się czy porażka Ortona została odłożona w (krótkim) czasie czy faktycznie zapanowała era Legend Killer'a. Cena z uwagi na kręcenie filmu nie powinien byc brany pod uwagę, a JBL ma obecnie zbyt słabą pozycję.

Na marginesie - na Backlash zawsze odbywają się walki rewanżowe po Wrestlemanii

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-90867

Jeden z moich idoli, nie ma innej opcji tylko zwycięstwo Animala :D

Tak jak już pisał Simsonecztos Taker nie przegra bo za krótko trzymałby pas, oczywiście jestem za Takerem, bo za Edge'm nie przepadam.

Kane na pewno sobie poradzi z takim "chucherkiem" jak Chavito :)

patrz Simsonecztos :grin:

Również lubię Matta (nie tak jak Jeffa), ale rzeczywiście MVP za długo trzyma pas. Ciekawi mnie czy Matt będzie chciał zemścić się na MVP za kontuzje.

FatalFourWay for WWE Championship: John Cena vs. JBL vs. Randy Orton © vs. Triple H

Zaryzykuję i postawię na Ortona. Bić się potrafi, miał szczęście, że po WM zachował pas ale "lepszym szczęście sprzyja" :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-90905

Jeden z moich idoli, nie ma innej opcji tylko zwycięstwo Animala :D

Przy takiej formie w jakiej jest Animal raczej nie ma innej opcji, niż porażka Batisty. Myślę, że narazie nie uda mu się pomścić Flair'a. Oby tylko ta walka nie była gówniana jak walka Batista vs. Umaga.

Nie którzy mówią, że Undertaker nie straci pasa, bo trzymałby go za krótko. Trochę dziecinne wytłumaczenie moim zdaniem, bo w przeszłości (jak dobrze sie orientuje) wrestlerzy tracili pasy czasami nawet na tej samej gali co go zdobyli (gdzieś na attitude w artykułach o tym było ;) ). Wytłumaczeniem jest natomiast to, że Edge (mimo, że go lubię) to jest teraz za cienki na Deadmana. I tak jak AX wspomniał Taker nie ma godnego sobie rywala obecnie na SD!.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-90924

Trochę dziecinne wytłumaczenie moim zdaniem, bo w przeszłości (jak dobrze sie orientuje) wrestlerzy tracili pasy czasami nawet na tej samej gali co go zdobyli (gdzieś na attitude w artykułach o tym było ).
A i owszem tracili, ale głupotyą jest porównywać erę attitude do tego co się teraz wyprawia. Kiedys na każdej tygodniówce był broniony jakiś pas, a często bywało też że wiele (a nie było podziału na rostery). Teraz WHC i WWEC bronione są na każdym ppv, ale reszta na co drugim ppv. Więc twój argument rocket został obalony :D

Teraz, jeżeli ktoś po niecałym miesiącu miałby stracić pas to byłby jakiś Funaki (a kto by mu dał :P ) lub Chavito, ale nie Taker czy Kane.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-90941

lukibarca, Kane w zbytnio przekonujący sposób pasa nie zdobył, więc wszystko jest możliwe ;) .

Kiedyś pas można było nawet stracić na backstage (wrestler wygrywa pas, za kulisami podlatuje drugi spuszcza mu łomot i zabiera pas=pas ma nowego właściciela), ale wprowadzili jakieś przepisy. Dokładnie nie pamiętam musiałbym poszukać tego artykułu ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91052

Jak dla mnie to coś czuję, że Backlash rozczaruje...

Walka Animala z HBK może się udać tylko, gdy Animal w ogóle cokolwiek pokaże, bo na razie to cienko to widać..

Kane vs Chavo- znając WWE to to będzie typowe szmacenie Kane'a i zmiany przewag, bo Chavo będzie miał pomocnika, ale na koniec i tak Chokeslam i pin. Może coś z tego wyjdzie...

Fatal Four Way o WWE Championa- teoretycznie wygląda mi to na to, że walka podzieli się na 2 obozy: HHH będzie się lał z Ortonem (w końcu go wyrolował na WM) a Cena z JBL, efekt końcowy albo Orton albo HHH, stawiam na Triple, bo Orton pozostał championem na WM chyba tylko dlatego, że miał dzień później urodziny :lol:

WHC Undertaker vs Edge- no nie ma chyba cudów, zwycięstwo Grabarza, choć pewnie będą się starać robić nie wiem jaką dramaturgię...

Great Khali vs Big Show- wątpię by Paul cokolwiek wyciągnął z Khalasa, jak dla mnie to będzie gniot, sam nie wiem, kto wygra bo w sumie Khali ma mieć tournee po Indiach więc trochę go będą chcieć przypushować, z drugiej strony- Show nie da sobie 2x jobbnąć jeśli ma być mega heelem, stawiam na Big Showa- ktoś musi być równorzędnym rywalem dla Kane'a / Undertakera :twisted:

Matt Hardy vs MVP stawiam na Hardiego, który miał rozpocząć po WM program z bratem, więc pewnie taki ochłap jak US Title będzie do tego odpowiedni..

Swoją drogą nie wiem, czy dobrze to interpretuję, ale na WM zakończył się streak Ceny, bo przecież to jego spinowano ;-)

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91064

Większość, to odgrzewany kotlet z WM... Nawet jeśli HBK walczy z Batistą, to jest to powiązane z odejściem Flaira...

Więc tak:

-HBK vs. Batista - Wątpie, żeby Batista pokazał coś dobrego w ringu. Jeśli nawet, to będzie to prowadzone przez HBK... Dlatego stawiam właśnie na niego, chociaż wiemy, że WWE może nas zaskoczyć...

-Kane vs. Chavo - na WM, Kane bardzo szybko zdobył pas... Jednocześnie dowiedziono tego, że ten pas jest gó*no warty... Z drugiej jednak strony, jeżeli dali Kaneowi ten pas, to on podniesie jego wartość... Nic więcej, tylko Heel Turn dla Kane'a i dłuższa obrona pasa...

-Edge vs. Undertaker - Repeta :D Liczę na wygraną Takera, potem Le Familia vs. BoD :) Z dupy strony jednak rzecz biorąc, Taker utrzymał swój streak na WM, a teraz może stracić pas, myślę, że byłoby to totalną głupotą...

-Orton vs. JBL vs. HHH vs. Cena - Faworytami są oczywiście HHH i Orton. Cena odpada, a JBL wziął się tu z nikąd. No właśnie, "kto mu dał takie pozwolenie?" Jego miejsce powinien zacząć Kennedy, który jak narazie nie feuduje (Chyba)... Wygra albo HHH albo Orton, innej opcji nie ma...

-Big Show vs. Great Khali - Starcie gigantów. Szczerze mówiąc, często chciałem zobaczyć tą walkę. Myślę, że Show nie jobbnie ponownie... Liczę na Chokeslam i dobre show ze strony Show :D Od Khaliego nawet nie ma się co spodziewać...

-Matt Hardy vs. MVP - Po powrocie Jeffa, liczę na Hardyz :) MVP i Eliah Burke powinni też stworzyć TT i byłaby walka o pas TT na SD! Co do walki, liczę na Matta... US jest jak narazie najgorszym pasem w WWE. Jest szmacony ile tylko się da, a MVP długo go nie bronił. Dlatego liczę na reanimację "świetności" tego pasa...

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91084

Wolałbym żeby zwyciężył animal, ale przy jego formie możliwe że wygra HBK

Pewne zwycięstwo Takera, w SD! w tej chwili nie ma wrestlera

który mógł by bez niczyjej pomocy pokonać Phenoma

Zwycięstwo Kane'a, Chavo tak jak Edge, moim zdaniem nie da rady bez niczyjej pomocy

Ciężki wybór. WWE chce promować Khalego, bo w Indiach cieszy wielką sławą, ale dziwne byłoby gdyby Show, przegrał po raz kolejny.

MVP za długo trzyma pas. Hardy na pewno będzie chciał się zemścić za odniesioną kontuzje z przed kilku miesięcy.

Stawiam na Triple H, Orton nie pasuje mi jako WWE Champion. Cena zbyt długo trzymał pas przed kontuzją, a JBL jest jeszcze zbyt "zardzewiały" i nie wiem co robi w tej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91089

HBK vs. Batista -Batista pokazał na WM pełnię swoich "umiejętności",spieprzył potencjalnie jedną z lepszych walk.Chociaż myślę,że WWE też nie było bez winy.Gdyby walka odbyła się w jakichś " ekstremalnych" warunkach,mam na myśli steel cage wyszłoby to o niebo lepiej.Ale nie o to teraz się rozchodzi.Mimo,że ten feud ma jakiś głębszy sens to jednak na pewno podczas walki będzie widać jak Batista,który nigdy nie grzeszył szybkością,(a teraz na dodatek jest jeszcze w fatalnej formie)będzie spowalniał ten pojedynek.Gdyby ta walka miała odbyć się dwa miesiące później prawdopodobne byłoby,że Flair też dostałby w niej jakąś role,np. special referee,ale w chwili obecnej takie rozwiązanie byłoby przesadą.A wracając do samej walki na Backlash,trudno przewidzieć kto ją wygra.Zapewne będzie to Batista,bo w końcu HBK to przeciwnik na którym można godnie wykonać swój finisher,ale zwycięstwo Shawna pozwoliłoby na dalsze kontynuowanie tego feudu.

Kane vs. Chavo - Cieszę się na tą walkę,bo personalnie nie jest ona zła,nie wiem czemu,ale spodziewam się czegoś w stylu Triple Threat na Armegedon 2007,mimo,że jest walka jedynie dwóch wrestlerów Chavo będzie za wszelką cenę unikał bliskiego kontaktu z przeciwnikiem.

Edge vs. Undertaker - jeżeli walka będzie na podobnym poziomie jak ta z WM,będe bardzo zadowolony.

Orton vs. JBL vs. HHH vs. Cena - Wiele osób zastanawia się po co jest tu JBL,dla mnie odpowiedź jest nadzwyczaj prosta-żeby uratować "honor" pozostałych trzech wrestlerów i nie robić powtórki z Wm.JBL podłoży się Cenie,Ortonowi ,lub HHH i będzie po sprawie.Najbardziej na zwycięzcę pasowałby mi Legend Killer,bo to na nim swoją walizkę mógłby wykorzystać CM Punk.Swoją drogą feud obu panów byłby bardzo ciekawy.

Big Show vs. Great Khali - Buuuuu...Najgorsza walka gali.Mimo,że jest to pojedynek gigantów walka ta nie napawa mnie optymizmem.Walcząc z przeciwnikami mniejszymi od siebie Big Show może coś ciekawego pokazać,ale jak sobie wyobrażacie chokeslama na wielkim Khalim?Bo mi to jakoś sie nie widzi...

Matt Hardy vs. MVP - MVP bardzo długo trzymał ten pas,i przez ten czas pokazał,że jest bardzo dobrym mistrzem,myślę,że w tej walce straci tytuł,ale mam nadzieję,że jakimś cudem otrze się chociaż o ME,bo w najbliższym czasie na jakąś większą rolę dla niego się nie zanosi.Ciekawi mnie jak Matt po tak długiej przerwie się zaprezentuje,co prawda mogliśmy już go widzieć na Raw i MiTB,ale to jednak nie to samo co walka o tytuł.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91091

Naprwade wierzycie w reaktywacje Hardyz?? To tak samo prawdopodobne jak reaktywacja DX. Z resztą z kim mieliby walczyć z Cadem i Murdockiem??

rocket to był Hardcore Championship broniony 24/7. Go można było zdobyć na korytarzu, albo w walce o niego, mimo że nie walczyłeś (np. No way out walka o HC Big Show vs Raven©; choeckslam Raven leży przybiega Billy Gun i jest nowym champem, zara on postaje od Showa, pinuje Raven i odzyskuje pas, ale znowu nadziewa się na Showa i teraz on zdobywa pas). Reszta pasów bronione były normalnie, tyle że 10 razy częściej niż dzisiaj (nawet o WWF Chama walczono na tygodniówkach).

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91116

mi najbardziej podoba sie walka HBK'a z Animalem chciałbym zobaczyć batista bomb... leczt tylko two count batista wstaje dostaje DDT a potem SWEET CHIN MUSIC i po walce (ach te marzenia :lol: )

Taker vs Edge Taker wygrywa po długiej bitwie

Fatal 4 way bardziej bym tu wolał battle royal na piny (zawodniki zppinowany zostaje wyeliminowany) ale JBL musi sie komus podlozyc

MVP vs Matt oby Matt wygral i zkontuzjowal MVP :D a tak serio Matt wykonuje leg dtop dorzuca twist of fate i koniec

Big Show vs Khali chcialbym by WWE zaskoczyło nas dobrą walką i wygra.......Khali (znów te marzenia :D )

pas ECW nie zmieni własiciciela

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91174

HHH vs Orton vs Cena vs John " Bradshaw " Layfield - Ha pamiętam jak podczas dyskusji o Wrestlemani XXiV mówiłem że JBl wygra z Finlayem i jeszcze w tym roku zdobędzie pas WWE lub WHC. Wszyscy jak jeden mąż śmiali sie że to jest imposible a tu prosze wygrał belfast brawl i walczy o pas. Teraz natomiast wszyscy pytają co on tu robi??. Odpowiedż jest prosta. Czy wam sie to podoba czy nie JBL zajmuje wysoką pozycje na którą w pełni zasłużył. A fakt że nie jest może najlepszym wrestlerem ( ale na pewno dobrym) nadrabia po tysiąckroc charyzmą i mic skillsami które to w WWE sa równie wazne co ring skillsy.Co do samej walki stawiam na Huntera( zasłużył), który potem zacząłby program z Layfieldem. Cena stoi na z góry straconej pozycji ( reakcie na jego osobe wśrud fanów , oraz praca przy filmie) , a co do Ortona to nie ma cudów , pozwolili mu na obrone pasa na Wrestlemani żeby pokazac że wszystko może sie zdarzyc , ale na Backlash raczej sie to nie powtórzy.

HBK vs Batista: Jedna wielka niewiadoma zarówno Animal jak i HBK mają wyrobione pozycje w WWE. Różnica natomiast polega na tym że Shawn jest cały czas w formie i potrafi zrobi dobrą walke z kimkolwiek czego nie można powiedziec o Batiście który konsekwentnie zalicza spadek formy , czego przykładem może byc jego walka na WM. Stawiam na HBK.

Matt Hardy vs MVP: Niestety wygrana Matta jest niemal stuprocentowo pewna. MVP za długo trzymał pas którego bronił raz na ruski rok. WWE spierdoliło sprawe ale o przyszłoś Portera jestem spokojny. Wrestler z taką charyzmą i umiejętnościami zajdzie wysoko w federacji.

Big Show vs The Great Khali: Show wygra wbrew pozorom bez większego wysiłku.

Edge vs Undertaker: Wygrana Takera jest tak pewna jak to że jutro będzie nowy dzień. O poziom walki jestem spokojny , obydwaj panowie pokazali na Wrestlemani że razem są w stanie zrobic dobry pojedynek.

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91176

bym tu wolał battle royal na piny
A jest cos takiego w ogóle? Battle royal to trzab wyrzucic przeciwników przez górna liną, a nie pinować.
(zawodniki zppinowany zostaje wyeliminowany)
A to o to chodzi. A więc jest takie magiczne słowo "elimination". Mi równiez bardziej by pasowało gdyby te słowo w nazwie stypulacji wystąpiło, ale cuż przecież to WWE.
https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91180

ajstylesfan napisał/a:

bym tu wolał battle royal na piny

A jest cos takiego w ogóle? Battle royal to trzab wyrzucic przeciwników przez górna liną, a nie pinować.

W SD VS RAW było coś takiego więc pewnie o to mu chodziło :D

https://forum.wrestling.pl/topic/9888-backlash-2008/page/2/#findComment-91188