Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Prześwietlenie TNA: Polityka transferowa TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Prześwietlenie TNA: Polityka transferowa TNA

Autor : SixKiller

Zdań o polityce transferowej TNA jest mniej więcej tyle, ile osób wypowiadających się na jej temat. Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw można jednak wyodrębnić dwa główne nurty. Jedni chwalą TNA za to, że potrafi wodzić na pokuszenie wrestlerów WWE, którzy nie są zadowoleni ze swoich pozycji. Inni ganią, przyrównując jego działania do zbierania odpadów. Którzy z nich są bliżej prawdy? Niżej podpisany zajmuje stanowisko pośrodku, z lekkim tylko wskazaniem na opinie „innych”. Wyjaśnienie znajdziecie w dalszej części tekstu.

Amerykańscy publicyści są dużo bardziej krytyczni niż my w ocenie poczynań TNA na rynku transferowym. Przedkładają chłodną kalkulację nad euforię. I dobrze robią. Bo jeżeli chodzi o ruch na linii Stamford-Nashville, to ile razy TNA wprawiło świat w osłupienie? Jeden. Tylko podpisanie kontraktu z Kurtem Anglem nosi znamiona spektak...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/przeswietlenie-tna-polityka-transferowa-tna.html
https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• rocket

3

• Przemk0

2

• Streetovs

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

A moim zdaniem od dobrego roku z okladem ludzie dziela sie na dwa obozy w kwestii zdania o polityce transferowej TNA:

1) jest zla

2) jest bardzo zla :)

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83059

hmm TNA sciaga do siebie byle gwiazdy WWE ktore juz sa wypalone. To oczywiscie jest bardzo na minus, poniewaz ci wrestlerzy juz raczej znaczaco poziomu federacji nie podniosa (z calym szacunkiem dla wielkich wrestlerow)-dobrze odwzorowuje to wlasnie przyklad Stinga albo Rhino. Co najwyzej podskocza ratingi gal gdy bedzie reklamowana dobrze "Debiut bylej gwiazdy WWE XXX" :) . Ostatnio to WWE podprowadza zawodnikow TNA (Ron Kilings) :P .
https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83065

dobrze odwzorowuje to wlasnie przyklad Stinga albo Rhino

Rhino jest jeszcze młody, ma 32 lata. Moim zdaniem wypalony jest tylko w oczach fanów, którzy od lat widzą go przegrywającego. TNA mogłoby coś z tym zrobić. Jeżeli zaś chodzi o Stinga, to lubię go oglądać, ale obecnie w ringu jest najwyżej przeciętny. Jego Scorpion Death Lock wygląda amatorsko, co należy uznać za ironię losu.

Co najwyzej podskocza ratingi gal gdy bedzie reklamowana dobrze "Debiut bylej gwiazdy WWE XXX" :) .

O to chodzi, że nie podskoczą. W przeszłości TNA milion razy próbowało do tego doprowadzić. Jak wiadomo, bez powodzenia. Nigdy nie będzie tak, że iMPACT! w jednym tygodniu będzie miał rating 1.0, a w następnym 4.0. A tego chciałoby TNA. Co więcej, ono w to wierzy i jest zawiedzione gdy się nie udaje.

Ostatnio to WWE podprowadza zawodnikow TNA (Ron Kilings) :P .

Myślę, że emot " :lol: " byłby bardziej na miejscu ;). Bo to są jaja. Co najmniej z dwóch powodów:

1. WWE nie potrzebuje ani Chrisa Harrisa, ani Rona Killingsa, ani żadnej innej gwiazdy TNA. Na pewno odbiłby się echem transfer np. AJ Stylesa. Ale on też nie jest potrzebny.

2. Istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że:

a) będą jobberami,

b) zostaną zwolnieni (to na pewno) zanim zdążą zadebiutować w TV.

A moim zdaniem od dobrego roku z okladem ludzie dziela sie na dwa obozy w kwestii zdania o polityce transferowej TNA:

1) jest zla

2) jest bardzo zla :)

Liczyłem na głębszą refleksję, ale dobre i to ;). Faktycznie, uwzględniłem opinie, które pojawiły się rok z hakiem przed napisaniem tego tekstu. Ale historia polityki transferowej zaczyna się w 2002 r., więc należy spojrzeć szerzej :).

Czy jest ktoś, kto uważa, że polityka transferowa TNA jest dobra?

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83102

Rhino jest jeszcze młody, ma 32 lata. Moim zdaniem wypalony jest tylko w oczach fanów, którzy od lat widzą go przegrywającego. TNA mogłoby coś z tym zrobić. Jeżeli zaś chodzi o Stinga, to lubię go oglądać, ale obecnie w ringu jest najwyżej przeciętny. Jego Scorpion Death Lock wygląda amatorsko, co należy uznać za ironię losu.

Rhinio jest jeszcze mlody ale Sting juz nie i wlasnie on jest wypalony. Sam Rhinio wyglada troche na zmeczonego "materialem" przydaloby mu sie troche swieżosci.

Co do ratingow to chodzilo mi o to ze podskocza troche a nie np z 2.0 na 5 :)

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83105

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

A tego chciałoby TNA. Co więcej, ono w to wierzy i jest zawiedzione gdy się nie udaje.

Skąd takie informacje czerpiesz? z tego co mi się wydaje to niezadowoleni, są najwyżej fani.

Co do ratingow to chodzilo mi o to ze podskocza troche a nie np z 2.0 na 5

No to jeśli trochę to kilka razy to się udawało.. np: Impact! z pierwszym występem Stinga na tej gali pobił rekord oglądalności tej gali w tamtym czasie.

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83109

1. WWE nie potrzebuje ani Chrisa Harrisa, ani Rona Killingsa, ani żadnej innej gwiazdy TNA. Na pewno odbiłby się echem transfer np. AJ Stylesa. Ale on też nie jest potrzebny.

2. Istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że:

a) będą jobberami,

b) zostaną zwolnieni (to na pewno) zanim zdążą zadebiutować w TV.

Zastanawialem sie nad ta sytuacja, moze WWE robi tak specjalnie zeby pokazac fanom/markom ze w TNA sa slabi zawodnicy.

Popatrzcie od nas leca zawodnicy ktorzy juz zaczeli przegrywac i byc jobberami (Christian)czy wogole byli jobberami (Tomko) a tam ida i na dzien dobry dostaja pasy.

TNA taka polityke prowadzi zeby zachecic coraz wiecej gwiazd WWE na przejscie do TNA- WWE juz nie daje ci pushu, skonczyly sie pasy idz do TNA tam to dostaniesz.

A WWE robi odwrotnie patrzac po przykladzie Monty Browna-byl main eventerem w TNA i krecil sie wokol pasu-przyszedl do WWE wyglosil speach jaki on to nie jest wyjebisty dali mu paru jobberow a juz pozniej pare walk przegral i wylecial, nie dostal zadnego champa nawet nie liczacego sie WWE-ECW, walczyl tylko w 3brandzie, WWE pokazalo to w ten sposob: tam byl gwiazda u nas byl nikim.

Mysle ze jest to robione wlasnie specjalnie Harissa i Killinsa tez tak potraktuja jezeli wogole wyjdzie z OVW.

Znow Six puszczasz teksty o "kurniku" a taki TNA w porownaniu z federacjami jak NJPW, AJPW, CMLL czy nawet NOAH to sam wyglada jak kurnik :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83112

Skąd takie informacje czerpiesz? z tego co mi się wydaje to niezadowoleni, są najwyżej fani.

Przecież nie z TNAwrestling.com :D. Ale nie raz i nie dwa czytałem na LoP-ie, że takie sytuacje miały miejsce. I chodziło o zarząd, a nie fanów. Chociaż oni nakręcają się wzajemnie. A mój przykład (z 1.0 na 4.0) był oczywiście mocno naciągany. Ważniejszy od liczb był przekaz :).

Zastanawialem sie nad ta sytuacja, moze WWE robi tak specjalnie zeby pokazac fanom/markom ze w TNA sa slabi zawodnicy.

Mam podobne zdanie. Wyraziłem je zresztą na forum jakieś dwa lata temu :D. Może znajdę tego posta :).

Znow Six puszczasz teksty o "kurniku" a taki TNA w porownaniu z federacjami jak NJPW, AJPW, CMLL czy nawet NOAH to sam wyglada jak kurnik :wink:

Nie znów (a jeżeli tak, to znajdź wcześniejsze przypadki) ;). Ale do rzeczy, wszędzie, gdzie jestem, mówię, że TNA przy WWE wygląda jak ubogi krewny. Zresztą WWE w tym zdaniu może zostać zastąpione przez każdą inną wielką federację. Więc nie ma się o co licytować. Kiedyś w "Piłce Nożnej" artykuł dotyczący Christiana Karembeu był zatytułowany "najgorszy z najlepszych". TNA jest natomiast "najmniejsze z największych". Zresztą w moim tekście jest ono przedstawione jako szalupa ratunkowa, a nie okręt, którym każdy chce popłynąć.

A kurnik to coś więcej niż mała hala. To wszystko to, czego fani mainstreamu (szczególnie WWE) nie znajdą na galach indys. Przepychu znaczy się. Wrestlerzy też przyzwyczajają się do niego. A Universal Studios daje im choć namiastkę. Jest to więc taki udoskonalony kurnik. W żadnym razie nie doskonały.

PS: jeżeli w następnych postach pojawią się niezwiązane z TNA elaboraty dotyczące indys, to je wytnę. Pamiętacie co działo się w innych tematach.

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83119

• Reputacja:   1

Ja się zgodzę z SixKillerem w sprawie takiego "transferu - cudu" co to TNA miałby na piedestały wynieść. Prawda jest taka, ze jedynym dobrym transferem poczynionym ostatnio jest właśnie ściągnięcie Kurt'a Angle. Co by nie pisać i mówić o jesgo nastawieniu, wrestler to znakomity i przyciągający fanów. Tylko żeby tak przyciągał fanów dłużej to potrzeba mu jakiegoś markowego opponenta - jeden Samoa Joe to za mało. Sting? No dajmy spokoj - jedną walkę to mogą całkiem dobrą skręcić, ale na jakiś tasiemiec ciągnący się przez kilka PPV to chyba małoby kto mógłby patrzeć. I tu nasuwają się wniosek, że w TNA są zdolnii wrestlerzy, któórzy by z Kurtem stworzyliby takie widowisko, że mówionoby o nim w wrestlingowym świadku przeż parenaście dobrych tygodni. Jest tylko jeden problem wynikający z polityki transferowej TNA - naściągają eX WWE Superstar, dfadzą push i Main Event, a zdolnych na bok odszuną, skutkiem czego mamy kopię WWE z przed paru lat, gdy Kurt tam rezydował. Drugą sprawą jest wykorzystywanie takich gwiazd - Six podał znakomite przykłady. Rhyno ma posturę i umiejętności godne mistrza, a i w gimmicku monster heela sprawdzał się świetnie (kto np ogląda archwialne materiały ECW ten wie), ale nie - TNA musiało potraktować go jak dziecko traktóje zabawkę którą się znudziło - odsuwea ją w cień. Tak to Rhyno został zdegradowany do midcardu, a przecież stać go na więcej. Takimi posunięciami TNA strzela sobie samobója - jak potencjalny ex WWE Wrestler spojrzy na losy takiego Rhyno właśnie, to chyba dwa razy się zastanowi, zanim podpisze cyrograf z rodziną Jarretów.
https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83121

Idzie wiosna - a z nią porządki. Czekam kogo jeszcze skresli WWE. POtem sie okaze ile oleju ma w glowie "decydentura" z TNA. Jesli znowu skusza sie jakims spalonym zawodnikiem z WWE, bedzie to znaczylo ze po prostu maja kompleks parweniusza i chca go szybko nadrobic. Mym zdaniem, Sting, Angle, Booker - to wystarczy, teraz dolozyc jeszcze Christiana, Abyssa ( choc ten caly czas uwiklany jest w angle przypominajace mi "przygody" Undertakera - co chwile inny "killah" lub "monstah", a do pasa daleko), czy odkurzyc Rhino.

