Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE reklamuje ROH i TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   359
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Romantyczna randka przy swiecach z Big Daddy V

A więc zrzekam się nagrody na Twoją rzecz, Archonus :lol:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85559

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

16

• SixKiller

14

• Sinner

3

• luki

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja tam myślę, że taka „reklama” w jakiś sposób może zwiększyć zainteresowanie produktami z pod znaku TNA czy ROH. Nawet, jeśli, na wwe.com wchodzą marki tej federacji, to nagle mogą się dowiedzieć o istnieniu innych federacji, o których istnienia nie mieli pojęcia a oferowany przez nich produkt trafi w ich gusta. Można jeszcze wspomnieć o przypadku, w którym ktoś po długie przerwie wraca do oglądania WWE a z czasu, w którym oglądał tą federacje najbardziej markował takim zawodnikom jak Kurt Angle, Christian, Team 3D czy Booker T, więc wchodzi na stronę WWE i co tam widzi? a no to, że ci panowie występują teraz w TNA, więc, sobie myśli po co mam oglądać jakiegoś Cene, gdy w TNA są moi ulubieni zawodnicy?

you're going away with me alright... in a garbage bag..

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów - dopóki nie zobaczyłem Internetu.” Stanisław Lem

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85563

Jeżeli chodzi o 'Industry News' (nic większego nie rzuciło mi się w oczy) to sa to jakieś śladowe ilości czegokolwiek poza WWE. Z dwóch powodów moim zdaniem jest to bezsensowne rozwiązanie.

1. Z pewnościa jest to darmowa reklama dla TNA, ROH czy nawet Chikary! (tu się bardzo zdziwiłem gdy podali zwyciezcę King of Trios). I nie chodzi tu o reklamę 'kup to i to, to jest świetne, a na to mamy promocję', chodzi o pokazywanie nazw. W końcu po którymś tam razie jeden czy drugi fan pokusi się o zgłębienie tematu. Z autopsji wiem, że podsuwanie komuś pod nos nieco innego jadła, może dać oczekiwane rezultaty ;)

2. Jeżeli Vince chciał zrobić z wwe.com solidy wrestlingowy serwis informacyjny, to musi wiedzieć, ze nigdy mu się to nie uda. Ciągle będzie musiał podawać jakieś ścinki a nie pełne informacje. Dlaczego? Ano dlatego, że czasami pełna informacja byłaby dla niego jak strzał w pysk. On jako właściciel WWE nie może na prawdę solidnie i rzetelnie informować o czymś co jest poza WWE. To jak podcinanie gałęzi na której siedzi.

Lepiej chyba byłoby dla niego, gdyby miejsce na ten 'ogólny serwis informacyjny' przeznaczył na jakieś promo dla Janusza. To miałoby większy sens, możliwe że przyniosłoby wiecej hajsu.

4143166924a5dc43430e70.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85566

Zgadzamm sie z majonezem w 100%

Nie wiem głupie taki reklamowanie, nawet nic nie znaczace. To tak jakby KFC podawało cennik jedzenia w mc donaldzie obok swojego. Bez sensu no ale Vince czesto ma dziwne pomysły :P

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85573

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Myślę, że robicie z marków WWE głupszych niż są ;). Rozejrzyjcie się się na forum i zobaczcie ilu użytkowników, chociaż wiedzą o innych federacjach i mają dostęp do newsów, nie chce oglądać niczego poza McMahonlandem. Reszta znajduje się w moim poprzednim poście. Pozwolę sobie jednak się powtórzyć: Vince wie co robi.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85596

Jeżeli chodzi o tych najmłodszych fanów i tych ciut starszych, to myślę że coraz większa ich grupa zaczyna się interesowac czymś ponad WWE. To widać w zapytaniach, czasami w komentarzach czy prośbach o jakiś wrzut w dziale Media. Poza tym wiadomo, że nikt po przeczytaniu jednego newsa o ROH na stronie WWE nie zmieni swoich upodobań o 180 stopni. Jeżeli już miałby to zrobić, to na pewno byłby to jakiś trwający w czasie proces. I tutaj Vince dokłada swoje 3 grosze.

4143166924a5dc43430e70.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85611

Pozwolę sobie jednak się powtórzyć: Vince wie co robi.

No nie wiem, czy Vince do końca tak wie co robi... W końcu do tej pory stosował zasadę typu np.: "TNA? Jakie TNA??? Nie wiem, nie oglądam, nie mam pojęcia co to za twór" (i taka polityka była również stosowana przez pracowników WWE). Teraz nagle zaczyna podawać na swojej stronie wyniki tej "niewiadomego pochodzenia i kształtu Federacji"? Kogoś może ona (jak i inne federacje) w końcu zainteresować, chociażby dla tego, że: a) dowie się, że taki Fed w ogóle istnieje i walczą tam znane mu z McMachonlandii "nazwiska" (a więc może warto rzucić okiem co to za stuff) - a wśród małoletnich marków WWE nie jest to takie oczywiste b) ktoś wyjdzie z założenia, że skoro wyniki tego właśnie Fedu są podawane na stronie WWE, to nie może to być jakaś popierdółka i może warto zobaczyć jakąś ich galę. Nie wiem zupełnie co Vince może zyskać na takim zagraniu. To, że będzie odpowiednio dawkował informacje??? Jak? W końcu podawane są tam same wyniki, a więc co - przemilczy jaki był main event danego PPV podając resztę walk na karcie? Nie poda wyników z np. Bound For Glory, bo było lepsze niż WrestleMania? Uważam, że McMachon może więcej w ten sposób stracić niż zyskać, chociaż z drugiej strony nie sądzę też, że mogą to być tego typu straty, które nie dadzą mu spać po nocach:)))

Rozejrzyjcie się się na forum i zobaczcie ilu użytkowników, chociaż wiedzą o innych federacjach i mają dostęp do newsów, nie chce oglądać niczego poza McMahonlandem

Six - to fakt, że u nas, pomimo pełnej dostępności do gal i wyników, większość ludzi nadal pozostaje wierna Vince'owi. Nie można jednak pominąć też osób, które kiedyś interesowały się WYŁĄCZNIE WWF/WWE, później poczytały sobie o innych fedach, postanowiły spróbować i... zasmakowały w odmienności. Sam jestem tego najlepszym przykładem - wychowałem się na WWF i będę ten Fed oglądał nawet jeżeli zaczną wypuszczać gówno 3 razy większe niż obecnie (nałóg? Głupota? Przyzwyczajenie? Interpretacja dowolna...). Dzięki netowi dowiedziałem się jednak o istnieniu innych Fedów i dzisiaj staram się oglądać nie tylko McMachonlandię ale także Indys - może nie tak fanatycznie i regularnie:) jak WWE, ale zawsze z chęcią zasysam sobie jakieś gale z federacji niezależnych. Wracając jednak do tematu - nie mówię, że przez swój nowy projekt Vince straci połowę marków, bo tak z pewnością nie będzie. Ale bądź pewny, że dzięki właśnie takiemu ruchowi Vince'a niejedna osoba postanowi sprawdzić jaki to jest ten produkt innych federacji, których wyniki na swojej stronie przedstawia sam McMachon. Gwarancja Poxipolu. Oczywiście będzie to bez większego znaczenia i jakiegokolwiek wpływu na wyniki finansowe WWE (z pewnością nie nastąpi jakiś spektakularny odpływ fanów), jedyne co może ucierpieć to ego Vince'a, jeżeli któregoś pięknego dnia uświadomi on sobie, że przez swój głupi pomysł dał wiernym widzom WWE bodziec do tego, by spróbowali czegoś innego (i dziś nie ma już na nich "wyłączności":). Myślę Six, że nie doceniasz szeroko pojętej ciekawości ludzkiej i przeceniasz mądrość (i wierność:) amerykańskich marków.

To tak jakby KFC podawało cennik jedzenia w mc donaldzie obok swojego. Bez sensu no ale Vince czesto ma dziwne pomysły

Sam bym lepiej tego nie ujął :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85945

Jeżeli ktoś ma dostęp do internetu, prawdopodobieństwo, że nie ma dostępu do najnowszych gal jest równe zeru.

Na pewno nie zeru.... Na przykład ja nie mam skąd wytrzasnąć ppv's, bo mam za słabe łącze i mogę się tylko jarać wynikami i krótkimi filmikami na YouTube.com, które na domiar złego się strasznie tną.

A tak wracając do tematu. Ciężko jako tako nazwać to reklamą, ale WWE może się na tym poślizgnąć i boleśnie walnąć w glebę (no może trochę przesadzam). Są na tym świecie ludzie, którzy myślą, że wrestling to tylko WWE (parę lat temu myślałem tak o TNA) i innych fedów nie ma. Zobaczą wyniki z na przykład TNA, zaczną oglądać pojedyncze gale, a jak się im spodoba to zaczną oglądać na bieżąco i podwyższać ratingi konkurenci WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85954

-Raven-, nie chce mi się wdawać w polemikę, więc niech posty w tym temacie dalej będą utrzymane w sensacyjnej tonacji ;). Zamiast pomyśleć nad motywami, niektórzy wolą bawić się w Fakt albo wróżkę. Dla mnie to burza w szklance wody. Jeżeli zaś chodzi o selektywne informowanie, to chyba Twoje niezrozumienie mnie wynika z tego, że żyjesz w przekonaniu, że podawane są tylko wyniki ;). Zresztą historia pokazuje, że nawet nimi można manipulować (nie zmieniać, żeby była jasność). Nie twierdzę, że nikt przez to nie zainteresuje się innymi federacjami (chociaż dziwi mnie sugerowanie, że w XXI w. ludzie nie wiedzą o istnieniu tego i owego, wystarczy wpisać w Google "wrestling" i voila), ale nie dlatego, że skoro WWE o nich napisało, to znaczy, że musi być warto.

Simsonecztos, nie wiem jakie masz łącze (moje najgorsze miało 128 kbit i ściągałem na nim gale na bieżąco), ale przez dostęp rozumiem to, że jest skąd ściągać. Kiedyś nie było.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85972

dziwi mnie sugerowanie, że w XXI w. ludzie nie wiedzą o istnieniu tego i owego, wystarczy wpisać w Google "wrestling" i voila

Niby racja, tylko należy też brać pod uwagę fakt, że marki nie wpisują w Google słowa "wrestling". Oni wpisują "WWE" - bo dla niech są to pojęcia równoznaczne (wrestling = WWE).

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-85997

-Raven-, myślę, że ani ja, ani Ty nie wiemy co wpisują w Google marki WWE. Dlatego takie analizy rodem z Fali zbrodni nie mogą być traktowane poważnie. Chyba, że przeprowadziłeś jakieś badania psychologiczne lub socjologiczne w oparciu o inne materiały niż odgłosy na galach i możesz mi pokazać jak bardzo się mylę ;). Ja, jeszcze jako mark (1999), wpisałem w Wirtualnej Polsce "wrestling", a nie "WCW".

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-86000

Ja, jeszcze jako mark (1999), wpisałem w Wirtualnej Polsce "wrestling", a nie "WCW".

A ja jako mark WWF, kiedy w TV trafiałem na WCW to przez długi okres przełączałem po prostu kanał, bo dla mnie była to jakaś "druga liga". Jako mark - dla mnie wrestling równał się wówczas WWF i szukałem stuffu związenego wyłącznie z tym fedem. Z czasem jednak dojrzałem do tego by spróbować WCW, później ECW, następnie TNA a jeszcze później Indys. Why? Dla tego, że po prostu były - co mi więc szkodziło sprawdzić co to za "shit" (chociażby z czystej ciekawości). Sądzę więc, że amerykańskie marki wychowane na WWE nie są aż tak odmiennym gatunkiem od polskiego marka wychowanego na WWF.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-86001

-Raven-, ale jest różnica między markiem z połowy lat dziewięćdziesiątych a dzisiejszym. Żyjemy w społeczeństwie informacyjnym, gdzie nie dominuje już przekonanie o tym, że jeżeli czegoś nie ma w telewizji, to nie ma tego w ogóle. Wszystko jest na wyciągnięcie ręki, wpisując słowo-klucz w Google.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-86002

Tu akurat masz na pewno rację (różnica w czasach), z tym że nie sądzę by w USA był problem ze znalezieniem w TV innego wrestlingu niż ten made in Vince. Ja będąc markiem WWF szukałem wszystkiego co było związene tylko i wyłącznie z tym fedem, pomimo że doskonale wiedziałem o istnieniu np. WCW, które wówczas po prostu trąciło dla mnie "drugą ligą". Do spróbowania z WCW przekonała mnie dopiero obecność w tym fedzie wrestlerów, których znałem (i wówczas podziwiałem) z WWF - Hogana, Macho Mana, Steinersów, Nasha (Diesel), Hall'a (Razor Ramon) itd. Podobnie może być też teraz, kiedy Vince pokaże markom WWE, że takie np. TNA to nie jakaś wiocha, bo walczą tam (wsio będzie w wynikach z gal) wrestlerzy znani (a zapewne też lubiani) z WWE - Angle, Christian, Rhino, Dudleysi itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-86058

Jeżeli zachęcą ich nazwiska, to na pewno odstraszy otoczka. Nie ukrywajmy, że TNA nie wygląda zachęcająco. Organizuje gale w małych halach, a żeby odróżnić PPV od iMPACT! trzeba się przyjrzeć jakie logo wisi nad rampą. Między WWE i WCW nie było takich dysproporcji. Inne były też warunki fanów z Polski. Dopóki nie mieliśmy dostępu do internetu, nie wiedzieliśmy czy wrestler, którego nie widzimy w TV został zwolniony, ma kontuzję czy umarł. Teraz jest prościej, bo wpiszesz jego nazwisko/pseudonim w Google i zaraz wyświetli Ci się sto stron, w tym skarbnica wiedzy - Wikipedia. Amerykańskie marki w przeciwieństwie do naszych przynajmniej rozumieją co tam jest napisane. Przypuszczam, że jeżeli ich ulubieńcy znikną, to kierowani ciekawością (o której sam pisałeś) dotrą tam i dowiedzą się gdzie walczą. Trudno mi uwierzyć, że ktoś może wchodzić tylko na WWE.com. Ja często odwiedzałem WCW.com (ba, zapisywałem wszystkie strony, bo siedziałem na modemie ;)), ale częściej WrestleFans. Marki WWE na pewno wchodzą na strony z newsami albo fora. Więc duża część z nich (może większość, może nie) wie, że są inne federacje i kto w nich walczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/9436-wwe-reklamuje-roh-i-tna/page/2/#findComment-86060