Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak oceniasz tegoroczną RTWM?

Pat vs. reszta świata

RTWM 2k26  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak w skali szkolnej oceniasz RTWM?

• Przysłowiowa pała!
    • Dwója - ledwo, ledwo, ale zdane...
    • Bardzo dobrze 3, siadaj.
    • Czwórka - całkiem udana.
    • Piątka, czyli ocena nieosiągalna na pewnym etapie...
      0
    • Bez jaj - szóstki nawet nie wpisuję, szanujmy się :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 483
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Niby jeszcze zostało SD, ale dla zdrowia psychicznego fanów warto zrobić ukłon i pominąć to show skupiając się m.in na ostatnim Roł i innych. Pytanie jest proste:

jaka była tak naprawdę ta droga do zbliżającej się wielkimi krokami WM?

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

*obrazek zupełnie niezwiązany z tematem:diabel:

• Dzięki 2

yes.jpg.84f9338a32d4393e856fdc9bf3231bc8.jpg

• Reputacja:   414
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Mój główny problem z RTWM jest taki, że większość tych programów nie ma innej historii niż pas mistrzowski w tle. Np. w programie Vaquer - Liv zaczęli nieźle od konfrontacji złotego dziecka WWE (Morgan) kontra przebijajacej się przez cały świat na szczyt Vaquer. Niestety, od kilku tygodni to są tylko brawle, z czego jeden omal nie wysłał Liv do szpitala :P

Jak już jesteśmy przy Judgment Day. Feud Mysterio - Balor wręcz przeszedł bokiem przez RTWM. Więcej napięcia między nimi było chyba rok temu, gdy finalnie skończyło się na 4FW o IC Title z wygraną Doma.

Kompletnie zmarnowano też potencjal starcia Ripley - Cargill. To mogła być wojna niszczycielek, tymczasem Jade chowa się za pomocnicami, a Ripley znowu bardziej skupia się na przyjaźni z Io niż przejęciu złota.

Właściwie tylko feud Oba Femi - Lesnar ma jakiś motyw przewodni. Młody wilk kontra stary mistrz, który za młodu robił takie samo wrażenie. Punk i Reigns jadą na własnej charyzmie. To po prostu kolejna konfrontacja dwóch dużych nazwisk, na ten moment chyba największych w WWE.

O programie Rhodesa z Ortonem i dołączeniu tam Pata nawet mi się nie chce pisać... :D

• Lubię to 2

Cena.jpg

• Reputacja:   809

Oceniłbym ją na 5/10 gdyby nie ten jebany Pat a tak to 3.5/10, nie wiem ale do momentu aż on się nie pojawił jakoś bardzo się nie wynudziłem, był mały chaos ale jakoś dwa główne programy miały ręce i nogi teraz tylko jeden program ma ręce i nogi oczywiście Roman/Punk dobrze że chociaż tego nie zjebali i w niedzielę sobie zasiądę na spokojnie do tej walki mimo nawet jeśli Roman wygra to i tak był najlepszy program RTWM chociaż każdy z nas spodziewał się czegoś lepszego ale nie idzie zrobić genialnego programu na poziomie Face/Face tu i tak padło wiele gorzkich słów, były brawl'e, był nawet pipe bomb na prawdę nie było źle jak obecne standardy WWE. 

Niestety epicko spierdolili run kolejnej legendzie, pierw Cena, teraz Ortonowi i to genialnie zapowiadający się program po 20 latach, mam 30% nadziei że jednak na WM to odkręcą i coś tam się stanie z tym Patem jeśli nie to to będzie najgorszy bullshit wszeszchczasów chyba gorszy niż Goldberg/Lesnar z WM XX, fani mogą negatywnie reagować na tego debila Pata... Orton raczej nikt nie obrzydzi, nawet z takim ułomem jak Pat to on dalej będzie na topie... Jednakże mam nadzieje że to odkręcą bo oburzenie w szatani jest duże, sam Cody kręci nosem że Pat do tego programu nie jest wgl potrzebny ale jeśli oni kurwa mać chcą zorganizować walkę Jelly/Cody vs Orton/Pat na Backlash to klękajcie narody tam powinien być Hell in a Cell Match między Ortonem a Cody'm a nie jakiś gówniany TT Match ale znając życie jest to już przyklepane i dostaniemy na Backlash gówniany TT Match.

Programy u kobiet są średnie, Stefka/Morgan wyciągnęły ze swojego programu najwięcej jak się dało na sam koniec pięknie to wyglądało szkoda że Morgan aż musiała sobie nabić guza aby to się rozkręciło :P Za to na SmackDown szkoda gadać Jade to najgorsza mistrzyni od lat, zero talentu albo to lenistwo totalny regres nie służy jej WWE jak widać. 

Pasy Mid-Cardowe też spoko, mimo małej promocji to i tak dobrze że chcą wrzucić walki o pasy IC,USA do karty do tego jeszcze Ladder Match, nawet Ruseva jako tako rozpisali na sam koniec. 

Program Oba/Lesnar też dobrze poprowadzone, nawet z głową, Lesnar się wkręcił totalnie w ten program aż byłem zdziwiony, bo ogólnie wiemy jaki jest Brock a tutaj centralnie się wkręcił i mam wrażenie że widzi potencjał we Femi'm, oby się podłożył murzynkowi i będzie genialnie ;) Ogólnie walka Gunthera jest dzień przed kto wie czy właśnie to on nie doprowadzi do porażki Lesnara dzień później. 

Seth Rollins/Gunther program sklejony na szybciocha który skończy się jakimś DQ lub czymś innym, nie wierzę żeby podłożyli Rollka tuż po takiej kontuzji to byłoby karygodne. 

• Lubię to 1

image-3.png

• Reputacja:   1 426
  • Styl:  Jasny

Oceny skrajne odrzucam. Koło szóstki to nawet nie było blisko, a danie jedynki byłoby przesadą.

RAW:

Główny program męski:

Rywalizacja Roman vs. CM Punk na plus. Najbardziej mnie urzekł sam początek dalej było dobrze, ale w moim mniemaniu troszkę spadł poziom co nie zmienia faktu, że dojechać dojechali, ale trudno, żeby takie nazwiska zawiodły. 

Główny program kobiecy:

Bitch+atak od tyłu+brawl i jakoś to właśnie tak wyglądało ostatnio. Czasowo mogły Panie dostać coś więcej. Ogólnie mogło być lepiej. 

Feud AJ Lee i Becky maksymalnie przeciągnięty i straciłem nim zainteresowanie już jakiś czas temu. Rozczarowanie największe, jeżeli chodzi o czerwoną tygodniówkę.

Seth i Gunther długo może nie rywalizowali, ale ostatecznie wypełnili rolę zadowalająco. Ostatnie RAW nakręciło na ten pojedynek.

Rywalizacja o pas IC sę po prostu się odbyła, a my czekamy na świetny pojedynek na samej WrestleManii.

Dom vs. Finn:

Mam wrażenie, że chyba przespano najlepszy moment do zrobienia tego starcia. Nie było źle, ale był potencjał na więcej. Dziwnie, że Dom nie dociągnął z pasem, żeby jeszcze podbić rangę tego pojedynku, ale nie ma co płakać.

Oba i Brock:

Od początku do samego końca jak dla mnie wszystko tutaj zagrało idealnie. Panowie się spisali, a WWE zbytnio nie przeszkadzało. Fani mocno to kupili i ja też. Niby opener, a jak Main Event.

Koniec końców czerwonych oceniam na 4.

Smackdown:

Główny program męski:

Świetny heel turn. Zajebiste rozpoczęcie i natychmiastowy spadek na sam dół. Absolutne dno. Dodanie Pata zrujnowało wszystko. Nie do obrony z żadnej strony. Nawet się oglądać tej walki teraz nie chce.

Główny program żeński:

Słabiutko. Od początku nic tam nie grało, a najlepsze, co się wydarzyło to wymiana zdań na X. Później, mimo że Panie dostawały czas na obu tygodniówkach to nic ciekawego nie zapamiętałem. Wrzucenie B-Fab i Michin jeszcze bardziej to pogrążyło, a wmieszanie Iyo też nie wyszło na dobre. Mamy wielką wszechmocną mistrzynię Jade, która bez pomagierek nie ogarnia Ripley. 

Fatu i Drew wyciągnęli, ile mogli. Mnie się podobało. Oby walka oddała. Z perspektywy czasu ta walka czterech zawodników byłaby lepsza.

Sami nie jest mistrzem z mojej bajki. Trick został w pełni zaakceptowany przez fanów. Wolałbym tutaj dodatek w postaci Melo. Dramatu nie było, ale nic, co można jakoś mocno pochwalić.

Niebiescy na naciągane 2.

Podsumowując całość chyba najbardziej obiektywną oceną będzie trzy.

• Lubię to 2

LQM.png

Podbijam temat, żeby kto jeszcze nie głosował mógł to zrobić.

pat-mc-afee-pat-mc-afee-dance.gif

• Dzięki 1

• Reputacja:   206

Dwója, bo żeby dryblować trawę, zamiast strzelać na pustą po idealnym podaniu, to trzeba mieć i talent i tupet.

Jedynki nie dam, bo jednak obejrzę ladder match i walkę o męski pas US. No i Cody vs Orton, bo aż się nie mogę doczekać jaki festiwal gnoju nam tam zaserwują :D 

Edytowane przez Tomos
  • Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   301

Dałem 3 bo ciężko ocenić. 

- feudy ruszyły późno ale dzięki temu mieliśmy odcinki na których dużo się działo 

- jest parę bardzo dobrych feudów oraz parę bardzo słabych 

- na papierze WM prezentuje się bardzo dobrze, jest sporo ciekawych walk

- SmackDown jest nie do osiągania od pewnego etapu Road to WM mimo że od początku roku lepiej mi się to oglądało od RAW

- dałbym 4 albo może nawet i 5 ale ten pat... WWE zepsuło nim główny feud (wiem że to Reigns Punk mają ME 2 dnia ale jakoś ciężko mi na to tak patrzeć i i dalej widziałbym Cody vs Orton jako główną walkę (przed wejściem pata) bo jednak Orton vs Cody > Reigns vs Punk , heel Orton > Punk mimo wszystko, Cody > Reigns (Cody stał się twarzą WWE a Reigns za rzadko się pojawia żeby być uznany kimś takim) i pas WWE > WH. Ale właśnie przez pata ocena strasznie spadła i zastanawiałem się 2 lub 3, no ale skoro karta jest dobra, RAW się fajnie ogląda, jest parę dobrych feudów i do pewnego momentu chwaliłem Road to WM to dziwnie by było nagle zjechać do oceny 2.

• Lubię to 2

• Reputacja:   66
  • Styl:  UW

Dalem 2, ale nie za jakiegos pata, on mi wcale nie obnizyl az taaak. Oczywiscie chujowe zagranir, natomiast cala karta jechala niemytym sledziem od poczatku.

Mialo byc cody vs punk. Wjebali romana, ktory sie wkurwia na wwe a rownoczesniej dopuszcza sie do hipokryzji i zabiera spotlight innym, pokazujac sie 2 razy na krzyz...szczerze mniemalem, ze po turnie wcale nie bedzie mdly jak diabli a jest bezjajeczny jak robota czaqa ;).

Kobiety bija sie tak naprawde o nic,  szczekanki z gimnazjum u czerwonych, u niebieskich mial byc pokaz slly a moja cargilka musi sie z leszczami tulac...

Sami to wiadomo od kilku lat najwieksze dno w W. Moga zrobic turn? Czy zrobia moim zdaniem 50 na 50 tak jak w przypadku jeydnego feudu, ktory mnie jara, nie dam sobie reki obciac, ze oba przejmie paleczke od och god brocka...

Ladder match? Wyjdzie fajnie, sklad w maire okej, ale po co to i na co? 

Dom z finem, to faktycznie nie istnieje.

Dwa glowne feudy jakos w miare grzeja. Bardziej na zasadzie, co znowu pojdzie nie tak.

Drew- jacob nie ogkadalem, wiec sie nie wypowiem, nie dopuszczalem tego story do siebie poprzez potwarz, jaka jest dla widza i dla drew feud midcardowy, poraz kurwa kolejny, midcardowy feud dla drew na wm! Christ!

• Lubię to 1

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   809

39 minut temu, Tomos napisał(a):

Jedynki nie dam, bo jednak obejrzę ladder match i walkę o męski pas US. No i Cody vs Orton, bo aż się nie mogę doczekać jaki festiwal gnoju nam tam zaserwują :D 

Aż się boje u mnie już wódka się mrozi, przed walką będzie trzeba pierdolnąć solidnego drinka bo na trzeźwo będzie ciężko to znieść, jeśli to naprawią zwracam i honor ale jak jeszcze mocniej to spierdolą to niech na nich plagi spadną nie wiem niech fani rozniosą im tą arenę... 

image-3.png

4 godziny temu, Grins napisał(a):

Aż się boje u mnie już wódka się mrozi, przed walką będzie trzeba pierdolnąć solidnego drinka bo na trzeźwo będzie ciężko to znieść,

Akurat w biedrze była promka piwek 8+8 to powinno starczyć na opener:ttrip:

• Reputacja:   980
  • Status:  Online

Dałem 4, ale szerzej o tym wypowiem się w temacie o WM 42, bo cały post mam już napisany dotyczący predykcji i opinii o Road to WM, jedynie czekam jeszcze na SD, raczej nie zmienię nic w nim i to SD też niczego nie zmieni totalnie, ale nie zaszkodzi poczekać :D 

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   206

50 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Akurat w biedrze była promka piwek 8+8 to powinno starczyć na opener:ttrip:

I po takim "openerze" akurat będziesz w idealnym stanie do obejrzenia reszty WMki z przyjemnością 

• Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   1 030

Dla mnie opcja numer dwa. Lesnar vs Femi i Punk vs Roman nieźle podbudowane, poza tym nie zdołali mnie za bardzo niczym zainteresować.