Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

HVW Under Pressure I

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No kurwa mać dopiero co wyszła pierwsza gala! Pewnie jeszcze nie wszyscy zainteresowani ją przeczytali. Trochę cierpliwości stary karta niebawem się pojawi.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

15

• mu

11

• SixKiller

8

• Biggmac

8

Top użytkownicy w tym temacie

Dobra sorry, ale wiesz, czytam tą gale już chyba setny raz i cały czas jestem tak samo podniecony, jak na początku, więc spox jutro się upomne :P .

Klasa panowie, klasa. Nie spodziewalem sie gali tak szybko :) Naprawde fajn ie napisane, Olesnicki jako Krzyzak, calkiem calkiem :) Gala na duzy +, oby tak dalej 8-)
Nie bierzcie ze mnie przykładu.

gala zajebista szczerze !! a juz ta błyskotliwość komentatorów po prostu bajka...

10/10 !! albo i wiecej

30647399048b9a5c265ace.jpg

Świetna gala , na prawdę kawał fachowej roboty. Henio czasami już przynudzał tym sexem ale i śmieszne momenty były. Walki bardzo dobre , czekamy na następną galę no i na nową postać (mnie :D)

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Odpowiem na pytanie kiedy nowa karta. Otóż, skoro gala miała się pojawić w środę, to też w tym terminie możecie oczekiwać nowej karty:)

Spoko poczekamy 8) Jeszcze raz gratki i dobra robota :)

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   23
  • Urządzenie:  Windows

Hej, Oto moje przemyślenia po gali :

- Nawiązania do istniejących wrestlerów, federacji moim zdaniem to lekka pomyłka. np:

To, że wchodzisz przy tej samej muzyce co Nick Mondo nie czyni z Ciebie groźnego.

(z publiki wciąż : "Rey Mysterio")

Większość z wrestlerów które wymyślamy jako uczestnicy zabawy, są jakąś tam choćby po części kopią prawdziwych wrestlerów. Tak więc jak podkreśla się to na gali to wypada to słabo, jakby Psycho był tylko jakąś tam Polska kopią Mysterio. Dla mnie jeśli istnieje Psycho to Mysterio nie istnieje. Nie mówie, że każde nawiązanie do rzeczywistości jest złe, ale tutaj było tego za dużo.

- Humor Tyskiego czasem poniżej krytyki, np:

Heniek Tyski - Nie wiem, nie ruchałem jeszcze...

a czasami daje rade :

Heniek Tyski - Nie no... to już bezczeszczenie zwłok naszego stołu!
Heniek Tyski - A czy wcześniej też nie mogli niszczyć desek surfingowych albo desek do prasowania, tylko nasz stół komentatorski?

- Dobry pomysł z zagospodarowaniem wrestlerów którzy pierwsi odpadli z Battle Royal

Vlad Biggmaczyński - Żartowałem! Nie chce się dzielić moimi pomagierami z nikim. A teraz wynocha. Trzeba odgarnąć śnieg na parkingu!
:twisted:

- Słaby pomysł z kibolami Śląska, który niestety przewijał się przez całą prawie galę.

- Segmenty w większości dobre i bardzo dobre, szczególnie zapamiętałem te z Yamato Kanoe oraz krótki segment z Vladem i Itchym. Nieco zabrakło może humoru.

- Fajnie, że gala jest na osobnej stronie w htmlu.. a nie na forum.. klimat e-fedow utrzymany.

- Gala szybko i bez opóźnień to duży plus. Myślę, że z gali na galę będzie coraz lepiej... pewne scenariusze się rozwiną i HVW będzie cieszyć coraz bardziej.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Reputacja:   1

Gala swietna

pamietajcie zadna praca nie hanbi

Vlad Biggmaczyński - Żartowałem! Nie chce się dzielić moimi pomagierami z nikim. A teraz wynocha. Trzeba odgarnąć śnieg na parkingu!
http://wywiady-psw.blogspot.com/ - mój blog Wywiady PSW

366034736498156ba4f22c.jpg

Może w EWF, federacja istniała w "innej rzeczywistości", ale HVW istnieje w prawdziwym świecie, w którym prawdziwe federację i wrestlerzy też istnieją, więc nawiązania są i będą. Porównanie Psycho do Mysterio, to takie nawiązanie do obecnej popularności Reya w Polsce.

Teksty Heńka są uzasadnione przez jego gimmick, który jasno nazywa go erotomanem. Ten tekst, który podałes Przemk0 tobie się nie podoba, a kilka osób uznało go za najlepszy tekst gali. Każdy ma swój gust.

Może w EWF, federacja istniała w "innej rzeczywistości", ale HVW istnieje w prawdziwym świecie, w którym prawdziwe federację i wrestlerzy też istnieją, więc nawiązania są i będą. Porównanie Psycho do Mysterio, to takie nawiązanie do obecnej popularności Reya w Polsce.

EWF chyba istniało w naszej rzeczywistości. Tylko że tam nie było zbyt wiele nawiąźań do "prawdziwych" federacji. Można by to stonować do kilku puszczeń oka

Zaś sama postac Heńka powinna się wyrobić na kolejnych galach. Tak sądże.

W EWF jakieś drobne tego typu nawiązania były, ale to w zasadzie tylko na pierwszych, "felkowych" galach, później to już nie było takiej potrzeby.

Jedyne do czego bym się przyczepił to określenie jakie pada na gali, że "wrestling jest zjawiskiem niszowym w Polsce". W tej alternatywnej rzeczywistości różnego typu federacje istnieją już prawie 10 lat (w przyszłym roku dziesięciolecie PCW chyba wypada) i skoro gale były organizowane zawsze w największych polskich halach, transmitowane w ogólnokrajowych telewizjach (przynajmniej według oficjalnych scenariuszy), a władze różnych federacji wchodziły nawet w interakcje z polskimi rządami (interwencje UOPu były kiedyś dość popularnym tematem :P) trudno więc by było to coś zdecydowanie niszowego. W sumie jest to nieistotne, ale ja lubię rzeczy nieistotne :P

5624562044dc465af79c51.jpg

Coś mi isę zdaje, że bookerzy chcieli dostosować galę do publiczności - czyli w zdecydowanej większości młodych stażem uczestników rodzimej sceny wrestlingowej. Za tym idą nawiążania do markowania Rey'owi Mysterio, czy też rzuczaniem nazwiskami, a w końcu wyżej pzytoczone stwierdzenie. Spokojnie, skoro już kilka osób zwróciło na to uwagę, to pewnie bookerzy zmniejsza skalę tego zjawiska i zmienią troche relacje na linii: HVW - rzeczywistość.

Spokojnie, skoro już kilka osób zwróciło na to uwagę, to pewnie bookerzy zmniejsza skalę tego zjawiska i zmienią troche relacje na linii: HVW - rzeczywistość.

Nie chce czegoś zmieniać bo komuś się to nie podoba :) zmienie jeśli sam uznam to za przesadzone, a w moim mniemaniu na tej gali było w sam raz. Tak jak mówiłem, HVW działa w świecie rzeczywistym, gdzie równolegle działają sobie wszystkie inne federacje.

• Reputacja:   23

Może w EWF, federacja istniała w "innej rzeczywistości"

Jeśli, więc EWF było w innej rzeczywistości to dlaczego zostało wspomniane w HVW.

Moim zdaniem te 2 światy się gryzą.. nasz e-fedowy i prawdziwy. Zastanówmy się.. skoro WWE, TNA istnieje.. EWF istnieje.. AWF i inne fedy też (zostały wymienione też w trakcie gali).. To dlaczego przez te 10 lat istnienia federacji w Polsce nigdy żaden amerykański wrestler nie wystąpił nawet gościnnie. WWE nie zorganizowało House Show'u w Polsce. Dlatego myślę, że bezpiecznie jest nie wspominać i nie nawiązywać do wrestlingowej rzeczywistości.

Skoro WWE istnieje to można nawiązywać do niego w RP ? Chris może pojechać na galę WXW do Niemiaszków ? albo na try-out do WWE ? Może walczyć poza Polską czy kontrakt z HVW jest ekskluzywny ?

Z innej beczki skoro świat HVW działa równolegle do obecnego.. to czy Tomasz Kamel może wystąpić w moim RP ?

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg