Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestlemania 24

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No i czekam aż ktoś mi to objaśni,bo mimo,że nie wiem jakie "kokosy" przyniosła dla Vinca ta walka i mimo,że nie wiem jakie jeszcze korzyści uzyskało z tego tytułu WWE,to jedno wiem na pewno-była to jedna z najgorszych walk na WM.

Chlopie, nie wazne jak mowia, byle mowili. Sama walka nie przyniosla moze Vince'owi zbyt wielkich kokosow, ale rozglos z nia zwiazany - na pewno tak. No i trabili o tym we wszystkich wazniejszych mediach. I nawet w Przegladzie Sportowym. Jakich wiecej dowodow Ci potrzeba? WWE uzyskalo zamierzony efekt i tyle.

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Biggmac

28

• nasjazz

25

• -Raven-

21

• AX

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Windows

Nie zelektryzowałyby?W chwili obecnej pomijam prawdziwych fanów wrestlingu.W jaką część odbiorców celuje głównie WWE?W rozwydrzone dzieciaki.A w jakich produkcjach gra obecnie The Rock?Disney,jak ogólnie wiadomo nie produkuje mrożących krew w żyłach thrillerów lecz filmy dla osób podchodzących wiekowo pod marków Reya.A The Game Plan mimo tego,że oceny krytyków były "niezbyt" przychylne osiągnął dosyć niezłą oglądalność.

Sorry, ale dla dzisiejszych dzieciaków, które srają w galoty na widok Rey'a czy Ceny - taki Rock jest dzisiaj nikim, cieniem zamierzchłej przeszłości, ponieważ kiedy one zaczynały oglądać wrestling to Rock już "podbijał" Hollywood a nie przelewł pot, krew i łzy w ringu. To tak jak byś Ty miał teraz się jarać gośćmi pokroju Boba Backlunda, Andre The Gianta czy Billy'ego Graham'a. Dla Ciebie (sądzę tak po Twoim wieku - a więc mogę się mylić, może jeste pasjonatem "zabytków" :D ) są to raczej realikty przeszłości i nie ma większego sensu do nich wracać (czas nie stoi w miejscu), podobnie dla dzisiejszych dzieciaków The Rock (tym bardziej, że nawet nie przypomina się on od czasu do czasu fanom tak jak np. Austin). Co z tego że kiedyś to byli kozacy jakich mało, skoro kiedy oni podbijali serca marków, to Twoi rodzice dopiero planowali Twoje poczęcie? Podobnie jest z Rockiem. Sprowadzenie go na WM'kę to byłby ukłon dla fanów naszego pokroju, tych którzy już trochę w tym siedzą - a nie dla dzieciaków ery 619, na których trzepie się największą kasę.

No i czekam aż ktoś mi to objaśni,bo mimo,że nie wiem jakie "kokosy" przyniosła dla Vinca ta walka i mimo,że nie wiem jakie jeszcze korzyści uzyskało z tego tytułu WWE,to jedno wiem na pewno-była to jedna z najgorszych walk na WM.

Jakie to ma znaczenie jaka to była walka??? Myślisz, że Vince'owi spędza to sen z powiek, że był to knot??? Dla niego się liczy ilość wykupień PPV i liczba sprzedanych biletów na WM'kę a wierz mi, że w USA Floyd jest milion razy bardziej rozpoznawalną personą (niewątpię, że wiele osób szarpnęło się by wykupić PPV nie ze względu na wrestling, ale wydarzenie z Pretty Boyem - tym bardziej, że promowali je jako shoot) niż Rock, z którego obecnie jest aktorzyną kategorii "D" i dla większości szczyli naciągających rodziców na zakup PPV czy podróż do Orlando - echem zamierzchłej przeszłości, niczym dla nas dinozaury. Zatrudnienie Floyda to był marketingowy (i finansowy) strzał w dziesiątkę. Może Ci się to podobać lub nie, ale Vince nie natrzepałby więcej kasy zatrudniając Rocka, Goldberga i Austina razem. Takie są fakty.

Tak z innej beczki...

Nie lubię jakichś porównań z imprezami z przeszłości (wiadomo - czasy się zmieniają, nie zawsze na lepsze...), ale dziwię się czytając wpisy, że obecna WrestleMania była lepsza niż zeszłoroczna. Nie twierdzę, że w zeszłym roku WM'ka to był jakiś wypas, ale jak dla mnie to z biegu kasowała tą ostatnią. W tym roku żadna z walk nie zbliżyła się poziomemnawet na krok do walk takich jak Taker vs. Batista czy HBK vs. Cena (nawet walki Flaira i HBK'a czy main event, którym wszyscy się tak zachwycają - wizualnie do pięt nie sięgały wyżej wspomnianym pojedynkom). Poza tym zeszłoroczny MITB o wiele bardziej podobał mi się od tego ostatniego - jakoś więcej się tam działo i pozostawił po sobie (jak dla mnie) zdecydowanie lepsze wrażenie. W zeszłym roku nie było też tyle knotów co obecnie. Ogólnie tegoroczna WM'ka bardziej mnie zawiodła niż ta z zeszłego roku, która może do najlepszych też nie należała, ale na tle wszystkich WrestleManii była po prostu przeciętna a nie lipna jak ta obecna.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Z powodu małej awari kompa dopiero niedawno obejrzałem najnowszą Wrestlemanie.

1: JBL vs Finlay: Po takim openerze spodziewałem sie naprawde dobrej gali. Dynamiczny pojedynek bez żadnych dłużyzn i przestojów. Wygranej Bradshawa byłem pewien od czasu gdy ta walka pojawiła sie w karcie więc zaskoczenia nie było( naprawde myśleliście że zajobuje Finlay'owi :twisted: ).Na minus moge zaliczyc brak krwi( przy takiej walce???) , dosy małą różnorodnośc wykorzystanych przedmiotów( kosze , stół , pałki). Jednym słowem gdyby nie wyżej wymienione niedociągnięcia ten opener byłby jedną z lepszych walk na tegorocznej WM.

2:Kane vs Chavo: Panowie nie ma sie co bulwersowac. Bodajże w 1994 r Kevin Nash aka Diesel pokonał Boba Backlunda w jeszcze krótszym czasie zdobywając WWE title. To że Kane zwyciężył w taki a nie inny sposób wcale nie oznacza żw WWE ma gdzieś ECW title , tylko że postanowiono da Kane'owi zasłużony push.

3: MiTB : Jak zwykle nie rozczarował , chociaż gorszy niz te z lat poprzednich. Zwycięstwo Punka troszke mnie zaskoczyło gdyż moim pewniakiem był MVP. Jednak patrząc na dosy spory pop jaki CM dostaje od publiki decyzja WWE aż tak bardzo nie dziwi. Zastanawia mnie tylko kiedy Punk wykorzysta walizeczke bo na WWE title lub WHC title nie ma obecnie szans.

4: Umaga vs Batista: Do tanga trzeba dwojga. Umaga chociażby dwoił sie i troił sam walki nie poprowadzi , a zrobienie dobrej walki z Batistą to duże wyzwanie nawet dla najlepszych. Jednakże brawa dla Samoańczyka za starania i dla publiki za doping.

5: Bunnymania - Nie skomentuje tego.

6: Ric Flair vs HBK: Jak dla mnie prawdziwy Main Event tegorocznej WMki. Zarówno HBK jak i Rick dali z siebie wiele , do ostatniej chwili nie było wiadomo kto wygra no i ten dramatyzm. Jednym słowem spodziewałem sie dobrej walki a dostałem więcej.

7: Big Show vs Floyd: Chyba najbardziej promowana walka na WM na którą wielu ( w tym ja naiwny) z niecierpliwością czekało zastanawiając sie co to będzie. Ehhh co to było widział każdy więc nie ma sie co rozpisywac powiem tylko że srogo sie zawiodłem.

8: HHH vs Orton vs Cena: Prędzej spodziewałbym sie lądowania ufo na ringu niż tego że Orton obroni pas. Nie wiem jak HHH przy swojej pozycji w WWE godzi sie zajobowac na czwartej z rzędu Wrestlemani. Wiem natomiast jedno. Koniec pushu dla Ceny. Vince chyba wreszczie zrozumiał że ludzie mają po prostu dośc widoku Johna , a reakcja fanów na WM dobitnie to potwierdziła ( buczeli cokolwiek Cena by nie zrobił). Jak dla mnie hell turn to obecnie jedyne wyjście dla Jasia. Co do samej walki dobra ale nie pozbawiona wad.

9: Edge vs Undertaker: Main event nie rozczarował. Może nie było fajerwerków ale dostaliśmy dobrą , emocjonującą i wyrównaną walke. Edge promowany na nieczystego heela pokazał że jednak potrafi walczyc z Takerem jak z równym często przehylając szale zwycięstwa na swoją strone dzięki czemu wygrana Takera nie była taka pewna. Jednakże tradycji stało sie zadoś i streak został zachowany.

Reasumując , zgodze sie z większością tegoroczna Wrestlomania była bardzo nierówna. Dostaliśmy kilka dobrych walk ( Flair vs Hbk , Triple threat , Taker vs Edge , JBL vs Finlay) . Jednak cała reszta wypadła poniżej oczekiwań. Troche słabo jak na największe PPV roku. Była to także najłagodniejsza Wrestlemania gdyż przy żadnej walce nie poleciała ani jedna kropla krwi.

Ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

79793472149ff39c031e5d.jpg

Sorry za odkopanie tematu (no, może troche przesadzam), ale jeszcze wrzucam zdjęcie krótkiego artykułu o Floydzie i Big Show, który można zobaczyć

tutaj

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

To z Faktu czy SuperExpressu? Bo rozpisali się niesamowicie:)

To z Faktu czy SuperExpressu? Bo rozpisali się niesamowicie:)

Z przeglądu jak było wcześniej mówione:)

"Gala wrestlingu w Orlando"-jak to ładnie brzmi:)

Dobrze się bawisz?

1273742245481eaef5d2019.jpg

Widac ze nawet redaktorzy sportowi nie wiedza ze Istnieja federacje wrestlingowe, dla nich wrestling to wrestling. :cry: :cry:
"Behold to the creator of the new world"

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

No i co z tego? Przeciętnych czytelników nie interesuje ani jaka to była federacja, ani jaka to była gala. Po co więc informować o takich rzeczach i narażać się na popełnienie błędu? W prasie niespecjalistycznej trzeba pisać tak, aby wszyscy zrozumieli. Najważniejsze, żeby nie było pomyłek. W tym przypadku nie ma.

1005187806541accfacb3d6.jpg