Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Paul Wight pracuje nad poprawą kondycji, by powrócić na ring AEW i jeszcze trochę poszaleć przed emeryturą.

Występując w nowym odcinku programu Insight with Chris Van Vliet, były Big Show stwierdził, że czuje się, jakby tkwił w trudnym miejscu przez wszystkie operacje, którym się poddał. Od 2018-2019 roku co roku przechodził jakąś operację — każda z nich oznaczała rehab i długi powrót do formy, przez co musiał przejść Wight. Ale teraz czuje się dobrze i liczy, że powrót na ring AEW jest na horyzoncie.

„Czuję się naprawdę dobrze. Główna sprawa teraz to zrozumienie, że czasu zostało mało. Słuchajcie, w żaden sposób, w żadnej formie czy kształcie nie łudzę się, że wyjdę i będę walczył o pasy oraz ciągnął show. Te czasy minęły” — powiedział Wight. „Musicie zrozumieć rzeczywistość. I dla uczciwości wobec młodych talentów, które teraz walczą i gonią za marzeniami, nie potrzebują widzieć mojego tyłka co tydzień, zajmując cenny czas antenowy i ringowy.

„Nic, co zrobię, nie powiększy mojej kariery ani jej nie ulepszy. Mogę tylko cieszyć się ostatnimi latami kontraktu z AEW, pobawić się trochę z młodszymi talentami, przekazać im lekcje, których sam się nauczyłem, i po prostu się rozerwać. Jestem w dobrej kondycji. Mam szefa, który we mnie wierzy, wspiera mnie i pozwala być częścią biznesu, który kocham”.

By ten ringowy comeback stał się faktem, Wight wie, że musi być w formie, która wzbogaci produkt, a nie go osłabi. Już schudł sporo i celuje w kolejne 36 funtów mniej.

„Żeby wrócić na ring i rywalizować, muszę być na odpowiednim poziomie” — powiedział Wight. „Nigdy nie będę już taki jak kiedyś. Mam dwa sztuczne kolana i dwa biodra. Proprioception jest inne. Połączenie między stawami działa inaczej. Czujesz się po prostu innym sportowcem. Muszę więc zaakceptować — kim jestem teraz? Czy to wzbogaci produkt? Jestem wystarczająco mądry i doświadczony. Są rzeczy, które mogę zrobić, by dać trochę nostalgii, wyglądać jak ten wielki, groźny gigant, którym jest moja postać, i czegoś nauczyć. Ale jeśli to będzie wyglądać jak 'o, dobij go litościwie', to nie wejdę. Więc teraz to ciężka harówka. Co mogę kontrolować? Kondycję i wagę. Nie muszę już ważyć 500 funtów. Cel to około 350. Teraz mam 386”.

Wight przyznaje, że w młodości nie dbał o ciało, ulegając złym nawykom jak fast foody i palenie. W wieku 54 lat przeżył już dłużej, niż się spodziewał. Jest o osiem lat starszy niż Andre the Giant w chwili śmierci. Trening na siłowni ma mu przedłużyć życie jak najdłużej.

Listopad 2023 to ostatni raz, gdy Wight pojawił się na ringu AEW. Jeśli dostanie szansę na powrót, postawi na czystą zabawę, a nie na bajkowe zakończenie kariery.

„Teraz każdy chce napisać swoją historię, a ja mam tego dosyć. Nie każdy dostaje storyline” — powiedział Wight. „Może nie dostanę swojej historii. Może nie będzie farewell matchu. Jestem realistą — muszę zrobić swoje, być odpowiedzialny za siebie i dojść do formy, w której mogę walczyć dla frajdy. I tylko po to, żeby się pobawić na ringu”.

Wight wspierał też AEW jako komentator i w akcjach charytatywnych. Gdy skończy z ringiem, widzi się bardziej jako mentor dla młodych talentów niż jako trener.

„Chyba że pojawi się grupa gigantów potrzebujących coachingu. Są świetni talenci, którzy są genialni w trenowaniu” — powiedział Wight. „Nie widzę siebie jako trenera. Dla mnie Billy Gunn to wielki coach. On ogarnia mechanikę i świetnie uczy. Jest niesamowity w nauczaniu.

„Jestem bardziej jak dziadek. Opowiadam dobre stories, rozbawiam i ostrzegam przed błędami — nie rób tego, nie rób tamtego”.

Źródło: Paul Wight gives update on AEW future

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie