Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 544
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

pn7u99beg36h1.jpeg

WWE Night of Champions 2026

Data: 27/06/2026

Kingdom Arena

Riyadh, Saudi Arabia

Karta:

King of the Ring tournament final:

Jey Uso vs. Oba Femi

Queen of the Ring tournament final:

Iyo Sky vs. Liv Morgan

WWE United States Championship:

Trick Williams (c) vs. Ricky Saints

Steel Cage match:

Seth Rollins vs. Bron Breakker

WWE Women's United States Championship:

Tiffany Stratton (c) vs. Jade Cargill

Undisputed WWE Championship:

Cody Rhodes (c) vs. Gunther vs. Sami Zayn

LQM.png

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   1 096
  • Urządzenie:  Android

Aktualna karta:

King of the Ring Final: Jey Uso vs. Oba Femi

- Zwycięzca otrzyma walkę o Wiele title na SummerSlam

Queen of the Ring Final: Iyo Sky vs. Liv Morgan
- Zwycięzca otrzyma walkę o World title na SummerSlam

WWE United States Championship: Trick Williams (c) vs. Ricky Saints

Steel Cage Match: Seth Rollins vs. Bron Breakker

WWE Women's United States Championship: Tiffany Stratton (c) vs. Jade Cargill

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes (c) vs. Gunther vs. Sami Zayn

• Reputacja:   1 601
  • Status:  Online
  • Styl:  Ciemny

Dla przypomnienia gala jutro i to pewnie w fajnych godzinach do oglądania:icon_wink: Nie śledzę W, ale chcę by wygrał Uso w finale, żeby było co czytać rano na tronie:D

perr.jpg.41cb983493c2258e59a100a019833104.jpg

• Reputacja:   467

3 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Dla przypomnienia gala jutro i to pewnie w fajnych godzinach do oglądania:icon_wink: Nie śledzę W, ale chcę by wygrał Uso w finale, żeby było co czytać rano na tronie:D

Jest to bardzo prawdopodobne. Trylogia z Lesnarem czeka za rogiem na Obamę, tak więc najwyższa pora żeby Lesław spierdolił mu szansę na zostanie Królem Ringu i rozliczyli się za to na SummerSlam.

Edytowane przez -Raven-
  • Lubię to 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1 062

Night Of Champions już lada moment, a ja zapomniałem sobie rozłożyć predykcję na kilka dni i teraz trzeba będzie coś skrobnąć, nawet jeśli zabraknie weny, ale no cóż, jest jak jest, to lecimy z tym!

Seth Rollins vs Bron Breakker - Mam trochę mętlik w głowie przy tym feudzie, w sensie on jest dobrze prowadzony, fajnie to wygląda od powrotu Setha jak Seth chcę rozwalić Vision, a Vision Jego i to widać, jest to bardzo naturalny i ciekawy storyline tylko bardzo dużo psują kontuzję, Seth, Bron, Bronson, Logan, kiepsko to bardzo wygląda i wybija trochę z immersji, przez co CT musi działać awaryjnie i pewnie zmieniać co chwila plany na pojedynki, przynajmniej tak mi się wydaję, traci to czasem trochę na spójności, ale no pewnych kwestii jak właśnie kontuzję nie przeskoczymy i nie jest to zależne od nas ani od WWE, zdarza się i tyle, w takim wypadku niech projekt Vision się skończy, bo przez te kontuzje to niewypał totalny, każdy z członków w ciągu roku poza jeszcze Theorym wyłapał kontuzję, zostawiłbym Heymana z Breakkerem, a reszta niech idzie w swoje strony, mam nadzieję, że ten pojedynek pomiędzy Bronem i Sethem będzie Ich ostatnim, chociaż liczyłem, że dostaniemy tę walkę w finale King Of The Ring lub finał feudu na SummerSlam, ale w takim wypadku to nie wiem czy jest sens to dalej ciągnąć, chociaż kto wie jakie WWE ma plany, jednak imo na Night Of Champions ta rywalizacja powinna się zakończyć, mamy jeden do jednego pomiędzy tą dwójką, więc to starcie będzie dobrym zakończeniem trylogii, kto tutaj ma wygrać? Generalnie powiem tak, po wielu ostatnich newsach, a także po tym jak prowadzą Rollinsa w ciągu ostatnich tygodni to mam wrażenie, że budują go na potencjalne starcie z Reignsem, być może już na SummerSlam, bo wciąż nie wiem kto dla Reignsa, Knight to dla mnie za mały kaliber przy obecnym prowadzeniu na SummerSlam, ale kto wie, Femi raczej ma zaklepany pojedynek z Lesnarem, chociaż kto wie, czy WWE nie skusi się na pomysł, żeby walkę z Lesnarem odbębnił na Saturday Night's Main Event w Madison Square Garden, a na SummerSlam rozwali Reignsa w walce o tytuł, brzmi dobrze, być może nawet zbyt dobrze, żeby to się ziściło, no generalnie nie wiem, ale patrząc po tym co się dzieję, to jednak myślę, że Seth wygra tutaj pojedynek jak i całą rywalizację, a Bron trochę spadnie w hierarchii, mam jakieś dziwne wrażenie, że przestaną na niego stawiać, ale nie wiem czy to kwestia tego, że nie sprawdza się według WWE czy tych kontuzji z The Vision przez co dużo momentów jest przyspieszone, ale może klepię totalne głupoty i jest na odwrót i Bron może nawet pójdzie na Reignsa na SummerSlam? No zobaczymy, zapowiada się ciekawie, ale mimo wszystko stawiam na Setha.

Typ: Seth Rollins

Queen Of The Ring Final - W finale tego turnieju dostaniemy starcie Iyo Sky vs Liv Morgan, bardzo dobre starcie, nie da się ukryć, ringowo pewnie Panie też nie zawiodą i będzie to kawał przyjemnego wrestlingu, ale coś nie mogę się do tego starcia przekonać, w sensie nie chodzi o kwestie ringowe tylko.....mam wrażenie, że ani jedna ani druga nie powinna być w tym miejscu, Liv powinna być zajęta jakimś swoim storylinem i obroną tytułu Women's World, bo Jej Title Run wygląda dość kiepsko obecnie, pomimo bycia bardzo przyjemną postacią do oglądania według mnie, to tytuł obecnie nic nie znaczy i to nie jest Jej wina, zresztą to nie pierwszy raz kiedy WWE po WM nie ma totalnie pomysłu na kobiece główne mistrzostwo, rok temu mieliśmy analogiczną sytuację z Iyo i dopiero przy Evolution to się ruszyło czyli w lipcu, w tym roku raczej Evolution nie będzie, bo byłoby już chyba zapowiedziane, więc też pewnie dopiero coś koło lipca ruszy, ale z kulminacją na SummerSlam, druga sprawa to właśnie Iyo, Ona od tego tytułu nie może odpocząć dłużej niż rok, jest over, daję fajne walki, ale to nie jest postać do wiecznego kręcenia się przy pasie, dodatkowo w przypadku Jej wygranej to dostaniemy albo kolejny pojedynek z Ripley, mi się już trochę przejadły te starcia po zeszłym roku albo kolejną walkę z Liv, którą potencjalnie pokona wtedy w finale Queen Of The Ring, jakby ani jedno ani drugie starcie w takim przypadku mnie nie jara, jarałoby mnie starcie z Liv, gdyby nie to, że dali ten sam pojedynek do finału turnieju, ogólnie wybór na finał nie jest zły, ale myślę, że było więcej niż jeden lepszy wybór na finał i zwyciężczynie turnieju niezależnie od tego, która teraz tutaj wygra, mieliśmy Giulie, która jest świeżo po face turnie i wygląda interesująco, była Roxanne czy Raquel i można byłoby zrobić pod to fajne story w Judgment Day, mieliśmy Alexę Bliss czy Jacy Jayne, która miała mocne wejście do main rosteru ze swoją ekipą, a teraz wszystko ucichło i stajnia stanęła w miejscu, Jacy mogła wygrać turniej, ale nie musiała wygrywać tytułu, samo wygranie turnieju i mocna walka z Ripley solidnie by ugruntowała Jej pozycję po takim wejściu do MR, ale no jest jak jest, nawet ta Charlotte by nieźle pasowała, ale tutaj publika mogłaby się od niej totalnie odwrócić ponownie, więc nie dziwi mnie, że ostatecznie nie dostała się nawet do finału, ogólnie wracając do walki, a nie do gdybań, to myślę, że Iyo to ugra i w sumie obydwa scenariusze są możliwe, starcie z Ripley i starcie z Liv, pytanie, w co WWE pójdzie, myślę że prędzej starcie z Ripley lub ewentualnie zwyczajnie o tytuł WWE Women's, który zostanie bez mistrzyni, jeśli z Ripley jest gorzej niż zakładano, a Liv dostanie rewanż z powracającą Stephanie, jednak sam finał myślę, że będzie bardzo dobry.

