Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

GAIJIN... czyli OMAE O KOROSU, KONOE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

EDIT: (03/04/2008 00:02)

...gaijin... ten epitet towarzyszył mi zawsze, kiedy spacerowałem ulicami Tokyo... ponieważ zawsze wolałem rozmawiać z tubylcami po angielsku, nazywano mnie również eigo-ya... i zawsze byłem obcy... nieważne jak bardzo chciałbym (choć wcale nie chciałem) wtopić się w ich kulturę, zawsze byłem obcy... kiedyś umówiłem się z Takeshim w barze, w Tsukishima... kwadrat należący do Niebieskich Smoków... siedziałem przy stoliku, sączyłem jakiś japoński cienkusz... ich było czterech... właściwie, zanim zwróciłem na nich uwagę, najpierw zobaczyłem nóż wbity w mój stolik, tuż obok mej lewej dłoni... zwyczajne, tanie, tajwańskie gówno, sprężynowiec... trzech byczków w przeciwsłonecznych szkłach a przed nimi jakiś japoński pedzio z tlenionymi włosami... "Omare, Bakyrou", "Temee"... nie reagowałem, to była jedna z zasad mojego giri, które próbował wpoić mi Takeshi... "reaguj tylko w ostateczności... jeśli dasz się ponieść wściekłości, uwolnisz złą siłę, która jest w tobie... nie wolno ci tego zrobić, przynajmniej nie w najbliższym czasie... jesteś inny niż wszyscy tutaj, to prawda... nieraz spotkasz się z zaczepką... ale jeśli pozwolisz, aby gniew wziął górę nad emocjami, jeśli zareagujesz gwałtownie na pierwszą lepszą złośliwość ze strony tych młodych zdobywców ulic, którym wydaje się, że są Yakuza, coś w tobie pęknie... czasem boję się ciebie"... to było dziwne... mój mistrz i przyjaciel - bał się mnie??? "czuję w tobie zło, czułem od pierwszego naszego spotkania... ale wyczułem coś jeszcze... szansę na walkę... na wewnętrzną batalię o spokój ducha... pewnie łatwiej byłoby ci raz tylko obudzić w sobie to monstrum i niczym się nie przejmować... być może nienawidzisz mnie, bo próbuję ulepić cię na nowo, wbrew tobie"... jak mógłbym nienawidzić Takeshiego??? "pamiętaj, jeśli raz zabijesz, jeśli raz przegrasz ten wewnętrzny pojedynek, to może być koniec ciebie, koniec twego bushido"...

... to była zaledwie chwila... kolejny cios noża wymierzony był dokładnie w moją drugą dłoń... migawki... kalejdoskop... slideshow... mój unik... pęknięty kufel po cienkuszu... szkło w gardle pedzia... pierwszy z napakowanych japońców ze swoim własnym nożem wbitym w zakrwawione udo... szybka ucieczka ich towarzyszy... dźwięk otwieranych drzwi... Takeshi i ja... wymiana spojrzeń... "coś w tobie umarło, synu"... wiem, Takeshi, ale nie jestem pewien, czy źle się z tego powodu czuję... "lepiej stąd chodźmy, zaraz pojawi się tu policja"... idę ulicą jak pijany... nie pamiętam drogi, potrącam ludzi... na twarzy mam śmierć... w sercu mam śmierć... w duszy mam śmierć...

