Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RazorR's Wrestler of the Month #2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

RazorR's Wrestler of the Month #1

W tym miesiącu wrestlerem (diva? :P), na temat którego będzie się toczyła dyskusja będzie Awesome Kong

http://www.midwestwrestling.com/Images%2015/kong.jpg

Finishing and signature moves

- Kong Buster / Awesome Bomb (Sitout powerbomb)

- Implant Buster (Lifting double underhook facebuster) - TNA

- Amazing Press (Diving splash) - indies

- Accordion Rack (Bow and arrow rack)

- Chokeslam - TNA

- Running splash

- Spinning back fist

- Gorilla press slam

Managers

- Raisha Saeed

Championships and accomplishments

All Japan Women's Pro-Wrestling

- WWWA World Heavyweight Championship (1 time)

- WWWA World Tag Team Championship (1 time) - with Aja Kong (Last)

- Japan Grand Prix (2003)

AWA Superstars of Wrestling

- AWA Superstars World Women's Championship (1 time)

GAEA Japan

- AAAW Tag Team Championship (1 time) - with Aja Kong

HUSTLE

- Hustle Super Tag Team Championship (1 time) - with Aja Kong

Ladies Legend Pro Wrestling

- LLPW Tag Team Championship (1 time) - with Aja Kong (First)

NWA Midwest

- NWA World Women's Championship (1 time, current)

NEO Ladies Pro Wrestling

- NEO Tag Team Championship (2 times) - with Matsuo Haruka (1) and Kyoko Kimura (1)

Total Nonstop Action Wrestling

- TNA Women's Championship (1 time, current)

Walki

Amazing Kong Vs. Nattie Neidhart

Amazing Kong Vs. Azuni Hyuga pt.1

Amazing Kong Vs. Azuni Hyuga pt.2

Amazing Kong Vs. Azuni Hyuga pt.3

Amazing Kong Vs. Ayumi Kurihara

Amazing Kong & Steve Corino Vs. Saki Maemura & Spanky

Amazing Kong & Kyoko Kimura Vs. Kyoko Inoue & Ayako Sato

Amazing Kong Vs. Rika Shimizu, Shooto

Amazing Kong & Steve Corino Vs. Ayumi Kurihara & Kohei Sato

Amazing Kong Vs. Candice LeRae

Awesome Kong Vs. Gail Kim pt.1

Awesome Kong Vs. Gail Kim pt.2

Awesome Kong Vs. Talia Madison

14412508044c725aa0e19e.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RazorR

2

• Euz

2

• luki

2

• -Raven-

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Ale zapodałeś temat, Raz... O czym tu dyskutować - silne babsko, może i coś w ringu pokazuje, bo jak na taką górę tłuszczu jest nawet szybka, ale w aspekcie wizualno-estetycznym: to czarna Nicole Bass :/
https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-86942

Ogladajac jej walki z japonii mozna powiedziec ze jest nie tylko silna, ale ma calkiem fajny repertuar ciosow :) na pewno przewyzszajacy repertuar Johna Ceny :P aczkolwiek chyba kazdy zawodnik ma taka przewage nad Johny Boy`em

14412508044c725aa0e19e.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-86946

Zorganizujmy walke Kong vs Cena :D To bedzie cyrk miesiaca :P Nie wiem ja tam wcale jakos nie skacze z radosci , ze musze ogladac ja w TNA . :?

Scorpion Death Lock
https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-86948

• Urządzenie:  Android

Moje ulubione divy to Lita i Gail Kim, bo umieją walczyć i można na nie popatrzeć. Z Kong ta druga (często ważniejsza) opcja odpada. Przy jej warunkach fizycznych nie jest takie dziwne, że umie rzucać przeciwniczkami. Mi ona nie podpada. Taka żeńska Umaga, z tym że jak Umaga jest gruby to w miarę ok, bo to facet, a kobiecie nie wypada.

Na którymś z Impactów była fajna scenka jak chyba Christian chwalił się że może sam zdobyć wszystkie pasy w TNA: "Everyone. Maybe not woman champion. Awesone Kong (i piękna przestraszona mina)".

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-86952

• Reputacja:   2

W ringu jeszcze ujdzie, w tej kwestii można powiedzieć, że jest jedną z najlepszych Amerykanek. Aczkolwiek walory wizualne kuleją, co nawet u wrestlerki się liczy. W końcu na nieustępujące jej umiejętnościami Gail czy Salinas o wiele milej popatrzeć w ringu, i to im powinno się dawać więcej czasu antenowego ;)

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87038

• Reputacja:   359

Patrząc na Kong mi także nieodłącznie przychodzą na myśl skojarzenia z Umagą i są to skojarzenia jak najbardziej pozytywne. Babka jest silna jak tur i dość szybka jak na swoją masę, poza tym ma ciekawy asortyment moves'ów i potrafi zrobić ciekawą, wciągającą walkę. Ze względu na swoje gabaryty jest raczej skazana na rolę heela-destroyera i tu mam właśnie jeden minusik - syndrom Lashley'a. Kong ma dość "pocieszną" (żeby nie powiedzieć "miłą") facjatę i nawet kiedy stara się robić groźne miny i przewracać oczętami - wychodzi to dość zabawnie. Po prostu kobieta - mimo że za piękność dość trudno ją uznać:) - nie ma gęby żeńskiego zakapiora i niedostatki heelowej fizjonomii musi nadrabiać heelującymi zagraniami w ringu i poza nim. Oczywiście Kong nigdy nie zrobi furory na miarę Gail Kim, bo jest typowym babo-chłopem i urodą fanów na glebę nie powali (w sumie Taker też nie jest przykładem adonisa a nie przeszkadza to fanom - także tym żeńskim - oceniać go jako świetnego wrestlera) ale jako wrestlerka jest na prawdę solidną zawodniczką i z pewnością obejrzymy jeszcze niejedną świetną walkę w jej wykonaniu. Reasumując - taki np. Batista mógłby się sporo nauczyć od Kong na temat power wrestlingu:)))

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87221

nie jestem zwolennikiem Awesome Kong .. poza tym ma w zwyczaju kontuzjować przeciwniczkie przez swoje gabaryty (już chyba 2 przypadki były), no ale jakby nie spojrzeć i brać pod uwage wage radzi sobie bardzo dobrze i jest ... to? ... silne uzupełnienie Knockouts.... TNA ogolnie w krotkim czasie zdołało stworzyć bardzo dobrą dywizje kobiet (mimo, ze przeszkadza mi nadmiar czasu jaki na nie poswiecaja) a Kong jest czołowym punktem tej dywizji wraz z Kim ... to mowi samo za siebie

50608915156a3743c1fa34.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87285

Nic do niej nie mam. Z resztą zawszę wolałem silne baby walczące w ringu niż wypolerowane niunie, które poza machaniem cyckami nic nie umiały, jak to było przez lata w WWE. Dzieki oglądaniu FMW zrozumiałem, że jeszcze gdzieś na świecie są kobiety, które walczą tak jak faceci :D. Kong jest bardzo dobra w ringu i wolę oglądać pojedynki z jej udziałem niż z divami WWE

Knockouts > Divas

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87342

• Urządzenie:  Android

Knockouts > Divas
piszesz tak bo w TNA są 3 dobrze walczące divy. W WWE jest ich więcej, tylko nie są pushowane, bo nie wystąpiły w playboyu. Porównaj taką Mickie James z Angeliną Love i wtedy co jest lepsze? Knockout tworzą właściwie tylko Gail Kim, ODB i Kong. Reszta jest od "machania cyckami". W WWE walczą Victoria (ostatnio żadziej), Mickie, Beth, Melina, Michelle (choć możliwe że tylko mi sie tak wydaje :P) i Candice........

Kurde ja to chyba chory na umyśle jestem. Piszę żeby obalić czyjąś teorię, wypisuję niewiadomo co i zaraz stwierdzam, że poprzednik miał rację. Co daję lepszy roster WWE jeżeli nie umieją tego wykorzystać. W WWE "walki" div się przewija, a w TNA ogląda z przyjemnością. Masz rację:

Knockouts > Divas

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87384

No bo w WWE push wiąże się często z wystąpieniem w playboyu albo jakimś innym ścierwie a w TNA jest troche inaczej i m.in właśnie dlatego uważam, że Knockouts > Divas.

Wiesz, ostatnio nie oglądam WWE za często i nie wiem dokładnie jak ma się sytuacja z divami, kto jest pushowany i takie tam, jednak wydaje mi się, że jest to Maryśka ze względu na playboya i jakieś inne, które mają tak zajebiste ring-skillsy, że każdą walke z ich udziałem, przewijam :smile:

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9596-razorrs-wrestler-of-the-month-2/#findComment-87387