Wogole nie wiem jaki Rhino ma kontrakt, ale jesli staly, to biorac pod uwage ze nie ma z niego teraz pozytku, wycofalbym go z TV na 2 miechy a potem zrobil porzadne promo, dal kilka squasow i promowal do ME ponownie. jako heela, mocnego.

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83135

A kurnik to coś więcej niż mała hala. To wszystko to, czego fani mainstreamu (szczególnie WWE) nie znajdą na galach indys. Przepychu znaczy się. Wrestlerzy też przyzwyczajają się do niego. A Universal Studios daje im choć namiastkę. Jest to więc taki udoskonalony kurnik. W żadnym razie nie doskonały.

Zgadzam sie, ze ten przepych, odpowiedni entertainment to przyciaga gwiazdy, ale mimo to te gwiazdy nie przyciagaja odpowiedniej ilosci widzow na galach, rankingow ogladalnosci itp; tu tkwi problem.

Mysle ze zeby naprawde jakis transfer TNA z WWE sie udal to musieli by sprowadzic mloda gwiazde ktora jest wciaz na topie i bardzo obecnie fanom sie nie znudzila i kojarzy sie z WWE: moze ktos taki jak chodzby Orton, to by napewno byla rewelacja i oczywiscie feud z Anglem wtedy spora czesc widowni WWE napewno zwrocila uwage na produkt TNA.

Narazie fakt faktem jedyna rewelacja transferowa z WWE jest Kurt Angle, tak mu dziekuja ze nawet raz zrobili z niego champ choinke

P.S: wymienione przeze mnie federacje ktore porownalem z TNA indys nie sa :wink: wogole nie podalem ani nikt wczesniej nic o indys, takze luz ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83139

• Reputacja:   15

Mysle ze jest to robione wlasnie specjalnie Harissa i Killinsa tez tak potraktuja jezeli wogole wyjdzie z OVW.

Tyle, że Hariss i Killings odchodząc z TNA nie mieli znaczącego pushu.. więc efektu nie będzie.. Odeszli wrestlerzy których można określić najwyżej mianem midcarderów.

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83152

Tyle, że Hariss i Killings odchodząc z TNA nie mieli znaczącego pushu.. więc efektu nie będzie.. Odeszli wrestlerzy których można określić najwyżej mianem midcarderów.

i w WWE wyzsza pozycje niz midcardera raczej nie beda mieli :)

Mysle ze zeby naprawde jakis transfer TNA z WWE sie udal to musieli by sprowadzic mloda gwiazde ktora jest wciaz na topie i bardzo obecnie fanom sie nie znudzila i kojarzy sie z WWE: moze ktos taki jak chodzby Orton, to by napewno byla rewelacja i oczywiscie feud z Anglem wtedy spora czesc widowni WWE napewno zwrocila uwage na produkt TNA.

Prostym wyjsciem bylo by sprowadzenie Rey'a Mysterio. Ilu markow 619 zaczelo by ogladac TNA tylko po to zeby go tam zobaczyc :P . A tak szczerze to zeby zyskac szacunek branzy TNA musialo by sciagnac do siebie kogos z ME WWE, a to chyba nie mozliwe. Powod? Oczywiscie wzgledy finansowe, ale takze czolowi zawodnicy WWE nie beda chcieli przejsc do federacji jak by nie bylo nieco gorszej (chodzi mi o promocje, Show no i oczywiscie renome federacji). :)

https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83154

Możliwe, możliwe. Pod warunkiem, że któremuś main eventerowi WWE stałoby się coś w głowę, jak Kurtowi Angle'owi ;).
https://forum.wrestling.pl/topic/9192-prze%C5%9Bwietlenie-tna-polityka-transferowa-tna/#findComment-83300