---------------------------

Popełniłeś duży błąd... Kto pozwolił ci mieszać się w moje sprawy? w moją walkę? ... Pan Konoe Honorowy, mości książę... gdzie twój kodeks? To taka mała zemsta, prawda? Coś w rodzaju nauczki... "Proszę, oto Stabber, wyśmiewał się z Japonii, cesarza i EWF, a teraz leży na ringu, pokonany... I kto jest górą?" Do cholery, brakuje mi tylko stwierdzenia "Taki był mądry - a teraz umiera!" i poczuję się jak bohater pieprzonego filmu Koterskiego... Tak, Konoe, muszę przyznać, że twój cios był celny... Pozbawiłeś mnie szansy walki o najważniejszy pas... Już na starcie zostałem z tyłu... Teraz siedzisz sobie, w twoim śmiesznym kimonku, czytasz jakąś cholerną książkę napisaną katakaną i myślisz, że jesteś lepszy... Dokładnie tak samo, jak myśleli wszyscy twoi rodacy... Tak samo, jak myśleli dwaj sztywni z baru w Tsukishima... Gaijin... Nic nie warte stworzenie, któremu nie godzi się przebywać w towarzystwie prawdziwego Japończyka... I nagle okazuje się, że gaijin potrafi walczyć o swój honor... Że gaijin zabija... Że w gajinie żyje to, co stary dobry Takeshi próbował przez lata uśpić... To coś, niczym Lewiatan w lochach Watykanu - nigdy nie uśpiony do końca, podobnie jak jego bracia: Beliaal, Szatan i Lucyfer... Zło zawsze jest czujne, jest w każdym z nas, ale niektórzy mają go po stokroć więcej niż inni... Błagaj swego Boga, Yamato, aby nie zesłał na ciebie snu, w którym zobaczysz, jak czarna jest dusza Stabbera... Nie jestem już zwykłym Skrytobójcą... Twój tchórzliwy atak dał mi bilet... na powrót do przeszłości... ponownie zbratałem się z demonami... Wierzysz w istnienie demonów, Konoe? Ja nie muszę wierzyć... ja je widzę... czuję... w każdej mojej chorej myśli, która krąży teraz wokół twojej śmierci... jak najboleśniejszej... jak najbardziej plugawej... Popełniłeś błąd, Konoe... a demony wystawią ci za niego słony rachunek...

------------------------------

Odegnane niegdyś precz

Mary przeszłości

Atakują ponownie

Epicentrum jest w mojej duszy

Oczy zamknięte

Karku mięśnie napięte do granic możliwości

Od lat tego nie czułem

Ręce łakną przemocy

Otwieram oczy

Stoję przed tobą... ja - kat... ty - ofiara

Ukorz się przede mną, przed panem hardkoru...

Każdy skazaniec ma prawo do jednego życzenia

O co poprosisz?

Nie błagaj tylko o litość

O tym słowie zdążyłem już zapomnieć

Elektryczne krzesło z moich dłoni... i szafot z drutu kolczastego

...................

może jeszcze wrzucę jakiś zwykły wywiadzik, we'll see

Edytowane przez theGrimRipper
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

4

• Juppozo

3

• Biggmac

1

• nekrophage

1

Top użytkownicy w tym temacie

RP są przecież do 02.04 do 24.00

53541565549537ccb6a05f.jpg

A nie do wtorku przypadkiem? Nie wkrecaj mnie, Jupek ;]

Na serio do 02.04 :) Oblookaj sobie przy karcie na UP2.

Hehe... nie tym razem Grim ;) Ja sam napiszę na jutro

Spoko Grim erpy do środy do godziny 24 są przyjmowane ;)
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Dobra, wrzuciłem RP tuż po północy, mam nadzieję, że się to liczy ;]

Jeszcze krótki słownik dla wszystkich, którzy nie wiedzą, o co mi chodziło ;-)

gaijin - obcy

eigo-ya - anglojęzyczny

omae o korosu - zabiję cię

omare, bakyoru - dupku!

temee - pieprzony gnojku!

I jakby się ktoś pytał, o co chodziło z tym "wierszem" na koniec - to akrostych, już kiedyś stosowałem go w erpach i jest to jakby trademark Stabbera...

Krótki, ale treściwy i dobry stuff wypociłeś :D ... Stabber jest naprawdę pokręcony na maksa ;)

Juppie, poświęciłem na to troszkę ponad godzinę ;]

Poza tym, jakoś nie lubie pisać wywiadów, dodatkowych dialogów (choć pamiętam, że Rabster zawsze sobie je chwalił w moich erpach)... Generalnie, jeśli się uda, chcę zachować szyk: 1) wspomnienia z Tokyo; 2) speech (bez żadnych ozdób i duperelek typu "znajdujemy się w..."; 3) dodatki ;P (jeśli będę miał ochotę udzielić wywiadu, to może takowy się pojawi) ;]

• Urządzenie:  Windows

eh , myślałem , że era japończyków w e-fedach sie skończyła a tu masz , ona sie dopiero zaczęłą . :/

pozatym troche krótko i faktycznie jakiś mały wywiad by sie przydał ale ogólnie raczej dobrze niż źle . :D bywało jednak lepiej .

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg