Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Shanky opowiedział o swojej ostatniej walce w WWE z Guntherem, która miała miejsce około trzech lat temu w Indiach.

W ekskluzywnym wywiadzie dla F4WOnline zapytano Shanky'ego o starcie z Guntherem w jego ostatnim meczu przed zwolnieniem z WWE. Chociaż wtedy nie miał pojęcia o nadchodzących cięciach w rosterze, 34-letni wrestler wspomniał, że oczekiwał większej współpracy ze strony Gunthera i WWE w tym pojedynku.

„To było naprawdę świetne doświadczenie z nim. Walczyłem z nim w Hyderabadzie. Ale wtedy nie wiedziałem – po tym, czy mnie zwolnią, czy co zrobią, nie miałem pojęcia. Ale tak, stoczyłem walkę z Guntherem. Gunther to taki hard hitter and stiff chops, wiesz – co mogę nawet powiedzieć teraz, okay? Chciałem, żeby trochę bardziej ze mną współpracowali, ale tak się nie stało. Czego wtedy żądałem, tego nie dostałem. Ale tak, cieszę się, że stoczyłem walkę z Guntherem, bo teraz sprawił, że John Cena poddał się w walce.”

Odnośnie swoich występów ringowych, Shanky stoczył pierwszą walkę po WWE na gali OPW Australian Stampede w 2024 roku. Wystąpił tam też w swoim ostatnim starciu, przegrywając z Parkerem Boudreaux. Później wrócił do formy i odniósł pierwsze zwycięstwo w singles po WWE przeciwko Slade'owi Mercerowi w PCW.

Mówiąc o swoim obecnym powrocie mentalnym i fizycznym, stwierdził:

„Mówię, że bardzo się poprawiłem – zarówno mentalnie, jak i fizycznie. Kiedy byłem w USA, w WWE, w tamtym czasie ważyłem około 120 kg. Teraz nabrałem trochę mięśni. Wtedy wyglądałem trochę chudo; teraz dodałem mięśni. Bo dla siedmiostopowego faceta naprawdę trudno jest wszystko zbudować, wyrobić mięśnie, prawda? Nigdy nie brałem sterydów. Trzymam się prostej diety i nigdy nie wezmę sterydów. Więc z tym, co mam, pracuję – po prostu robię swoje.”
„Wszystko zarobiłem dzięki wrestlingowi. Nic nie miałem wcześniej. Wszystko zarobiłem dzięki wrestlingowi – dzięki WWE. Zbudowałem dom dla mamy i taty, kupiłem sobie samochód. Prawda? Dałem im trochę lepsze życie. Tak, to tam jest – łaska Boża też. To samo: będę dalej występował w wrestlingu, będę to robił. Zdecydowanie szukam okazji – jaka firma mnie zatrudni, będę to robił, będę to robił” – dodał.

Shanky odpowiada na możliwe zmiany gimmicku jak u Jindera Mahala i Drew McIntyre'a

Gimmick Shanky'ego w WWE szybko zyskał sympatię fanów. Jego wysoka energia, pasja i żywiołowe taneczne wejścia były uwielbiane przez WWE Universe. Jednak Shanky uważa, że to tylko element pracy, a siebie widzi jako hardcore'owego wrestlera.

Zapytany o powrót i możliwą reinwencję gimmicku jak u Jindera Mahala i Drewa McIntyre'a, Shanky stwierdził:

„Nie, nie – spójrz, kultura jest w porządku, będę ją kontynuował. Ale tak, taniec – to tylko element postaci. Tym razem wyszedłem z dhol, ale nie tańczyłem i tak dalej. Nie lubię tego za bardzo. Tak, to praca – jeśli każą mi to zrobić, zrobię, bez problemu, w porządku. Ale widzę siebie jako, wiesz, hardcore'owego zawodnika – tak, siedmiostopowy facet, taki rodzaj. Będę niósł swoją kulturę, bez wątpienia. Ale wrestling – wrestling, wrestling – to dla mnie najważniejsze.”
„Zdecydowanie, zdecydowanie [na zmianę postaci] – zrobię to, zrobię. Popracuję nad tym trochę, bo wiesz, jak to jest, prawda? Na przykład, zawsze byłem wielkim fanem The Undertakera w wrestlingu. Chcę to samo, jak on grał tę postać wcześniej [zarówno The Phenom, jak i The American Badass] – tak, dzieje się to trochę, wrestler wchodzi stamtąd, ale ludzie i tak go kochają. Czy jest trochę heelem, czy babyface'em. Chcę zrobić mieszany rodzaj postaci” – dodał.

Zapytany o sympatię do hardcore'owych walk, Shanky przypomniał brutalny spot z krzesłami z Drewem McIntyre'em i jak chce pozostać w tej niszy.

„Lubię hardcore'owe mecze, bo przyjąłem 34 uderzenia krzesłem – przyjąłem je od Drewa McIntyre'a. I ta historia jest. 34 uderzenia krzesłem – przyjąłem je od Drewa McIntyre'a. Ta historia jest. Więc teraz chcę pozostać w tej niszy: tak, jeśli dostanę uderzenia krzesłem, stoły, ladder matches, to super dla mnie – bo dostaję okazje, gdzie mogę pokazać swoją aurę.”

Pochodzący z małego miasteczka w Indiach, Shanky zmagał się przez całą karierę przed podpisaniem kontraktu z WWE. Odnosząc się do procesu kreatywnego tam, powiedział:

„Jeśli jestem szczery, kiedy byłem w WWE, okay, byłem wtedy jeszcze trochę nowy. Więc cokolwiek to było, ale już występowałem – wcześniej. Więc nie dostałem takiej szansy w WWE, wiesz – bo jest ta historia, że ‘ludzie nawet nie wiedzą, że tańczył, że był tancerzem’. Ludzie nie zdają sobie sprawy z więzi, jaką budowałem z publicznością. Tłum naprawdę się ze mną łączył. Zaczęli skandować ‘Go Shanky, go Shanky’. Przynosili dla mnie banery. Sam to widziałem. Kiedy szedłeś na lotnisko czy poza arenę, ludzie prosili o autografy – łączyli się ze mną. Więc to był ich motyw, jak ‘najpierw go połączymy z publicznością, potem ruszymy dalej’. A potem przesunęli mnie do Jindera Mahala i moja historia się zaczęła. Więc to było dla mnie dobre.”

Zwolniony z WWE w 2023 roku, Shanky teraz jest aktywny w OPW (Oceania Pro Wrestling). „Teraz, na pewno, nie jestem z WWE. Ale kiedy dostanę okazję… jak tylko mnie zwolnili z WWE, zaraz po tym – cztery miesiące później pamiętam – największa okazja, jaką dostałem, była z OPW. Pan Cam Vale – Australia, Melbourne.”

Źródło: Shanky recalls working with Gunther in his final WWE match | Exclusive

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie