Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tracker Attitude ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czy ciężko jest założyć tracker na identycznych zasadach i regułach jak PWT ?

Czy jest taka możliwość żeby założyć polski tracker wrestlingowy na RM? Mamy świetny portal, newsy pojawiają się regularnie, forum z masą użytkowników, wrestlingową encyklopedie i wszystko sprawuje się bardzo dobrze. Co Wy na to by do tych "filarów" dodać jeszcze tracker ? Na pewno ludzie jak Rambo, Triple H, Bonkol czy nawet ja bo mam szybkiego neta gdy używam torrentów uploadowali by gale, themy, homevideos itp. Czemu nie dać szansy spróbować jeżeli nie ma dużego ryzyka pieniężnego(o ile nie ma). Używali by go tylko Ci którzy zapłacili na serwer, albo użytkownicy którzy są z forum od dawna. Proszę o opinie administratorów i moderatorów czy wiąże to się z dużym ryzykiem i czy jest taka możliwość, a zwyczajnych użytkowników czy podoba im się mój pomysł.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lil Abyss

4

• RazorR

2

• Euz

1

• rocket

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Nie mam pojęcia o rozwiązaniach technicznych, więc mogę tylko napisać, że każdy pomysł, który sprzyja rozwojowi Attitude uważam za dobry ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Według mnie, pomysł jest świetny. Ja, oczywiście uploadowałbym gale :)

Nie wiem tylko, czy ktoś z nas umie takie coś założyc ale jeżeli tak, to jest to naprawde dobra rzecz :)

[*] 1967-2007 Chris Benoit [*]

15892867604680c292362c8.gif

• Reputacja:   2

http://torrent.bajo.pl/1661,wlasny,tracker.html

Tu jest mnóstwo info, objaśnienie jak założyć tracker itd. Co do serwerów wymieniają płatny webd.pl, ale jeśli miałby być darmowy z opisów ten wydaje się najlepszy:

http://jatsu.pl/

A z tego sam kiedyś korzystałem, z tym że do zwykłej strony internetowej. W tej roli sprawdził się świetnie, może więc i tu da rade:

http://60free.ovh.org/pl/products/offers.html

Projekt wydaje się ciekawy, ale pod warunkiem, że będzie sporo chętnych do korzystania, i uploaderzy którzy podzielą się plikami, których nie ma na PWT i XWT albo są bardzo słabo oseedowane.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Czekam na głos panów z wyższych sfer :) . Na razie nie ma dużego zainteresowania, ale chyba ze względu tego że jest niedzielne popołudnie ;). Chociaż miło słyszeć że pomysł Wam się podoba i liczę na zdanie Rambo, Bonkola i oczywiście administratorów.

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

Dla mnie pomysl swietny i jesli by wypalil, to panowie.. tworzymy historie! :-)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Pomysł mi się podoba, mogę być jednym z tych którzy będą wrzucać gale, tylko zainteresowanie musi być duże, bo mała społeczność przy takim projekcie to rzecz niewskazana.

Jak na razie jestem na tak.

15974308365193fac7b7921.jpg

panowie nie da rady :)

server ktory utrzyma tracker kosztuje 300 miesiecznie najmarniej (liczac ze bedzie max 500 userow). poza tym trackery zamkniete borykaja sie z takimi problemami jak hit nad run, wolny upload i tak dalej :) Jedyne co mozemy zrobic to otwarta podstrone poswiecona tylko i wylacznie gala przez torrenty

14412508044c725aa0e19e.gif

Jeżeli się dobrze pomyśli nad opłatami i zwalczeniu hit & run'u to może to mieć przyszłość. np. wystarczy że 100 osób zapłaci po 20zł i już troszkę kasy jest. A H&R ?Ci którzy nie zapłacą muszą mieć ratio przynajmniej 0.5 żeby móc utrzymać swoje konta. Jakoś z czasem udało by się to wyeliminować.

A i jeszcze otwierać rejestracje raz na 2 miesiące żeby nie było od razu koło 500 użytkowników, a Ci którzy mają już konto żeby obawiali się banów :)

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

• Reputacja:   706
  • Status:  Online

Wątpię, aby pomysł taki wypalił. Na trackerach jest sporo pijawek, którzy będą tylko pobierać - lepiej wziąć się za upload na serwer Attitude, tam wystarczy przecież raz coś wrzucić, aby kilka osób mogło to pobrać, bez czekania na seedy, a oprócz Nitro nic się tam nie pojawia, a mogłoby.. :)

Trackerowi mowimy nie. Sprawa jest zamknieta :)

14412508044c725aa0e19e.gif

• Urządzenie:  Macintosh

Z moich obserwacji wynika, że do powstania dobrze działającego trackera, w którym torrenty nie będą martwe po kilku dniach potrzebne by było dobre kilka tysięcy użytkowników i dobry trzon uploaderów z bardzo dobrymi łączami. Biorąc pod uwagę że przez forum od 2003 przewinęło się prawie 3 tysiące userów (łącznie ze skasowanymi kontami) projekt uważam na tą chwilę za nierealne do zrealizowania.

Moim zdaniem jeżeli dobrze by to się rozreklamowano porządnie (tak na Wschodnia Europę) to pewnie znalazłoby się kilka tysięcy userów. Mam plan rezerwowy jeżeli mój ostatni pomysł nic nie pomoże. Mianowicie wrzucanie wrestlingowych torrentów na http://tracker.fullcontactzone.com/ i podawanie linków w nowym dziale na forum. Jednak to nie to samo co własny tracker, ale szanuję i rozumiem Wasza decyzję panowie :)

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

Jak dla mnie taki tracker, a nawet zreszta podstronka była by zbawieniem ( od przyszłego tygodnia bo prawdopodobnie wkońcu ziomek założy neta w mojej okolicy, ale niestety radiowego= stałe IP ), a więc ja byłbym jak najbardziej zatym, żeby takie coś powstało.

Upload będe miał gdzies 20-30 KB/s więc i ja coś bym upał od czasu do czasu ;)

Edytowane przez rocket

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Ale po co, jeżeli wszystko jest na PWT i XWT? nie ma sensu tworzyć nowego trackera wg mnie, bo po 1) nie zbierze się odpowiedniej liczby uploaderów a po 2) wątpie w to, że obyło by się bez HitAndRunów i taki tracker by szybko upadł

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 30 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 039 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 710 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Brak słów, nie wiem co napisać. Jeszcze nie zdążyłem obejrzeć jego ostatniej walki a tu takie info.
    • IIL
      Brak mi słów! Zawsze dawał z siebie wszystko. Prawdziwa legenda tego biznesu...  
    • KyRenLo
      Dopiero co kurz opada po Backlash, a tu już na horyzoncie kolejna gala. Dosyć mocne tempo, a przecież Money in the Bank za mniej niż miesiąc. Jey Uso (c) vs. Logan Paul: Panowania Uso nie będę oceniał, bo jest za szybko, chociaż można przyznać, że walka z Rollinsem była więcej niż dobra. Znajdzie się pewnie wielu, którym nie podejdzie takie starcie. Ja jestem w tej drugiej grupie. Czekam na pojedynek z zaciekawieniem. Powinni wykręcić coś dobrego. Myślę, że Uso nie będzie długimi miesiącami trzymał ten pas, ale wątpliwe, aby stracił go na takiej gali. John Cena na plakacie, więc trzeba zakładać, że coś do walki dostanie. Po Post-Show można po cichu domyślać się, że jego rywalem będzie R-Truth. W sumie dla mnie Saturday Night's Main Event to taka opakowana inaczej tygodniówka, więc taki czy inny rywal się nada. Co tutaj możemy jeszcze dostać? Pierwsze z głowy: Drew vs. Damian Szybki rewanż Lyra vs. Becky Tiffy vs. Jax Penta vs. El Grande Americano
    • MattDevitto
    • KyRenLo
      John Cena: Night of Champions: Trochę tak i trochę nie, bo na moje jednak Logan udowodnił, że miejsce w WWE mu się należy. W każdej swojej walce Logan pokazuje, że nie odstaje od reszty zawodników ba moim zdaniem jest na luzie lepszy od sporej części. Gdy dostaje mikrofon/Czas antenowy, to dobrze go wykorzystuje. Oczywiście rozumiem twoje podejście, ale dla mnie Logan na teraz jest już pełnoprawnym zawodnikiem. Co do pasji to myślę, że gdyby Paul tak naprawdę nie pasjonował się tym biznesem to poświęciłby swój cenny czas na coś innego.  Moja opinia taka: Logan Paul w WWE nawet walczący o pas jest jak najbardziej okej.
  • Dodaj nową pozycję...