Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czerwony Hummer Diabla z nieba.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mala, spokojna wioska, Brzozówka, jeszcze spala, utulona poranną mgłom. . Kur jeszcze nie piał, chłopi nie szli do pracy, a dzieci nie bawiły sie, nie biegały po polach. . Nagle, z jednego domu, zwykłej chaty, malej, wiejskiej chaty wyskoczył chłopiec. Cały brudny, umorusany, biegł, uderzajac nagimy stopami o rozpryskujące sie na prawo I lewo błoto. Chłopiec przebiegł przez mały zagajnik, obok jakiegoś rozwalone domku na drzewie, I wbiegł na pusty, piasczysty pagórek. I ujrzał to, czego sie obawiał. Czego obawiali sie wszycy. 4 samochody, 3 czarne BMW I jeden wielki, czerwony Hummer pędziły leśną droga w kierunku wioski. Chłopiec wiedział juz co robić: Pędem ruszył w kierunku wioski I wpadł na główną (I jedyna) ulice, wrzeszcząc:

-Ludzieeeeeeeeeeeee ! Ludziska, Inkwizytory jadom, inkwizytory, bedom palic, bic, zabijoc, ludzieeeeeeeeeeeeeeee !

Ludzie wybiegli z chat, kobiety zaczęły panikować, mężczyźni zajęli się chowaniem “zakazanych” towarow, dzieci pobiegły w pobliskie krzaki, aby uniknąć tego przerażającego widoku, który miał nastąpić juz za kilka chwil. Nagle, na drodze, w oddali pojawil sie Kordon samochodow, a na jego czele jechał wielki, czerwony hummer.

-Matko przenajświętsza…-Powiedział Jędrek, 32 letni rolnik- Oleśnicki jedzie….

Ktoś krzyknął, ktoś zemdlał, ktoś upadł, ktoś biegł. Oni wiedzieli kim jest Konrad Oleśnicki, najgorszy z najgorszych, bydle, świnia, którego nawet najgorsi inkwizytorzy bali sie I nienawidzili. Prawa reka ojca dyrektora, piekielny sługus sil niebianskich, o tak…

Czerwony Hummer zatrzymał sie z piskiem opon, z Jeepa wyskoczył Konrad Oleśnicki, wielki, postawny mężczyzna I jego sługa, wierna jak pies Szkarada, Faust. Z Czarnych samochodow marki BMW wyskoczyło kilkunastu drabów, łysych, z kijami w dłoni I krzyżami na szyi. Olesnicki rozejrzał sie wzrokiem szaleńca I uśmiechnął, nagle jednak doskoczył do niskiego, przysadzistego chłopa I powalił go big bootem, po czym wyciągnął go na środek, taka by każdy widział I zapytał:

-No bratku…ukrywacie przeciwników kościoła ?

-Ja…

-GADAJ, ALE JUZ SMIECIU !

-Nie panie, błagam…

Double Arm DDT !

Mezczyna upadł, szlochając z bolu, ktoś próbował mu pomoc, ale jeden celny cios gazrurka skutecznie powstrzymał jego zapędy.

-Pytam jeszcze raz: Ukrywacie cos ?

-Panie, błagam, my nic…

Power Bomb Backbreaker !

Tłum zafalował, wyraźne wzburzenie ogarnęło społeczeństwo wsi Brzozówka, ale Konrad tylko sie uśmiechnął I wydal jeden krotki rozkaz.

-Przeszukać.

Wszyscy pomocnicy Inkwiyztora, za wyjątkiem Fausta, rozeszli sie po całej wsi, aby przeszukać każdy zakątek w poszukiwaniu wszystkiego, czemu sprzeciwia sie Ojciec Dyrektor. Po kilku chwilach jeden z pomocników inkwizytora wywlókł na podwórze jednego z domow jakiegoś faceta, a raczej jeszcze chłopaka, około 16 letniego chudzielca.

-Ten sie chował w spiżarni- powiedzial Drab-napewno nie bez powodu.

Oleśnicki okrążył kilka razy chłopaka, niczym sęp, oczekujący na śmierć ofiary.

-Dlaczego sie ukrywałeś ?

-Nic nie powiem !

-Och, nie, naprawdę ? Zobaczymy, zobaczymy…ludzie- krzyknął nagle Oleśnicki- Jeżeli ktoś przetrwa ze mną 3 minuty w walce, odjade stad I puszcze chłopaka, kto chętny ?

Zapadła grobowa cisza. Nikt jakoś nie kwapił się do walki z potężnym inkwizytorem.

-Brak chętnych ? Jeżeli nikt nie wyjdzie to nie osczedze nic, nawet jedna słomka, jeden kamień się nie ostanie !

Wreszcie, ciężkim krokiem, przed szereg wyszedł na oko 20 letni chłopak, jak się okazało z slow jednego z mężczyzn „syn kowala”.

Walka była teatrem jednego aktora. Konrad przywal wszelkich akcji i całego sprzętu który mógł znaleźć, od desek, poprzez widły, Az po worki z ziemniakami. Na koniec Konrad zaaplikował swemu przeciwnikowi swój firmowy cios, Pokute, po czym rzucił krótkie „jeszcze tu wrócę” i wsiadł do swojego Hammera.

-Stop ! Dobra, nagrało się, dziękujemy państwu !

-No, promo super, naprawdę ! Wyszło nieźle, ten Konrad to mógłby być nawet niezły aktor- krzyknął reżyser oj, jak to mówił Oleśnicki „Pedalowatym” wyglądzie. Konrad skrzywił się, co on tu robi ? Wykonuje misje dla ojca dyrektora, upomniał się w duchu i uśmiechnął jak najszczerzej, choć wiedział ze raczej mu to nie wyszło.

-Macie cos do picia ?- zapytał Konrad

-Może soczek ?

Oleśnicki pokiwał z niedowierzaniem głowa. Skąd oni go wytrząsnęli, do licha, skąd. Konrad ledwo się wstrzymywał, ale ostatecznie postanowił nie robić krzywdy temu pajacowi. Na razie.

-Miałem namyśli cos mocniejszego…

Faust bez słowa podął butelkę z nalewka, Konrad nalał do sporego kielicha i jednym łykiem opróżnił kielich.

-Faust, za mną !

Inkwizytor i jego „pies”, jak nazywano Fausta, ruszyli zboczem pagórka w kierunku lasu, a Konrad zaczął mówić.

-Na ostatniej gali nam się nie powiodło, nasz przełożony nie był zadowolony, lecz w swej wspaniałomyślności postanowił dać nam jeszcze jedną szanse…kto będzie moja ofiara ?

-Oscar Knifer i Ichytude, panie…

-Starzy wrestlingowi wyjadacze…az żal będzie niszczyć takie Legendy…no nic, nie lubie tego całego wrestlingu, ale gdy ojciec dyrektor karze, to trzeba wykonywać rozkazy, zaapamietaj Faust !

-Tak, mój panie !

-Poradze sobie z nimi, gdybym jednak miał jakieś problemy to…Faust, kostur w dłoń I do boju…

-Naturalnie panie !

-No, to rozumiem ! Pokarz mi zdjęcia tych pajaców !

Konrad wyrwał wręcz zdjęcia z rąk Fausta I przyjrzał sie. Ktoś taki jak on musi sobie z nimi poradzić I poradzi sobie. Inkwizytor wyciągnął zapalniczkę, podpalił zdjęcia I mruknął…

-Bog ze mną, chuj z wami…I niech sie dzieje wola nieba…

-…z nią sie zawsze zgadzac trzeba…dokończył Faust, a Oleśnicki kiwnął głową z aprobatom I odszedł w kierunku czerwonego Hummera, aby przygotować się do walki, ciężkiej, ale wierzył ze zwyciezkiej…

-Bo Bog jest ze mną !

Ps: Przepraszam za bledy, mam problemy z Winda :( Wszelkie opinie i krytyka mile widziane.

Nie bierzcie ze mnie przykładu.
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fedor124

2

• estevez

1

• pablo modjo

1

• Biggmac

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Moim skromnym zdaniem dobry RP! :D Wciągający. Akcja na wsi wyjebista 8) Naprawdę ciekawy pomysł.

16476371734edf391100c30.jpg

Zrobimy mala reklame...ludzie, komentujcie :) !
Nie bierzcie ze mnie przykładu.

Fajna sprawa, akcja we wiosce to ciekawy pomysł.

A co do Twojego gimmicku-oglądałem wczoraj "Duchy Goi"-polecam Ci. Można sporo ciekawego o inkwizycji z niego wyciągnąć.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Jak już mówiłem, Konrad to świetna postać. Ma ogromny potencjał.

Czytając, myślałem, że to dzieje się naprawde... a tu zaskoczenie: kręcone promo. Pozytywne zaskoczenie, choć gdyby okazało się to prawdziwą akcją, to również byłoby wporządku.