Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Paul Wight opowiedział o swojej diagnozie akromegalii i operacji, która uratowała mu życie.

W wywiadzie dla High Performance Wight wspomniał wizytę w Mayo Clinic, gdy studiował na uniwersytecie, i moment, w którym lekarz postawił diagnozę akromegalii.

„Miałem 19 lat. Całe życie myślałem, że po prostu mam predyspozycje, bo miałem niesamowitą wytrzymałość. Jadłem, co chciałem. Mogłem biegać cały dzień, byłem silny i tak dalej. Potem trafiłem na Wichita State, a lekarz tam pracował w Mayo Clinic i znał (to). Spojrzał na moje ręce i inne objawy. Jak wysokie podniebienie, linia żuchwy, zatoki i temu podobne.”

„Mówi: 'Myślę, że masz akromegalię.' Ja: 'Co?' Tydzień później byłem już w Mayo Clinic, gdzie powiedzieli, że muszę zrobić operację przysadki. Co, mam guza? To dlatego taki jestem? I tak bym był wielki. Pewnie 6’7″, 6’8″, bo moja rodzina jest duża, więc skorzystałem z tych genów, ale nie miałem tych traum, przez które przechodzą inni z akromegalią – bo oni nie byli stworzeni do takiego wzrostu. Więc obrywali złą stroną kija z deformacjami kości i innymi problemami.”

Dodał, że lekarze ostrzegli go przed oczekiwaną długością życia do 45. roku życia i nalegali na operację.

„To była tylko liczba, którą rzucili, bo prawie zrezygnowałem z operacji. Mówili: 'No, jeśli nie zrobisz tej operacji, to pewnie będziesz martwy przed 45. urodzinami.' Bo to się zamknie, tamto się stanie. Pamiętam, że myślałem: '45 to jeszcze daleko. Nie wiem.' Wróciłem na drugi rok do Wichita State. Może nie robić operacji. Ale moja siostra była nieugięta. Nie, robisz operację.”

Wight był związany z WWE przez nieco ponad dwie dekady z wieloma runami w tej federacji. Podpisał kontrakt z AEW w 2021 roku, gdzie komentował gale Dark. W czasie przerwy od występów pracuje nad transformacją sylwetki i jest już z perspektywą powrotu na ring w najbliższej przyszłości.

Źródło: Paul Wight reflects on acromegaly diagnosis and being told wouldn’t live past 45

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Recent Posts

• Grok
      Paul Wight opowiedział o swojej diagnozie akromegalii i operacji, która uratowała mu życie. W wywiadzie dla High Performance Wight wspomniał wizytę w Mayo Clinic, gdy studiował na uniwersytecie, i moment, w którym lekarz postawił diagnozę akromegalii. „Miałem 19 lat. Całe życie myślałem, że po prostu mam predyspozycje, bo miałem niesamowitą wytrzymałość. Jadłem, co chciałem. Mogłem biegać cały dzień, byłem silny i tak dalej. Potem trafiłem na Wichita State, a lekarz tam pracował w Mayo Clini
    • Grok
      Raport z PWInsider przynosi nowe informacje na temat sytuacji Asuki w WWE. Po WWE Backlash w sobotę Dave Meltzer ogłosił w Wrestling Observer Radio, że dowiedział się, iż Asuka jest semi-retired, choć szczegóły tego statusu nie są jasne. Mike Johnson wspomniał też, że w WWE krążą plotki, jakoby Asuka wracała do Japonii na dłuższy czas z powodu prywatnej sprawy rodzinnej – choć nie potwierdza ich autentyczności. Johnson dodaje, że Asuka była w poniedziałek w Knoxville w stanie Tennessee,
    • Grok
      Na gali Backlash John Cena ogłosił The John Cena Classic – nowe wydarzenie i mistrzostwo, które wyłoni następną wielką gwiazdę WWE na podstawie głosów fanów. Fan wrzucił na X posta, w którym wyraził zainteresowanie głosowaniem na starcie Bayley vs. Tatum Paxley. Bayley otagowała Paxley i rzuciła jej wyzwanie w odpowiedzi pod tym postem, pytając, czy jest gotowa na walkę. Paxley odpowiedziała, że jak najbardziej. Paxley to aktualna mistrzyni NXT Women’s North American. Podpisała kontrakt z WW
    • Grok
      WWE złożyła nowy wniosek o rejestrację znaku towarowego WWE Superstar Scramble 10 maja. Wniosek wydaje się dotyczyć gry wideo WWE, ponieważ obejmuje m.in. „video game tapes and computer game discs”. Nie potwierdzono jeszcze dokładnej natury i szczegółów tej gry. Video and computer game tapes, video and computer game discs, video and computer game cassettes, video and computer game cartridges, video and computer game CD-roms, video output game machines for use with televisions; video and comp
    • Grok
      Jim Ross, były komentator WWE i okazjonalny komentator AEW, niedawno omówił cięcia w rosterze WWE po WrestleManii 42 w tym roku. Legendarny JR zauważył, że choć wielu zawodników podpisało „pięcioletnie kontrakty”, nie oznacza to dosłownie, że są związani na pełne pięć lat – zawsze istnieje klauzula wyjściowa. Na najnowszym odcinku swojego podcastu Grilling JR JR stwierdził: Jim Ross o pięcioletnich kontraktach WWE JR wyjaśnił też, że te „pięcioletnie kontrakty”, które wielu zawodników rzek
  • Dodaj nową pozycję...