Typ: Iyo Sky

King Of The Ring Final - Ciężka walka do przewidzenia, bo nie mam pojęcia w co WWE pójdzie, nie widzę tutaj kompletnie Femiego, który przegrywa w żaden sposób, znaczy mogłoby być wyliczenie poza ringowe....ale jak długo sędzia musiałby leżeć nieprzytomny, żeby Jey i potencjalnie Lesnar obijali go tak długo, żeby nie wrócił do ringu i w tym samym czasie sędzia wstał i zaczął go wyliczać? Lesnar po kilku F-5 w ringu i jednym poza ringiem na stół komentatorski nie był w stanie powalić Femiego na tak długi czas, żeby Nigeryjczyk został wyliczony, więc co musiałoby się stać tutaj? Jak bardzo WWE musiałoby to przekombinować? I właśnie to jest ten problem, przez który ten pojedynek jest dla mnie giga ciężki do wytypowania, a sytuacja z Lesnarem jest o tyle ciekawa, że z tym zawodnikiem może się stać dosłownie wszystko, nie pamiętam czy tutaj to pisałem, ale ja bym się nie zdziwił jakby gość tak o sobie Jeya rozwalił podczas Jego wejścia czy gdzieś na backu i tak o wszedł sobie do finału King Of The Ring bez wygrywania nawet jednego pojedynku i mamy walkę Lesnar vs Femi na Night Of Champions, zdobył walizkę Money In The Bank nie będąc nawet w walce to nie wejdzie do finału turnieju bez wygrywania nawet pojedynku? Za Vinca to byłbym w stanie uwierzyć w taki scenariusz, teraz ciężej, ale wciąż jest to wykonalne xD, ale chyba nie będę kombinował, Oba nie dostanie walki o tytuł na SummerSlam, pomimo tego jak bardzo bym chciał to tam zaklepane jest dla Niego starcie z Lesnarem, więc Jey tutaj wygrywa przy pomocy Lesnara i leci na Kodeusza, ale wciąż ciekawi mnie jak to starcie będzie wyglądało, mam nadzieję, że Jey nie przypnie Femiego tylko dostaniemy jakieś wyliczenie poza ringowe albo w ogóle uznanie, że Femi jest niezdolny do walki po ataku Lesnara i Jey to wygrywa, czy coś w tym stylu, jeśli już Jey ma to wygrać to tylko w taki sposób według mnie, przypięcie za bardzo może uszkodzić postać Femiego.

Typ: Jey Uso

Tiffany Stratton vs Jade Cargill - Nie będę ukrywał, feud taki sam jak w przypadku Ripley, Tiffany ma osoby przy sobie, które też nie lubią Jade i Jej ekipy i zwyczajnie co tydzień mamy brawle lub walki pomiędzy dwiema ekipami, niestety ja nie widzę tutaj nic ciekawego, a sam feud Tiffy i Jade miały nie tak dawno temu i to o główne złoto, nie ma tu o czym więcej się rozpisywać, ringowo może wyjdzie to dobrze, ale Tiffany powinna to obronić, chociaż myślę, że Jade ma szansę na wygranie mistrzostwa Women's United States od Tiffany i na SummerSlam dostalibyśmy Jade vs Charlotte o tytuł Women's United States, skoro i tak ma dojść do walki Jade vs Flair to czemu nie o tytuł? WWE byłoby skłonne takie coś zorganizować, ale zobaczymy w co polecą, ja mimo wszystko stawiam na Tiffany, wydaję mi się bardziej realną opcją.

Typ: Tiffany Stratton

Trick Williams vs Ricky Saints - Feud tak głównie to rozgrywał się pomiędzy Rickym i Carmelo, Trick wyglądał tam jak gość, którego to kompletnie nie interesuję z kim się zmierzy, uczestniczył w segmentach, ale od pojedynków trzymał się z daleka z tego co pamiętam, a Ricky i Melo kłócili się głównie pomiędzy sobą kto zmierzy się z Trickiem, także feud jakiś był, cieszę się, że Saints jako nowy zawodnik w szeregach Smackdown ma szansę na zdobycie tytułu United States, w sumie nie przeszkadza mi to nawet, bo myślę, że pojedynek pomiędzy Carmelo, a Trickiem jest szykowany na SummerSlam i wtedy Hayes może nawet odebrać tytuł Williamsowi, w sumie na to liczę, ponieważ Trick wciąż mnie nie przekonuję, czy walka ringowo będzie dobra? Ciężko stwierdzić, zależy od bookingu, mam pewne obawy, ale zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie, chciałbym Saintsa, ale stawiam na Tricka, bo wątpię, że tak szybko zrzucą z Niego mistrzostwo, szczególnie patrząc po tym, że WWE chyba widzi w Tricku wielką gwiazdę, ale też stawiam na Williamsa, bo tak jak pisałem myślę, że dostaniemy na SummerSlam pojedynek Trick vs Carmelo o tytuł United States.

Typ: Trick Williams

Undisputed WWE Title Triple Threat Match - Feud tutaj jest mega dobry i mega przyjemny, tego ukryć się nie da, od czasu Clash In Italy to dla mnie weszło na zupełnie inny poziom, a dodanie tutaj Samiego to strzał w dziesiątkę, widać, że Sami nie jest tutaj na siłę i na doczepkę tylko wszystko ma ręce i nogi, znaczy no tytułu pewnie i tak nie wygra, a szkoda i ogólnie wiemy, że jest tu tylko dlatego, że gala jest u Kebabów, to Sami jako główna atrakcja na tych galach jest wręcz wskazany, ale z punktu widzenia jedynie tego co nam przedstawiają w TV to jestem mega zadowolony jak to zrobili i jak to wyszło, bo wyszło to bardzo naturalnie, wyszło to tak dobrze, że bardzo chciałbym Sami vs Cody na SummerSlam, ale pewnie tego nie dostaniemy, no jest jak jest, ale pomarzyć można, także feud był bardzo dobrze prowadzony i nawet pomimo tego, że tytuł raczej właściciela nie zmieni to na sam pojedynek czekam ponownie pod względem tego jak zostanie zabookowany i opowiedziany pod względem historii, a Gunther oraz Sami świetnie umieją opowiadać historię w ringu, Cody też to potrafi jak dostanie odpowiednich rywali z odpowiednią historią i myślę, że tutaj także da radę, ringowo także powinno to wyjść bardzo dobrze, więc mam tutaj pewne oczekiwania i mam nadzieję, że się nie zawiodę, a stawiam na Rhodesa, wątpię, żeby stracił tytuł, prawdopodobnie do WM będziemy Go oglądali z mistrzostwem, nic nowego, ale feud wciąż uważam, że można pochwalić.

Typ: Cody Rhodes

Ogólnie myślę, że podbudowa i droga do Night Of Champions była całkiem niezła, turniejom poświęcano dużo czasu, walki były bardzo przyjemne, same finały miały dodatkowy tydzień, żeby podbudować hype i w przypadku King Of The Ring to się udało, a w przypadku Queen Of The Ring to mam wątpliwości, ale no powiedzmy, że też w jakiś sposób to wyszło, chociaż próbowali, Bron vs Seth bardzo dobrze budowane pomimo tego, że wydaję się lekko przyspieszone, walka o tytuł Undisputed mega dobrze zbudowana, Trick vs Ricky, historia jakaś jest i nie jest taka zła, jedynie Tiffany vs Jade mnie niezbyt grzeje, ale no zdarza się, także ja jestem zadowolony z tego jak to wyszło i w sumie to czekam na to jak gala wypadnie, bo zapowiada się całkiem dobrze.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)