Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Założyciel APAC Wrestling, Ayez Shaukat, skomentował zwakowanie przez Mercedes Moné tytułu APAC Wrestling Women’s Championship. zwakowanie tytułu APAC Wrestling Women’s Championship

Wcześniej dziś news o zwakowaniu pasa przez Moné obiegł internet po tym, jak podzieliła się swoją wersją wydarzeń w swoim Mone Mag. Zawodniczka AEW zaznaczyła, że APAC Wrestling nie było w stanie pokryć kosztów jej lotu do Malezji na występ i nie chciało współpracować z innymi międzynarodowymi promocjami, by znaleźć rozwiązanie.

To nie spodobało się jednak Shaukatowi, który zareagował w mediach społecznościowych. W długim poście wyjaśnił swoją wersję wydarzeń i odniósł się do zarzutów.

„Obudziłem się po zaledwie 3 godzinach snu, a tu zalała mnie lawina wiadomości, tagów i pytań. Powiem jasno: Mercedes Moné darzę wyłącznie szacunkiem. Jest globalną gwiazdą, bardzo poszukiwaną, i rozumiem, że jej napięty grafik oraz ograniczenia podróżnicze to rzeczywistość” – napisał.

„Nie obwiniam jej o tę sytuację i doceniam szansę na współpracę. Ale publicznie promowana narracja nie oddaje pełnego obrazu tego, co naprawdę zaszło. Próbowaliśmy. Rozważaliśmy współpracę z innymi promocjami, bo o to właśnie nas poproszono. Osobiście kontaktowałem się, śledziłem sprawy i starałem się, by wiele opcji wypaliło.

„Muszę to jasno sprostować: nie prosiłem innych promocji, by przysłali swoją zawodniczkę dla nas. Mam wiadomości tekstowe i e-maile na potwierdzenie i jestem gotów stanąć na tym fakcie, jeśli będzie trzeba. Nie publikuję prywatnych rozmów lekkomyślnie, bo wierzę w profesjonalne załatwianie biznesu, ale będę bronił swojego imienia, gdy zajdzie potrzeba” – kontynuował.

„Dla pełnego kontekstu: byłem nawet gotów wyjść poza nasz budżet. Otwarcie powiedziałem, że podejmę dodatkową pracę i znajdę sponsorów, by sprowadzić Mercedes do Malezji. Ostatecznie nie było to wykonalne, co rozumiem, więc przeszliśmy do rozważań opcji za granicą.

„Naprawdę chciałem dojść do porozumienia z Arek w Polsce i Hal we Francji. Obaj byli szanujący, profesjonalni i starali się znaleźć realne rozwiązania. Doceniam ich za to. Ale gdy spojrzeliśmy na pełny obraz, po prostu nie miało to sensu biznesowego pod względem finansowym dla nas”.

Odniósł się też do interakcji z Winnipeg Pro Wrestling:

„Chcę też odnieść się do Winnipeg Pro Wrestling. Nasza interakcja była minimalna. Skontaktowałem się, początkowo zostałem zignorowany, a dostałem tylko jedną odmowną odpowiedź ze względu na budżet i ich kierunek fabularny, co uszanowałem. To był cały zakres. Więc publicznie promowana wersja nie odzwierciedla mojej faktycznej komunikacji z nimi. Ponownie, mam na to dowody. Nie jestem tu po to, by kogokolwiek poniżać czy dolewać oliwy do ognia”.

Przekazał też wiadomość dla Moné i przeprosił ją za kłopoty:

„Dla Mercedes, szczerze przepraszam za wszelkie publiczne niedogodności, jakie to spowodowało. Nadal darzę cię szacunkiem i rozumiem, że mówisz na podstawie tego, co ci przekazano”.

Wyjaśnił też realia finansowe sytuacji, podkreślając, że APAC Wrestling działa bez dużych funduszy czy sponsorów i często organizuje gale na stratę, co czyni koszty międzynarodowych podróży i logistyki bardzo trudnymi. Shaukat dodał, że te ograniczenia ostatecznie uniemożliwiły sprowadzenie Moné do Malezji, co wpłynęło na ich plany wobec Nor Phoenix Diana, która nie dostała zamknięcia fabularnego w ringu, jakiego pierwotnie planowali.

„Obudziłem się do lawiny tagów, więc oto prawda. Próbowaliśmy. Kontaktowaliśmy się z innymi promocjami. NIE prosiliśmy nikogo, by przyleciał z naszym talentem – mam dowody. Nawet próbowałem, by Malezja zadziałała. Końcowy rezultat: Nor Phoenix Diana nie dostała zamknięcia. Tylko prawda” – napisał Shaukat.

Dawna posiadaczka 13 tytułów, Moné obecnie nie ma żadnych fizycznych pasów. Była mistrzynią APAC Women’s, pokonała Nor Phoenix Diana, by trzymać tytuł przez 140 dni, zanim zwakowała go 4 kwietnia 2026 r.

Źródło: APAC Wrestling founder responds to Mercedes Mone vacating title

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie