Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Metody Inkwizycji.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W Świdnickim zakonie franciszkanów, zbudowanym w całości z czerwonej cegły panowała cisza. Cisza jak makiem zasiał. Do czasu…

-Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! Tylko nie ten młot, błagam !

Mężczyzna który był autorem tych krzyków nazywa się Grzegorz Ulatowski. Ma 52 lata, jest szczęśliwym ojcem trójki dzieci, konkretnie zaś syna obecnie bezrobotnego, córki studiującej dziennikarstwo oraz drugiego syna, studenta prawa i pracownika sieci Fast foodow, a także mężem Henryki Ulatowskiej z domu Cieślak, parafii Matki Bożej rodzicielki ze Świdnicy. Sam Grzegorz był łysiejącym, dość grubym i niskim mężczyzną, a co najważniejsze, cieciem na Hali ludowej, na której ma odbyć się pierwsza gala HVW, federacji której wrestlerem był mężczyzna w czarnym kapeluszu i powłóczystym płaszczu z czerwonym krzyżem, czyli znany i nie lubiany w kręgach kościoła Konrad Oleśnicki, inkwizytor z ramienia papieża.

-Nie młot, błagam…

-Powiesz wszystko-krzyczyał Oleśnicki- Absolutnie wszystko ?!

-Powiem, tylko nie młot, błagam, nie młot !

Oleśnicki machnął niedbale ręką, z cienia wyszedł bardzo niski i jak na swój wzrost bardzo gruby mężczyzna, o twarzy tak brzydkiej że krążyły legendy o Damach (i co słabszych mężczyznach) mdlejących na jego widok. Ten mały potwór i pomocnik inkwizytora, Faust, wziął pęk kluczy i rozpiął kajdany Ulatowskiego. Ten cały czas się trzęsąc wyciągnął z bocznej kieszeni swej czarnej kamizelki z napisem „Security” na plecach papierosa, po czym drżącymi rękoma wyciągnął zapalniczkę i zapalił fajkę, zaciągnął się z rozkoszą i usiadł wygodnie na drewnianym krześle. Zaciągnął się jeszcze kilka razy, po czym zaczął mówić w miarę opanowanym głosem

-Dowiedziałem się wszystko tak jak pan…jak sobie tego ekscelencja życzył…Pierwsza gala, tak jak przewidywał Rydzy…Ojciec dyrektor…

-On zawsze ma rację-mruknął z wyraźną aprobatą w głosie Oleśnicki- Zawsze.

-…w Hali Ludowej, nie daleko stąd, Wrocław. Zmierzy się ekscelencja z trzema niewiernymi, to jest: Venomusem, Emilio Cordoba i The I.O.O…

-Wysłów się…

-Iootem… Jeżeli wasza ekscelencja wygra…

-Poprawka: Gdy już wygram…

-O to to, więc wtedy zawalczy wielebny z Psycho One, niegodnym, plugawym i bezczelnym ćpunem u którego już dawno zanikły wszelkie wartości katolickie…

Oleśnicki zaczął chodzić po pokoju w tą i z powrotem, głaszcząc się po brodzie jakby się zastanawiał. Naglę walnął pięścią stół, tak że nerwowy Ulatowski aż podskoczył na krześle.

- AWF, EWF…Dotąd wrestling, ta plugawa rozrywka motłochu pozostawała nienaruszona przez Kościół, ale zaczynają sobie coraz śmielej pogrywać, więc trzeb a to ukrócić i ja OSOBIŚĆIE SIĘ TYM ZAJMĘ !

Wszyscy zebrani, w liczbie 3, czyli Grzegorz Ulatowski, Faust i Kat, którego jednak użycie nie było dziś konieczne aż zadrżeli ze strachu. Bo każdy dobrze wiedział co znaczy w ustach Oleśnickiego „Zajmę się tym osobiście”. I wiedzieli jakie mogą być tego konsekwencje. Oleśnicki szepnął coś do Fausta, ten z wielkiego, dębowego biurka wyciągnął jakąś kartkę, nieco poplamioną olejem, pewnie ze śledzia, w końcu teraz post. Oleśnicki zmarszczył brwi i zaczął czytać. Po chwili odłożył kartkę i zaśmiał się, śmiech był szczery, lecz napełnił lękiem zebranych, bo oczy Konrada nie śmiały się, a po za tym nie wiadomo było do kogo i dlaczego śmiech był skierowany. Po chwili Inkwizytor opanował się i chrząknął, po czym zaczął mówić.

-Ten właściciel, tej federacji, jak mu tam- ponownie zerknął w papiery- Balicki, to jakiś świr ! Utopił tyle pieniędzy, za każdym razem jego federacje upadały, a on z uporem maniaka próbuje wcisnąć kit swoim fanom, ale my to ukrócimy, prędzej, czy później… Swoją drogą, Ojciec Dyrektor naprawdę świetnie to wymyślił. No bo, do cholery, kto może pomyśleć, że facet w gimmicku inkwizytora to inkwizytor ? Ha, świetne, doprawdy genialne…

Faust kiwnął z uznaniem głową, Kat zadreptał nerwowo w miejscu: lubił swoją robotę i naprawdę żałował że nie zajął się dziś Ulatowskim, który siedział popalając papierosa. Konrad dotknął klingi zawieszonej na ścianie. Zimna stal uspokaja. Zamknął oczy i przypomniał sobie początki kariery w inkwizycji. Szybko jednak się opanował, w jego pracy nie można być sentymentalnym.

-Zabrać go. I na tortury-powiedział zimno i bezdusznie Konrad-byle szybko.

Grzegorz oderwał oczy od tylko sobie znanemu punktu na ścianie. Jego wzrok był mętny, tak jak by nie do końca zrozumiał co powiedział inkwizytor.

-Panie, jak to, przecież wszystko powiedziałem, błagam !

Stróż Hali Ludowej padł na kolana i złożył ręce jak do modlitwy, błagając Oleśnickiego, jednak ten niczym patrycjusz, ze wzgardą odtrącił jego dłonie i machnął niedbale na kata. Ten barczysty mężczyzna z łatwością podniósł 52-latka i mimo jego protestów, błagań i krzyków zaniósł do Sali tortur, a Konrad uklęknął na modlitewniku i pomodlił się tymi słowami: „A choćby szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym skurwysynem w tej pieprzonej dolinie”.

Nie bierzcie ze mnie przykładu.
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fedor124

2

• Juppozo

1

• Biggmac

1

• AGNKP

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Podoba mi się gimmick... Nigdy chyba nie było jeszcze ingerencji Kościoła w e-fedy. Ale teraz, w czasach PiS i Radia Maryja to jest w modzie... :twisted:

53541565549537ccb6a05f.jpg

Gimmick gimmickeim a jak oceniasz RP ?
Nie bierzcie ze mnie przykładu.

Jakby był dłuższy nie obraziłbym się ;) Po za tym podoba mi się...boje się tylko czy HVW przetrzyma atak Ojca Dyrektora :P

RP pomysłowy i oryginalny powtarzam jednak, mógłby być dłuższy.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Szkoda tylko, że Konrad Oleśnicki (właściwie jedyny wrestler w HVW, która ma polskie imię i nazwisko, za co ode mnie + ;) )sam nie zajął się "niewiernym", gdyż wzbudziło by to pozory, że jest okrutnym i radykalnym inkwizytorem. (łatwiej jest komuś kazać coś zrobić, niż robić to samemu). Po za tym, Konrad ma być wrestlerem hardcore i power, to czy potrzebował kata, aby nastraszyć tego faceta? Przecież jeśli Oleśnicki stanie w ringu z takim Husarem :P , nie będzie miał szans :twisted: .

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No, no... rpik jak na debiutanckie dizeło wypada znakomicie. Troche tylko tak poprawić sam wygląd tekstu trzeba, bo bez odstępów międży akapitami i wypowiediami postadci trudniej się czyta. Sam inkwizytor mógłby wyglosić dłuższe promo - bo w rpach najważniejsze są wypowiedzi naszego wrestlera. Jak na mój gust, to rp jest strasznie krótki, ale na początku trudno jest wymagać jakiś przedługich dzieł. Zapewne po kilkunastu rpach poprawisz ten aspekt. Edytowane przez Vaclav

Nobody expects the Spanish Inquisition! :D

Mnie się spodobał...Ciekawe, ciekawe...a więc HVW musi się strzec zbrojnej ręki Ojaca Tadeusza...

BTW: Czy wśród fanów Olesnickiego będą słuchacze Radia M? Cheer moherów byłby niezły...

Good work.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

• Styl:  Jasny

krutki

heh :lol:

RP b. dobre

http://www.lastfm.pl/user/milkSHAKE619

"Bez sensu i celu, podziały i nienawiść. Komercja, moda, pieniądze i zawiść"

5077314944c546db6bd6cc.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Balicki, to jakiś świr ! Utopił tyle pieniędzy, za każdym razem jego federacje upadały

Źle zrozumiałeś mój opis federacji, HVW to pierwsza federacja Balickiego:) Póki co takie błędy puszczam płazem, w końcu jeszcze nie znacie za dobrze tego feda.

Następnym razem też sformatuj tekst by się łatwiej czytało (by było przejrzyściej)

Co do jakości... nie zabieram głosu przy żadnym RP, aby nie być posądzanym o faworyzowanie itp Moją opinie poznacie czytając gale:)